Jag kan inte berätta mer

Jag skrev ett helt inlägg om min historia, men publicerade det aldrig.

Om jag gör det, så kommer det att förändra eran syn på mig. Och om jag gör det, så kan det bli farligt. Inte för er, men för mig. Jag har gjort så mycket sjuka grejer, med sjuka människor.

Jag skrev, skrev och skrev, men jag fick sådan ångest. Nu kan jag knappt andas, och jag har inte ens kommit till den jobbiga delen i berättelsen.

Jag blir rädd. Det är så mycket jag har trängt undan. Vem jag var, vad jag gjorde, vad folket i min närhet gjorde. Det handlar inte bara om droger eller fest, förstår ni. Det är så mycket mer. Jag gillar inte personen som jag var. Inte ett dugg, och det får mig att tycka att jag förtjänade Det som Hände.

Kommentarer
Postat av: Anonym

På vilket sätt skulle det vara farligt för dig? På det sättet att nån kan känna igen dig eller att du kan bli åtalad? :S



Jag, personligen, är hela tiden medveten om att det ligger mörka hemligheter och ruvar bakom olika personer. Det gäller inte bara dig utan alla, jag har fått så många slag i ansiktet (och själen) av personer som helt plötsligt berättat saker som att de blivit våldtagen av sin pappa, varit med och misshandlat en kille så han sitter i rullstol, osv osv.



Berätta om det för dig någonstans, får det dig bara att må dåligt så kanske du inte är redo att ta steget än?

Gör det som känns bäst <3

2009-04-16 @ 16:54:13
Postat av: A

Vad du har gjort spelar ingen roll. Vem du är idag är upp till dig, och jag tycker att du verkar otroligt smart, så om du väljer att berätta vad som hände som tror jag du kommer hjälpa många unga. Att du har varit på botten och tagit dig hit tror jag peppar många som själva har haft/har problem. Du har tagit dig en bra bit på vägen och det hjälper iaf mig att inse att det finns ett ljus i slutet utav tunneln.

2009-04-16 @ 17:03:47
URL: http://truecolors.blogg.se/
Postat av: Josephine

Fortfarande så skriver du anonymt, stå på dig, publicera men om du vill så kan du censurera lite! Jag tror att alla som läser din blogg accepterar dig för den du är, och det är därför vi fortsätter läsa din blogg, för att du tänker intressant och kämpar på bra. Vi kommer fortsätta gilla dig vare sig du gjort grova och sjuka saker förr eller inte.

2009-04-16 @ 17:09:10
Postat av: Josephine

Och dessutom hjälper det för dig att komma ut med historien anonymt, du kommer att få många stöttande kommentarer, och det kommer kännas bra att lufta sig. På så sätt kommer du kunna att gå vidare, vilket det inte känns som du gjort än.

2009-04-16 @ 17:10:38
Postat av: Ellis

Det är bara du som kan bestämma om du vill publicera det eller inte. Men jag tror verkligen inte att vi kan börja hata dig över något som ligger i det förflutna eller att något skulle få dig att förtjäna Vad-Det-nu-var-som-Hände. Vi finns här och tycker om dig vad du än bestämmer dig för.

Kram

2009-04-16 @ 17:14:04
URL: http://sikorka.blogg.se/
Postat av: Lollo

Jag känner inte dig och har ingen aning om vad du har gått igenom! Men, fan vad hemskt du verkar ha mått! :S

2009-04-16 @ 17:25:54
URL: http://slim.devote.se
Postat av: hanna

för mig skulle det inte förändra synen på dig, vi alla har gjort saker vi ångrar och vill få ogjorda. men alla saker vi gjort har format oss till den person vi är idag.

ditt val, men skulle vara intressant att läsa :)

2009-04-16 @ 17:27:11
URL: http://helfriid.blogg.se/
Postat av: lina

Du har fel.

Det finns ingenting som förändrar våran syn på dej <3

Vi finns här, du kan berätta vad du vill.

2009-04-16 @ 17:31:25
Postat av: Ämma

Åh, jag känner igen mig. Oräknebara gånger har jag skrivit helt personliga inlägg/dokument för att sedan radera varenda spår av det för att folk ska tro att allt är som det ska och att det alltid varit. Rädslan för att folk ska hata mig om de visste sanningen ligger så tätt i luften.

2009-04-16 @ 17:44:10
URL: http://cherryninja.blogg.se/
Postat av: ulrika

gå och skaffa en psykolog eller något, för man ser rakt igenom vilken mytoman du är

2009-04-16 @ 18:27:25
Postat av: Anonym

gumman... gör det som känns rätt, även fast jag väldigt gärna vill veta vad som har hänt dig. :/

2009-04-16 @ 18:41:50
Postat av: Ronja

jag vet inte vad du gjort, men oavsett det så är det INGEN, och jag menar verkligen ingen, som förtjänar det som hände dig. Vi är alla bara människor.

