Dagens fråga



Dagens fråga:
Om du hade en pojkvän, låt oss säga att ni har varit tillsammans 3 år. Du tycker att ni har ett bra förhållande, inte super, men bra.

Så en dag kommer han till dig och säger: jag vill vara mindre med dig och mer med mina kompisar. Är jag för mycket med dig så tröttnar jag på dig.


Vad skulle du säga / vad skulle du göra?

Kommentarer
Postat av: p

jag skulle låtit han få vara med sina kompisar ett tag och inte göra en stor grej av det och utgå därifrån. Antingen vill han umgås mindre och mindre med dig så småningom eller mer och mer

2009-07-18 @ 10:20:04
Postat av: Anonym

fy fan vilken idiot du har till pojkvän.

2009-07-18 @ 10:45:10
Postat av: neva

Jag skulle fråga mig själv hur JAG känner när vi ses för mycket... tröttnar inte jag oxå? Om inte, hur ofta umgås jag med mina egna vänner, har jag lagt dom åt sidan till fördel för min kille? Och om jag oxå tröttnar när vi umgås mycket, är det inte bara bra att vara på varsitt håll lite mer då?



Jag tycker det är viktigt att behålla sitt eget liv och sina egna vänner i ett förhållande, och att få längta efter varandra lite ibland. Det är så lätt att man bara hänger med varandra jämt och till slut ser man inte längre på varandra på samma sätt, man börjar ta varandra för givet, uppskattar inte småsaker etc... jag tror verkligen inte på att man ska "bli ett" utan snarare att man kan vara en betydelsefull DEL av varandras liv.



Hade jag hört den kommentaren för mer än ett år sen hade jag nog blivit stött o tänkt att det är ngt fel på mig, att han håller på att göra slut eller nåt. Numera tycker jag som sagt inte att man ska vara med varandra så mkt att man blir likgiltig, utan hålla hårt på sin egna tid/intressen/vänner.

2009-07-18 @ 10:45:35
URL: http://metrobloggen.se/neva
Postat av: Em

Omg, läskigt. Jag känner exakt så fast det är jag som är pojkvännen i detta drama! Jag vet inte hur er relation är men är det inte bättre att ha honom kvar än att förlora honom helt?

2009-07-18 @ 11:00:16
URL: http://hemlighetsmakerii.blogg.se/
Postat av: Ellis

Älskar man varandra så säger man väl inte så?? De som om min pappa som varit gift med min mamma i 21 år och plötsligt så säger han: Äh jag vill hellre umgås me mina polare än me dig, jag kanske tröttnar på dig.., VA?

2009-07-18 @ 11:12:58
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag skulle nog ifrågasätta vad han menar och om han verkligen älskar mig..



Lycka till ,kram

2009-07-18 @ 11:14:12
URL: http://umbrellastorm.blogg.se/
Postat av: My

Det skulle bero på hur ofta man är med varandra före han säger så om man är med varann alla dagar så kanske det skulle vara okej men om man är mer varannn tre gånger i veckan och han säger så då skulle jag nog känna mig lite kränkt och som att jag var jätte tråkig att vara med. Jag är en sådan som vill vara med min pojkvän hela tiden så jag skulle troligen bli ganska sur om han sa så.

2009-07-18 @ 11:21:40
URL: http://mystrand.blogspot.com
Postat av: rebecka

Klart att jag skulle reagera på det, men om man tänker efter så bryr han sig om vårat förhållande. Han är ärlig och vill inte att det ska ta slut emellan oss just för att han behöver ha lite space. 3år är ganska lång tid så man borde nog känna varandra ganska bra för att vetar lite hur han funkar.

Man kan väl svara att man inte vet hur man ska ta det men att man ska respektera hans argument men att man inte gillar det?

2009-07-18 @ 11:54:52
Postat av: Lp

Om du är rädd för att mista honom, håll dig lite på avstånd. Låt honom komma till dig, för tycker han om dig så mycket som du tror så kommer han sakna dig och komma tillbaka till dig. Han kanske bara behöver lite space, liksom.



