Besviken



Så anorexia är värre än droger? Jag är besviken på er.
En gång räcker vad gällande droger. EN GÅNG.
Anorexia kräver oftast ÅR av näringsbrist innan man dör, då oftast av hjärtsvikt för att hjärtat inte pallar mera.

Men okay, att skjuta in rent gift i sina ådror är inte lika farligt som att hoppa över måltider. Dumma jag, vad tänkte jag med?

SVAR: Jag använder stilen Arial, tror jag.

Kommentarer
Postat av: Nikki

What?!



Skit i de anna! Allt för många fattar inte vad anorexi, eller ens vad en ätstörning innebär..!

2008-08-01 @ 14:35:41
URL: http://bonies.blogg.se/
Postat av: Anonym

håller med bonies. som sagt, hur många gånger har man inte fått höra att det bara är att skärpa sig och ta en smörgås?



men egentligen är det oväsentligt vilket som är värst för allra värst är det personliga lidandet - vilken form av drog man än använder och vilket skäl man än har att missbruka. alla människor har sina egna helveten, ingen av oss kommer undan i längden.



oj shit, nu jävlar är det jordens åskoväder på gång utanför fönstret, bäst jag stänger av datorn, ett nedslag kan radera hela hårddisken! bye bye, kraaam!

2008-08-01 @ 14:43:33
URL: http://blommaland.blogspot.com/
Postat av: M

Testa droger en gång, inte så farligt. En dag utan mat, inte så farligt det heller.

Men när det blir till en ovana och ett beroende det är då det blir farligt. Sen tror jag det är svårt att jämföra konsekvenserna av anorexi och ett drogmissbruk med varandra, i alla fall dom fysiska.

Men drogmissbruk och anorexi utgår trots allt från samma punkt – hjärnans belöningscentrum.

2008-08-01 @ 14:51:44
URL: http://sleepingpills.blogg.se/
Postat av: wera

när/om du blir frisk, och läser vad du skrev när du var mitt uppe i sjukdomen, d v s dessa förljugna, skeva och dubbelmoraliska inlägg du knåpar ihop dagligen på den här bloggen, så kommer du förundras över hur SJUKT du resonerade.

2008-08-01 @ 16:23:49
URL: http://signalsubstans.blogspot.com
Postat av: öööö va?

men hallå!? bara för att man testar droger EN gång så behöver inte det betyda att man blir en missbrukare som skjuter heroin och amfetamin i venen. Skulle vilja träffa den personen som skjuter droger i venen för att dom vill gå ner i vikt!? Att tjejer tar amfetamin för att gå ner i vikt kan jag förstå, ingen hunger och förbränningen höjs och på en kväll så är dom 2 kg lättare. men inte fan skjuter dom det i venen, dom sväljer det eller drar upp det i näsan. Det är stor skillnad på pundare och hobbyknarkare för man blir inte en pundare på en dag, det blir man med tiden om man nu låter det gå så långt och det kan ta flera år för vissa att komma dit men det är klart att det även kan gå snabbt att hamna i träsket också men inte på en dag eller en vecka för att man provar tex amfetamin En gång. Man måste oftast ta droger några ggr för att få ett beroende. Jag JOBBAR med ungdommar som har drogmissbruk och jag kan säga redan nu att du vet inte ett skvatt om vad du pratar om gällande vad du VET om droger och missbruk.

2008-08-01 @ 16:56:08
Postat av: AnnaP

öööö va? : du måste ju vara dum i huvudet. Ofta du jobbar med ungdomar som har drogproblem, du skriver som en 15 - åring, så det tror jag inte ett skit på.



dom som tar AMFETAMIN för att bli smala tar det ju inte bara EN gång, eller hur? Man tar under en längre period. PANG - där har du ditt beroende.



Vet du vad som händer sen? Drogen tappar sin effektivitet. Man måste ta tyngre.



Och kom FAN inte och säg att jag inte vet vad jag pratar om. Jag har mer erfarenhet i min LILLTÅ än du har i hela kroppen.

2008-08-01 @ 17:12:05
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag håller med dig. alltså anorexia är inte lika sjukt som att använda droger, inte alls. MEN, i längden har dem samma effekt. egentligen, det är ju sant..

2008-08-01 @ 17:27:04
Postat av: AE

Vem fan säger att droger är mindre farligt än Anorexia? Båda är väldigt farliga, på sina egna sätt.. och väldigt hemska



Man ska inte jämföra två helt olika saker =S

2008-08-01 @ 17:28:55
URL: http://anorex.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Det finns OLIKA sorters droger, gumman,

2008-08-01 @ 17:34:13
URL: http://criticism.blogg.se/
Postat av: Pernilla, igen.

"

Vet du vad som händer sen? Drogen tappar sin effektivitet. Man måste ta tyngre"



Nej älskling, ens tolerans höjs bara, så man måste ta MER.

2008-08-01 @ 17:35:44
URL: http://criticism.blogg.se/
Postat av: Nikki

Psykologer beskriver detta genom att säga att du använder svälten som en försvarsmekanism. Du försvarar dig mot oron i ditt inre genom att svälta.

Att svälta fyller då för dig en liknande funktion, som alkohol för alkoholmissbrukare och narkotika för narkotikamissbrukare. Det är ett medel att dämpa ångest och skapa en falsk känsla av tillfredställelse.





http://web4health.info/sv/answers/ed-treat-why-eat.htm



2008-08-01 @ 18:48:10
URL: http://bonies.blogg.se/
Postat av: mysfet

"Så anorexia är värre än droger? Jag är besviken på er.

En gång räcker vad gällande droger. EN GÅNG.

Anorexia kräver oftast ÅR av näringsbrist innan man dör,

då oftast av hjärtsvikt för att hjärtat inte pallar mera."



