Underskatta aldrig andras smärta



Jag blir faktiskt lite förbannad när jag läste en kommentar
, som tyckte att jag vred allting till min fördel (till att det var så synd om mig) och att jag skulle tänka på barnen i Afrika.

Hade jag levt i Afrika hade det varit jävligt synd om mig. Hade jag levt i Rwanda hade det varit jävligt synd om mig. Hade jag varit neger på 30 - talet i USA hade det varit jävligt synd om mig. Hade jag varit jude under Hitlers storhetstid hade det varit jävligt synd om mig.


En 20 - årig flicka utan familj, kärlek, framtidsplaner, framtidstro, livsglädje,
hon får inte vara olycklig. Nej, men förlåt mig så HEMSKT mycket för att jag inte är JUDE eller NEGER eller bor i AFRIKA. Förlåt mig för att jag inte är BÖG eller LESBISK eller NAZIST eller BOKSTAVSBARN.

För då hade det ju varit synd om mig? Tell me, what's the fucking difference?

Kommentarer
Postat av: loola

håller med dig helt. o ja tycker du e stark för något av det svåraste du gör är ju att försöka bli frisk ! you can and you will <3

2009-11-06 @ 21:43:33
URL: http://lolasmusic.blogg.se/
Postat av: Fia



Smärta, sorg, lidande...

Ingenting av det är vackert eller underskattat, av någon.



Däremot självömkan;

det är inte bara fult - det är oattraktivt, onödigt, tragiskt och patetiskt.

2009-11-06 @ 22:07:07
Postat av: Elin

Bry dig inte om vad den skrev.

Den personen är baar en jävla idiot som du inte ska ta åt dej av vad den säger.

Skit i den, för du är bättre än så !

Du kanske inte tycker det just nu, men du skrev ju själv för ett tag sen att du var "dej själv" här på bloggen, därför så VET jag att du är bättre än så.

så ta INTE åt dej av IDIOTEN !

alla får vara olyckla nån gång.

Jag lider med dej, jag kämpar med dej, jag håller tummarna och ber för att det ska bli bättre för dej.

DU är värt det ! jag lovar !

2009-11-06 @ 22:44:31
URL: http://elinweiring.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Älskar detta inlägg. Så sant, så sant.



Kram

2009-11-06 @ 23:19:54
URL: http://tigerharen.blogg.se/
Postat av: m

haka inte upp dig på negativa kommentarer när du själv vet vad du menade och vad som är sant och inte sant. och på en negativ får du ju minst 20 positiva :)



och visst, det är synd om barnen i afrika. det är jävligt synd om dem för de föds till dem de är och i 99% av fallen dör dem så också, de har inget jävla chans att ta sig därifrån. ja, det är orättvist. ja, det är synd om dem. ja, vi önskar att alla kunde leva ett bra liv. MEN, inget säger att man som svensk inte får må dåligt. allt är så individuellt. det är klart (för de flesta av oss iallafall) att vi i sverige inte är ledsna pga brist på mat eller vatten, men vi har våra problem också. inget kan ställa krav på oss att vi ska vara lyckliga, för helt ärligt, de flesta barnen i afrika vet nog inte vad de egentligen är med om - det är deras liv från att de föds till att de dör och utifrån deras livsstil "skapar" de sina problem, på samma sätt som våra problem grundas i hur våra liv är uppbyggda.

och en av anledningarna till att de i afrika inte alla är nedbrutna psykfall är just för att de inte vet hur dåligt ställt de har det, eller att vi i europa/usa/osv aldrig har behövt svälta - och det är väl ändå jävligt bra för de förtjänar inte mer smärta än den de redan har.



nej jag blir bara sjukt arg. kan inte ens formulera mig rätt för ingen har rätt att säga åt någon att den inte får vara ledsen eller vara missnöjd med sitt liv. DET ÄR INDIVIDUELLT VARENDA JÄVLA GÅNG. och vi kan inte jämföra oss med barnen i afrika för helt ärligt är det ett SKÄMT. det är som att göra narr av dem. de har sina problem, och vi har våra och man kan inte dra några som helst paralleller mellan oss för vi lever i två helt olika världar.



det är väl ändå klart som fan att hon inte jämför sig med ett afrikanskt barn? hon vet att hon har det bra, pengamässigt, men det krävs väl ändå lite mer än pengar i livet för att kunna kalla sig lycklig?

