Längd, detox och hår



Hur lång är du?

Jag tror att jag har växt, senast jag mätte mig var jag 176cm.


Hur många kilon gick du ner under detoxen och hur länge höll du på och vad åt du ?

Jag gjorde det inte för att gå ner i vikt. Och jag har ingen våg så jag vet inte om och hur mycket jag gick ner. Några dagar, frukt, grönsaker, koffeinfritt te.


Jag såg en bild där du tappar mycket hår, och jag undrar om inte det blir ett uppvaknande för dig att kämpa ännu hårdare för att bli frisk?
Jo absolut.


Vilken viktminskningsmetod använde du för att gå ner alla de kilo till den vikt du är nu? I början, när du började gå ner i vikt, använde du någon speciell diet eller var det svält från day number one?
Alla anorektiker har sina egna sätt för att gå ner i vikt. Vissa slutar äta, andra lever helt och håller på ett och samma livsmedel, andra äter sparsamt och tränar bort det... det finns lika många sätt att gå ner i vikt som det finns anorektiker. Så egentligen spelar det ingen roll hur JAG gjorde, du måste hitta ditt eget sätt, din egna diet, för att gå ner i vikt.


Ser du ljust på din framtid?
Till och från. Just nu är jag inne i en mörk period.


Hur ser det ut mellan dig och din boyfriend?
Jag vet faktiskt inte... hur släpper man någon som ligger dig så djupt inne? Som ligger i ditt hjärta. Som ÄR ditt hjärta. Som står ut med dig när du inte ätit på flera dagar. Som står ut med ditt humör. Som älskar dig, som tar hand om dig. Hur kan man låta en sådan kille gå?


Hur kunde kunde han och din pappa missa att du förlorade så mycket i vikt?
Dom är killar. Sådant är inte så intressant för killar. Vikt är inte så viktigt (höhö) för dom flesta "normala" killar.


Varför har du slutat skriva ut din vikt?

För att siffror är otroligt triggande för andra.


Vad är det för hästar du har? Och vilka klasser tävlar du? Skulle vara jättekul att se bilder, men jag förstår ju om du vill vara anonym.

Dressyrhästar. MSV, ska snart gå upp till svår. Och jag förstår att du skulle tycka att det var kul, skulle jag med, men nej, jag tror inte det.



Hur började dina ätstörningar? Var det bara så att du bestämde dig att nu skall jag inte äta, eller hur gick det till?

Jag började må jättedåligt. Riktigt dåligt. Det hände mycket saker i mitt liv också, typ som att min mormor dog. Det gjorde så ont... och jag började ta ut det på mig själv.
 

Har du tinnitus eller någon annan hörselskada?

Haha, nej. Eller nja, eller nej. Haha.


Skulle du kunna lägga upp nån bild på din kropp, utan ansikte! Eftersom du vill vara anonym.

Naken? Läskigt. Ni kommer att tycka att jag är jättetjock.


Hur vill du att din framtid ska se ut? Tror du att du kommer kunna äta "vanligt", alltså frukost, lunch och middag utan ångest osv? Vill du kunna göra det eller är det viktigare för dig att vara smal?
Jag vill göra det. Av hela mitt hjärta. Men jag vill fan inte bli tjock... ALDRIG.


Vad har du för IQ, Paris?

Oh, jag vet inte! Jag har funderat på att ta ett IQ - test. Så fort jag vet svaret så skriver jag det i bloggen.


Du skrev nyss att du gått ner 25 kg. Under hur lång tid? Blev din hud inte "sladdrig" (eller vad man nu ska kalla det) av att gå ner så mycket?!

20 kg på två månader. Och sedan resten upp och ner på ungefär ett år. Jo. Det blev den. Fast det har faktiskt blivit bättre.


Varför är det så viktigt för dig att vara perfekt?

För att jag vill att alla ska älska mig och tycka om mig... och vem tycker inte om någon som är perfekt?


Om folk i ens omgivning börjar reagera på ens kropp och tror att man har ÄS trots att man själv mår hur bra som helst (även om det är som en berg och dalbana för en själv, man strävar efter att vara hälsosam men ibland gör man vad som helst för att gå ner några hundra gram) Tycker du att det då är dags att göra något åt det? Gå och prata med någon? Eller ska man bara låta det vara för innerst inne tycker man ändå att folk bara överdriver, man är ju långt ifrån sjuklig.

Vet du vad? Jag tycker alltid att det är bra att prata med ett proffs. Alla människor har jobbiga saker som dom går och tänker på och att gå och prata med en person som man litar på och tycker om, hjälper sjukt mycket! Så pröva, det skadar ju ingen, eller hur? Varning dock för att gå till UM eller BUP. Jag tror inte alls på dom.


Hur lärde du känna Blondinbella?

Vi umgicks med samma människor.


