Tråkiga bloggare

Varför är bloggar som man gillar att läsa aldrig uppdaterade? Jag får ju krupp. Jag har inget att göra en lördagkväll, och då vill jag läsa bloggar. Och ingen uppdaterar. Fy så tråkigt.

Tipsa mig om bloggar!

Alex Schulman, en riktigt hjälteHahaha. Varje gång jag är på dåligt humör, så går jag in på Alex Schulmans blogg. Och genast blir jag på bättre humör. Han är så härligt rolig, och skiter i vad andra tycker. Han är så rolig!


Sprid kärlek, glädje och värme, och du kommer att få så otroligt mycket tillbaka. Testa att ge någon annan komplimanger! Jag älskar att ge andra människor komplimanger. Dom är alltid sanna, men folk bli ibland så avtrubbade att dom inte ser vissa saker själva. Och det är alltid roligt att göra andra människor glada.

En anorektikers matdagbokNi vill veta lite mer privata grejer - check.
Ni vill veta mer om hur det började - check.
Mera tankar, åsikter och samhälle - check.

Allt detta kommer att förbättras.

Det var ganska många som tyckte att jag skulle skriva matdagbok varje dag... alltså, jag är inte korkad. Det är ett medvetet val jag gör att inte skriva upp vad jag äter/hur mycket, vad jag tränar eller hur mycket jag väger, därför jag vet att det kan vara en inspiration åt det negativa för folk.

Men okay, såhär har jag ätit dom senaste dagarna:

Torsdag: 0,5dl müsli och 1,5 dl utspädd mjölk. Lite "tacos" på kvällen - tacobröd med gurka, lite köttfärs, sallad. Tränade fyra eller fem timmar.
Fredag: 2 pitabröd klockan nio / tio på kvällen med kalkon, Philidelphia light och gurka. Tränade sex timmar.
Lördag: Åt ett äpple till frukost, sedan några tuggor morot. Fick jätteångest. Tränade tre timmar, några tuggor morot igen. Nu kom jag hem för en kvart sedan och ska äta flingor med mjölk.

Förstår ni nu varför jag inte skriver vad jag äter? Jag äter alldeles för lite och tränar alldeles för mycket. Jag är ingen bra inspiration just nu. I fredags svimmade jag två gånger, jag kommer knappt ihåg någonting av den dagen. Allt är som i en dimma.

En kommentar, eller två, och en fråga till er!

Det var någon, eller egentligen två stycken som har skrivit att min blogg har börjat handla mest om kändisar. Jo, så kanske det är, men delvis så har jag alltid varit fixerad vid kändisar, mest för att jag själv vill bli känd. Jag vill bli störst, bäst och vackrast, och dom är redan där.

Men det handlar också om att jag inte tycker att det är så kul att vara så privat längre. Det känns som att jag blottar min själ för er, och ofta får jag en hel del dynga för det. Jag måste bli starkare först, innan jag vågar ta den risken igen.

Sedan vill jag inte vara ett dåligt föredöme för er. Till idag exempel, så har jag inte ätit någonting än. Jag ska äta lite nu. Jag vill egentligen inte skriva om det, för att jag VET att det är triggande för andra.


Vad vill NI ha ut av den här bloggen? Vad vill ni se mer av, vad vill ni se mindre av? Kom igen, det här är eran chans att bestämma.

Sanningen om Carolina GynningSanningen om Carolina Gynning... hon är stenball.

Jag har nu läst ut hennes bok, kanske inte världens bästa bok, och vet man inte vem hon är innan man läser, eller ifall man inte är speciellt intresserad av henne, så ska man nog inte läsa boken.

Men hon ÄR verkligen cool. Vilket liv. Wow. Jag vill också.

Lindsay Lohan rasar i vikt och Jessica Simpson bara ökarDet är så tragiskt, tycker jag. Blev ni intresserade av rubriken?

Det är resten av Sverige (och världen!) i alla fall. Jag tycker att det är trist att man ska lägga så stor vikt på Jessica Simpsons viktuppgång, eller att man bryr sig mer om vad Michelle Obama har på sig än vad hon säger.

Och det värsta är ju att vi inte kan skylla på media! Jag läser i olika bloggar och artiklar, där allt dom gör är att skylla ätstörningar på media. Men om vi inte ville se bilder på smala Lindsay Lohan så skulle vi inte få se det. Tidningspamparna vet att omslag med "sensationellt smala Lindsay Lohan" säljer.

Vi är inte intresserade av att läsa om Michelle Obama, eller om kriserna i Darfur. Vi vill läsa om supersmala kändisar, och om kläder... så varför skyller vi på att media skapar ätstörningar?

Vad kom egentligen först, hönan eller ägget?

Glass som passar till mitt fjantiga anorektiker - liv.Jag vet inte om jag har sagt det här, men jag har hittat en glass som jag kan tänka mig att äta. Det är en yoghurtglass ifrån GB. Smaken är skogsbär. Den har bara 150 kalorier per 100 gram, och eftersom den är gjord av yoghurt är det ingen mjölk eller något annat man får ont i magen eller så av.

Här är ett bra recept på en yoghurtglass man kan göra själv. Och man kan ju alltid ersätta sockret med sötningsmedel.

Kontakta mig

Iih, vad irriterande det är när man fyller i "namn", "mail" och "bloggadress" när man ska kommentera hos folk, och sen trycker på skicka - och så försvinner allt! Så sjukt irriterande!


Ni vet väl att om ni vill kontakta mig så mailar ni mig på myanalife.blogg@hotmail.com. Det kan gälla vad som helst, inget är för litet eller stort!

Kram på er. Jag tycker så mycket om er!

Böcker om ätstörningarNu har jag äntligen fått mina böcker!

Hm, vilken ska jag läsa först? Oh, så spännande.

Generation Fett

Ursch, jag tittar på Generation Fett på trean just nu.

Man mår nästan fysiskt dålig när man ser allt fett, och hur dom äter och vad dom gör med sina kroppar.
Kul att man precis har ätit.

Britney Spears i bikiniYääy, hoppas att hon kommer att komma tillbaka igen. Dom flesta av oss vet nog hur det känns att må dåligt. Otroligt starkt jobbat av henne, årets comeback!

Girl's Next Door - tjejerna på photoshootJag vill också vara vacker!

Dom här tjejerna är inte tjocka, men dom är inte heller skinn och ben. Dom är sexiga. Så vill jag också se ut!

Att våga tro på att livet löser sig


BloglovinVarför är folk så hysteriska när det gäller bloglovin? Komigen, så kul är det ju inte?

"Lägg till mig så lägger jag till dig, hihi". Eeh, va? Har jag missat något?

Jag är bra.VET ni vad? Det här är super - exciting (för att vara lite coolt svengelsk). Jag fick jordens snilleblixt igår när jag red, så jag hoppade av hästen och kastade mig in i stallet och ringde mamma.

Och nu kanske vi ska starta ett företag tillsammans! Hur spännande är inte det? DAMN, jag är så SMART. Varför har jag inte tänkt på det här förut?

Nu gäller det att inte tappa siktet och fullfölja idéen. Jag har lätt för att tröttna om det inte går fort, men sådana här saker tar tid.

Yääy, jag är så himla glad!

Jag är sjuk - i huvudetPå riktigt, drömde sjukaste drömmen någonsin nyss. (Ja, jag somnade och nu kommer jag inte att kunna sova ikväll igen).

Jag drömde att jag var tillsammans med Hugh Hefner och att vi lekte kurragömma. Sedan var jag kompis med en tjockis, alltså en RIKTIG tjockis, typ 200 - kilosklassen. Och han tvingade mig att gå och köpa mat på McDonald's åt honom och ta hem den till honom.

Sedan drömde jag att jag var så sugen på Donkenmat att jag höll på att dö. Jag typ dreglade i sömnen. Jag hade sådana SUG efter den maten att det var sjukt. Sedan vaknade jag och mådde jätteilla.

Sjuk? Jag? Nej, inte alls.

Detox

Många var ni som undrade vad det var för tabletter jag åt under min detoxkur.


HÄR kan ni beställa dom! Det finns en del olika sorter. Titta i sidospalten till vänster, där ser ni "Hitta din produkt". Där klickar ni på varumärke och väljer "Ortis". Där är det den vita förpackningen.

Jag kan rekommendera en med persika/citronsmak, den är nästan snuskigt god.Hittade även ett te från Yogite som jag MÅSTE beställa. Lyssna på det här: "sötlakrits, kanel, ingefära, apelsinska, kardemumma, vanilj". Mmm! Och det kostar bara 37 kronor, vilket är billigare än i butik. Mumma.