2009-11-06 @ 23:30:13
Postat av: got2bee

Jag tycker det är sjukt att vissa skriver taskiga kommentarer till dig när du mår så dåligt. har man ingen snäll komentar tycker jag inte man ska kommentera dina inlägg över huvud taget, var stark!!!

2009-11-06 @ 23:36:39
Postat av: L i n n [ S A I K ]

Folk är sånna idioter.. Jo men du har ju säkert VALT att ha det såhär. Absolut, visst har du det?! Fy fan vilka människor det finns.

2009-11-06 @ 23:38:22
URL: http://saik.webblogg.se/
Postat av: Emelie K

Herregud... Läste precis några av kommentarerna du fått på inlägget... Visst kan det feltolkas, men det finns ju utrymme för spekulation om man nu tolkade det som många gjorde!

Inte för att jag känner dig, men jag kan inte förstå hur så många kan påstå så mycket om dig när de inte har en aning om vem du är! Finns ju en anledning också till varför din blogg är anonym. "Du är bortskämd, du borde vakna upp, sluta lipa" osv osv. De har förmodligen inte den blekaste aning om vad det är du går igenom. När anorexia har satt klorna i en och kört bort ens riktiga jag, ens förmåga att se sig själv som andra ser en.

Allt är blockerat! Man existerar inte längre. Det är sannerligen en psykisk sjukdom. Precis som depression och allt annat möjligt som kan sätta sig som en parasit på hjärnan.

Anorexia är en jäva f***a. Det är synd om vem som helst som är sjuk i anorexi! Det är en sjukdom som så många andra...

Och jag slickar inte röv eller nåt sånt, till er som tror det. Jag bara säger vad jag tycker och vad jag känner.

Såna som det inte är synd om däremot, dem som man verkligen kan kalla bortskämda, det är Kenza och det gänget. Stackare som får så mycket uppmärksamhet, som hatar att bli igenkända på stan och absolut "HATAR" att alla "Kissie-wannabes" köper samma färg på läppstift! Herregud, livet måste vara en lång jävla helvetesplåga för dem.

Jahopp, där sprang åsikterna loss igen till ännu en lång kommentar...

Min point var iaf att bry dig inte om dem, klart man måste kunna ta kritik, men försök skilj på kritik och skitsnack. Man kan behöva en rumpspark ibland men de som tror sig veta ett skit om dig och klankar ner på dig, blås ut dem som du blåser ut ett ljus så kan de stå där och osa äcklig rök sen, de jävlarna.



Massa kramar!

2009-11-07 @ 00:37:51
URL: http://adeeperlook.blogg.se/
Postat av: Gröna Anna

Såna där kommentarer är ju bara dryga. Tänker man så skulle man ju aldrig nånsin "få" vara ledsen eller upprörd över nånting alls. För det finns alltid nån som har det värre. Bara för att det ser bättre ut för dig utifrån och rent materiellt, så är det ingen som vet hur det ser ut inne i nån annans huvud. Och sorg kan aldrig indelas hierarkiskt eller jämföras. Sorg är sorg. Punkt.

2009-11-07 @ 00:49:00
URL: http://metrobloggen.se/gronaanna
Postat av: Anonym

Varför får det då inte vara synd om t.ex. Kenza också?

2009-11-07 @ 02:18:33
Postat av: Stephanie Broadchest

Det är väl klart att alla med en gnutta empati känner för dig.

