Hårtips


Har någon av er sjukt fint hår som ni är stolta över? Kan inte ni berätta om era tips i sådana fall? Om jag gillar det ni skriver så länkar jag er (observera att jag har mellan 3000 - 4000 läsare om dagen, så fett värt det, haha!)

Kommentarer
Postat av: Mathilda

Har ett jättebra tips som funkar jättebra! Jag tvättar endast mitt hår i balsam (balsammetoden) och använder endast kallt vatten när jag tvättar håret , då slits det inte lika mycket.. Använd balsam för torrt hår så blir det blankare:) Håret blir jättemjukt och blankt! I början kan man tycka att håret känns lite "fett", men det är innan det har "vant sig" vid att endast tvättas med balsam! Men det går över!



Superbra blogg! Föresten hur mår du idag? :)

Kram / Mathilda

2011-03-06 @ 16:50:50
Postat av: Paris

ååh huah, jag som älskar att duscha i typ 50 grader haha :D jag vet att man ska duscha kallt och allt det där, men vafan... älskar känslan när man blir uppvärmd.



åh men tack du! och jag mår faktiskt bra, känner mig lite trött bara så det är nog snart sängen för mig, ärligt talat haha :D hur mår du sj Mathilda?



kramar!

2011-03-06 @ 16:55:26
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Anonym

Få i dig tillräckligt så..

2011-03-06 @ 17:11:48
Postat av: Belle

Tips har jag fått, är att äta mycket med b-vitamin, fullkorn och röda grönsaker. Allt det ska få håret att växa snabbare, om det är något man längtar efter :)

Annars har jag hört att man ska skölja med kallt vatten efter att man har schamponerat - det blir en hinna runt hårstrået som skyddar. Det tycker jag fungerar, mitt hår blir glansigare :)

Jag använder mig av lush produkter, och jag tror aldrig att mitt hår har mått så bra. Så det är väl mitt sista tips :) Ta hand om dig!

2011-03-06 @ 17:23:12
Postat av: thinoholic.devote.se

Mina bästa tips är:

1. Sov i fläta, fläta alltid håret innan du går och lägger dig - sliter mindre på håret.

2. Använd alltid värmeskydd innan du fönar/plattar håret. Men strunta gärna i fönen och låt håret självtorka i en fläta.

3. Gör egna hårinpackningar, hemmagjorda. Min bästa gör man av en mosad avokado (kör den i blendern), tillsätt någon matsked olivolja. Använd som balsam efter att du schamponerat håret, håret blir som nytt!

4. Klipp topparna ofta, vet att det är uttjatat, men klipper du topparna ofta så ser håret mindre slitet ut och det ger även en illusion av bättre hårkvalitet.

5. Att skölja håret i kallt vatten ger håret mer glans! (Även bra för celluliterna ;)).

6. Sista tipset och förmodligen mitt bästa. Mitt hår är rätt torrt i naturen, men en sak som verkligen hjälper är att blanda ner lite babyolja tillsammans med balsamet och låta det sitta kvar i håret en stund. Håret blir superfint och lent efter det. Man kan också kladda i lite balsam i hårtopparna, vira en plastpåse runt det och sedan omsluta det med en varm handduk, eller helt enkelt föna det en liten stund. Då blir håret lent!



Kram!

2011-03-06 @ 17:26:33
URL: http://thinoholic.devote.se
Postat av: Matilda



Borsta inte håret när det är blött! Om du nu måste - kamma med bredtandad kam. ! Att borsta igenom håret ordentligt bara när det är torrt sliter som att platta det. Om du lätt får fett hår ska du inte föna med varm luft heller för det aktiverar talgköttlarna.

Hoppas allt är bra med dig!

Kram

2011-03-06 @ 18:08:43
URL: http://scenbloggen.com/matildasvensson
Postat av: Lina

Har läst att man får bättre hårkvalité av att äta tomater och linfrön(bland annat); så det brukar jag käka xD Men annars, jag käkar rätt nyttigt nu, mkt grönsaker, frukt och protein; känns som att det har förbättrat både min hy och mitt hår ^^

2011-03-06 @ 18:10:05
Postat av: anna

kanske låter lite konstigt, men jag brukar sova med olivolja i håret, och sen tvätta det på morgonen efter. då är det supermjukt! tvätta inte varje dag,och klipp av slitna toppar, så kommer håret kännas jätte fräscht!

2011-03-06 @ 21:07:38
Postat av: Emma [ M i s s G r i m m ] Ung, ensamstående mamma

Mitt hår är ju lite speciellt men jaja, här kommer hur jag sköter mitt hår:



Tvättar det var tredje-fjärde dag. Milt shampoo och massa balsam. Är håret torrt i topparna så brukarna jag dränka dom i olivolja och sätta upp håret i en knut så det får verka några timmar innan jag tvättar det.