2009-04-16 @ 20:02:57
Postat av: Antonia

min syn på dig, om vad för person jag tror att du är, kommer inte att förändras om du berättar något dumt eller väldigt fel som du har gjort. ju mer du berättar om dina erfarenheter desto mer får man förståelse för vad du har varit med om och erfarit. men självklart ska du inte skriva om något som får dig att må jätte dåligt.

2009-04-16 @ 20:13:29
Postat av: Ella

jag skulle aldrig döma någon för vad den har gjort i sitt tidigare liv. Alla förtjänar en andra chans & alla människor kan mer eller mindre ändra på sig.

Dina erfarenheter kanske bara kan hjälpa andra unga flickor i samma eller liknande situation.

Berätta din historia, man behöver lätta sitt hjärta & vi dina läsare lyssnar & förstår. Jag lider själv av anorexi & kämpar precis som du varje dag men vi klarar detta! sköt om dig, jag tänker på dig & jag ser verkligen upp till dig :)

2009-04-16 @ 20:26:36
URL: http://gabriiellas.blogg.se/
Postat av: Sarah..

Jag vet att du klarar det om du vill, jag kommer absolut inte tycka illa om dig för jag vet du inte är den personen längre. Du är en mogen människa nu som har insett saker som skett i ditt liv, you can fix it. xoxo <3

2009-04-16 @ 20:39:56
Postat av: Marie

Tvinga inte dig själv till att skriva något för att bevisa att du klarar av det, känn dig aldrig pressad till något. Jag förstår att det finns dom som vill veta vad som hänt, men dom borde också visa förståelse och inse att det du gått igenom är för mycket att hantera för dig att dra upp igen. Jag tycker du ska vänta tills du själv är redo.



Kram på dig!

2009-04-16 @ 21:08:27
Postat av: Viskaren

Jag har ingen aning om vad du gått igenom och jag tycker definitivt inte att du ska posta något som du kanske ångrar eller utsätter dig för fara!

Men jag vill bara säga att jag tror att du ska skriva ner det du skulle skriva och sen slänga det. Skriv det för att få det ur dig! Inget som gör att man mår så dåligt är bra att hålla inom sig utan att man bearbeta det.



Kämpa vidare!

2009-04-16 @ 21:21:59
URL: http://viskaren.wordpress.com
Postat av: Ayla Catpaw

Kollar du på trean? Är en intressant dokumentär om barnbantning.

Fast jag blir nästan lite halvt sur på ungarna, de har så mycket mer funktionella familjer än vad du fått erfara. <3 :(

2009-04-16 @ 22:21:46
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: Elsa

Jag skulle aldrig dömma dig för saker du gjort. Jag har också hittat på jäkligt mycket sjuka saker i mina dar.. Men jag förstår att det är jobbigt att öppna sig så sjukt mycket. Berätta bara det som känns rätt för dig!



Se det som positivt att du inte är den personen länge snarare än att må dåligt över hur du varit innan, gjort är gjort och det som hänt har hänt. Även om de ofta kan föra med sig djupa sår.

2009-04-16 @ 22:30:52
URL: http://everythingels.blogg.se/
Postat av: Liene

jag bruar också skriva sådana inlägg ibland, som jag aldrig publicerar:S



men att du en gång var en slags person behöver inte betyda att du är det nu. Iaf jag tror på förändringar, inte på egenskaper men sättet! så släpp det där nu, annars blir det inom dig för resten av livet.

2009-04-16 @ 22:36:35
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Sandra

jag tror inte att det kommer förändra MIN syn på dig, oavsett vad du nu har gjort. snarare kanske det gör att man förstår på något vridet sätt...

2009-04-16 @ 22:56:54
Postat av: Izzie

vi vet vilken stark person du är och jag tror de flesta som läser din blogg har liknande problem och verklígen känner med dig! Känn verkligen ingen press att vara perfekt för ingen är det! Jag vet att anorexins symtom är en strävan att vara perfekt men jag tror inte att någon kommer dömma dig, jag menar inte att du ska berätta något som du inte vill eller är redo för, bara att vi som läser din blogg bryr oss för mkt för att dömma!



Kärlek och kramar!

2009-04-16 @ 23:01:15
Postat av: Anonym

jag o många fler läser din blogg och känner verkligen igen oss! och på nåt sätt har detta hjälpt mig på traven till ett bättre liv.. du är bäst!!

2009-04-17 @ 00:00:39
Postat av: P

Gör inget som du inte känner för. Förutom att äta lite mer. ;)



Hitta på någon bra belöning, som en tidning eller liknande, och bestäm att du ska äta lite mer än vad du tänkt varje dag. När veckan är slut och du klarat det får du belöna dig själv.