Det är ju bra att han förvarnar, så du är medveten om det iallafall.



Lycka till.

2009-07-18 @ 12:06:27
Postat av: alexandra

göraa slut. Om en kille säger att han tröttnar på dig när du är med honom för mycket. så kommer det aldrig hålla. Han kommer tröttna tillslut. Du förtjänar bättre! Jag håller på dig!

2009-07-18 @ 12:26:13
Postat av: JENNIFER

Sånt där problem hade min kompis oxå med sin kille. Men jag förstod han. Dem var ´med varann hela tiden, ringde varann varje kväll & sa godnatt. Dem hade varit tillsammans i ca två år. OCh då förstår jag om man tröttnar på varann. & killen fick typ aldrig chans att vara med sina kompisar. När han först sa de så blev min kompis skit arg men sen förstod hon och allt löste sig. Det gäller att inte kväva ett fint förhållande. Man får hitta lösningar så det ska fungera. & när han säger sådär menar han inte att han inte älskar dej eller nåt men han vill ha lite mer frihet kanske? Vilket är helt normalt, :)

2009-07-18 @ 13:03:11
URL: http://jjennifeh.blogg.se/
Postat av: Olivia

Jag skulle först och främst bli sjukt besviken. Och jag tror att jag skulle säga att det inte skulle fungera. jag vet inte varför..

2009-07-18 @ 13:03:32
Postat av: maria

jag skulle tycka att det var ok, jag tror det är bra att man umgås med andra oxå

2009-07-18 @ 13:04:32
URL: http://www.metrobloggen.se/janemary
Postat av: Sopheia

Skulle kunna vara jag :). Så mitt svar, jag skulle nog bli ledsen först (duger jag inte? etc). Men skulle jag fundera lite mer på det skulle jag nog tycka det vore bra. Han skulle förhoppningsvis bli gladare och vårt umgänge får mer kvalitet. Bara det inte blir så att han typ aldrig vill umgås, bara de få gånger det passar honom.

2009-07-18 @ 13:07:04
URL: http://sopheia.se
Postat av: Skinny

Hur ska man kunna leva med sin tjej om man inte vill umgås med henne D=



Jag skulle blivit ledsen i alla fall >< Aldrig hört någon säga nåt sånt men

2009-07-18 @ 13:10:16
URL: http://iwantbones.blogg.se/
Postat av: Desirée

Jag skulle tänka att om han är mer med sina kompisar, och tröttnar om han är för mycket med mig, så är det lika bra att göra slut. Sånt funkar inte, liksom.

2009-07-18 @ 13:42:59
Postat av: Stella

Rannsaka mig själv.



Det har hänt mig i ett långt förhållande, helt plötsligt sa min sambo att han behövde tid ifred och att jag tog upp för mycket tid. Jag blev helt förstörd och trodde att han träffade någon annan. Vi hade "paus" och jag insåg att jag inte längre umgicks med mina vänner, inte tog tag i mitt eget liv eller tog hand om mig själv - vilket resulterade i att han fick göra det och han orkade inte längre. Han hade alltid stöttat mig genom min psykiska sjukdom, men när jag själv inte gjorde ett medvetet val för att ta hand om mig själv eller hålla mig frisk, stod han inte ut längre. Jag var ifrån honom i en månad och insåg att jag förstört mitt förhållande genom att inte kunna älska och ta hand om mig själv.



Sedan kan det mycket väl vara en idikation på att det håller på att ta slut, att man bara borde släppa det och lägga ned.

