Min anledning till att vara anonym

Vet ni vad jag kom på? Jag vet varför jag valde att vara anonym.

Det är inte för att jag skäms för min sjukdom, det är inte för att jag är rädd för att inte få några jobb i framtiden, det är helt enkelt så att det här är enda stället som jag blir bedömd för den jag är, inte för hur jag ser ut.

Ni vet inte hur jag ser ut, och eran uppfattning om mig grundar sig på det jag skriver - det vill säga, den jag är, under allt.

Varje dag när jag går utanför dörren hemma blir jag uttittad. Folk kollar, killar visslar, tjejer kastar avundsjuka blickar, vissa stirrar på mina ben, andra stirrar på mitt ansikte. Dessutom så har folk lättare att vara trevliga mot snygga människor än mot fula, har jag märkt. Ni har ingen aning om allt det där. Det ni vet, den ni känner, det är JAG. Den personen ni möter på gatan är inte jag på samma sätt.

DÄRFÖR väljer jag att fortsätta vara anonym. För att det här är enda stället som jag kan vara jag på.

Kommentarer
Postat av: G

Jag förstår vad du menar och accepterar det. Glöm inte att du är fin på insidan också. Det är första gången jag kommenterar på din blogg, jag har läst den länge och känner igen mig mycket i dina texter. Jag har ätstörningar dock inte anorexi och har själv blivit utsatt för sexuella övergrepp under hela min uppväxt.

Jag vill att du ska veta att det hjälper mig väldigt mycket att läsa dina inlägg.

Ha det bra, vi hörs snart igen! Många kramar från G

2009-04-20 @ 16:51:18
Postat av: Anonym

Tyvärr är människor, även jag, dömande. Utan att man tänker på det, så dömmer man andra väldigt lätt. Därför är det bara bra, både för din skull och för vår att du är anonym. Och utifrån det man läser i din blogg, märker man att du är en smart människa. Inte bara, som jag garanterat kan tänka mig, en snygg person.

2009-04-20 @ 17:04:55
Postat av: T

"tjejer kastar avundsjuka blickar".. Tanken har aldrig slagit dig att de kastar blickar av avsmak pågrund av hur smal du är? För de flesta friska tjejer spelar det ingen roll hur vacker du är i ansiktet (vilket jag inte tvekar på att du är) om du ändå är sjuk i anorexia och väger 45 kg... Jag förstår att folk stirrar. Ingen normal/frisk person tycker att det är fint att vara så smal som du är, de flest stirrar förmodligen för att du ser så sjuk ut.

2009-04-20 @ 17:39:50
Postat av: mergime

jag måste få fråga, e du helsvensk , eftersom du heter Paris ??

kram:)

2009-04-20 @ 17:52:15
URL: http://mergimebytyqi.webblogg.se/
Postat av: lollo

Det låter som en mycket bra anledning till att vara anonym! fortsätt med det tycker jag :)

2009-04-20 @ 19:08:16
Postat av: Anonym

Hej,

Du säger att folk ger dig avundsjuka blickar och allt,

tycker du själv att du är snygg? Eller vet du att andra tycker du är snygg?



Älskar bloggen

2009-04-20 @ 19:35:24
Postat av: Sarah

Well jag förstår det, men dom kanske kollar för att du är såpass smal (tjejerna då), själv är jag jättesmal med stor röv och pattar, and people seems to like it helt enkelt. De stirrar och stirrar, jag är så jäääkla stolt över mina former! Haha well, lite vilse här i mina egna ord, men men. Jag är sjukt nyfiken på din kropp faktikst. I bikini kanske? Vore kanske ett nytt steg...? Bara DU känner för det, men jag tror folk då skulle förstå vad det innebär att ha anorexi (slår vad om att du är sjukt smal) och att folk ser på sig själv på ett helt annat sätt än vad vi andra gör. Äsch ja, bara du känner dig redo och vill allt. Men det hade faktiskt varit jätteroligt, du är ändå anonym med kroppsbild också bara såja...! :)

2009-04-20 @ 20:20:20
Postat av: Lina

Usch förstår vad du menar..Hatar att känna mej uttittad, för vilken anledning det än är:P men nu blev man väldigt nyfiken på hur du ser ut:P

2009-04-20 @ 21:31:32
Postat av: U

wOw så du menar att du är super duper muper snyGG och att alla killar vill ha dig och tjejer vill va dig :$ :$ :$? och så säger du att du väger 46 kilo och är 176 cm, och har anorexia, men ser inte alls ut som ett anorexia offer? För inte visste jag att tjejer skulle bli avis på ett skelett och killar vilja knulla ett.

2009-04-20 @ 21:47:11
Postat av: Anonym

Du vill framhäva den personen du är på insidan...samtidigt som du är väldigt noga med att om och om inflika hur snygg du är.



2009-04-20 @ 22:28:43
Postat av: NastyFlat<3

mergime , hon kallar sig Paris, och "T" tro mig vissa tjejer ( även JAG) kan lägga en o en annan avensjuk blick! Det är olika från person till person!!



Paris vi älskar din insida och det mesta vi blir insläppta på i ditt liv , tack för att du gör det , och tack för att du är den du är , Insidan är ju Igentligen det som "räknas" eller hur?