MagontAlltså, jag börjar snart grina. Jag har SÅ ONT i min mage att det känns som att jag ska dö!

Kan ni testa en grej för mig? Om ni ligger ner på rygg och sätter fingertopparna in i magen, typ vid naveln, och trycker lite lätt rakt in... har ni puls där då?

För mig bankar det i hela handen bara jag lägger handflatan på magen. Jätteläskigt. Är det verkligen normalt?


Stress och vikt

Flera av er vägrade tro på att man går upp i vikt av att stressa. Okay, här har ni:

Forskning
Hur stress påverkar oss
Studier visar att stress påverkar vikten negativt

Människor som slutat stressa och gått ner i vikt
Ta itu med stress och ångest och gå ned i vikt
Sömnbrist, stress och depression gör dig tjock
Minska stressen och gå ner i vikt


"Det innebär att vi inte effektivt kan göra oss av med den extra energi och de stresshormonerna som vi samlar på oss, vilket leder till en försämring av de kroppsliga funktioner som är beroende av god cirkulation, som matsmältningen och immunförsvaret. " http://www.sund.nu/

"Vid stress förstärks vissa funktioner i kroppen som behövs just då, medan andra funktioner som till exempel matsmältning, tonas ned. "

"...När man är stressad frigörs fettsyror i kroppen och halterna av skadligt kolesterol ökar i blodet..."
"...Matsmältningen blir mindre effektiv, kroppen töms på energi..."

"Stress kan faktiskt göra dig fet. Om man stressar mycket frigörs hormoner som är extra bra på att göra kroppen till en fettsamlare. Allvarlig stress kan faktiskt skapa bukfetma men stress i alla former är skadligt." Mia Troberg-Elonq, dietist

Lindsay Lohan har gått ner en massa i viktDet här är också bara skitsnack. Det är vetenskapligt bevisat att dom som stressar mer går upp mer i vikt.

Dels så äter man mer ifall man stressar, med dels så går man upp i vikt för att kroppen tar åt sig ALLT som man sätter i sig. Kroppen förebereder sig på "dåliga tider" när man stressar, så man går alltså upp i vikt av det. Man kan äta lika mycket som innan man börjar stressa, men då går man upp i vikt av det.

Så att man går ner i vikt av att stressa, det är bullshit. Däremot om man menar "stressar mer" som i att röra sig mer, det går man ner i vikt av. Men inte av stresshormonet.

Angelina JolieNi vet när man vaknar mitt i natten och kan inte somna om för att man har jätteångest? Precis det hände mig inatt.

Jag vaknade och låg och kastade mig fram och tillbaka, satte på en DVD, ångrade mig, stängde av DVDn, satte på TVn, stängde av ljudet, fastnade vid CSI New York, satte på ljudet, stängde av ljudet igen. Smsade Boyie.

Vaknade lite innan tolv och har nu ätit frukost, havregrynsgröt med banan och äpple. Min mage är jättesvullen och jag sitter bara och gråter. Jävla pissångest, go away!

Dagens förebild: Diane Kruger

No words needed, jag tycker att hon är fantastiskt vacker. Vem kan glömma hennes prestation i Troja?


Spank meOkay, jag måste be om ursäkt för min dåliga uppdatering.

Jag har märkt att nu när jag mår mycket bättre behöver jag inte uppdatera sjutton gånger om dagen längre. Konstig känsla, efter att ha varit beroende av bloggen så länge.

Jag funderar på att starta upp en ny blogg, en icke anonym. Det finns så mycket jag vill visa er... hehe. Men då kommer jag ju inte att kunna skriva om min ÄS - tankar längre... hm, svårt det där. Ja ja, vi får se hur jag gör. Det är inget beslut som jag kommer fatta idag eller imorn, om jag säger så.


Hugh HefnerJag vill träffa Hugh Hefner för att även om ni kanske tycker att han är äcklig så har han lyckats. Han är är editor in chief för Playboy och har varit det i alla dessa år. Han har lyckats expandera tidningen till en av dom största i världen, och han har ett fantastiskt öga för vad som är rätt och fel i tidningsvärlden.

Det roliga är att ni tycker att HAN är äcklig, inte Tommy Lee? Tommy Lee som super och knarkar och våldtar och misshandlar tjejer. Det "enda" bra han har gjort är att spela trummor (vilket han antagligen är bäst i världen på).

Jaja. Just nu sitter jag och äter ananas med Kesella (ja, jag har äntligen hittat till Kesella. Fast jag förstår fortfarande inte tjusningen med det? Såå gott är det väl inte?). Mums. Vad brukar ni äta till frukost?

Dagens förebild: Elle MacPherson

Elle MacPherson kallas ju, som dom flesta kanske vet, för "The Body". Inte så konstigt. Hon har en fantastisk kropp! Och inte ser man några äckliga ben på henne... hon ser frisk ut.

Mest känd är hon antagligen för att hon hör till den gamla "supermodellseliten", med Heidi Klum, Naomi Campbell, Linda Evangelista med flera.

Tommy Lee och Hugh Hefner


Okay, jag ska vara ärlig. Det finns inte många människor / kändisar som jag känner att jag vill träffa. Det finns typ två. Och den ena är Hugh Hefner, och den andra är Tommy Lee.

Jag fick en VIP - inbjudan till Caféet till i torsdags. "Äsch, skitsamma", tänkte jag, "orka festa en torsdag, när jag dessutom ska upp och träna tidigt dagen efter".

MEN HALLÅ, ÄR JAG HELT JÄVLA DUM I HUVUDET ELLER. Bra jobbat Paris, du missade Tommy Lee liksom. Great. Jag känner för att bitchslappa upp mig själv för att jag är så klantigt. Hur kunde jag?!

Sanna Brådings kloka ord.Sanna Bråding
är en klok kvinna. Kanske en klok kvinna som har gjort en del okloka val, men i grund och botten är hon väldigt smart.

Hon har varit drabbad av anorexi och beroende av droger, och haft extrem prestationsångest.

Här är ett citat av henne:

"Jag har aldrig vart ute efter folks sympatier eller medlidande på nåt sätt. Jag har aldrig försökt få mig själv att framstå som ett offer. Jag har hela tiden sagt att jag står för mina misstag o jag vet att jag gjort fel. Men det jag vill belysa e att det alltid finns ett VARFÖR o en ORSAK till att många hamnar fel i livet! O att dom som lättast dömer ofta saknar en stor erfarenhet själva!


Ju mindre man själv genomlevt, desto lättare e d att se vissa saker svart eller vitt..."


Och det är så sant. Ni som aldrig haft en ätstörning kan inte förstå hur det är. Ni som sitter hemma och aldrig provat något, aldrig gjort något, aldrig LEVT, ni ser allting i svart och vitt. Det finns så mycket mer.

Jag kan säga att det här öppnade mina ögon ännu mer. Jag kan förstå varför ni skriver som ni skriver till mig, om att jag är korkad som inte äter, osv. Men det är inte jag som är korkad. Det är ni som är trångsynta. Ni kan inte sätta er in i en annan människas sits. Ni tror att allting är guld och gröna skogar, eller precis tvärtom. Och jag kan förstå det nu. Men det är inte ni som kommer att komma någonstans, det är JAG, som har levt, som har upplevt, som har varit DÄR, som kommer att komma vinnande ur det här.

Lite fladdrig och lite osammanhängande, men ni kanske förstår vad jag menar? Massa, massa kramar <3


Gömda pro - ana bloggarFan vad jag stör mig på en sak.

Det finns hur många "viktminksningsbloggar" som helst där ute. Som ger samma tips som på bloggar som är pro - ana.

Blogg.se stänger ner alla bloggar som kallas för "pro - ana". Men "viktminksningsbloggar", dom går bra? Båda hetsar folk till att gå ner i vikt. Båda typerna av bloggar insinuerar att om man är tjock så duger man inte. Båda uppmanar till att svälta. Man får inte äta sötsaker, bara grönsaker.

Det finns ingen skillnad på dessa bloggar. Så varför ska "viktminskningsbloggar" vara okay?


Every day is a "holly" day


Så himla vacker.

Vet ni vad jag har ätit idag? En kanelbulle! OCH en kaka.
I och för sig var det en jättemegaliten kanelbulle gjord på kesella, och dom andra åt minst fem var. Men ändå. Haha. Victory, liksom.

Vet ni vad det hemskaste är? Vi började prata om vikt. Och jag berättade för dom att jag hade gått ner nästan 25 kg. Och mamma stirrar på mig och säger: "men så mycket har du väl inte gått ner?"

