Allvarliga tankar om anorexi och bulimi

Jag stod i duschen precis och funderade. På varför ni läser den här bloggen bland annat.

Jag är ju inte dum i huvudet. Hälften av er (minst!) läser den för att få thinspo. Och på något sätt... gjorde det mig så ledsen.

En tjejkompis till mig blev precis inlagd. Det fick mig att fundera, på allvar. Jag vill inte hamna där som ett kolli och inte fatta att jag är skitsmal. Det vill jag faktiskt inte.

Jag vill inte ge er thinspo. För allvarligt, alla ni som läser den här bloggen, ni vet inte vad ni ger er in på. Det suger, alltihop av det. Adrenalinkicken man får när man inte ätit på en dag, hur den växer och blir starkare för andra dagen, hur man alltid är så äckliga jävla otrevlig mot alla runtomkring en... ångesten när man ätit, toaletten, spya i ansiktet och håret, att aldrig orka göra någonting, att inte ens kunna lyfta en sadel, att man sårar dem man älskar...

Boyfriend bad på sina knän idag: "SNÄLLA Paris kan du inte äta något med mig, du är så himla mycket trevligare när du äter, och allvarligt vet jag inte hur mycket längre jag orkar med ditt humör."





Vem försöker jag lura? Avundsjuka blickar, känslan av att man kan besegra världen när man svälter, den där UNDERBARA känslan av lätthet, när man nästan svimmar, känslan man får när kläderna glider av, känslan av kontroll, känslan när vågen visar mindre dag för dag... Åh. Att vara stark. Att vara perfektion.

Kommentarer
Postat av: Annamaria

Det är väl inte Jonesy som har blivit inlagd va?
Shit du gör mig orolig!

2008-04-07 @ 20:01:06
URL: http://thinwin.blogg.se
Postat av: Emma

Jag följer inte din blogg för att få thinspo. Jag följer den för att jag tycker att det är intressant det du skriver, jag blir berörd av varje inlägg, speciellt det här!

Jag hoppas att du kommer må bättre snart. Du förtjänar ett bra liv, utan den här sjukdomen.

2008-04-07 @ 20:11:53
Postat av: I'm Here

Livet är verkligen jobbigt ibland..:(
KramaOm!

2008-04-07 @ 20:25:53
URL: http://ihavegoals.blogg.se
Postat av: Anna

Jag läser inte heller för att få thinspo, utan för att jag fastnade för dig och vill veta hur det går för dig. Håller tummarna för att du ska bli frisk!

2008-04-07 @ 21:25:06
Postat av: Bea

Jag har också en i min närhet som ligger inne för anorexi och jag tycker det är fruktansvärt, jag vill inte bli så sjuk. Men ändå är jag på väg in i sjukdomens grepp. Något säger mig att jag är det, det logiska i mig säger det, men samtidigt säger en annan del av mig att jag alltid kommer ha kontroll och inte bli sjuk. Vilken sida ska man lita på? Den sidan som vill att man ska bli skelettaktig, eller den sidan som säger att nu får det fan räcka?
Jag väljer den som vill att jag ska bli mager.

Har följt din blogg länge, jag gillar den. Du ger mig motivation, men samtidigt tänker jag också ibland på hur dum i huvudet du är. Men vad har jag för rätt att säga att du är dum i huvudet när jag håller på med precis samma sak som du?

2008-04-07 @ 23:47:23
Postat av: Mia

Precis. Det spelar ingen roll hur man gör, ångsten kommer ändå! :(

Usch, hemskt med din kompis. Man tänker alltid själv att man aldrig skulle låta det gå så långt, men det är ju ingen som har det för avsikt.

Ååhh, vad gör man?

2008-04-08 @ 00:09:06
URL: http://underbaraben.blogg.se/
Postat av: -

thinspo är onödigt. om man vill uppnå något konentrarar man på sig själv inte på andra äckliga kroppar.

2008-04-08 @ 01:39:29
URL: http://fightfornothing.webblogg.se
Postat av: A

Det låter som en liten insikt anna? Bra isåfall vännen

2008-04-08 @ 12:38:24
Postat av: Cornelia

Jag läser för att.. jag vet inte riktigt varför jag läser faktiskt. Följer en del pro-ana bloggar, jag vet att jag är en ana själv, det har jag varit i många år. Så för att få thinspo är det inte, det klarar jag fint själv. Jag tycker du är intressant att följa, det låter ju lite sjukt eftersom jag vet vilket helvete det här är.
En liten förklaring är väl kanske.. Jag vill inte känna mig så fruktansvärd ensam om det här som jag gör nu. Det är skönt på ett sätt ett veta att man inte är ensam, det får en att hålla ut lite till.

Hmm, hela denna kommentaren blev rätt sjuk. Hoppas du fattar vad jag menar ändå

2008-04-08 @ 15:28:10
Postat av: Anna

Jag vet vad det innebär och läser bloggen med någon slags blandad fascinations- och äckelkänsla. Blev "fysiskt frisk" för några år sedan, men tyvärr börjar jag ge upp hoppet om att det psykiska någonsin ska släppa mig.

2008-04-09 @ 08:08:57
Postat av: Anonym

Använd den här självinsikten till att be om hjälp! Det finns ingen vinnare i det här. Du mår inte bättre i själen av att plåga din kropp! Istället mår BÅDE själen och kroppen dåligt. Om du kan få hjälp med att må bättre själsligt kan du förhoppningsvis sluta plåga din kropp. Kom ihåg att en människas värde inte sitter i hur kroppen ser ut!

2008-04-29 @ 20:07:34
Postat av: Anon

Don't flatter yourself. Knappast avgudar nån dig.

2008-05-02 @ 12:52:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se