Att bli stylist



Är det någon som vet hur det funkar?
Hur börjar man liksom? Alla tips mottages...

Och är det någon som vet hur det funkar när man ska starta designa smycken? Gör man kollektioner och försöker sälja in dom till olika butiker, hur framställer man smyckena?

Kommentarer
Postat av: lovisa

Vill se mer av din stil i bloggen!

2011-03-08 @ 16:05:04
Postat av: Paris

det tjejen har på bilden är något jag kan ha på mig men jag hade inte haft upprullade läderbrallor och jag hade nog haft ett par schyssta kängor till :)



men klart ni ska få se mer av den... svårt bara när jag inte vill att ni ska ba: "åh men såg en tjej på stan idag som hade på sig det, så deeeet är DUUUU", om du fattar haha :)

2011-03-08 @ 16:23:51
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Anonym

Antar att om man vill bli stylist går man väl någon "kurs" alternativt lär sig själv, sen blir anställd av någon stylist företag eller startar eget företag.



Smycken kan man ju antingen gå en guldsmedsutbildning och smida sina egna smycken eller bara köpa färdiga delar av smycken som man själv sätter ihop.



Hoppas det var till någon hjälp i alla fall.

2011-03-08 @ 18:21:42
Postat av: Rebecka

Jadu, bra fråga! ;)

Man kanske får "provstyla" för olika företag, och dylikt, och sedan får man kanske en anställning? Lite som praktik :)



Good luck, anyway :D

2011-03-08 @ 20:19:44
Postat av: weekday

jag trodde du hade lagt ned bloggen... puuhhhh

2011-03-08 @ 21:38:07
URL: http://www.weekday.spotlife.se
Postat av: Belle

Jag har hört mig för lite, då det yrket har varit något av en dröm länge :) Det kan vara ett plus om man går någon form av designlinje, på det sättet får man in en fot så att säga.. Annars behöver man kanske göra ett namn för sig, såsom många redan tipsat om,. kanske skriva mycket om mode här på bloggen, kommentera andras modebloggar etc..? FAst du kanske ska göra det från en annan blogg då, så inte identiteten avslöjas :)



Smycken är dte många som sälkjer från sina bloggar eller andra domäner, på det sättet blir det poppis=företag får upp ögonen och börjar sälja det från sina affärer :)



O det skulle passa dig, tror jag. Du verkar verkligen ha en bra stil!

2011-03-08 @ 21:42:51
Postat av: Birgitte, comeclean.tumblr.com

Hei! Håper du forstår norsk ; )

Jeg har jobbet som stylist i flere år og kan gi deg noen tips. Det du må gjøre er å kontakte en etablert stylist eller et stylistagentur, og be om å få være med å assistere. Om du kan være fast assistent for én stylist er dét det beste. Jeg jobbet som stylistassistent i 2,5 år! Da jeg begynte for meg selv som stylist hadde jeg MASSE kontakter og fikk masse jobber fra dag 1. Som assistent skal du "synes men ikke høres" -altså være glad, høflig og jobbe hardt! Styling er ingen glamourjobb, det er hard jobbing!



Lykke til!



Birgitte, comeclean.tumblr.com

2011-03-09 @ 14:13:09
URL: http://comeclean.tumblr.com
Postat av: Anna

det här med att "åh men såg en tjej på stan idag som hade på sig det, så deeeet är DUUUU" du kan ju kanske lägga upp bilderna lite efter? och kanske lägga upp dem i samband med helt andra bilder. jag vet inte, men det skulle vara kul nu till våren och se vad du skulle kunna ha på dig. Eller om du blir uttråkad så kan du ju alltid langa lite outfits som du skulle kunna tänkas ha på dig i vår redan nu, sen har du det själv inte förrän om jaa ett tag ? ;)

2011-03-09 @ 20:22:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se