Aldrig värme!

Jag har turen att ha ett jäkligt samarbetsvilligt hår. Vill jag ha platt hår så borstar jag det, vill jag ha lockar så fuktar jag bara topparna och kramar in lockar och låter det självtorka. Klart!



Aldrig kyla!

Går aldrig ut med blött hår. Aldrig! Dessutom så varken kammar jag eller går och lägger mig med blött hår heller. Borstar i allmänhet så lite som möjligt.



Om jag på liv och död ska färga håret så använder jag en skonsam toning och lägger slingor. Aldrig färga, aldrig hela håret och aldrig bleka. Om jag promt vill ha ljusare slingor så är det bara att gnugga citron i håret och låta det torka i solen så får man ett snyggt ljusare skimmer.



Och just det ja, glömde nästan det bästa: solskyddsfaktor för håret. Min bästa vän under sommarhalvåret!

2011-03-06 @ 21:57:41
URL: http://missgrimm.blogg.se/
Postat av: Anonym

Borsta aldrig håret, tvätta det inte, pilla i huvudtaget inte på ditt huvud. Ditt hår kommer att se ut som Bob Marleys då MEN det kommer åtminstone inte att gå sönder. Jättesmart :)

2011-03-06 @ 22:05:13
Postat av: Bella

Jag har läst allt det där som alla har kommenterat, men HERREGUD vad kluvna toppar jag fick av att inte borsta håret när det är blött. Jag brukar använda ett gult schampoo och hårinpackning, från loreal och det är för torrt hår - så sjukt bra för mitt hår. Brukar ta en massa hårinpackning och sätta upp i en liten boll och låta det verka i 15-20 minuter minst och sen skölja av det i ganska lagom kallt/svalt vatten :) Sen använder jag en massa glansspray när jag inte gör hårinpackning och jag är jättestolt över mitt hår nu :) Fast jag är brunett så vet inte om det funkar på blont/blekt hår. Och så använder jag tresemme's balsam - ungefär en hel hand varje gång, haha! Men jag har ganska långt hår också. Hoppas du blir bättre från ana snart! Jag hejjar på dig!

2011-03-06 @ 22:22:09
URL: http://minbelladesign.blogg.se/
Postat av: Alina

jag följer absolut inte nå kurer man ska hålla på med för att få bättre och finare hår, det är ren bullshit enligt mig...



det som funkar för mig och som följer det är att INTE använda för mkt balsam som så många gör, det gör det fett igen efter några timmar. Lagom mycket schampoo räcker sen behöver man inte tvätta håret mer än var 3-4e dag. Det funkar för mig! Kolla gärna bilderna på min blogg:)

2011-03-06 @ 22:33:08
URL: http://alinah.se
Postat av: Isabella

Alltså mitt hår är verkligen lack of glans personifierat! Men det blir alltid så skönt rufsigt och om somrarna skimrar det alltid i rött. Jag har alltid haft långt hår!

Jag vet inte om jag är rätt person att tipsa men såhör gör jag.

Tvättar det. Hårtorkar, sprayar. Wow, nytänkande va?

Sedan har jag aldrig varit hos frisören i hela mitt liv... är det bra eller dåligt?

2011-03-07 @ 00:13:45
URL: http://bostadstelefon.blogg.se/
Postat av: ella

åh perfekt!

jag är väldigt hår-fixerad och har varit med om det värsta, mitt hår gick av på jättemånga ställen när jag blekte från svart - platinablont 4 gånger med superstark blekning..

alla tänker säkert " eh vad trodde du..?"

men jag har återställt mitt hår helt idag!

nu är det platinablont, skimrande, mjukt och aldrig fett!



altså; mina bästa tips.

- häll ca 1 matsked olivolja i handflatan, gnugga och massera in vid slitna/matta ställen i håret. ta rikligt! låt vara i helst över en natt och skölj sedan håret med vanligt varmt vatten, shampo om du känner att ditt hår fortfarande är oljigt!

DETTA ÄR VERKLIGEN BRA FÖR SLITNA TOPPAR!



- jag borstar aldrig mitt hår när det är vått, man tappar massor av hår utan att man märker det..



- tigi's "dumb blonde" inpackning räddade mitt hår, håret blir extremt mjukt efteråt och doftar dessutom annanas!

det bästa balsamer jag vet är Toni & Guy Platinum blonde conditioner, det gör håret jätte skimrande/glansigt!

min kompis har "guldigt" hår och det funkar till och med bättre på henne än på mig.. Helt sjukt hur vackert hennes hår



Hoppas tipsen var till användning! Kramar till dig Paris

2011-03-07 @ 00:52:12
URL: http://elladadian.blogg.se/
Postat av: Marie

Lösningen stavas Brazilian blow out.



