Att vara källkritisk



Jag blir så irriterad när jag tittar på nyhetsmorgon eller läser nyhetstidningar. Alla skriver om hur dåligt det går för alliansen och hur dåligt dom hanterar lågkonjunkturen.

Jag säger inte att dom gör allting rätt, men dom hanterar ju situationen precis som dom har sagt från början att dom ska göra. Sedan är det ju en annan sak om man inte gillar deras politik eller inte.

Lita aldrig på tidningar eller media! Tänk på att olika medier har olika inriktningar. Aftonbladet är till exempel socialistisk (tänk efter nu... har ni någonsin sett något positivt skrivet om alliansen i AB?)

Kommentarer
Postat av: Jenny

Håller med till hundra!

Håller på med källkritik i skolan och har alltid varot väldigt kritiskt till vart nyheterna kommer ifrån :)

2009-09-07 @ 21:30:09
Postat av: Anonym

LEVE SOCIALISMEN

2009-09-07 @ 22:45:07
Postat av: Agnes

Ledarsidorna är politiskt vinklade. Inte nyhetsinnehållet. Det är ingen som helst skillnad mellan Aftonbladet och Expressen när det kommer till nyhetsinnehåll. Det är ganska bisarrt att två tidningar kan vara så identiska. Jämför dem och se om du hittar någon skillnad. Tänk också på att de båda tidningarna är helt beroende av att sälja lösnummer och att de skriver sånt som folk vill läsa. De som läser kvällstidningarna är i regel inte högutbildade (antar jag) och innehållet blir därefter.

Om du läst lite noggrannare så hade du förresten kanske märkt att även sossarna kritiseras en hel del. Och att de som styr kritiseras mest är ingenting annat än naturligt. Minns du förra mandatperioden? Media ska kritisera. Media ska ifrågasätta.

Ytterligare en sak som kanske är intressant för dig att veta: SvD och Aftonbladet har samma ägare.



Kanske måste tillägga att jag själv är liberal och alltså skulle rösta på folkpartiet eller centern om det vore val i dag. Du har ju mycket fördomar mot allt och alla så jag kände mig tvungen att poängtera att jag inte är socialist så att du inte viftar bort det jag skriver direkt.

2009-09-07 @ 23:02:33
Postat av: Josefina

Har anorexian nått hjärnan? På vilket sätt är AB socialistisk? Sen är det ju faktiskt så att det system som alliansen förespråkar är källan till krisen så....

2009-09-09 @ 14:00:11
Postat av: Agnes

Josefina.



"Sen är det ju faktiskt så att det system som alliansen förespråkar är källan till krisen så...." skriver du. Du har fel. Källan till krisen började inte i Sverige. Läs på.

2009-09-09 @ 18:26:16
Postat av: Ayla Catpaw

Inte socialistisk, socialdemokratisk. :P

2009-09-12 @ 01:23:51
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: Anonym

att säga att aftonbladet är socialistiskt är helt fel! Hela tidningen drivs ju av kapitalismen, det dem tjänar mest pengar på är annonserna, och om man tänker efter är alla dem företagen kapitalistiska.

alltså finns det inte en enda stor tidning som kan kalla sig själva socialister!

2009-09-16 @ 18:12:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se