Nehe, så vågen ljög? Eller syntes det ingen skillnad? Ska jag gå ner till 35 kg för att du ska se någon skillnad? Det måste ju betyda att jag är tjock? Ser folk mig som tjock? Är jag tjock? Har jag fel, jag kanske bara inbillar mig att jag är sjuk? Jag måste vara tjock. Jag ÄR tjock.

Tankarna som dessa flyger omkring i mitt huvud. Tur att jag har något att sysselsätta mig med, så att jag slipper tänka på det.

Har du anorexi?


Kendra och Sara från Girls Next Door. Två tjejer, ursnygga, men med bra ideal. Tränar och äter bra!

Många skriver till mig och frågar ifall dom har anorexi.

För att ha anorexi finns det en del "kriterier" man måste uppfylla, dels måste man ha förlorat mensen och dels måste man väga 15% under sin normala kroppsvikt har jag för mig.

Om man äter alldeles för mycket alldeles för snabbt (enorma mängder) och sedan kräks, då har man bulimi. Jag har för mig att man måste hetsäta - kräkas minst tre gånger i veckan för att det ska räknas som bulimi.

Får man ångest efter att man har ätit, eller skriver noggranna matdagböcker för att kontrollera sitt matintag (utan speciell anledning, såsom diabetes), eller tränar för att kunna få äta, eller får konstiga känslor när man tänker på mat, eller rent allmänt "krånglar" med maten, kanske hoppar över måltider, försöker att äta så lite som möjligt, väger sig varje dag och mår bra när vikten går neråt, spyr om det känns som att man har ätit för mycket/för onyttigt, utesluter vissa födoämnen för att man får ångest av den maten, då kan det vara så att man har UNS. Förmodligen har man UNS.

I alla tre fallen så skulle jag råda till att söka hjälp. Om du är tveksam till om du har en ätstörning eller inte, gå in på Mandos eller Capios hemsida och fyll i en blankett. Om du känner dig osäker (eller säker på att du har en ätstörning!) efter att ha fyllt i blanketten, skicka iväg den. Du kommer att få komma på ett "testsamtal" där man får trehundratusen (nåja) frågor. Där kommer du verkligen att få svar på om ni har en ätstörning eller inte.

Angående drömmar

Jag måste bara säga en sak. Jag gjorde Drömmar nyss. Och dom blev inte så värst bra, alldeles för platta för min smak (ja, jag är perfektionist).

Men vet ni vad? Jag bara ryckte på axlarna! Hade det varit som vanligt hade jag börjat störtböla och skrika och haft mig. Jag tror att mamma blev förvånad över min reaktion. Jag blev också förvånad. Hehe.

Kram!

Cupcakes, bullar och kakorHihi, vet ni vad jag ska göra nu? Jag ska baka. Jag är bra på att baka, och vi får gäster imorgon. Jag ska baka söta cupcakes med glasyr, kanelbullar och Drömmar.

Det känns verkligen som att något har lossnat för mig. Visst, jag har ångest. Visst, jag låg och grät halva natten igår. Men ändå, jag börjar se ljuset i tunneln, jag börjar se slutet på anorexin. Jag orkar inte vara den sura och griniga tjejen som inte orkar göra någonting. Jag orkar inte det längre. NU ska jag bli frisk!

Trots detta måste jag ta det lugnt och inte hetsa fram friskheten. För jag vet att jag alltid sätter upp extrema mål för mig själv, och till slut brister det.

Men nu ska jag baka bullar. Kommer svara på alla era kommentarer så fort jag kan! Puss på er <3

Att ha mål med livetJag har varit i stallet exakt hela dagen. Kom hem för en timme sedan ungefär, då jag fick i mig lite mat innan jag höll på att svimma.

Maten har gått bra idag, den går alltid bra när jag är ute och rör på mig med hästarna. Speciellt med unghästar måste man vara lite på alerten, annars händer olyckor så lätt.

Jag tror att man måste ha något att kämpa för om man ska bli frisk. Likväl som att man måste ha ett mål när man ska gå ner i vikt så måste man ha mål för att bli frisk.

Mitt största mål är att klara av min utbildning och att börja tävla igen med hästarna (fick ju lägga av med det förra hösten då jag inte klarade av någonting). Det SKA gå. Jag kan, jag vill, jag gör.

Att dölja något bakom en perfekt ytaAlla mår inte så bra som dom verkar göra.

Det är så svårt att tänka sig att folk mår dåligt inuti, när dom verkar ha allt... Karriär, pengar, en man, barn. Utseende.

Vad är det som gör att vi blir lyckliga? Enligt en filosof som jag inte minns namnet på nu, ska lycka vara vänner och mat. Att samla sina vänner kring ett bord med mat och dryck, det är därifrån lycka kommer.

Tänk om det är så. Vad korkade vi anorektiker är i sådana fall. Vi väljer bort maten och får som följd på det inga vänner.
Vad gör er lyckliga?

Ni som vet vem jag ärFörresten, ett litet tillägg till "er" som hatar mig (dvs, samma person som kommenterar flera gånger i olika namn)...

Fortsätt med det ni gör. Varje gång ni klickar på min blogg tjänar jag pengar på er. Sug på den ni, värdelösa nollor.


PUSS på alla er som läser och skriver stöttande kommentarer! Ni är så jävla bäst <3

Ronnie

Tack Ronnie, för dom här orden:

"...alla är inte så smarta tyvärr...de blir kroniker och slutar sina liv som mediokra urtrista smala människor med medelsvenssonjobb som de precis klarar av. de fortsätter balansera och kompromissa med anorexin. väljer att satsa på att låta sjukdomen leva kvar istället för att göra karriär. du kan räkna matte själv och du vet vad som krävs för att tillfredsställa anorexin. minus tusen kalorier gör dig inte till en framgångsrik chef på en pr-firma...det gör dig till ett arbetskolli på samhall eller till ett biträde i en ica-butik. "

Jag tänker inte sluta som ett kolli, det är ett som är säkert. Helena och jag pratade om det där, när jag låg inlagd. Vi ÄR för smarta för anorexi. För var kommer det att sluta? Jo, precis som Ronnie skrev, på en jävla Ica - butik någonstans, och man kommer knappt klara av ens det. Ångest hela dagarna och att kompromissa med anorexin hela tiden.

Nu ska jag fortsätta med "det jag är så upptagen med". Ni får veta om ett tag, hehe.

Det rinner av mig som vatten

Yeah, yeah. Skriv hur elakt ni vill, jag tar ändå inte åt mig. Jag är den jag är och jag är stolt över mig och min familj, det kan inte anonyma kommentarer ta ifrån mig.

Äsch, orka ens försvara sig.


Idag har jag TON att göra, därför kommer det att vara dåligt med uppdateringar. Men allt jag kan säga är att mitt liv äntligen börjar lösa sig för mig. Det är som när man har ett garnnystan (eller iPod - sladden, varför är den ALLTID så jäkla trasslig?!), och det är helt ihoptrasslat, och man börjar nysta upp det. Precis innan man fått upp det... och vet att man kommer att få det, den känslan har jag just nu.

Anorexi är inte en del av mitt liv på samma sätt längre. Jag behöver inte min sjukdom längre. JAG är stark utan den och JAG kan göra det JAG vill. Jag vill börja leva mitt liv igen, med glädje, med vänner, med Boyie. Med min familj. Jag vill ha en karriär, jag vill ha pengar, jag vill bli störst, bäst, vackrast. Och det kommer jag att bli också, var så säkra.

Med kärlek, Er Paris

Att inte äta tillräckligt och att äta kakorJag har haft extrem ångest i ett par dagar nu, även om det kanske inte märkts så mycket här i bloggen. Jag vill inte vara negativ och påverka er på det viset...

Men idag fick jag tillbaka det som ett brev på posten: jag svimmade i stallet.

Jag åt frukost vid två och då åt jag yoghurt med en mandarin och ett päron. Sedan begav jag mig till stallet och red en häst, och när jag skulle till att rida nästa fick jag blodsockerfall och bara ramlade ihop. Tydligen tryckte tanterna i stallet i mig massa socker (kakor) men jag minns inte ens det (tur är väl det, annars hade jag väl haft ångest för det med!). Efter sockret mådde jag bättre och nu när jag kom hem för ett par timmar sedan så åt jag middag: kyckling och grönsaker.

Nu mår jag jätteilla och det känns som att jag ska kräkas. Men inte fan ska jag kräkas. Dumma kropp, ta åt dig maten jag ger till dig?

Angående pro - ana - bloggar


INTE the only thing that matters! Era familjer, vänner, pojkvänner? Skola?


Jag blir så ledsen. Ibland kommer jag in på pro - ana - bloggar av misstag. Jag börjar nästan gråta... ser ni inte hur sjuka ni är?