2009-07-18 @ 14:03:23
Postat av: Simone

På ätstörningskliniken sa de: ett typiskt beteende en ätstörd person har (som ofta då har en massa annat: ångest, låg självkänsla osv osv) är att den personen alltid tolkar ALLT negativt om en. Låt oss ta ett exempel: du går på stan och ser en kompis. Hon hejar inte utan går bara rakt förbi. "Du tänker: å nej, hon hälsade inte! vad har jag gjort henne?? hon måste vara skitsur på mig. Fan vad jag är sämst!" När i själva verket det var så att hon faktiskt inte SÅG dig. Det är exakt det du gör nu. Du tror att det är ditt fel att din kille tröttnat på dig. Du är tråkig, sjuk o allmänt misslyckad. Eller? Fel, olika personer har olika behov. Vissa behöver umgås med många, medan andra är nöjda men en person. Det är inte du som är si eller så, det är hans behov det handlar om. När du blir frisk kommer du även bli mer självständig, ha mer intressen o träffa mer folk. Kanske vill du oxå hänga med din killes kompisar. Varför skulle du inte? att intressera sig för den andres liv är bra, samtidigt som man måste lämna space. I'm sorry to say; men du är en typisk osäker ung vuxen. Din sjukdom gör det hela tio ggr värre. Bli frisk, väx några år till så ska du se att allt sånthär bara kommer att kännas som en droppe i havet. Det härliga livet väntar på dig, om du vill.

2009-07-18 @ 14:24:56
URL: http://anamiasimone.bloggsida.se/
Postat av: s

Är det din kille som sagt så?

Ja tycker inte att det är helt rätt av honom men faktiskt inte helt fel iheller. Kanske han vill komma bort ett tag? Anorexia är en jobbig sjukdom och inte bara för sig själv utan för alla andra.

Jag vet själv att jag tröttnade ut alla mina vänner med sjukdomen, Bli inte arg på honom men försök få honom att förstå att du blev sårad.

2009-07-18 @ 14:25:06
Postat av: Rebecka

Först skulle jag som den besserwisser jag är rätta honom och säga annorlunda. Men sedan skulle jag nog bryta upp med honom, för dom viktigaste i livet är dom man älskar och då ska man inte tolerera att bli behandlad så. Det är vad jag skulle göra i alla fall. Håller på och gör det just nu faktiskt.



Kram /Becka

2009-07-18 @ 14:47:40
URL: http://beckaniva.blogg.se/
Postat av: jennifer

jag skulle antagligen deppa ner mig och undra vadfan han ska med mig till egentligen.. men vad kan man göra. tacka och ta emot eller skita i allt.



vad gör man när det är jättedålig stämning i förhållandet? båda går runt med en klump i magen men ingen vet varför?

2009-07-18 @ 15:18:20
Postat av: Gonzales





om jag vore du skulle jag låta han vara med sina vänner mer, om det nu är det han vill. jag skulle låta han sakna mig så han förstod att han inte alls skulle tröttna på mig.

jag tror att killar har en förmåga att dra sig undan när saker och ting blir för mycket. mitt liv är inte heller några dans på rosor, och min kille har också sagt sådär till mig nån gång.

vet tat man tar det personligt men man ska inte göra det, allt han behöver är nog lite tid bara. troligen tänker han på dig hela tiden, även när ni inte är med varann. han kanske behöver tid att själv inte behöva tänka på anorexi. bara få vara med sina¨vänner ett tag.



det här blev lite långt och kluddigt men hoppas du förstår. kram.

2009-07-18 @ 15:40:23
URL: http://gonzalees.devote.se
Postat av: lola

skulle försökt tänka att ja e värd så mycket bättre igentligen , men har ju dåligt självförtroende o så så det e svårt att göra mycket åt saken . men kan man så ska man ju försöka strunta i honom och visa vad han missar , o bryr han sig ändå inte så ska man helt klart gå vidare . för den man e menad o vara med ska ALDRIG behöva säga så om han verkligen älskar en mer än allt .

