Philip Pullman har skrivit en ny bok!



Jej, finally!

Philip Pullman (som skrivit några av mina favoritböcker, Den mörka materia) har skrivit en ny bok om ett av mina favoritämnen. Jesus och religion.

Lyssnade nyss på en intevju med honom. Smart gubbe. Jag längtar efter att få läsa den nya boken!

Den heter "The Good Man Jesus and the Scoundrel Christ", och HÄR kan du läsa om den. Du kan även provläsa en del av boken.


Kommentarer
Postat av: Jag

När du nämnt Boyie och så, ibland är de olyckligt, ville bara skicka den här för den är så vacker tycker jag :)

"Han får mig att le, skratta o med honom känner jag mig inte ensam. Han har givit mig en plats, nånstans att höra hemma. Så nu vet jag inte var annars jag hör hemma längre. Han fyller upp så mycket hos mig som jag inte ens visste gick att fylla, men hur skulle jag se ut om han försvann, halvtom. När han kysser mig skakar själen. När han vänder sig om tvekar jag. När han säger att jag betyder något, att jag är viktig, då kan jag gråta glädjetårar. Så fort de spricker mot marken spricker även jag. Så lång tid tar det för hans ord att binda mig till en person som jag vet aldrig kommer ta hand om mig. Han lyfter upp mig högre än vad jag någonsin varit, men han vet inte att när han ärligt och öppet delar samma sak med andra så drunknar jag. Han drar mig under ytan där han är den enda som kan ge mig luft. Han har givit mig bland det finaste minnena, han har lärt mig och visat mig så mycket, minnen likt brännmärken som svider då jag inser att allt bara var en tidfråga. Med honom släpper all oro, all ångest och jag får leva i nuet, han är min drog och jag har tappat tidsbergreppet. Han får mig att känna, så jag kan känna när han inte gör de, och de gör ont, så känns de, de gör ont. Jag är så fri med honom, men samtidigt så instängd, hur är det möjligt på en och samma gång. Han får mig att tveka, att hoppas, att skratta, att gråta, att önska, att ge upp, att hata, att älska. Han är det bästa och de värsta i mitt liv. Han tar andan ur mig. Jag skulle nog göra allt för dig."

2010-10-16 @ 15:08:06
Postat av: Paris

<3 SÅ VACKER! tyvärr kan jag inte tro på att en annan människa kan lyfta en så, jag är mer inne på att man själv måste få sig själv att må så där bra. Men fan i mig vad vackert skrivet.

2010-10-16 @ 22:20:30
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag läser den och jag var på kuturhuset och hörde honnom prata + att jag fick min bok signerad :) underbar bok och underbar människa!

2010-10-18 @ 19:12:59
Postat av: Paris

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!!!!!!! OM jag är avundsjuk. FAN också, vad nice det måste ha varit!

2010-10-18 @ 19:23:32
URL: http://myanalife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se