Samtidigt får det mig att förstå hur extremt långt jag har kommit. Jag är så j*vla duktig! Om jag kunde skulle jag klappa mig själv på ryggen.

Dagens förebild: Mischa Barton

Mischa Barton har insett hur ohälsosam hon var och gått upp några kilon. I det här inlägget tyckte dom flesta av er att hon ser bättre ut nu!
Hon är så sjukt vacker...! Håller ni inte med?

Humör på högsta nivån.

Haha, en del nya läsare har kommenterat:

"Du är ju för fan sjuk"
"sjuka människa, ät något!"

Haha. Håll med om att det är lite kul?

Anorexi = en sjukdom.
Jag = diagnostiserad med anorexi.

Haha. Folk kan ju inte läsa.

Att äta för andras skullJag är så lycklig. Allting går bra för mig just nu!

Och min mamma ringde mig precis och skällde ut mig:

"Du kan inte bara äta grönsaker och frukt! Jag köper sushi med mig hem!"

Andra anorektiker hade säkert fått spader, men det här visar för mig att min mamma bryr sig, trots allt. Och då kan jag väl äta sushi då, för hennes skull.


Lindsay LohanGå in här om ni gillar Lindsay Lohan.

Hon pratar om sin vikt, om hon själv tycker att hon var för smal och om att hon får ryck ibland och börjar göra armhävningar helt random.

(Inbäddning är inaktiverad, därför kan jag inte lägga upp den här på bloggen).

Gynning och Jenna JamesonHaha, ni är så himla underbara! Så himla kul. Ingen reaktion från blogg.se - teamet än, men det borde ju höras snart.

Jag tänkte tipsa om en sak.
Beställde en massa böcker igår som handlar om anorexi och ätstörningar, från Adilibris. Jag vet inte ifall det är någon rea eller så, men böckerna (pocket!) är grymt billiga. Dessutom är det fri frakt ifall man vill!

Här är några böcker som jag beställde:

Carolina Gynning - Ego girl - 39 kr

Jenna Jameson - Att älska som en porrstjärna - 39 kr

Helene Arkhem - Jätten i spegeln - 39 kr

Tina Nordlund - Genon helvetet: om fotboll, kärlek och anorexi - 39 kr (den här boken skulle kunna handla om mig, elitidrottare men tvungen att lägga av för att ätstörningen tar över ens liv)

Marianne Apostolides - Inre hungern - en kvinnas kamp mot anorexi och bulimi - 145 kr

Hanna Österberg - Varje dag har vi en liten tävling - 119 kr

I'm pissed.

Vet ni vad jag tycker är dåligt?

Mest aktiva - listan på blogg.ses startsida.

Varför?
För att ifall man går in på "dom mest aktiva bloggarna" och läser deras kommentarer så står det bara "SV: Jag mår bra idag, hur mår du själv?"

Kommentera ska man ju göra för att man reagerar på det som skrivs! Inte ska man behandla kommentarslistan som MSN. 

Men vad säger ni? Ska vi jävlas lite med blogg.se? Ifall ALLA som läser den här bloggen går in på det här inlägget och skriver "hej", förstår ni vad kul det kommer att bli? Moahaha. Jag känner mig lite retsugen.

Så komigen nu! Passa på att skriva ALL jävla skit ni kan, så mycket ni kan. BOMBA, SPAMMA! Och ni som inte har någon skit att skriva, skriv bara "hej". Om och om igen!

Arga tonfall och utbrottJag sov med Boyie inatt. Och på morgonen när vi vaknade kallade jag honom för ett smeknamn jag brukar använda till honom (ett jättegulligt smeknamn, men inte typ puttinuttisötispötis) och han får ett utbrott och skriker:

"Jag vill inte att du kallar mig det där! Jag hatar det!"

Och sedan blir det knäpptyst. Jag ligger och blundar, har jordens klump i halsen och det känns som att jag ska börja gråta vilken sekund som helst. "Gråt inte Paris, gråt inte!" viskar jag om och om igen i mitt huvud.

Han beter sig som ingenting. Och det var säkert ingenting! Men jag höll på att gå i bitar. Jag är så fruktansvärt känslig... ifall någon använder ett argt tonfall till mig blir jag extremt ledsen.

Blondinbella VS Carolina Gynning / Katrin ZytomierskaNi har säkert hört talas om det här.

Blondinbella rasar över att Gynning och Katrin f.d. Schulman hetsar till bantning och självsvält.

Jag tycker såhär:

Blondinbella har rätt i och med att dom är förebilder och borde tänka på vad dom säger. För folk kan inte se ironi och folk kan inte se allt vad dom äter och dricker, och får därför en skev uppfattning om hur det egentligen är.

DÄREMOT så har Carolina Gynning rätt i en sak: Blondinbella är litegrann en hycklare på det sättet. Hon är lika mycket nyttighetstänkande som Katrin, bara det är Katrin är mer hetsig i sitt sätt att skriva.

Jag har följt både Gynnings och Zytomierskas bloggar under säkert två år. Ingen av dom har en ätstörning. Båda bantar, JA, båda äter nyttigt, JA. Men ätstörningar eller att hetsa andra till att svälta, det uppfattar inte jag att dom har.

Får man anorexi eller väljer att spy upp sin mat för att två mediaprofiler säger att dom har gjort det, då är det fel på människan som gör det. Inte på median.

Katrin Zytomierska har dessutom skrivit till mig och sagt att jag är "dum i huvudet" som svälter som jag gör (vilket hon har rätt i). Skulle någon som svälter själv skriva så? Nej.


Vad är eran uppfattning om det här?

En dag i mina skor, och ni får aldrig anorexi.

Jag tror inte att ni förstår vilket helvete jag lever i.

Många av frågorna handlade om hur man går ner i vikt.
Vill ni ha svaret? Okay, då ska jag ge det till er:

1. Säg upp kontakten med dina vänner. Ni kommer ändå aldrig att umgås. Tror ni att ni kommer orka sitta och vara glada och trevliga när ni inte har ätit på flera dagar? Tror ni att ni kommer att bli inbjudna till tjejmiddagar? Utekvällar?

2. Säg hej då till pojkvänner. Varför vi gjorde slut? För att jag blir som ett litet, grinigt, handikappat barn när jag inte äter. Inga killar kommer orka med era humörsvängningar.

3. Prata aldrig mer med dina föräldrar. Dom kommer ändå bara bry sig om dig och få dig att äta.

4. Sluta skolan. Koncentrationssvårigheterna kommer att göra att ni inte orkar med den. Och framtid? BAH. Vem behöver en framtid när man kan vara smal och snygg? Och det enda man kan tänka på är hur tjock man är?Jag tror inte att ni förstår hur mycket tid jag lägger ner på min anorexi. Jag vårdar den som ett litet barn. Jag gör så sjuka grejer att jag mår illa bara jag tänker på det. Jag är SKADAD. Jag har papper på att jag är ALLVARLIGT PSYKISKT SJUK.
Ibland kan jag inte ens gå utanför dörren för att jag är för tjock. Jag ligger och gråter hela nätterna.

Ni frågar vad jag gör om dagarna. Jag sitter och stirrar, och hatar, för det mesta. Ingenting, bara sitter och stirrar. Jag orkar inte mer. Jag orkar knappt gå ur sängen ibland. Jag vill inte göra mer. Jag ligger bara och tänker, sitter och tänker och stirrar, och drar i mitt fett på magen.

Tror ni att smalhet kommer gratis? Tror ni att ni kan må så bra som ni gör just nu och ändå vara smala? Jag mår dåligt. Riktigt jävla dåligt. Mer än ni kan föreställa er. Och det, är det ni vill ha när ni ber om bantningstips. Ni ber om att få må så dåligt att ni inte vill leva.

Vet ni vad? Om ni vill bli smala: sluta ät. Ni kommer att bli smala snabbt. Sätt ett stort jävla hänglås på kylskåpet eller kasta ut maten ni inte vill äta. Och sätt er och stirra. För det är så jag spenderar mina dagar och det är så jag kommer att spendera mina dagar tills jag dör.

Vad jag gör nu? Jag sitter och gråter. För att det gör mig så jävla ont att så fina tjejer som er vill må som jag gör.Skaffa ett extremt jävla självhat, så hamnar ni här!

Längd, detox och hårHur lång är du?

Jag tror att jag har växt, senast jag mätte mig var jag 176cm.


Hur många kilon gick du ner under detoxen och hur länge höll du på och vad åt du ?

Jag gjorde det inte för att gå ner i vikt. Och jag har ingen våg så jag vet inte om och hur mycket jag gick ner. Några dagar, frukt, grönsaker, koffeinfritt te.


Jag såg en bild där du tappar mycket hår, och jag undrar om inte det blir ett uppvaknande för dig att kämpa ännu hårdare för att bli frisk?
Jo absolut.


