Bilder och facebook, bilder och blogg.se

Nu ska ni veta att jag är jävligt förbannade på en hel del ärthjärnor som läser den här bloggen. Eller förbannad och förbannad, snarare extremt road.

Jag tycker inte om att se ner på folk. Men ni är fanimej för mycket.
Jag får inte lägga upp bilder som jag har hittat via internet längre, är det två personer som har sagt nu.

Snälla rara ni, ni lägger upp bilder på Facebook varje dag. Ni lägger upp bilder på er själva i era bloggar varje dag - utan copyrightskydd. Facebook äger bilderna ni lägger upp där, och kan använda dom närsomhelst, och hursomhelst. Och lägger ni upp en bild på Internet utan copyrightskydd, så äger ni inte längre rättigheterna till bilden.

Kolla med vilken advokat eller jurist ni vill. Dom kommer bara att bekräfta  det som jag precis skrev.

Och juste, en sak till. Försök inte äga mig. Jag är 15 gånger smartare än er nollor som kommenterar anonymt för att få mig att reagera - bara det är ju ett tecken på eran intelligensnivå. Så när ni väl tryckt på "skicka kommentar", då har jag redan vunnit.

Puss.

Kommentarer
Postat av: s

vadå, du är ju också anonym? ha ha

2009-05-13 @ 16:50:55
Postat av: Anonym

det är korkat av de personerna, ja.. men, vad fan har facebook med saken att göra?! såvida du inte känner de personerna kan du ju inte veta att de lägger ut bilder på facebook, eller att de ens har det?

2009-05-13 @ 17:28:47
Postat av: Jessika

Hej!



Jag är fotograf och jag kan säga att en bild inte behöver vara "copyrightskyddad", vad du nu menar med det. ;)



Det är alltid fotografen som är ägare till bilden. En fotograf kan ge tillstånd/sälja bilden till andra men fotografen tas aldrig från rätten till att använda och äga sin egna bild.



Om man är orolig kan man lägga in sitt namn i bildens EFIT, men som sagt, även helt omärka bilder tillhör ALLTID fotografen.



2009-05-13 @ 17:50:42
URL: http://www.jessikaung.blogspot.com
Postat av: MOA

Go Paris!

2009-05-13 @ 17:54:12
URL: http://moaasvardag.blogg.se/
Postat av: Jenny

Avundsjuka juh.

Älskar din blogg btw, suverän :)

2009-05-13 @ 18:39:47
URL: http://nogg.se/cocaincrazy
Postat av: Lovisa

Det där kan vara det mest korkade jag någonsin läst på din blogg. Det handlar om att sno och inte sno bilder. Varför försökta haspla ur dig något argument ang. Facebook..?

2009-05-13 @ 18:39:54
Postat av: M

haha men herregud hur orkar folk !

2009-05-13 @ 18:44:58
URL: http://controol.blogg.se/
Postat av: Nightfall

Fast allt man själv skapar blir ju automatiskt copyright-skyddat, om det är någorlunda originellt dvs. Förutom om man lagt upp bilder på facebook då eftersom att de får rättigheterna då.

2009-05-13 @ 18:50:41
URL: http://nightfalls.blogg.se/
Postat av: Jackie

Jag kan ha fel, men copyright är väl ingenting man ansöker om, utan som finns per automatik eller hur man ska säga? Man behöver alltså inte ens lägga en vattenstämpel eller liknande. Men jag är inte någon expert, haha.

2009-05-13 @ 19:41:36
URL: http://hemligheterna.webblogg.se/
Postat av: Karin

Det där med att äga något som läggs upp på internet, det är svårt. Det finns inga bra riktlijner, och det blir ännu svårare att följa de svagt synliga regler som finns när det sker så mycket spridning av kopierat material. Till slut vet man inte vart gränserna går. Jag stör mig absolut inte på att folk använder bilder som inte är skapade av de själva, däremot borde man se upp för man kan åka på böter. Tex den bilden du lagt upp tidigare denna månadeen (tror jag), en bild på flicka med fjäril på axeln. Jag känner igen stilen och är anska säker på att det är en bild skapad av en på deviantart.com. Laramaria har jag för mig att användarnamnet var, men jag hittar henne inte just nu. När man publicerar sina skapelser på deviantart kan man sätta en slags copyright på sitt verk genom hemsidan. Om jag använder bilder från deviantart så gör jag bilden till en länk som transorterar läsaren till skaparens användarsida på deviant. Ett tips bara.

2009-05-13 @ 20:17:32
URL: http://karincicilia.blogg.se/
Postat av: pam

Det är faktiskt som "Jessika" säger, jag är frilandsfotograf och det är så det är. Ens rätt försvinner aldrig. Är det du som tagit bilden så förbli den din, alltid. Det blir att "sno" annars.

Man ska faktiskt alltid fråga ägaren.

Men jag förstår ju att man kanske inte gör det med paparazzibilder på kändisar..



kram pam

2009-05-14 @ 10:24:57
URL: http://itspam.blogg.se/
Postat av: Linnea

Det är inte okej att ta någons bilder utan fotografens tillåtelse.



http://www.copyrightsidan.se/upphovsman#arbetar-med-bild

2009-05-14 @ 20:35:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se