Långa förhållanden



Hur gör man för att få ett långt förhållande att fungera?

Jag tröttnar så himla fort i ett förhållande. Men ses man varje dag i två års tid så kanske man kan förstå det?


Hur gör man när man inte kan leva utan någon men samtidigt är så trött på personen att man vill slå ihjäl den?
Har ni några bra förhållandetips? Hur gör man för att få det att fungera?


Kommentarer
Postat av: Sandra

Inte ses lite ofta kanske? Man behöver ju ett liv utanför förhållandet. :/

2009-03-13 @ 13:23:25
URL: http://messydiary.blogg.se/
Postat av: emma



Ja, se inte varandra varje dag :P

2009-03-13 @ 14:31:27
Postat av: Simone

Inse att ni är två individer. Ha ett eget privatliv. Efter sex år med killen kan jag oxå lägga till denna grej: fortsätt att ha fysisk kontakt! Jag skojar inte, man glömmer bort att ta på varandra/hångla/pussas. Vad hände med det ständiga hånglandet i början? Tänk på det o kräv fysisk kontakt. Annars blir det bara: fysisk kontakt=sex. Hur sugen blir man då på en skala?Förbered dig på att behöva "stå ut" i tråkiga perioder. Förhållanden är INTE som man tänkt sig i början. För oss fungerade det att vi "separerade" ett tag, alltså vi gjorde inte slut men vi bodde separat. Underbart skönt. Nu är vi sambos igen. Inget är för konstigt, whatever works for you!

2009-03-13 @ 14:38:32
URL: http://anamiasimone.bloggsida.se/
Postat av: Linn

Håller med Sandra, ingen pallar att umgås varje dag med samma person i flera år. Vissa par träffas bara en gång i veckan, eller ännu mer sällan! (Och då menar jag inte distansförhållanden.) Hitta en balans som funkar.



En sak till: Att en måste kompromissa i ett förhållande är skitsnack om en inte är sambo då en naturligtvis måste kompromissa i frågor som rör hemmet. Tänk hur en umgås med vänner. Om en har helt olika intressen eller umgängeskretsar så förväntas inte kompisen att ställa upp och följa med på något hen inte tycker om. Om en har olika dygnsrytm och en inte mår bra av att ändra dem så ska en inte göra det, det ska inte vara ett måste att en måste sova ihop bara för att en är ett par. Det är okej att VILJA göra saker för varandra, men absolut INGENTING ska förväntas av någon bara för att hen är ens flickvän/pojkvän. Det blir alltid obalans då - "men jag gjorde det här för dig, då borde du faktiskt ställa upp på det här" o.s.v. En ska alltid acceptera varandras olikheter, klädstilar samt beteenden så länge det inte rör sig om att vara grinig, otrevlig eller taskig. Men det får ju en kompis inte heller vara. Främst är vi alla individer.

2009-03-13 @ 14:38:59
URL: http://www.ettpsykfallsvardag.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ehm what? Jag håller med Linn till en stor del, men det här med att inte få förvänta/kräva något av sin partner är ju helt idiotiskt. Självklart ska man det.

Om jag glömmer bort ett p-piller så är det ju självklart att förvänta att han ska sätta på sig en kondom.

Och om jag grisar ner hela lägenheten så är det ju rent självklart att han ska kräva av mig att plocka undan, diska och göra rent. Osv.

Kompromisser är ofta A&O i en relation, oavsett om det är vänskapligt, sexuellt eller att man är ihop. Man kan inte bete sig hursomhelst och hoppas på det bästa. Man måste faktiskt arbeta lite, maintenance då och då.



DÄREMOT är det orimliga krav/förväntningar som man ska undvika att ha på sig själv, sina relationer och på andra människor.

2009-03-13 @ 15:49:24
Postat av: Ayla Catpaw

Whoops, nu blev kommentaren jag skrev apropå Linns svar anonym... Det var jag som skrev föregående. :P

2009-03-13 @ 15:50:24
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: Nina

Ni ska absolut inte ses varje dag. Som alla andra skrivit. Ni ska acceptera och respektera varandra. Ni behöver inte göra allt tillsammans. Jag tror som Simone skrev att ni behöver fysisk kontakt också. Man ska heller aldrig ändra sig för sin partners skull. Men jag vet hur lätt det är att göra det.. Det är lättare att ta det som de kommer istället för att lägga upp regler ni måste följa, men å andra sidan så vet man ju oftast by nature hur man ska bete sig.

