Lite "normala" vikt - tips

image233

Senaste numret av Glamour har faktiskt riktigt bra vikttips, tänkte dela med mig av dom för er som inte läser Glamour (vilket ni borde göra, riktigt bra magasin faktiskt):

1. Ta dig inte vatten över huvudet. Säg aldrig att du går på en diet. Någon gång kommer du sluta att gå på dieten, och du har du misslyckats. Om man ska gå ner i vikt handlar det om att byta livsstil!

2. Ta reda på hur mkt energi du behöver. Att alla kvinnor behöver 2000 kalorier är en myt. Räkna ut ditt BMR! (Kolla bland mina länkar)

3. Skriv ner allt du äter på en vecka. Jag hoppas alla här för matdagbok. Och skippa latten.

4. Aktivera dig 60 - 90 min vaje dag. Om det så är vardagsmotion. GÅ BORT FRÅN DATAN och rör på ditt feta arsle.

5. Sluta äta när du är mätt. Inte när tallriken är tom.

6. Tolka ditt sug. Är du sugen på salt och fet mat kan du ha uttorkning - drick mera. Är du sugen på godis, läsk, choklad så kan du ha ett underskott på protein - kött, kyckling, fisk, linser och böner är svaret. Och om du är sugen på pasta eller bröd så kan det betyda att du har ätit för lite (...), se till att få i dig ett mellanmål (...).

7. Deppät inte. Gör något annat istället för att äta. Trösta dig inte med mat för att det går dåligt i övriga livet! Och ät inte bara för att äta. SNÄLLA. Jag lovar, det finns ingen regel som säger att man MÅSTE äta popcorn och godis till bion.

8. Byt porslin. Mindre tallrikar, mindre portioner. Mindre sked, mindre tuggor.

9. Ät enligt tallriksmodellen. (Döh.)

10. Inspireras av andra. Ta stöd av en kompis. Eller se andra på stan. Eller härma MK, eller Nicole. Bli inspirerad att gå ner i vikt.

Kommentarer
Postat av: Annika

Jag antar att de här tipsen är till för människor som lider av övervikt, annars är Glamour en riktig skittidning - om än inte lika illa som när Teen Vogue tipsade om att man skulle "suga på isbitar" för att bli mindre hungrig.

Du skriver längre ner i din blogg att man inte ska uppmana dig att söka hjälp; att den bild du ger ut i bloggen inte är densamma som du "propagerar för" i övriga livet. Samtidigt skriver du att du "har en sjukdom som sitter i huvudet", eller något liknande. Jag gick hos olika psykologer under hela min ungdomstid, men inte främst för ätstörningar (eftersom jag vägrade att prata om ätstörningar och nekade till att jag hade några). För mig försvann ätstörningarna, eller mildrades ordentligt, när jag slutade jobba som modell och inte kände någon press på att vara så smal hela tiden. Andra kommer ju verkligen inte undan lika lätt, de svälter ihjäl helt enkelt. Det har hänt människor jag älskar, och jag önskar att INGEN behövde gå samma förjävliga, onödiga öde till mötes. Jag vill inte vara förmanade, men jag vill heller inte att du ska bli så sjuk att din kropp slutar fungera. Jag vet att det är SÅÅÅÅÅ SVÅRT att hantera den här skiten, och jag tycker inte på något sätt att du är dålig eller dum. Om det finns något överhuvudtaget som jag kan göra för dig, maila. Ta hand om dig.

2008-03-15 @ 16:40:47
URL: http://beautifulones.blogg.se
Postat av: Linda

VILKA SJUKT BRA TIPS!!
ÄLSKAR DIN BLOGG :D

2008-03-15 @ 17:24:50
URL: http://sommarn2008.blogg.se
Postat av: Anonym

det är jättebra att äta med liten sked,
känns som om man har ätit mycket mer än vad man egentligen har.

2008-03-15 @ 17:52:38
Postat av: cphoran

ät med en pinne så skaru nog se att det år fint

2008-03-15 @ 18:16:56
URL: http://angelicato.bloggagratis.se
Postat av: RiotGirl

Alla tips bra UTOM tallriksmodellen. Den suger och är lögn. Hälften av tallriken ska va frukt och grönsaker och kolhydater och protein kan vara fifty fifty eller lite mer till förmån för proteinet. Det är INTE nödvändigt att lägga till en brödskiva till maten, enda syftet med det är om en är underviktig och behöver fylla på med lite kalorier som inte känns som så mycket mat för att inte bli för mätt.

2008-03-15 @ 21:58:35
URL: http://anapower.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se