2009-07-18 @ 15:58:29
Postat av: Bara mina tankar

Öm du har varit tillsamans i 3 år och sen kanske de börjar gå mot nervägen kanske ni kan pröva på att inte vara med varandra så mycket för de kanske va de som gjorde att de började gå fel...å andra sidan om ni hade planerat att vara tillsammans länge och han redan nu börjar tröttna kanske de bästa skulle vara om ni gjorde slut för du kan inte bara må "bra" uran de måste kännas bättre ;)

2009-07-18 @ 16:05:34
Postat av: Anonym

Skulle blivit arg. Varför vill han inte vara med mig? Då kan han fan inte gilla mig tillräckligt.

2009-07-18 @ 17:00:36
Postat av: helene

jag skulle ge han spacet han behøver och accepterat det. Man har ett eget liv och ett liv tillsammans.

han tycker om dig lika mkt fast han ska vara med polarna mer.!

2009-07-18 @ 17:09:14
Postat av: L I L I J A

Jag skulle låta honom hänga mer med sina polare.

Man måste ha ett eget liv & inte bara hänga med sin partner heeeela tiden (såvida inte båda väljer det självmant alltså).



Är det dock så att han redan hänger en massa med sina polare, så att han vill vara mer med dem än med mig så hade jag frågat om han vill vara med mig öht.

2009-07-18 @ 17:42:27
URL: http://lilija.com
Postat av: Anna

Dumpa aset.

2009-07-18 @ 17:48:06
Postat av: Anonym

Om det är så att han knappt har tid för sina kompisar längre kanske ni inte ska umgås fullt så mkt. Jag själv skulle nog bli ganska sårad, och börja tvivla ganska mycket på förhållandet..men det är bara jag med.



Umgås ni normalt mycket så tycker jag du ska prata med honom och fråga honom helt enkelt. Du ska ju inte komma i andra hand.

2009-07-18 @ 18:05:16
URL: http://vickestarfighter.blogg.se/
Postat av: alexandra

helt klart göra slut. ett "bra" förhållande som blir sämre är inte värt att slösa bort flera år av ens liv på. inte på en kille som tröttnar på en. man har ingen framtid med någon som tröttnar..

2009-07-18 @ 18:11:21
Postat av: Anonym

äkta kärlek tröttnar man inte på enligt mig:)

2009-07-18 @ 18:18:56
URL: http://lilllamej.blogg.se/osynlig
Postat av: en alv

Jag skulle bli sårad, naturligtvis, men samtidigt förstå. Jag skulle bli avvaktande, höra av mig mindre, bli lite osäker. Och fråga hur han vill ha det, om det är så han vill ha det. Att jag hör av mig mindre.



Paris, jag tror inte det är dig han blir trött på utan ätstörningen som upptar så mycket av dig som person. Kanske.



Se det som ett tillfälle att börja träffa dina egna vänner oftare. Och att bli mer självständig. Nu har ju dock inte jag en susning hur pass självständig du är i verkligheten men jag tror att du är det ganska mycket och varit ganska länge, såvitt jag förstår.



Rörigt svar va? Du får ursäkta.



Ta hand om dig.

2009-07-18 @ 18:36:17
Postat av: Em

eftersom att jag är en toffel så skulle jag troligtvis tänka... "han har det svårt just nu, han behöver lite andningsutrymme" men sen skulle jag väll bli förbannad. Big time. Jag förtjänar bättre. jag skulle dra mig undan, ha kul på egen hand och när jag kände mig stark nog skulle jag dumpa honom (förutsatt att han inte insett att han inte klarar sig utan mig).



så steg 1 Bli förvirrad men fortsätta vara empatisk.

Steg 2 Bli förbannad

Steg 3 Dra mig undan och ha kul på annat håll

Steg 4 Version 1 han kommer krypandes tillbaka

Steg 4 version 2 Jag lämnar honom.

2009-07-18 @ 21:13:11
URL: http://attitudeproblems.blogg.se/
Postat av: DPYKM

Jag skulle kompromissa. Tex att han går med på att jag får göra exakt samma saker som han gör (och inse att jag kommer göra det) men också att han inte glömmer mig totalt. Att man istället för att ses varje dag en hel vecka så har man en myskväll med middag (i ditt fall så blir det väl du som bestämmer maten), film och mys (och avstängda mobiler).