För det första är det jävligt stor skillnad mellan att röka cannabis och att röka crack, det borde t o m du inse. 'Droger' har ett STORT spektrum. Det finns NOLL registrerade dödsfall relaterade till cannabis. Läs det igen, NOLL. Det finns fornlämningar som daterar ett flertal tusen år tillbaka i tiden som bevisar att människan redan då rökte cannabis, men inte ett enda fall finns det där man kunnat avgöra att det var pga cannabis den och den personen dog. Hur i helvete kan du vara så korkad att du säger att det räcker med EN gång för att bli hooked, dö eller något annat tråkigt när man testar 'droger', när det klart och tydligt står i historieböckerna och läkarjournalerna sen många år tillbaka att så INTE är fallet? Läs på, gör om, gör rätt.





Jösses alltså.



"Allvarligt. Jag är stark. STARK som kan motstå maten, det var det som fick mig att må bra.

Det ÄR det som gör mig stark, det är det som skiljer mig från mängden... jag valde det

(svälten) för att jag KAN och för att jag är fan BRA på det."



Nej du är inte stark. Din mentala hälsa är inte särskilt god. Det är därför du lider av Anorexia Nervosa, och du behöver professionell hjälp. Du är svag, hela din vardag lyser ju av problematik med maten. En 'stark' människa accepterar och löser sina problem, de lider inte av näringsbrist för att de tror att det är fint att vara sjukligt smal och att de själva är tjocka när så inte är fallet.



"Jag har sett det. Jag har träffat folk som suttit i fängelse. Jag har träffat alla

möjliga sorters människor. Jag har träffat killarna som sägs sälja tjack och koks till

prinsessorna.



Ni. Vill. Inte. Hamna. Där. Jag lovar"





Du kanske på din höjd har träffat dessa personer på stan i all hast, eller läst om dem i tidningen och sen bildat dig en uppfattning som inte är realistisk. Men du har ingen större erfarenhet av detta. Hade du verkligen träffat på dessa och varit en del av deras vardag på något sätt hade du varit bra mycket mer utbildad om droger än vad du i skrivande stund är.



"öööö va? : du måste ju vara dum i huvudet. Ofta du jobbar med ungdomar som har drogproblem,

du skriver som en 15 - åring, så det tror jag inte ett skit på.



Vet du vad som händer sen? Drogen tappar sin effektivitet. Man måste ta tyngre.



Och kom FAN inte och säg att jag inte vet vad jag pratar om. Jag har mer erfarenhet i min

LILLTÅ än du har i hela kroppen."



Jag vet inte vad personen du skriver till själv har för erfarenheter, men om denne ens bara sett en bild på en drog har han/hon bättre koll än du.

Man byter inte till tyngre droger när tolerans uppstår, men stoppar i sig mer av samma drog man tagit under regelbunden tid som lett till just tolerans. Herregud. Tror du verkligen att man kommer må bra om man äter en massa morfin dagligen under flera års tid, och sen byter upp sig till kokain? Det är helt skilda droger som fungerar på helt olika sätt. Man kan inte bara byta ut en drog mot en högre narkotikaklassad drog när man får tolerans. Jag undrar vem fan det är som skriver som en 15-åring egentligen.



Det långa utbildande inlägg jag just skrivit till dig handlar inte om att försvara droger på något sätt, eller huruvida anorexia eller droger är värre att ha problem med. Jag skriver detta för att du rabblar en massa massa skit du inte vet något om, och det stör mig som fan.

Ännu en idiotisk grej du gör, är att du avfärdar "15-åringens" jobb som skitsnack för att du anser denna skriva som en tonåring. Sen när kan man inte jobba med ungdomar med drogproblem pga av dåligt kunnande i svenskt språk? Vad har stavning med vård av ungdomar att göra? Ska man stava dem friska?



Du är trångsynt, outbildad, och lider av en allvarlig sjukdom som tar ihjäl en hel del personer världen över varje år. Vore jag du skulle jag strunta i att tycka saker om människor och deras drogvanor, och istället fokusera på DINA problem, för du har en hel del av dem.



Droger är inte värre än anorexia, och anorexia är inte värre än droger. Tro inte att självsvält är mer ok, bara för att det nu kanske tar flera år innan man riskerar att dö.

Helst slipper jag problem med någon utav dessa överhuvudtaget.



En massa droger = bad.

Se ut som ett extremt fattigt barn i Somalia = bad

2008-08-01 @ 19:10:05
Postat av: mysfet igen

Ser när jag läser vad jag skrev att jag skriver om stavning. Jag menar såklart inte detta bokstavligt ifall du nu tar det så, jag menar att oavsett vilken ålder du tycker att skribenten ifråga har så betyder det knappast att denne inte jobbar med det som sägs, eller inte vet något om droger och missbruk, och du är helt fel person att avgöra detta.

Vill du argumentera så gör det med fakta i handen, inte med saker du 'hört', eller sett i en film.

2008-08-01 @ 19:18:06
Postat av: mysfet ogillar avsaknaden av editering

Kan du förresten ge mig lite källhänvisningar på din påståenden? Vart hämtar du din information utöver dina 'kåkfararpolare' eller 'drogförsäljare':D

Kan du ge mig en enda tillförlitlig källa på det du säger? :D

2008-08-01 @ 19:24:18
Postat av: Carro

Efedrin är inte drogklassat.

2008-08-01 @ 22:57:33
Postat av: ulrika

men hållkäften, folk försöker föklara för dig att det du håller på med är fan lika idiotiskt som droger. dessutom så har du kontroll över din sjukdom och dig själv, dom som tar droger har inte den kontrollen.

2008-08-02 @ 02:03:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se