Jag kör på min Brazilian blow out som är en keratinbehandling som skyddar håret från ytligt slitage. Den gör även håret mindre frissigt. Sedermera som hudvårdsprodukter skippar jag shampot och tvättar endast med det om håret verkligen är smutsigt, i annat fall hoppar jag direkt över till inpackningen som är L'anzas "Trauma treatment". Vad som är bra med just denna är att man inte behöver låta den ligga i håret länge, man applicerar bara produkten och sköljer av direkt och resultatet blir ett OERHÖRT följsamt hår. Avslutningsvis använder jag ett serum vid namn "Healing strength" från L'anza.



Testa denna metod (åtminstone med inpackning och serumet) så kommer du se en jättestor skillnad på ditt hår!



Har ingen blogg, men hoppas du kör på dessa tips ändå då de fungerar jättebra.



Kram!

2011-03-07 @ 14:19:13
Postat av: Emelie

Jag har under mina 23 år alltid varit "berömd" för mitt vackra hår, och enligt mig är mitt hår det enda med mitt utseende som jag faktiskt tycker om. Jag har precis som du också haft mycket problem med ätstörningar i mitt liv, och har fortfarande stora problem med min självkänsla.



Mitt bästa tips för dig är att använda ett lenande schampo och balsam som är skonsamt mot ditt hår.



Jag själv använder mig utav lenande produkter för färgat och matt/livlöst hår som också tillför mer glans. Man känner verkligen en skillnad på håret. Mitt hår blir otroligt glansigt, lent och fint utav dessa produkter. Utan det har jag annars matt, tråkigt och stripigt hår (typiskt skandinaviskt musbrunt hår).

V05 tror jag att det jag i regel brukar använda heter (röda flaskor), men mitt favoritmärke som verkligen gör underverk med mitt hår är dock Barnängen "Creme".



Föntorka inte håret och håll inte på och mixtra med en massa olika frisyrer som sliter på ditt hår (t.ex. med hjälp utav locktång och liknande). Låt håret vara naturligt och borsta ut ditt hår i duschen när du har i balsam. Jag själv har aldrig använt använt mig utav redskap (locktång, platt-tång, hårfön m.m.) eller annat skit i mitt hår (hårfärg, hårgelé, mousse, hårspray m.m.).



P.S. Jag vill inte bli länkad i ett inlägg.

2011-03-07 @ 15:14:59
URL: http://otomeyokai.blogg.se/
Postat av: mika

jag har för första gången i mitt liv (nåväl, sen jag var liten i alla fall) fått fint hår, har haft jävligt trasigt och sönderblekt hår innan, nu har det äntligen börjat växa sig rätt långt och är mjukt och vågigt, det enda dåliga är att jag fortfarande tappar mycket hår :/



Sen jag slutade misshandla mitt hår har jag gärna använt Body Shops hårprodukter, speciellt deras brazil nut-inpackning gillar jag :) Och så försöker jag att inte färga håret, jag gillar inte min naturliga hårfärg men nu för tiden så använder jag bara en toning på utväxten istället för att bleka den, blir en väldigt fin och naturlig färg på det sättet. Använder fortfarande värmeverktyg på håret, och jag dushar ALDRIG kallt.



Det kan vara bra att tänka på att få i sig rätt vitaminer osv. i maten, det kanske inte är något du gillar att höra, men är det svårt att äta tillräckligt så kan du äta ett vitamintillskott som är till för att stärka just hår, hud och naglar. Jag märker på just mina naglar om jag inte äter tillräckligt näringsrik mat, de blir sköra och går av lättare osv. Detsamma gäller med håret :)

2011-03-07 @ 18:41:36
URL: http://littlemissshortcake.blogspot.com
Postat av: Helenaa

Ett tag va mitt hår katastrof då började jag använda tresemmes schampoo och balsam, det funkade hur bra som helst, plattar inte håret ofta och när jag väl gör det, använder jag alltid värmeskydd! Inpackning från loreal en gång i veckan gör håret lent och mindre torrt. Plus i kanten är att det luktar så gott då också, en till sak som jag själv märker nu är att inte kamma håret efter duschen, på något sätt känns håret mycket mer friskt fast det kanske bara är jag.



Inget wow tips eller så men bara du tar hand om håret så håller det sig friskt :)

2011-03-09 @ 00:06:16
URL: http://Mariehelena.devote.se
Postat av: Lenkan

När jag gifte mig för 5 år sedan så var mitt hår så långt att jag kunde sitta på det och så tjockt att man fick ont i nacken när man blötte det för det var så tungt.

Sådant hår fick jag genom att tvätta det varannan dag, göra inpackning en dag i veckan, klippa topparna en gång i månaden och aldrig ALDRIG använda stylingprodukter. Inte heller hårblås, plattång eller locktång. Borstade aldrig när det var blött och somnade aldrig med håret blött eller fuktigt.

2011-03-09 @ 08:03:04
URL: http://lenko.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se