Recept: tonfiskomelett



Bas:
4 ägg
2 krm salt
4 msk vatten (eller grädde)
1 - 1 ½ msk margarin / smör

Fyllning:
1 burk tonfisk i vatten / olja
2 tomater
oliver
½ grön paprika
dill eller persilja

Gör så här:
Häll av vattnet eller oljan från tonfisken, dela den i mindre bitar.
Skiva tomater och oliver. Dela, kärna ur och finstrimla paprikan.
Grädda omeletten och lägg på tonfisken meden omeletten ännu är krämig.
Lägg sedan på tomater, oliver, paprika och strö över dill eller persilja.



Den här omeletten är så sinnessjukt god. Try it!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Ska testa :D

2009-04-09 @ 17:40:44
URL: http://messydiary.blogg.se/
Postat av: Anonym

för hur många personer är receptet beräknat?

2009-04-09 @ 19:03:08
Postat av: Rebecca

Hur många portioner? :D

2009-04-09 @ 19:38:39
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: P

Jag har också varit sjuk som du.



Jag isolerade mig, åt inget, tränade sinnessjukt mycket, och var till slut aldrig i skolan. En dag gjorde jag ett val - antingen kunde jag lika gärna ge upp eftersom jag inte hade något att leva för. Eller så kunde jag välja att bli frisk.



Trots att jag inte visste vad som väntade mig i det friska livet. Trots att jag var så rädd för att gå upp i vikt. Trots att jag så innerligt gärna ville hålla mig kvar i min kontroll. Trots det, valde jag att kasta mig ut i det mörker som var vägen till tillfrisknande.



Jag skrev en lista på allt jag gjorde som jag ville sluta med. T.ex. bestämma vad jag skulle äta i detalj dagen innan, ljuga om vart jag ätit hela tiden. Sedan skrev jag en lista på det jag ville göra och uppleva. T.ex. träffa vänner, läsa upp betygen på komvux, ha kul och skratta.



Därefter började jag pricka av listan sakta men säkert. Det var fruktansvärt jobbigt, och jag fick flera gånger börja om med vissa saker. Men allteftersom jag upptäckte att jag blev lyckligare och plötsligt hade en massa tid och energi över till allt annat, mådde jag mycket bättre.



I dag är det flera år sedan jag tillfrisknade, och jag äter allt i normala mängder och tränar så mycket som jag tycker är kul. Jag skriver ofta ner några rader om vad som är positivt med mig eller dagen som varit, och försöker att göra minst två roliga saker varje vecka, som jag verkligen mår bra av.



Så mycket har jag inte gått upp i vikt heller. När jag började min vandring började jag även styrketräna vilket ju gör att man väger lite mer men är fastare i kroppen. Så nu tänker jag inte alls på vikten eftersom jag är så nöjd med hur jag ser ut. Ändå väger jag nog bara två-tre kg över det jag gjorde när jag verkligen äcklades över hur "tjock" jag var.



Du verkar väldigt stark och ha en massa mål här i livet. Jag hoppas att du tar steget som jag gjorde. Man kan vara frisk och normalt smal - sjukdomen är den ångest och det kaos som sitter i huvudet.

2009-04-09 @ 20:17:25
Postat av: Sarah

Ah, jag måste även lägga till att.. Av det jag har läst hittils verkar du vara så grymt underbart snäll tjej. Verkligen! Man brukar ju dömma folk utifrån utsidan, men även fast du hade varit skitans ful IRL (vilket jag har väääldigt svårt att tro) då hade jag ändå tyckt om dig! För den främsta anledningen att du är så himla snäll. Du verkar väldigt djup och klok (precis som jag ;p) också.. hehe, me like! Vore inte så dumt med en vän som dig IRL då :)

Eh.. okej det jag ville komma fram till är att du är så hiiimla snäll&go och jag älskar din insida! =D

Kram, ta nu hand om dig tjejen <3

2009-04-09 @ 21:07:48
Postat av: Paris

Receptet är för två personer! =)



Det är svårt det där. Jag har faktiskt en egen lista som jag jobbar med, och det är som du säger, svårt, men det är så värt det när man ser hur långt man har kommit i efterhand.



Det jag är rädd för är att när jag släpper kontrollen så kommer jag att gå upp i vikt. Jag är helt säker på det. Och jag vill inte gå upp i vikt, never. =/



Aw, vad gullig du är! =D Oh, så glad jag blir =D DETSAMMA måste jag säga! <3

2009-04-10 @ 19:22:12
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Pa

håller verkligen med Sarah, det är precis så jag också uppfattar dig. Du är stark Paris <3<3

2009-04-12 @ 13:06:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se