Vilken viktminskningsmetod använde du för att gå ner alla de kilo till den vikt du är nu? I början, när du började gå ner i vikt, använde du någon speciell diet eller var det svält från day number one?
Alla anorektiker har sina egna sätt för att gå ner i vikt. Vissa slutar äta, andra lever helt och håller på ett och samma livsmedel, andra äter sparsamt och tränar bort det... det finns lika många sätt att gå ner i vikt som det finns anorektiker. Så egentligen spelar det ingen roll hur JAG gjorde, du måste hitta ditt eget sätt, din egna diet, för att gå ner i vikt.


Ser du ljust på din framtid?
Till och från. Just nu är jag inne i en mörk period.


Hur ser det ut mellan dig och din boyfriend?
Jag vet faktiskt inte... hur släpper man någon som ligger dig så djupt inne? Som ligger i ditt hjärta. Som ÄR ditt hjärta. Som står ut med dig när du inte ätit på flera dagar. Som står ut med ditt humör. Som älskar dig, som tar hand om dig. Hur kan man låta en sådan kille gå?


Hur kunde kunde han och din pappa missa att du förlorade så mycket i vikt?
Dom är killar. Sådant är inte så intressant för killar. Vikt är inte så viktigt (höhö) för dom flesta "normala" killar.


Varför har du slutat skriva ut din vikt?

För att siffror är otroligt triggande för andra.


Vad är det för hästar du har? Och vilka klasser tävlar du? Skulle vara jättekul att se bilder, men jag förstår ju om du vill vara anonym.

Dressyrhästar. MSV, ska snart gå upp till svår. Och jag förstår att du skulle tycka att det var kul, skulle jag med, men nej, jag tror inte det.Hur började dina ätstörningar? Var det bara så att du bestämde dig att nu skall jag inte äta, eller hur gick det till?

Jag började må jättedåligt. Riktigt dåligt. Det hände mycket saker i mitt liv också, typ som att min mormor dog. Det gjorde så ont... och jag började ta ut det på mig själv.
 

Har du tinnitus eller någon annan hörselskada?

Haha, nej. Eller nja, eller nej. Haha.


Skulle du kunna lägga upp nån bild på din kropp, utan ansikte! Eftersom du vill vara anonym.

Naken? Läskigt. Ni kommer att tycka att jag är jättetjock.


Hur vill du att din framtid ska se ut? Tror du att du kommer kunna äta "vanligt", alltså frukost, lunch och middag utan ångest osv? Vill du kunna göra det eller är det viktigare för dig att vara smal?
Jag vill göra det. Av hela mitt hjärta. Men jag vill fan inte bli tjock... ALDRIG.


Vad har du för IQ, Paris?

Oh, jag vet inte! Jag har funderat på att ta ett IQ - test. Så fort jag vet svaret så skriver jag det i bloggen.


Du skrev nyss att du gått ner 25 kg. Under hur lång tid? Blev din hud inte "sladdrig" (eller vad man nu ska kalla det) av att gå ner så mycket?!

20 kg på två månader. Och sedan resten upp och ner på ungefär ett år. Jo. Det blev den. Fast det har faktiskt blivit bättre.


Varför är det så viktigt för dig att vara perfekt?

För att jag vill att alla ska älska mig och tycka om mig... och vem tycker inte om någon som är perfekt?


Om folk i ens omgivning börjar reagera på ens kropp och tror att man har ÄS trots att man själv mår hur bra som helst (även om det är som en berg och dalbana för en själv, man strävar efter att vara hälsosam men ibland gör man vad som helst för att gå ner några hundra gram) Tycker du att det då är dags att göra något åt det? Gå och prata med någon? Eller ska man bara låta det vara för innerst inne tycker man ändå att folk bara överdriver, man är ju långt ifrån sjuklig.

Vet du vad? Jag tycker alltid att det är bra att prata med ett proffs. Alla människor har jobbiga saker som dom går och tänker på och att gå och prata med en person som man litar på och tycker om, hjälper sjukt mycket! Så pröva, det skadar ju ingen, eller hur? Varning dock för att gå till UM eller BUP. Jag tror inte alls på dom.


Hur lärde du känna Blondinbella?

Vi umgicks med samma människor.


Bor du själv, med din mamma eller med din pappa?

Med mamma.


Svart, grönt, rött eller vitt te? Favorit-te?

Jag gillar ALLT. Jag dricker hur mycket te som helst. Jag har en hel låda (ni vet en sådan där stor som man drar ut i köket, som man brukar ha grytor och kastruller i?) full med olika téer. Favoriten just nu är dock Tahiti. Eller blåbärste blandat med vaniljte. Mums.

Vilket är värst: fula naglar, slitet hår eller dålig hy?

Jag hatar alla, hehe. Håret är väl det som ser värst ut på långt håll men det är ju lätt att fixa. Hyn däremot... hyn är nog viktigast. Så det värsta är dålig hy.


Nu kommer en ganska personlig fråga, men jag måste ändå fråga eftersom du inte verkar vilja vara pro-ana utan visa ätstörningars fula (eller vad man ska säga) sidor; har du fått mer kroppsbehåring som man brukar få? Och hur märker du mer fysiskt att din kropp förändrats pga ÄS, utöver viktnedgången alltså?

Jag har extremt torr hud. Jag tappar grymt mycket hår. Jag har fult kroppsbehåring men det rakar jag bort. Jag orkar INGENTING. Jag menar allvar. Jag har inga muskler. Jag är förvirrad, hela tiden. Ska jag hämta något i ett annat rum eller så måste jag skriva upp det för annars glömmer jag det så fort jag stället mig upp. Jag kan inte koncentrera mig på något. Pratar någon med mig så tappar jag bort mig. Pratar jag själv tappar jag bort mig mitt i meningar. Jag har zero balans. Jag vinglar hela tiden när jag går. Min hy ser gammal ut. Jag vet inte hur mina naglar ser ut för jag gör dom, men dom är vanligtvis veka och skivar sig lätt. Jag har dålig hållning och problem med ryggen.


Hur många unika läsare per dag har du ungefär? Tjänar du några pengar på din blogg och isåfall hur mycket?

Runt 1000, lite drygt. Ja, men inte alls mycket. Typ under 1000 spänn på tre månader. Så det är inte alls mycket.


Jag blev blev nyligen intagen på Mandokliniken i Huddinge.
Går du där fortfarande? Hur var det där? Vad fick du göra?
Nej, det gör jag inte. Jag valde att avsluta min behandling där. Jag hatade det, men jag tror att det beror på vilken behandlare du har. Skriv gärna vem du har! Det enda man gör där är att äta.


Paris vart hittar du alla fina bilder?
På olagliga ställen, hehe.


Hur äter du en vanlig dag?

Just nu känns det som att jag äter alldeles för mycket.


Ungefär hur många kalorier om dagen äter du, om du nu räknar dom?

Runt 1000 om jag äter bra.


Hur orkar du med vardagen när du inte äter något alls? Blir du inte extremt svag och trött?

Jo, och orkar med den? Det gör jag inte. Haha. Det är som ett skämt. Det känns som att jag ska dö varje gång jag är tvungen att lyfta sadeln.


Vad tänker du göra om två timmar, Paris?

Om två timmar har jag duschat, sminkat mig, åkt hem till min pojkvän och ligger förmodligen och kollar på en film med honom. Vad gör du själv?


Om man inte äter så speciellt mycket under dagen och sedan om man äter mer på kvällen, exempelvis tre små tomater och en skinkbit och får väldigt dåligt samvete för att man ätit det och kanske spyr upp det ibland men inte alltid, måste det då betyda att man har en ätstörning då?

Ja, du har helt klart en ätstörning. Det är INTE normalt att få ångest över att man har ätit. Och det är inte normalt att äta så lite som du gör. Om du kan, så sök hjälp. Prata med någon!


Mera pengar, familj och anorexiHur rik är din familj?

Jag vet faktiskt inte. Jag ser det inte så liksom. Vi har ju så att vi klarar oss.


Umgås du bara med rika överklasstjejer?
Nej, men mest. Min bästa vän är utländsk. Alla andra är dock "överklassstjejer". Och vet du varför? För varje gång jag har haft en "nomal" vän så har dom stulit grejer ifrån mig.


Åsikt om kungafamiljen?

Jag har faktiskt inte träffat någon av dom, men jag "känner folk som känner dom". Haha. Trevliga och väluppfostrade, tycker att dom är bra för Sverige!


Varför flyttar du inte ifrån dina dumma föräldrar? Du har väl råd har jag förstått.
Typ plugga utomlands? Skaffa en helt ny umgängeskrets.