Fortsätt alltid kämpa!

Även om du nått en platå i utvecklingen betyder det inte att du inte förtjänar lycka.

Omge dig med sådant du tycker om.

Och glöm inte att vi älskar dig för att du är du!

2009-11-07 @ 08:13:18
Postat av: S A N D R A

det är din blogg, du skriver vad du vill!



och jag tycker den där kommentaren var riktigt onödig! kram

2009-11-07 @ 08:14:18
URL: http://backtofuture.blogg.se/
Postat av: lisa

Lilla kär DU.

Sänder all min kärlek och styrka till dig! Det gör ingen skillnad men jag vill att du ska veta att jag vill vara din vän genom bloggen så här och att jag läser varje inlägg du skriver.

Hur ser din lördag ut? Har du några planer? Hur har det gått med killen?

Styrkekramar!

2009-11-07 @ 09:57:06
URL: http://atstorningsfriskajagbli.blogg.se/
Postat av: maja

du är så otrolig jävla bra vet du det? smart, du står för dina åsikter och du bryr dig om andra! stå på dig!



du kommer bli frisk en dag, det vet jag att du kan.

2009-11-07 @ 11:06:58
URL: http://kusinmajas.blogg.se/
Postat av: alina

Jag förstår inte folk som tror att dom har någon slags rätt till att mäta folks lidande. Aldrig någonsin hör jag, ser, eller läser om folk som försöker mäta andras lycka på detta vis och diskutera vem som mår bäst. För alla värderar olika i livet och mäter sin lycka på olika sätt. Det vet vi. Men är det inte samma sak med lidande? Vi är alla olika individer med olika bakrund som gjort oss till dem vi är och det är också utifrån det här vi värderar lidande och lycka. Det finns alltid dem som har det värre än en själv, men att jämföra det du skriver här, i din alldeles egna blogg,- där du valt att skriva om hu DU mår - med barn i Afrika tycker jag är skamligt.

2009-11-07 @ 14:22:17
URL: http://anlinak.blogg.se/
Postat av: Sariss

Jag och dina andra positiva läsare vill dig väl. Den brist på empati du får av andra människor kan du få här, vi är ditt skydd och du känns som en syster för oss alla. Tro det eller ej. Men du känns som ens egen syster när du öppnar upp dig och berättar om dig, och jag är dig evigt tacksam. För du hindrar andra unga från att hamna i träsket som du gjorde. Fel val, fel vägar, brist på en del. Och tada, sedan blir det såhär. Men än har du inte nått avslutningen på detta, but I can tell you. The end is near :) (På det sättet att sjukdomen snart tar slut och du lever som normalt igen).

2009-11-07 @ 14:53:41
Postat av: Hugo

jag tror (eller ja, hoppas) att människan i fråga gjorde ett försök att se allting ur ett nyss perspektiv. Om man gör det rätt så kan den taktiken funka jävligt bra.

När det låg som värst till för mig lärde min bästa vän mig att se fördelarna i livet. I mitt fall var det; Jag kan fortfarande förändra mitt liv. Sånt tänk tar man sig långt på, tror människan som kommenterade menade så. Du har det inte skitlätt och lever i ett sagoslott, men till skillnad från svältande barn i Zimbabwe så har du chansen att forma din framtid. Låt det inte få dig att känna dig misslyckad, ta vara på det istället!

Ta vara på att du fortfarande har egen makt att forma ditt liv.

2009-11-07 @ 16:01:56
URL: http://stjartpet.blogg.se/
Postat av: Oda

Du är bäst <3

Bry dig inte om vad dom säger!