Bor du själv, med din mamma eller med din pappa?

Med mamma.


Svart, grönt, rött eller vitt te? Favorit-te?

Jag gillar ALLT. Jag dricker hur mycket te som helst. Jag har en hel låda (ni vet en sådan där stor som man drar ut i köket, som man brukar ha grytor och kastruller i?) full med olika téer. Favoriten just nu är dock Tahiti. Eller blåbärste blandat med vaniljte. Mums.

Vilket är värst: fula naglar, slitet hår eller dålig hy?

Jag hatar alla, hehe. Håret är väl det som ser värst ut på långt håll men det är ju lätt att fixa. Hyn däremot... hyn är nog viktigast. Så det värsta är dålig hy.


Nu kommer en ganska personlig fråga, men jag måste ändå fråga eftersom du inte verkar vilja vara pro-ana utan visa ätstörningars fula (eller vad man ska säga) sidor; har du fått mer kroppsbehåring som man brukar få? Och hur märker du mer fysiskt att din kropp förändrats pga ÄS, utöver viktnedgången alltså?

Jag har extremt torr hud. Jag tappar grymt mycket hår. Jag har fult kroppsbehåring men det rakar jag bort. Jag orkar INGENTING. Jag menar allvar. Jag har inga muskler. Jag är förvirrad, hela tiden. Ska jag hämta något i ett annat rum eller så måste jag skriva upp det för annars glömmer jag det så fort jag stället mig upp. Jag kan inte koncentrera mig på något. Pratar någon med mig så tappar jag bort mig. Pratar jag själv tappar jag bort mig mitt i meningar. Jag har zero balans. Jag vinglar hela tiden när jag går. Min hy ser gammal ut. Jag vet inte hur mina naglar ser ut för jag gör dom, men dom är vanligtvis veka och skivar sig lätt. Jag har dålig hållning och problem med ryggen.


Hur många unika läsare per dag har du ungefär? Tjänar du några pengar på din blogg och isåfall hur mycket?

Runt 1000, lite drygt. Ja, men inte alls mycket. Typ under 1000 spänn på tre månader. Så det är inte alls mycket.


Jag blev blev nyligen intagen på Mandokliniken i Huddinge.
Går du där fortfarande? Hur var det där? Vad fick du göra?
Nej, det gör jag inte. Jag valde att avsluta min behandling där. Jag hatade det, men jag tror att det beror på vilken behandlare du har. Skriv gärna vem du har! Det enda man gör där är att äta.


Paris vart hittar du alla fina bilder?
På olagliga ställen, hehe.


Hur äter du en vanlig dag?

Just nu känns det som att jag äter alldeles för mycket.


Ungefär hur många kalorier om dagen äter du, om du nu räknar dom?

Runt 1000 om jag äter bra.


Hur orkar du med vardagen när du inte äter något alls? Blir du inte extremt svag och trött?

Jo, och orkar med den? Det gör jag inte. Haha. Det är som ett skämt. Det känns som att jag ska dö varje gång jag är tvungen att lyfta sadeln.


Vad tänker du göra om två timmar, Paris?

Om två timmar har jag duschat, sminkat mig, åkt hem till min pojkvän och ligger förmodligen och kollar på en film med honom. Vad gör du själv?


Om man inte äter så speciellt mycket under dagen och sedan om man äter mer på kvällen, exempelvis tre små tomater och en skinkbit och får väldigt dåligt samvete för att man ätit det och kanske spyr upp det ibland men inte alltid, måste det då betyda att man har en ätstörning då?

Ja, du har helt klart en ätstörning. Det är INTE normalt att få ångest över att man har ätit. Och det är inte normalt att äta så lite som du gör. Om du kan, så sök hjälp. Prata med någon!


Kommentarer
Postat av: Emily

Jag tycker att det är tråkigt att så många av dina läsare vill veta hur du gick/går ner i vikt. Om man tittar på frågorna handlar många av de just om viktnedgång o.d. Hur kan någon vilja svälta sig själv när man genom att läsa din blogg förstår hur det påverkar en. Är verkligen skinn och ben värt ett sinne som inte kan tänka klart? Det är tragiskt hur unga tjejer och killar ser på sig själva och det känns ibland som att det är mode att må dåligt och se sig själv på ett visst sätt. Ätstörningar har blivit något modernt. Hur sjukt är inte det?! Jag hoppas i alla fall du en dag kan bli frisk och kan njuta av livets alla underbara ting.

2009-01-16 @ 23:25:46
URL: http://emilyh.blogg.se/
Postat av: Louise

OJ va häftig att du tävlar MVS och vandrar mot Svår klass!! Jag blev verkligen jätteimponerad(det låter lite som jag är sarkastisk men det är jag inte, jag blev verkligen imponerad!)all lycka till med tävlandet!

2009-01-17 @ 17:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se