Angående inlägget om Engla: Förmodligen är du mycket smalare än henne. Men när du ser ett kort på dig letar du bara efter fel och försöker hitta bevis på att du är tjock. Jag känner igen det, för jag tänkte likadant fram tills något år efter att jag blivit bättre. När jag då såg mina egna bilder blev jag chockad över hur smal jag hade varit. Och då vägde jag mer än både dig och Engla.

2009-04-17 @ 00:20:39
Postat av: LP

Det kan vara bra att få upp allting, rota igenom gammalt och få upp det till ytan, tnka över det en sista gång sen lämna det. För annars finns det alltid kvar i ditt undermedvetna. Ditt bortträngda.



Jag tror du gör rätt i att skriva upp det. Det kommer nog kännas som en lättnad sen, på något sätt. Sen har du ju vårt stöd, det vet du och det underlättar nog det med.



fortsätt kämpa. vi finns här.

2009-04-17 @ 00:24:24
URL: http://[email protected]
Postat av: Matilda

Känn ingen press att du måste göra det men visst blir man nyfiken! Det kanske behövs för din del att berätta det? Att bearbeta det.. Du är väl fortfarande anonym? Men som sagt; känn ingen press!

2009-04-17 @ 09:14:30
Postat av: L.

Jaha. Det får en ju inte att vilja höra den ännu mer...

2009-04-17 @ 09:31:08
Postat av: jennysan

vad synd att du inte kanner att du kan beratta. Oavsett hur hemskt och fasansfult det ma vara tror jag det ar bra att du skriver det. Forsok, snalla!

2009-04-17 @ 10:05:38
Postat av: Anonym

det spelar ingen roll vem du HAR VARIT, det som är viktigt är vem du är idag! jag känner igen mig i det, jag hatar personen jag varit men jag kan inte ändra det. det enda jag kan påverka är det som är framför mig. att aktivt välja att vara en bättre människa varje dag!! jag tror på oss KRAM

2009-04-17 @ 11:42:59
URL: http://thereseannamarie.blogg.se/
Postat av: UngAnaMama

Jag förstår dig! Känn ingen press från oss..

ang. engla, hon är normalsmal och antagligen frisk, vi är mycket smalare, men vi är inte friska, när vi speglar oss ser vi inte hur vi ser ut, vi ser det vi känner och vi känner oss tjocka! Det är så synd, för vi förtjänar inte att må så här :( Kram!

2009-04-17 @ 20:02:00
URL: http://unganamama.blogg.se/
Postat av: Tess

Du ska inte göra något som inte du känner för. Det är din blogg men du ska veta att du förmodligen har stöd från alla din läsare.



Förresten, skulle inte du kunna anordna en liten frågestund... hade varit jätte roligt! (:

2009-04-17 @ 22:34:31
Postat av: anna-karin

åhh jag blir såå nyfiken nu...suck.

Du är en så smart person, det vet jag.

btw,så är det här min favorit blogg! Helt klart!

Du är så jävla cool och tuff tycker jag :D

2009-04-20 @ 16:35:19
URL: http://,
Postat av: fd

När jag började läsa var jag så otroligt irriterad på dig. Men när jag läser din historia så får jag förståelse för varför du skrivit vissa saker.



Att berätta om mörka hemligheter är bra, även om det tar mycket hårt när man gör det. Om du inte kan skriva om det här anonymt, kanske du kan finna någon du kan berätta dom för. Det är otroligt viktigt för att du ska kunna tillfriskna och ta dig ur din sjukdom.



Jag har gjort hemska saker, och blivit utsatt för saker som jag inte kunde erkänna för mig själv föräns nu när jag är äldre.

Jag har också haft ätstörningar, mycket pendlande i vikt hela mitt liv, klinisk depression osv. Jag var tvungen att lära mig förstå att man gör sjuka grejer av en anledning. När man är liten så är man ett blankt papper som fylls med det man är omgiven av.

du ska skriva vad du vill skriva men, döm inte dig själv, ställ inte omöjliga krav på dig själv. Du förtjänar att må bra!

2009-06-13 @ 23:09:25
Postat av: Anna

Jag tycker att din blogg är jätte intressant och jag vill bara ta dig under mina vingar och skydda dig och stryka dig över håret och säga att allt kommer bli bra. Skriva alla dumma, jobbiga och skammliga saker du gjort, men se det för vad det är handlingar i ett tillstånd av förvirring och ev drogpåverkan. Sluta skäms för vad du var acceptera dig själv och förlåt dig själv. Det är svårt och tar tid men du måste förlåta dig själv för att kunna gå vidare. jag har kämpat med det i ett par år men jag når snart målet och mår tusen gånger bättre nu än då.



2009-07-23 @ 14:56:15
Postat av: bella

Jag har alldeles nyligen börjat läsa din blogg och när jag läste detta inlägget om hur mycket du bär på och trängt undan så skulle jag vilja tipsa dig om hypnos.

Läs mer om det på www.jagkraft.se

Honom har jag varit hos.

Kram

2010-03-07 @ 10:09:09
URL: http://bellamakeupartist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se