Tyvärr så är de inte så längre , men ja tror endå på det där igentligen , insidan är det viktigaste och din är vacker<33

Stå på dig!!

2009-04-20 @ 23:36:29
URL: http://xnastyflat.shedevil.se/
Postat av: Evelina

Du är underbar. :)

2009-04-20 @ 23:59:35
URL: http://nowheregod.blogg.se/
Postat av: Julia

Hej... I vintras (januari, februari) fick jag en släng av, jag skulle kanske inte kalla det ätstörningar, men ändå borde jag kanske det. Äh skitsamma. Iallafall, men över påsklovet så tog jag tag i mig själv, var bara med min pojkvän och gjorde massa saker, vilket faktiskt tog mig ur min syn på mat, kräkningar osv. Men nu, så har min styvmamma antaligen fått en släng av en rejäl ätstörning, för hon äter typ inget och bara rasar i vikt. Och jag får panik. Det är nästan så jag börjar lipa nu när jag tänker på det. Jag klarar inte av att se folk äta lite, jag blir så arg då. Det är sjukt, jag vet. Och jag är typ 160 och väger nu 50, i vintras vägde jag runt 45. Jag är så arg på mig att jag "slutade". Jag vill känna mig nöjd igen, inte för att jag var nöjd om mina lår, men om magen typ... Vad f*n ska jag göra? Jag vill inte hålla på att sluta äta, kräkas, ha panik så fort man får något i magen osv igen. Jag vill inte leva så. Men jag vill bli smal. Det är inte så att mina lår går ihop där uppe, men nästan, kanske 1cm, men kan det vara så att det är för att jag rider som mina lår är så stora? Usch. Jag hade varit så nöjd om jag hade varit så smal som dig. Det är så fint.

2009-04-21 @ 08:57:40
Postat av: Paris

G, det glädjer mig att du finner lite stöd i den här bloggen =) det är därför jag bloggar! <3



Anonym, Man gör ju det. Kolla bara på Kenza. Hon är snygg, och därför tycker alla att hon är fantastisk. Varför, vad är det som är så speciellt med henne liksom? (Förutom att hon ser bra ut förstås!)



T, det finns många som är lika smala som mig. Att vara för smal i dagens samhälle är inget ovanligt. Det är snarare ett ideal. Många har sagt att dom är avundsjuka på min kropp, och killar brukar säga att jag är sexig.



Mergime, jo, jag är helsvensk =P kram!



Anonym, nej, jag tycker att jag är ganska ful faktisk. Någon enstaka gång kanske jag kan tycka att jag ser bra ut. =) kram.



Sarah, Fast jag tror nog att folk skulle känna igen min kropp =P och det verkar skitäckligt att lägga upp en bild på sig själv naken liksom =P



U, du bor uppenbarligen inte i Sthlm =)



Anonym, det är nog mest för att jag tycker att (precis som jag skrev) att det är så jävla skönt att slippa få höra saker om mitt utseende här, som jag måste poängtera det. Jag öppnar även upp dörrar för att jag i framtiden kanske inte kommer att vara lika anonym.



NastyFlat<3, ja precis! Och aw, vad gullig du är ! =) Detsamma! <3



Evelina, aw, tack, du med! <3



Julia, först och främst så är din styvmamma INTE ditt problem! Hon är vuxen och ett barn ska ALDRIG tvingas ta hand om sin föräldrar. Prata med din pappa eller med någon annan som kan ta upp det här med henne.



Jag tycker att din längd och vikt låter helt normal. Om du känner att du inte är nöjd med din kropp, så kan du väl börja träna? Det är skönt att träna och endorfiner (lyckohormoner) frigörs i kroppen.



Jag rider också och jag har också stora lår. Det kanske kommer utav ridningen, men jag tror att man måste acceptera hur man ser ut. Jag är inte så smal som du tror att jag är heller. Och det är inte fint =/



Ät det du vill och träna, så kommer du att hamna på en vikt som passar dig! =)



2009-04-21 @ 10:59:46
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: ebba

Jag tror folk har svårt att skilja mellan snyggt super-smal (typ Mika i robinson) och urmärglad mager och undernärd sedan många långa hårda år (typ modellen Isabel som gjorde reklam för att uppmärksamma anorexi).



Dessutom så ser "alla" fetare ut med kläder på än utan. Så någon som ser grymt snyggt smal ut i kläder, kan ofta se äckligt urmäglad i bikini. Men i Sverige så ser man ju inte så mkt hud... Självkart är det samma way around, många som ser lite chubby ut med kläder, är ofta grymt sexiga med kurvorna på rätta stället utan kläder. Jämför bara catwalk modellerna mot playboy tjejerna.

2009-04-21 @ 21:48:06
URL: http://thelittlethings.blogg.se/
Postat av: XX

Tycker du verkar vara en underbar person! :)

Jag förstår din vilja att vara anonym då jag kör samma stil på en av mina bloggar också. Med liknande problem som dig faktiskt.

Tycker du verkar vara en stark och modig tjej. Det är inte lätt att övervinna det tuffaste, men med envishet och vilja, och styrka att inte ge upp så kan man klara det. Och jag vet att du kan klara det! :)

2009-04-24 @ 23:24:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se