2009-11-07 @ 16:57:19
URL: http://odaskamp.blogg.se/
Postat av: ems

mitt liv:

.stöter bort alla vänner har inga kvar

.min släkt gillar mig inte längre, har stöt bort dom också för länge sen

.min familj hatar mig

.sitter bara hemma varje dag ensam

.har inga framidsplaner eller livsglädje

.minns inte när ja log sist

.spyr minst 3ggr om dan

.jag har ingen att prata med och ingen vet om att ja har det såhär alla tror att jag är den söta sportiga tjejen med perfekt liv..jag vet inte hur länge jag klarar det här

2009-11-07 @ 17:09:56
Postat av: steffe

Ja, ingen kan bestämma vad man ska dåligt av osv. Jag mår själv dåligt, framförallt över hur misslyckad, fet och ful jag är. Visst, de är dom som har det så mkt värre med sitt yttre.. endå kan jag inte låta bli att må dåligt. Men jag har inte "sjunkit så lågt" som du och blivit sjuk, trots att du är mkt snyggare och betydligt smalare än mig + att jag har det extremt dåligt med pengar så mår du mkt sämre än mig.. det beror nog mkt på att jag har haft en stor familj och en mamma som jag vet älskar mig och mina syskon över allt annat och gjort allt för oss och stöttat. Blev nog en väldigt luddig kommentar detta hehe.



Men nu har jag följt dig ett tag, och man märker att du har förändrats, att du verkar vilja det mer. Men vet du hur frustrerande det är att du aldrig verkar bli bättre? Men kämpa på, du är en fin, snäll, smart och omtänksam människa!

2009-11-07 @ 20:52:35
URL: http://stffe.wordpress.com
Postat av: Linn

Barnen i Afrika-rörelsen är hemskt störande...

2009-11-08 @ 02:47:49
URL: http://ettpsykfallsvardag.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Du ska inte bry dig om alla negativa kommentarer, dom är idioter. Jag tycker det är bra att du skriver precis så som du tycker, tänker och speciellt känner. Mår man dåligt så självklart så ska man skriva det. Tror på dig :)

2009-11-08 @ 09:32:39
URL: http://jmyhr.blogg.se/
Postat av: jessica

Word!!! Smärta går inte att jämföras, varken anorektiker emellan eller u-landsmedborgare med ex. handikappade. Smärta är smärta, och den är subjektiv.

2009-11-08 @ 15:43:55
Postat av: Ayla Catpaw

Jag hoppas verkligen att du inte syftar på det jag skrivit till dig för då har du ju missförstått allting jag skrev... o.O;;

Annars - you go girl! Det är precis det sådana personer med sina idiotiska påståenden och uttalanden måste fatta.

Fattar inte vad "svältande barn i Afrika" har något med oss att göra eller varför folk alltid ska dra upp liknande skit som om det vore en tävling - ska vi må bra och njuta av att de mår dåligt och har det fruktansvärt eller något?

Fan vad grymt.

Nej sorry, mer mänskliga än så är vi, men man undrar ju just vilken slags empatiförmåga personerna som skriver liknande bullshit till dig egentligen har... :S

2009-11-09 @ 11:34:53
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: e

du kan ju för fan inte skriva neger, det sa man på artonhundratalet!

2009-11-10 @ 16:46:53
Postat av: Anonym

klart man får må dåligt, men man får inte heller glömma vilken tur vi har som lever i sverige och vilka möjligheter vi har i livet. Inte lika självklart för människorna i Afrika. Du kan göra ditt liv precis så du vill ha det.

2009-11-10 @ 22:58:59
Postat av: Simone

Håller med Jessica. Ja, du har inte haft det lätt, det är ok att uttrycka det genom en blogg.



Men snälla, UTBILDA DIG LITE. Neger?????????????????????????????? Jag måste fan sluta läsa din blogg.......

2009-11-10 @ 23:18:44
URL: http://anamiasimone.bloggsida.se/
Postat av: Dannofino

Jag vill kunna skriva något riktigt fint till dig, men jag har bara ett stort stopp i huvudet.

Alla tankar och tumhållningar till dig. <3

2009-11-11 @ 20:41:21
URL: http://psycological.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se