Haha. Ja, du. För att dom bor bra. Och hyrorna på andra hands - lägenheter är inte att leka med där jag vill bo. Och det kan väl vara helt okay, om det innbär att jag skulle komma ifrån mina föräldrar. Men jag har inte hittat något jag gillar ännu.


Hur länge har dina föräldrar varit skilda? Är dom omgifta?

Åtta år. Pappa hittade en ny flickvän men dom skiljdes ganska fort, efter ett par år. Så nu är båda ensamstående (haha, jag tänkte skriva singlar, men det lät så äckligt när man tänker på föräldrar).


Vad har du för stilikoner? (förutom Olsens och Nicole Richie) Vad har du för klädstil? Vart shoppar du helst kläder ifrån?

Jag har inga direkta stilikoner som jag hämtar inspiration från sådär. Jag gillar hur Mary - Kate klär sig, men jag skulle aldrig passa i det. Jag kan gilla det mesta Nicole sätter på sig, därifrån kan jag väl hämta en del. Kate Moss är alltid lika snygg, men återigen så passar det inte på mig. Jag har väl bara öga för det, och så hämtar jag inspiration från mina kompisar.

Jag har väl en ganska "klassisk" stil och jag gillar att shoppa på Louis Vuitton.


Varför knarkar alla som bor på Östermalm?

Inte alla. Men dom flesta. Du skulle nog bli förvånad över hur många som knarkar överhuvudtaget. Inte bara Östermalm... utan dom flesta områdena.


Hur går man ner i vikt fortast på bästa sätt?

Sluta ät.


Kan du inte berätta lite om din mormors anorexi?

Oj, jo, men det kan vi ta i ett annat inlägg, annars skulle det bli för långt. Vad vill du veta?


Har din familj/släkt alltid varit rik eller är ni en sådan där som arbetat er uppåt i samhällsklassserna? Hur mycket pengar spenderar du i månaden?

Jag tror snarare på det första. Det är väl först nu som vi börjat få mindre pengar, om man säger så (damn you finanskrisen). Hm, mindre än vad ni verkar tro. Under 10.000 i alla fall. På personliga grejer alltså.

Favoritländer i Europa?

England, Frankrike och Schweiz.


Vad har du för BMI?
15.


Svälter du dig fortfarande eller vill du gå upp i vikt så du blir frisk?

Jag äter varje dag (i princip) så nej, jag svälter mig inte så. Jag äter för lite. Och nej, jag vägrar att gå upp i vikt.


När jag svälter får jag värsta hunger känslan hur gör du för att motvärka denna känsla ?
Ingenting, faktiskt. Har oftast inte denna känslan. Och annars äter jag eller ignorerar den.


Vad gör du om dagarna har du någn riktigt bra kompis som du umgås med eller var/är det bara pojkvännen som nu inte längre är det?

Är hemma. Tränar, rider. Sitter, stirrar. Hatar.


Längtar du efter att flytta hemifrån? Du skriver ju om svårigheter med dina föräldrar samtidigt som det så klart är bra ekonomiskt att bo kvar hemma om en inte har fast inkomst. Jag är nyfiken på hur dina tankar går kring det.

Ja, det gör jag. Jag har som ambition att flytta snarast. Jag har inte fast inkomst på det sättet, ju mer jag jobbar med företagen desto mer får jag ju. Men senaste jag sade det till min kära mor så flög hon i taket. Jag tror att hon tror att jag kommer att ta livet av mig om jag bor själv. Och det är ju faktiskt en möjlighet.


Trots att du bloggat hemma hos din kille/ex så har han inte hittat din blogg? Alls? Någon gång?

Nej, alltså, jag går ju in på publishme.se (förut, när jag bloggade hemma hos honom). Och jag menar, hur ska han veta vad publishme är för något? Sedan så går jag ju inte in på bloggen när jag är hemma hos honom.


Hur gammal är du?

Typ 20. Ungefär.


Tar du verkligen åt dig det vi skriver till dig? Tänker du någonsin att vad vore du utan oss osv..?

Ja, det gör jag. Okay, inte dom som är mest oseriösa och bara skriver en massa goja, men vissa saker tar. Och när ni skriver gulliga grejer går det rakt in i hjärtat på mig. Jag vet att det låter töntigt, men jag lägger ner så mycket tid och och lust och energi på den här bloggen, och att får höra era åsikter värmer så sjukt mycket!

Ja, antagligen smalare än vad jag är nu.


Varför skaffar du inte bara hjälp? Du vet att allt blir så mycket lättare då ju?

För att jag inte har hittat en bra vårdinrättning.


Jag har länge fått höra av mina läkre på BUP och sjukhuset att jag lider av ätstörningar vilket jag förnekar. Grejen är, att jag vet att jag är underviktig och har gått ner väldigt mycket, men jag är inte nöjd ännu och vill gå ner med. Jag lider av att inte kunna äta vad och hur mycket jag vill men tanken på att behandlas och gå upp i vikt skrämmer mig, hur ska jag göra?
Alla är på mig hela tiden, tvingar mig äta, eftersom jag verkligen inte kan svälja spottar jag ut i princip allt jag äter, jag känner mig så äcklig.
Har du något tips på hur man kan göra? För att bara slippa spotta ut allt man äter, ner i vikt och svälta vill jag fortsätta göra.
Jag förnekade det länge, länge, länge själv. Jag förnekar det fortfarande för det mesta. Jag är inte sjuk! Låt mig vara ifred? Sååå farligt är det inte att gå ner några kilon till, jag är ju ändå så tjock.

Men vet du vad? Det GÖR skillnad. Fem kilo kan vara det som tar död på dig. Jag tycker att du ska lyssna på vad dom har att säga, och ge ditt hjärta och själ till behandlingen. Och fungerar det inte, nej men då fungerar det inte. Men vill du verkligen ha ångest för allt du äter? Vill du ha ett liv? Vänner, pojkvän? Välj då inte anorexin.


Planer, pengar och ätstörningarHur länge har du haft sjukdomen? Hur lång tid tog det för dig att gå ner?

Sjuk har jag nog varit länge. Mycket länge. Men jag fick diagnosen anorexia nervosa för ungefär ett halvår sedan. Lite drygt.

När var första gånge som du skärde dig själv?

Oj! Det var tidigt. Kanske när jag var 13. 14.

Vad vill du bli när du blir stor?

Jag vill bli civilingenjör eller något jag tjänar en massa pengar på.


Hur gammal var du när du började med hästar?

Jag var fyra, fem.


Går du i skolan eller jobbar du, isåfall med vad? Eller är du sjukskriven?

Jag har gått ut gymnasiet, jag ska börja plugga igen. Just nu gör jag ingenting, förutom jobbar lite med företagen. Nej, jag är inte sjukskriven och har aldrig varit.


Hur många hästar har du? Tävlar du med dom också? Isåfall vad?

Jag har flera stycken, och jo, jag tävlar med den äldsta av dom. Unghästarna är det andra som tävlar. Jag tävlar i dressyr.


Hur mår du nu?

Just exakt nu mår jag väl helt okay. Allt är ju relativt. Men det går upp och ner hela tiden. Imorgon kommer jag säkert att vara lika deprimerad som vanligt.


Är du deprimerad?

Ja.


Pluggar du eller jobbar du?

Jag ska börja plugga igen, om allt går som planerat. Just nu går jag bara och skrotar.


Hur mycket väger du?/ Vad har du för BMI?

Jag har ett BMI på 15.


Ungefär hur många kalorier äter du om dagen?

Om jag äter bra så kanske jag är uppe i 1000, ibland lite mer. Men oftast mindre.


Tränar du? I så fall vad?
Jag rider varje dag, jag älskar att träna på gym så det gör jag så ofta jag kan, jag promenerar, och jag tränar hemma nästan varje dag.


Skulle inte du kunna lägga ut lite bilder på dina kläder? Samt tipsa om hur de olika krogarna du går ut på är. Vilka som är dina favoriter/vad du tycker om folket?

Det här har jag redan svarat på, men jag kan väl svara igen: jag kanske kan lägga ut bilder på mina kläder men då finns det en risk för att folk känner igen mig, och jag vill verkligen inte det. Krogarna har jag redan svarat på i en tidigare frågestund.


Hur går det med boyfriend, är ni fortfarande tillsammans?

Nja. Haha. Vi ses, det är svårt att bryta med någon som man har varit tillsammans med i två år, när man dessutom är tillsammans hela dagarna. Men jag ser oss inte som tillsammans och det hjälper mitt tänkande. Då slipper jag känna press på att vara den där perfekta flickvännen.


Hur mkt väger du?