2009-07-18 @ 22:15:35
URL: http://dontplayyouknowme.blogg.se/
Postat av: Anonym

dumpa honom. om han är trött på en kan han ju inte älska en särskillt mkt.

2009-07-18 @ 22:21:10
Postat av: natalie

"fine. gör vad du vill, låt inte mig hindra dig."



känns inte så bra heller om man "håller kvar" honom mot hans vilja, liksom. ge honom lite utrymme :)

2009-07-18 @ 22:27:49
URL: http://eaudenatalie.blogspot.com
Postat av: nnhiii

om han lämnar dig när du behöver honom som mest, är han inget att ha. du behöver någon som bryr sig om dig även när du mår som sämst - de innebär att älska någon av hela sitt hjärta. men du måste däremot veta om att du inte alltid kan begära att din pojkvän ska placera dig först i ledet hela tiden - han hade ju vänner innan ni gick in i förhållandet, och förmodligen vill han ha dom kvar?

beroende på situationen kan man därför inte riktigt säga hur man skulle reagera direkt,

2009-07-18 @ 23:16:36
Postat av: Anonym

Skulle väl försöka få mig att inse att han inte är värd mig. Men högst troligen falla ner i en hög på marken och böla. Men det går över. Kämpa<3

2009-07-18 @ 23:38:10
URL: http://ssarra.blogg.se/
Postat av: ane

hmmm.. det er jævilg å høre, men kommer VELDIG ann på hvor mye tid man bruker på hverandre. man må jo henge med venner også liksom, men man vil jo henge mye med kjæresten.

2009-07-19 @ 01:36:32
Postat av: Emma

det är precis så min pojkvän säger till mig. vi har bara varit ihop i drygt ett år men ändå. Om man älskar någon, borde man inte vilja vara med den hela tiden?

2009-07-19 @ 02:01:33
Postat av: Anonym

min pojkvän sa att han behövde vara mer med sina kompisar och mindre med mig, vi hördes typ ingenting på fyra dagar och sen saknade han mig och sa att det var tomt utan och nu är vårat förhållande bättre än nånsin!

2009-07-19 @ 11:09:57
Postat av: Pinkey<3

ja skulle gråta :(

2009-07-19 @ 13:07:51
URL: http://ifuseekpinkey.blogg.se/
Postat av: Mia W - HEJMIA.se

Det skulle jag ta som ett varningstecken...

2009-07-19 @ 14:17:05
URL: http://www.hejmia.se/
Postat av: Anonym

jag skulle låta honom "prova" att vara lite mer med sina kompisar. när man är med en pojkvän(/kompis) 24/7 så tröttnar man ju faktiskt till slut. HAN VILL INTE GÖRA SLUT MED DIG, och det är därför han har kommit fram till att detta skulle vara en bättre lösning helt enkelt. Men du vet ju själv bäst hur han uttrycker sig, om detta är en varning eller klarspråk. Men vad jag har läst på bloggen så skulle iaf inte jag tro det. Man måste ha flera byggstenar i sitt liv än bara en person... Lycka till med allt!

2009-07-19 @ 21:43:15
URL: http://outerbodyexperience.blogg.se/
Postat av: Aneleh

Att han vill ha mer tid med sina vänner är en sak, men att han säger att han vill ha mindre tid med dig säger mig att han inte har de känslor han borde ha.

Då han dessutom säger att det är för att han annars skulle "tröttna" på dig bekräftar bara detta.

Jag skulle dumpa skräpet om jag var du!

Han känner uppenbarligen inte vad du känner och det faktum att han uttrycker det på ett så elakt sätt gör att att jag skulle ta mig en ordentlig funderar på om han är värd att ens vara din vän...

Yo go girl!

