Bra kommentar!

Nicole:Du får väl tycka att jag låter dum. Men jag tycker du är dum som inte fattar vad jag menar. Det är klart att denna katastrof är tragisk och att man ska hjälpa till genom att bidra med pengar eller jobba frivilligt för att samla in pengar!

Jag är bara så less över att folk läser metro och tror att dom vet så mycket om det hemska ute i världen. Plus att man sedan ska skriva långa inlägg i bloggen eller gå med i någon facebookgrupp för att visa vilken fantastiskt god människa man är. Jag tycker inte det okej någonstans.

Jag vill att folk ska öppna ögonen och vara mer kritiska till media. Visste du att över 4 miljoner barn dör varje år av svält? Andra exempel på sjukdomar som skördar liv är HIV och Malaria. Grymheter som krig, rasism, främlingsfientlighet, homfobi, allt detta skrödar liv. Det finns mitt ibland oss, varje år dör miljoner människor som skulle kunna ha räddats. Men inte sitter vi människor här hemma och sörjer över det? För om vi hade haft en sådan medkänsla hade vi väl gjort något åt det? Nej, vi sitter bara här hemma på våra arslen och har det bra.

När ska människor förstå att media är en industri vars enda intresse är att tjäna så mycket pengar som möjligt. Dom vinklar alla nyheter med bilder och text för att vi ska vilja köpa deras information. Om tidningen bara skriver om haiti - ja, då tror männsikor att det är den enda tragedin i världen just nu. Snacka om att tappa perspektiv på omvärlden!

Alla människor som hjälper till med bidrag är fantastiska! Dom som sitter och beklagar sig öppet för egen vinning tycker jag är vidriga. Det är mycket snack och liten verkstad, och inte allra minst här - gör något istället för att sitta och klanka på andras åsikter. Tack för mig
Från Anonym.

Måste säga att jag håller med dig om allt, Anonym. Jag skulle kunna ha skrivit samma sak.

Kommentarer
Postat av: mi

jag önskar det fanns fler som du, du verkar vara en sån godhjärtad person.

Du förtjänar det bästa, det allra bästa.

Massa kramar!

2010-01-24 @ 23:33:34
Postat av: Nea

Jag håller med. Hur medierna rapporterar om Haiti nu får mig att må illa. "Nu ska ni få se när en gravid kvinna grävs fram efter tre dagar under det raserade huset!"

Som om det var en spännande film. Allt för att få oss att köpa tidningar eller se på tv. Äckligt är det. Och folk känner sig duktiga för att de "engagerar sig" genom att titta på hemska bilder och tycka synd om de drabbade. Eller ringa in till någon jävla stödgala för att vinna priser, och samtidigt skänka 10 spänn till offren.

2010-01-25 @ 00:10:45
URL: http://fuckingfake.blogg.se/
Postat av: Sophie

Tack så mycket Paris! Det är jag som skrivit denna kommentar och även den andra kommentaren du publicerade i inlägget tidigare. Jag förstår inte varför folk inte fattar...



Kram på dig

2010-01-25 @ 08:53:21
URL: http://zorrans.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kan inte alla bara hålla käften om Haiti?

Du sitter och skriver om hur förjävligt det är med människor som "låtsas" bry sig om Haiti, men kan inte du bara sluta bry dig om dem som gör de?

Vafan spelar de för roll för dig liksom?

Det är som att du vill visa oss och skryta med vilken underbar och omtänksam person du är som skänker en tia genom att få andra personer att se ut som svin. Som första kommentaren, det är säkert sånna du vill åt.



Om DU verkligen brydde dig skulle du skänka pengar och vara tyst eller åka ned dit. DE FLESTA bryr sig, man behöver dock inte skryta om det. Det ligger liksom i vår natur att bry oss. Så lägg ned det här, tack!



Förövrigt har du en asgrym blogg, synd att du fick ta en sån skitkommentar av mig men min bägare rann precis över.

2010-01-25 @ 08:56:56
Postat av: e

Förstår vad du menar... DN, som är den enda dagstidningen i Sverige jag faktiskt respekterar ägnade mittuppslaget i förra veckan åt att skildra en ung flickas tragiska död med bilder på hennes blödande huvud och gråtande familj. Vidrigt.

2010-01-25 @ 21:26:18
URL: http://yesmaam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se