Jag har ingen våg just nu, mamma har gömt den. Innan vägde jag kanske 45.


Har du någon gång testat någon bantningsdrog sådom Efedrin eller något liknande?

Hm, jo, det har jag. Fast jag gillade det inte. Jag gillar inte droger överhuvudtaget och jag tycekr inte att man ska behöva ta droger för att gå ner i vikt. Vill jag gå ner i vikt så går jag ner i vikt, mestadels för att JAG vill känna att JAG har kontroll. Annars är det ju drogen som gör att jag går ner i vikt, och då förloras ju hela "charmen" i det hela...


Vilket resmål är din favorit? (Människorna, vädret, maten, shoppingen osv)
Jag älskar alla varma ställen. Typ Italien, Kanarieöarna. Frankrike och då speciellt Paris är himla vackert (dock inte speciellt varmt), och har fantastisk shopping. England är det vackraste landet jag någonsin varit i, och jag älskar allt som har med England att göra! Jag älskar språket, människorna, maten... kanske inte heltäckningsmattorna eller kläderna då, men det finns så mycket annat där. Klubbarna är underbara! Och vädret i England är nästan alltid bättre än i Sverige... himla lustigt.


Vad är hälsosamt för dig? Många tycker ju att det är att bara äta grönsaker och träna sju timmar om dagen - men det är ju ohållbart.

För mig är det att vara hälsosam när man äter allt men med måtta. Att man kan äta glass, godis, kakor och sådant men med måtta. Att äta varje dag. Att inte få ångest över mat eller träna bort/träna för att få äta. Att träna för att det är kul och för att man är rädd om sig.


Vilka bloggar läser du och varför?

Jag läser hur många bloggar som helst! Jag läser STÖRT många bloggar. Dom jag läser dagligen är Helenas, Berits och Bellas. Det är dagens måsten.

Tänker du alltid på mat och vikt eller finns det tillfällen när du kan släppa alla tankar på det och fokusera på annat? Har du någonstans (fysiskt eller psykiskt) dit du kan fly från ätstörningstankarna?
När jag är med hästarna, alltså inte när jag rider utan när jag ÄR med dom. När jag pluggar, och verkligen går in för något. Då kanske jag kan släppa det. Men inte länge.


Lider du "bara" av ätstörningar eller har du andra problem också?

Jag har en hel del psykiska problem och diagnoser. Jag har även en kronisk sjukdom som hindrar mig fysiskt.

Vad har du för planer för våren?
Plugga, resa, fortsätta blogga, rida.


Varifrån får du pengar?
Jag vet faktist inte. Jag har en del pengar, jag är rätt bra på att spara. Får en liten summa varje månad utav pappa. Men det är inte så mycket.


Hur bor du? I stan eller på landet? Villa eller lägenhet? Bara med din mamma?

Stan, lägenhet, med mamma. Letar egen lägenhet.


Hur fixar du ekonomin? Med flera hästar och inget jobb (som jag har förstått det) måste det ju ändå komma in pengar någonstans ifrån?

Jag har ju företagen, mina föräldrar hjälper till med hästarnas kostnader.


Jag förstår inte, menar verkligen inget illa men har ju tidigare sett dig skriva att det inte hjälper att gå ner i vikt utav att spy/bulumi, och du gör det ändå? Är det bara för ångesten att du ätit även om du vet att det inte hjälper, eller hjälper det att spy upp sin mat?

Nej, det hjälper inte att spy upp sin mat. Det enda du gör när du spyr är att trigga igång dina hungerskänslor, för när du spyr producerar magen mer magsyra som gör att du blir hungrig.

Jag tror att jag kanske har fått det att låta som att jag spyr mer än vad jag verkligen gör. Jag spyr inte alls ofta, och enda gången jag gör det är det inte frivilligt, utan det är när jag kanske ätit något som min mage stöter bort. Min mage är helt förstörd över min knäppa kost, och den tål inte all sorts mat. Så ibland får jag upp mat när jag bara sitter ner och håller på med något.


Vad äter du en helt vanlig dag?

Frukt, grönsaker, kyckling, kanske lite proteiner. Havregrynsgröt ibland. Ibland yoghurt och flingor. Kanske någon macka här och där.


Känner du ingen hunger och ett måste till mat? Jag menar, jag försöker gå ner i vikt och jag kan vara utan mat en hel dag men sen så fort jag kommer hem så dras jag till kylskåpet och äter,äter,äter massor... hetsäter kan man säga.
Vad ska jag göra för att få bort hungern, suget och allting?
Och sedan har jag inget lust eller ork till att träna fast jag vill!

Jo det gör jag. Men jag skiter i att jag känner så. Det handlar om viljestryrka. Och oftast så känner jag inte hungerskänslor överhuvudtaget.

Om du äter lite mer kolhydrater så kommer du orka träna.

Kan du inte berätta nåt om dina företag?
Hur länge du har haft dem och vad du tjänar på dem?
 Jag har haft dom i snart ett halvår. Och jag älskar det eftersom det gör att jag kan jobba hur jag vill och när jag vill.

Hur mycket jag tjänar beror på hur mycket jag jobbar. Jag vill inte berätta alltför mycket om dom för då är det lätt att hitta mig. Men en månad för inte så länge sedan tjänade jag ihop lite drygt 28.000kr.


Hur länge har du haft dina ätstörningar?

Alldeles för länge... vet faktiskt inte riktigt när dom började.


Vad tror du var startskottet till dem?

Oj...! Dåligt självförtroende och ingen som brydde sig om mig. En vilja och en strävan till att vara perfekt och bäst.


Har dina föräldrars skilsmässa påverkat din syn på dig själv?

Ja, definitivt. Jag fick höra hur många gånger som helst att allt var mitt fel. Och när pappa skiljde sig från sin nya flickvän för något år sedan visste jag att det var mitt fel igen. Att dom bråkar så myckt har oftast med mig att göra.


Har du några syskon?

Nej.


Varför vill du bli civilingejör? Jag menar, du sa ju att du inte var så bra på matte..?
Om du av nån anledning inte skulle ha möjligheten att utbilda dig till det, vilket annat yrke skulle du välja då?
Jag vill bli det för att jag vill syssla med systemutveckling och data, tycker att det är äckligt roligt. Matten får jag väl klara av, det är ett nödvändigt ont.

Någonting annat... hästar, mina företag (få dom att expandera mer), modell kanske.


Vad har du för klädstil? Shoppar du mycket?

Beror på hur tjock jag känner mig. Klär mig gärna i stora kläder så att folk slipper se hur fet jag är (inklusive jag själv). Men jag gillar stuprörsjeans. Och jag gillar det klassiska.

Jag shoppar ganska mycket, i omgångar.


Jobbar du nu medans du har ett år ledigt? Tänkte bara eftersom hästar inte är nåt billig hobby. Hade själv en häst en gång i tiden men blev tvungen att sälja den för vi hade inte råd att ha den.
Ärligt talat? Jag jobbar inte. Mina föräldrar jobbar och betalar det mesta på hästarna. Ännu mera ärlighet? Hästar är svindyrt och mina föräldrar är snåla. I alla fall min mamma. Hon vill sälja dom (hon är inte alls hästintresserad). Också en sak som gör mig prestationsinriktad - så länge jag har resultat på tävlingsbanan så är hon nöjd och då får jag behålla hästen.


Vad har du för relation till dina föräldrar? Vilken av dom står du närmast? Talar ni någonsin om din ätstörning eller låtsas dom inte om den?
Jag hatar mina föräldrar och dom står väl ut med mig. Jag står inte nära någon av dom.

Nej, vi pratar inte om den.


Kommenterar dina vänner aldrig dina matvanor? "Men Paris, vad du blivit smal" eller "Paris hur mår du egentligen?" säger dom aldrig nåt sånt?

Vilka vänner? Vem fan skulle stå ut med mig? Vem tror du orkar vara med mig?

Har du fortfarande kontakt med Blondinbella? Vad tycker du om hennes pojkvän?

Nej, inte mycket mer än sms. Vi träffades ute för ett tag sedan, men mycket mer är det inte. Nils är trevlig, rolig.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag vill antingen dö eller leva. Inom en snar framtid.


Varför tar du inte kontakt med nån annan ÄS - enhet?
Bara för att Mando inte fungerade för dig betyder ju inte att t.ex Capio inte gör det.
Okay, grejen med Mando var väl mest att jag har ett extremt kontrollbehov. Och vårdpersonalen där är ett skämt. Och jag tror inte att Capio, som är statligt ägt och alltså har statligt anställda, kommer att vara bättre då. Har inte hört några bra grejer om Capio eller dom andra klinikerna i Sverige.

