Fiskleverolja



Eftersom jag äter så dåligt funderar jag på kosttillskott (dricker ju inte näringsdrycker längre).

Problemet för mig är att jag inte har en aning om hur mycket kalorier det är i en tablett. Jag har hört att det kan vara upp till 30 kalorier i en fiskleverolje - tablett.

Är det någon som vet något?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Sluta tänka i kalorier! Du kommer trilla tillbaka igen.

2010-10-20 @ 19:31:00
Postat av: Kalori-Freak

Hmm

Jag äter 2 olika knäckebröd. Den ena väger 11 gram och den andra 13. Kommer inte ihåg exakt men har för mig att jag fick det till 30-40 kcal per skiva. Vad fan äter du för knäckebröd.

2010-10-20 @ 19:44:32
Postat av: Ronja

MEN SLUTA! blir arg när det är ana som skriver och inte du. vad tror du att kalorierna gör med dig egentligen?! klart du kan äta en tablett fiskleverolja.

2010-10-20 @ 20:31:19
URL: http://ronjaengberg.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hur blev du av med dina näringsdrycker?

2010-10-20 @ 21:17:11
Postat av: Paris

Anonym: det är svårt att INTE göra det när man kan allting utantill :P om jag ser ett äpple tänker jag direkt "60 kcal". Utan att ens tänka på det, om du förstår vad jag menar.



Kalorifreak: wasa knäckebröd :) tänker på att folk äter ju oftast inte bara ett knäcke, och att folk oftast har pålägg :)



Anonym: jag slutade bara med dom :)

2010-10-21 @ 09:48:07
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: K

De vanliga omega 3 kapslarna brukar rymma 0,5 g fiskolja (det finns kapslar med ett gram också men de är ju svårare att svälja). Det blir alltså 4,5 kalorier som inte ens används till energi, utan går rakt ut i vävnaderna som strukturfetter där de verkligen behövs, framför allt i hjärnan som lider svårt vid brist på essentiella fettsyror. Man går inte upp i fettvikt av omega 3 heller, snarare tvärtom. Testa, du kommer att må bättre!

2010-10-21 @ 10:01:41
Postat av: Maria

Ett gram rent fett är 9 kalorier, och i de flesta kapslar med fiskleverolja är det 1000 mg alltså ett gram. Fiskleverolja är i princip rent fett, alltså är ett gram 9 kalorier. Äter själv CLA-kapslar, de hjälper till att behålla muskulaturen medans man tappar fett. CLA är också en typ av olja dvs 100% fett, och en kapsel på 1000 mg är enligt förpackningen 9 kalorier.

2010-10-21 @ 11:42:19
Postat av: Anonym

Äpple = 58 kcal / 100 gram, FYI...

2010-10-21 @ 20:43:24
Postat av: LIENE

det är tråkigt det här med kalorier, att det existerar:/

2010-10-21 @ 20:57:19
URL: http://lienesblogg.blogg.se/
Postat av: Ayla Catpaw

Jag kan rekommendera E-EPA från doktor Tolonen... jävligt dyrt (iaf om man inte köper över internet) men det sänkte mitt blodtryck till normalnivå (trots att den inte ens hade varit på normalnivå innan jag började på min medicin o.O;;) haha.

Fått min bror att börja äta det nu också. :)

Käkar de med 650 mg (innehåller 90% rent E-EPA).



Har faktiskt ingen aning om kaloriinnehållet, men kan ju knappast vara mer än att kalorierna förbränns pga energin som krävs i matsmältningsprocessen. ;o



http://www.biovita.fi/index.php?page=products&lang=se&id=21



Just den typen av omega-3-fettsyror är också de som i studier visat sig ha positiva effekter på folk med ADHD-problematik, depressioner, bipolärt syndrom och schizofreni etc., och i blodprov har det konstaterats att folk med t ex ADHD har lägre nivåer av/brist på omega-3-fettsyrorna i kroppen jämfört med kontrollpersoner. ;o



Köpte mitt på aktivhalsa nu senast, kostar bara 495 kronor för 120 kapslar (man tar 1-2 om dagen, men när jag tog eye-q så stod det "Vid vissa tillstånd är rekommendationen 6 kapslar per dag i 12 veckor. Därefter är dagsdosen 2 kapslar per dag. Denna rekommendation baserar sig på att kliniska studier har påvisat att vid en fettsyrabrist krävs en högre dos under en 12-veckors period.", så det gäller kanske ren E-EPA också. :P Men eye-q är skitdyra, innehåller DHA och GLA också, och E-EPA är det som haft stor effekt på mig personligen (och som har medicinskt signifikant påverkan i studier). Har dem i kylskåpet.



http://en.wikipedia.org/wiki/E-EPA

*"Only EPA is considered to exihibit antipsychotic and antidepressive effects. E-EPA is a psychotropic omega-3 fatty acid and it is therefore of special interest in psychiatry."*



http://en.wikipedia.org/wiki/Anorexia_nervosa#Biological

*"Essential fatty acids: The omega-3 fatty acids docosahexaenoic acid (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA) have been shown to benefit various neuropsychiatric disorders. There was reported rapid improvement in a case of severe AN treated with ethyl-eicosapentaenoic acid (E-EPA) and micronutrients. DHA and EPA supplementation has been shown to be a benefit in many of the comorbid disorders of AN including: attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD), autism, major depressive disorder (MDD), bipolar disorder, and borderline personality disorder. Accelerated cognitive decline and mild cognitive impairment (MCI) correlate with lowered tissue levels of DHA/EPA, and supplementation has improved cognitive function."*



Men det står också att man ska prata med en läkare först innan man börjar på omega-3-tillskott om man har hjärtproblem pga den undermåliga blodtillförseln, så det kanske är värt att kolla upp för säkerhets skull...



Blablabla men ja, kan ju vara bra att dela med sig när man nu ändå själv tar omega-3-tillskott. :D

2011-02-20 @ 14:33:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se