Tips för vitare tänder



Jag har aldrig provat tandblekning
, fast jag har funderat på det några gånger.
Men sedan mindes jag två tips jag fick för väldigt länge sedan: salt och jordgubbar.

Strö salt eller en mosad jordgubbe på tandborsten och borsta tänderna (försiktigt!). Skölj sedan.


Jag har precis borstat tänderna med saltet, och eftersom jag har inflammerat tandkött svider det utav helvete. Inte så bra idé, borde ha tagit jordgubbar istället.

Kommentarer
Postat av: Elin

Bakpulver har min tandläkare tipsat mig om. Dock inte oftare än 1 gng/varannan månad.

2009-10-23 @ 10:16:40
Postat av: Amanda

Man kan även ta apelsin skal och gnugga på tänderna så blir dem vita efter en vecka eller ngt :P

2009-10-23 @ 10:28:12
URL: http://naslund92.blogg.se/
Postat av: ebba

Man ska INTE borsta tänderna med salt!! Det förstör mer än hjälper! Visst man kan slipa bort lite av de ytliga fula missfärgningarna ifrån tex rökning, kaffe, rödvin - men i samma veva så FILAR man bort ett lager av sin emalj - som aldrig kan växa tillbaka...



Vill man bleka tänderna ska man inte chansa och försöka göra det själv för att komma billigare undan. För i längen kommer det att bli dyrare än att fixa tänderna hos en tandläkare. Tänder är inte som hår och naglar som "växer tillbaka" ifall det skulle råka bli fel - har man en gång förstört sina tänder kan man ALDRIG få tillbaka dem (om man inte fixar fasader eller kronor hos tandläkaren vilket är 10 ggr dyrare än att betala för en riktig blekning...)



Bara ett råd för din egen skull...

2009-10-23 @ 11:56:42
URL: http://volimte.blogg.se/
Postat av: Anonym

du ska ta bakpulver istället :) . salt förstör verkligen tänderna!

2009-10-23 @ 17:47:49
Postat av: Claire

Låter ju bra! Jag kan tipsa dig om att om du köper ett tandblekningskit, var försiktig. Låt det inte komma på läpparna för det råkade jag göra, blev världens sår och jag hade skitont i flera dagar. Det har äntligen läkt men jag vågar inte prova mig på tandblekningen på ett tag.

2009-10-23 @ 18:29:25
URL: http://klarkaan.blogg.se/
Postat av: Sanna

Snälla, gör inte detta... det enda som händer när du borstar med en jordgubbe är att du fräter bort det yttersta lagret på emaljen så att ett nytt omissfärgat kommer fram. Fortsätter du med det här kommer du inte ha någon emalj kvar. Mvh/Tdl

2009-10-23 @ 18:55:46
Postat av: Hanna

Funkade det? Kika gärna in på min blogg och tyck till om min nya design. När du ändå är där får du gärna anmäla dig till min "Veckans blogg-tävling". http://haneys.blogg.se är adressen! Ha en trevlig kväll!

2009-10-23 @ 20:18:18
URL: http://haneys.blogg.se/
Postat av: Madde

Hej! Köp dentaworks, den är asbra! Jag kanske inte fick vita tänder på direkten, men efter ett tag blev de det! Och det håller ganska länge faktiskt och det skadar inte tänderna. Puss och ta hand om dig :)

2009-10-24 @ 09:56:24
Postat av: Louie LouiseLouise

oj, du ska nog inte fokusera på att bleka tänderna alls när dem är i så dåligt skick, speciellt inte med blekningsmedel, eller salt, eller bakpulver för den delen. ska du flytta till paris? jag bor i paris, det är underbart, pluggar franska, promenerar till skolan varje dag. det är ett bra mål att bli lite bättre för, för man blir väldigt trött av att upptäcka allt och att gå är det bästa för att se saker. sen så är det ett plus att kunna njuta av all god mat ochså såklart.

Postat av: Anneli

salt och jordgubbar :) jag blekte hemma med Easewhite tandblekning och det gick hur bra som helst!

2009-11-07 @ 11:35:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se