2009-07-19 @ 22:41:37
Postat av: Eliin

För det första så om han säger att han inte vill tröttna på mej så skulle jag ta det så som att han älskar mej och inte vill att det ska ta slut, men sen skulle jag nog undra varför han skulle tröttna på mej? Är jag jobbig eller irriterande lixom? Men förståss för mycket av samma blire inte heller bra..



Det beror ju på hur mycket ni umgås? Umgås ni så mycket så att han skulle kunna tröttna på dej?



Att han blandar in sina kompisar i det hela tycker jag var lite onödigt.



Lycka till ;)

2009-07-19 @ 23:10:25
Postat av: Madde

Jag skulle blunda och låtsas att jag inte hörde det och fortsätta i 2 år till.......

2009-07-19 @ 23:44:48
Postat av: Anonym

tröttnar inte du på honom om ni är med varandra supermycket?

2009-07-20 @ 10:56:37
Postat av: LIENE

Svår fråga, har ju aldrig själv haft en relation. Om det är äkta, alltså kärleken så tror jag inte man tröttnar så lätt, om man vet hur man inte ska tröttna på varandra.

Och det är klart alla får va med deras vänner så mycket dom vill, om man är ihop behöver man inte göra allt tillsammans och vara tillsammans hela tiden, det är inte så att man delar ett liv med varandra, eller? Tror inte jag, man har ju var sitt liv, annars skulle det vara meningslöst att leva, eller ungefär så, hoppas du fattade.

2009-07-20 @ 21:02:27
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: LIZ

Jag var med om det där förut. Han skrev det i ett brev, på ett väldigt fint sätt. Men jag tog det som att han inte älskade mig längre. Blev jätteledsen och upprörd och anklagade honom för att stänga mig ute. Jag tröttnar aldrig på människor jag älskar så det fanns ingen chans för mig att förstå honom. Så det slutade med slutet för oss. Jag borde gett honom utrymme för sig själv och för hans kompisar och familj men jag var så blind. Jag kan bara se det som

en erfarenhet nu och det jag lärde mig va att det måste vara lagom i det mesta. Har man en fågel i handen men inte håller om den så flyger den, men håller man för hårt så kvävs den.

2009-07-20 @ 22:41:57
Postat av: Ayla Catpaw

Mitt ex sade så til mig apropå sin nya flickvän.

Var glad att han säger det direkt till dig iallafall. :P

Men han verkar ju inte direkt ha sagt det på ett bra sätt. :\

Men bättre att inte vara med varandra för ofta så att han hinner irritera sig på dig av anledningen att han inte klarar av att vara med en och samma person för länge, särskilt om ni bråkar ofta.

Känner rätt många par som borde vara borta från varandra då och då. XD

Tror att en av de största anledningarna till att jag och min pojkvän aldrig riktigt bråkat är för att vi inte KAN vara med varandra för ofta pga distansen haha. :P

Däremot ligger ju risken där ifall man är borta från varandra för länge ifall något dyker upp gång på gång, men då snackar jag ändå i vecko-perioder. ;o

2009-07-21 @ 13:29:55
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: Ayla Catpaw

(Apropå mitt ex, när vi var tillsammans så var vi med varandra definitivt för mycket. Och fy fan vad vi bråkade. Och det tog ju givetvis slut. Hans syster och hennes pojkvän var oftast där också (de har överdoserat varandra i ~5 år och bråkar extremt ofta) så vi blev smittade av deras beteende dessutom.)



Du kan skälla ut honom för att han sagt det på ett dåligt sätt dock. Det gjorde jag till mitt ex haha ("fy fan du får aldrig säga det på det sättet till din nya flickvän"). Fast han är skitdålig på att uttrycka sig rätt och menar egentligen något mycket oskyldigare och snällare. Men i ditt fall så vet jag inte om din pojkvän bara är rent dum i huvudet och taskig eller säger det på fel sätt haha.

2009-07-21 @ 13:33:54
URL: http://ayla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se