2009-03-13 @ 17:01:19
URL: http://ninamariashantika.blogspot.com
Postat av: M- viktminskning damn it!

Utan vänskap finns ingen kärlek säger jag bara :)

2009-03-13 @ 19:26:17
URL: http://wellstep.blogg.se/
Postat av: Keadi

Det är viktigt att faktiskt hitta på saker. Ett förhållande blir så lätt vardag. Hitta på flummiga saker! Klä ut er i tokiga kläder. Laga mat tillsammans. Ha picknick. Det finns massor att hitta på.

Våga ta tid för dig själv. Våga vara ifrån varandra och hinna sakna varandra.

Man måste hitta nya sidor hos varandra och lära känna dom. I annat fall undersöka dom sidorna man redan känner ännu djupare.

2009-03-13 @ 20:18:25
URL: http://keadbike.wordpress.com/
Postat av: Anonym

se till att ni får sakna varandra också. jag bor med pojkvän och då ses man ju varje dag. vi åker iväg inviduellt ibland, t.ex till familjen lr vänner i en annan stad i en vecka eller så. då får man längra efter varandra.

2009-03-13 @ 21:27:41
Postat av: Sanna

Glöm inte att leva era egna liv, inte bara ert liv som ett par, utan gör saker på egen hand, ge varandra ensamtid. Och jag måste säga emot Linn om att man inte kan förvänta sig något av varandra, klart man ska det, det är så man litar på varandra, däremot ska du inte förvänta dig orealistiska saker. Men det finns grunder, tillfällen då du måste känna att din partner finns där. Men ge varandra plats och rum att vara med vänner, och hålla på med hobbys.

2009-03-13 @ 22:25:30
Postat av: s

förmodligen är det där att "inte kunna leva utan honom" i den här situationen en trygghet som man inte kan leva utan. man är rädd för att bli ensam och allt vad det innebär.. så det är ensamheten fruktar och tryggheten man är rädd för att förlora.. och då känns det som att man inte kan leva utan personen.



när det gått så långt är man inte längre rätt för varandra. den dagen man känner att man tappat "det där" som man blev tillsammans för, den dagen ska man inte heller längre vara tillsammans.

2009-03-13 @ 22:35:42
URL: http://shejd.blogg.se/
Postat av: frida

Pröva någonting nytt tillsammans varje dag. Och se till att ni har privata vänner och inte bara gemensamma.

2009-03-15 @ 12:05:49
URL: http://fridacaroline.devote.se
Postat av: karin

jag och min pojkvän brukar hitta på saker, åka till göteborg,norrköping och lite sådär..

men vi jobbar om varandra rätt mycket så vi ses inte hela tiden men vi bor i hop:)

2009-03-15 @ 22:09:07
URL: http://kakkaforsse.blogg.se/
Postat av: ellie

baby, har precis samma "problem". jag tror att man verkligen känner den dagen "det" inte finns där. att det bara är något tillfälligt substitut för något. så vänta, och känn´efter. ge det tid. pussar på dig sötnos <3

2009-03-16 @ 11:22:49
Postat av: Viva

För det första är det jävligt svårt att leva med någon som är psykiskt sjuk. För det andra så är det jobbigt att leva med någon som bara klankar ner på sig själv hela tiden. För det tredje kan man ju låta bli att ge sig pojkvän en käftsmäll!

2009-03-16 @ 17:14:51
URL: http://metrobloggen.se/viva
Postat av: Andreas

Jobba med din egen självbild.

Många skyller på alla andra i ett förhållanden att de är de är andras fel.

Du måste gå på djupet med dig själv varför du tröttnar så lätt.

Kanske bygger du dina förhållanden kring känslor då är de lätt att tröttna och skapa en orealistisk bild hur förhållanden är.

2011-09-15 @ 15:14:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se