Jag har funderat på psyk men det är ju samma sak där. Den enda som låter lite bra är kliniken i Mora, eller var den nu ligger... jag kommer inte ihåg för tillfället.


Slut

Slut på frågestunden nu. Återkommer med svaren.

Dagens förebild: Heidi Klum

Heidi Klum är smal, men inte överdrivet smal. Hon är hälsosam och hymlar inte med att hon äter nyttigt men att hon ibland äter onyttigt.

Hon har dock sagt att hon inte kan smälla i sig en chipspåse framför TV:n varje kväll, att det inte ligger i hennes natur. Och att hon håller sig i form genom att springa runt och leka med sina barn.
Kakmonster?

Haha. Jag och mat - spel. Testa här.

När allt går fel.Alltså, ursäkta språket, men jävla piss skit vecka.

Jag har missat min hårtid, så mitt hår är kaos.
Jag har missat min nageltid, så mina naglar är kaos.
Jag har krockat med biljävel, så den är kaos.
Jag missade ett viktigt möte, så nu är folk sura på mig.
Jag missade en telefontid med tio minuter, så nu är jag förbannad på mig själv.

ALLT som har kunnat gå fel HAR gått fel.
Jag orkar inte. Så jävla värdelös på allt jag gör, jag kan inte ens läsa en tid på en lapp? Värdelösa jävla sopa! Jag vill bara gråta, slå och sparka mig själv.


Frågestund!Kör hårt Boys and Girls.

Men snälla, kolla igenom "frågor" - kategorin först. Ställs samma frågor som jag redan svarat på så kommer jag inte att svara på dom nu.

Jag svarar inte heller på frågor som kan röja min identitiet.

Kram kram kram!Slut på frågestunden!

Top ModelVet ni, jag har alltid gillat Top Model. Men när jag gick in på deras hemsida för att se vem som vann säsong elva (den som sänds på tv just nu) så halkade jag in på tjejernas portfolios.

Och helt plötsligt mår jag illa. Jag gillar inte Top Model längre.

Tjejer som redan är så snygga ska inte retuscheras. INGEN har sådan plasthud som dom har på dom bilderna. Jag menar, man ser ju att Tyra redigerar sina bilder, men när det retuscheras bort armveck ifrån modellerna blir jag rädd.

Om ni vill se det bedrövliga (obs! varning för spoilers, om ni inte vill se vem som vinner, gå inte in här), gå in här.

Prison Break!

Äntligen! Inte en sekund för tidigt. Okay, Michael är galet snygg att titta på, men hur mycket mer kan man dra ut på en serie?

Den skulle ha slutat vid första säsongen. Basta.

Dagens förebild: Jessica Biel

Jag tycker att Jessica Biel har är så otroligt naturlig och har underbara former. Dessutom verkar hon alltid vara så glad. Hon får bli dagens förebild!

Kul att ni ger förslag på vilka förebilder ni vill se! Fortsätt med det.


Maten idag + en matinsiktYou know what? Jag fick en ny insikt idag.

Jag pratade med mamma och när jag var liten åt jag bara välling. Sedan när jag började äta mat åt jag bara kolhydrater. Det enda jag åt var typ pasta; makaroner eller spaghetti.

Idag skulle jag bryta min detox och äta lite kolhydrater i form av bröd. Men det gick inte. Jag får så himla ont i magen av det att det inte är klokt. Jag får alltid ont i magen av pasta och bröd (potatis och ris går däremot bra).

Kanske är det så, att jag har förstört mina tarmar och min mage för alltid. Jag har haft sådana restriktioner på mig själv så himla länge. Jag har svält mig själv, jag har kräkts, jag har tagit laxeringsmedel. Jag har gått ner över 25 kg, jag har tränat så mycket att det känns som att jag ska hosta blod och ramla ihop och dö.

Tänk om jag aldrig mer i hela mitt liv kan äta "normala" saker igen. Tänk om det har gått så långt... åh, det känns som att jag ska börja gråta.

KaosFyfasiken vilken tråkig dag jag har haft idag!
Vet ni vad jag har gjort?

Jag gick upp drygt en timme innan solen gick upp (det var vad dom sade på radion när jag satte mig i bilen i alla fall).
Körde till ett bilställe där jag lämnade in bilen på service - och sedan gick jag hem till min pappa. Och vet ni vad jag gjorde sen?

INGENTING. Hela dagen har jag suttit och glott på tv! I ett par timmar lyckades jag sysselsätta mig med att städa och putsa allting tills det var kliniskt rent, men det går inte att skrubba hur länge som helst. Helt värdelös dag...

Inget internet, min mobil är trasig så jag har inga nummer, en trasig laptop...
Det enda jag hade var en storbildstv och en Viasat - box, och ett hemmabiosystem. Så jag satte på MTV och skrämde grannarna lite med mitt oljud när jag dansade och sjöng, hehe.

Titta på tv NU!

Kolla på Dr Phil nu, på tv4 Plus. Riktigt gripande historia!

Dagens matDagens mat har gått så himla bra! Förutom när jag åt middag (broccoli och majs igen, JA, jag har dålig fantasi... hehe).
Fick galet ont i magen och tyckte synd om mig själv i en halvtimme. Sedan bestämde jag mig för att sluta larva mig och nu börjar det äntligen kännas bättre igen.

Godnatt älskade bloggisar! Jag blir glad av er och era kommentarer... tänk att folk kan vara så kloka som ni <3

Dagens förebild: Natalie Portman

Det här är en personlig favorit, en kvinna som är vegan och otroligt intelligent, hon har examen ifrån Harvard om jag inte minns fel.

Natalie Portman FTW:
DetoxDet är många som frågar om detoxen, så jag tänkte att jag skulle beskriva det lite närmre. Vad den innebär för mig.

Vissa detoxar ju genom att juice - fasta eller vatten - fasta, men sådant håller inte jag på mig då jag vet att det bara kommer att trigga igång min anorexi ännu mer. Istället kör jag på frukt och grönt i ett par, tre dagar, och äter BARA frukt och grönt, såsom äpplen, mandariner, bananer, päron, broccoli, majs, wok - grönsaker, morötter och blomkål.

Jag äter alltså inga mejeriprodukter såsom mjölk, ägg, ost, inga kolhydrater såsom bröd eller pasta, och inga proteiner (kött).
Just för att jag inte äter något av detta är det otroligt viktigt att jag INTE detoxar längre än några dagar.

Jag tar även tabletter som heter något med "Detox", som finns att köpa på alla hälsokostaffärer. En vit förpackning. Och jag dricker inget kaffe utan bara koffeinfritt te (prova Tahiti, ett te som smakar ananas och vanilj, supergott!).

Skriv om det är något annat ni undrar över, så ska jag se till att svara på det!

LunchNu ska jag äta broccoli och majs. Jag läser runt på olika bloggar och folk har så himla bra matinspiration!

Jag älskar att kolla på matrecept men jag lagar aldrig den maten. Det brukar alltid sluta med broccoli, eller om jag känner mig avancerad så blir det wok, ibland med kyckling. Tråkig jag är, måste börja laga roligare mat, dels för att få i mig mer vitaminer men också för att utmana mig själv till att äta det sedan.

När allting bara går FELAlltså, hela den här dagen har bara gått FEL.

Jag vaknade galet tidigt med kramper i magen, tog två alvedon, somnade om, vaknade en halvtimme senare och upptäcker att jag rivit mig på benet så att jag blöder och äcklat ner hela sängen. Ligger och drar mig till tio.
En person jag skulle ha möte med ringer klockan elva och frågar var fasiken jag håller hus - jag trodde att mötet var klockan 13. Säger att jag kan ta mig dit på tio minuter men det går tydligen inte.

Har redan satt mig i bilen och tuggar på en banan, som smakade klister, och blir tvungen att vända tillbaka hemåt igen. Då är dom bästa parkeringsplatserna upptagna!
Nu sitter jag här, svettig, arg och irriterad. Med en klister - banan i magen. Grr.

VersaceKommer ni ihåg att jag skrev om Allegra Versace för ett tag sedan? Det inlägget kan ni hitta här.

Kul mamma hon måste ha. Jag kan mycket väl tänka mig att det är den utseendefixerade mamman Donatella som drivit sin dotter till anorexi. Jag kan nästan slå vad om att Donatella sagt till henne att hon inte duger om hon inte är smal...

Och nu ser hon likadan ut själv. Ursch, vad sjukt. Att man dels måste tampas med sin egna sjukdom, och sedan drabbas ens mamma av den... och tvärtom. Att ha en dotter med anorexi, och sedan drabbas av sjukdomen själv. Hemskt!

Detox - frossa i frukt!Det är så himla skönt att detoxa lite ibland! Och inte bara för att gå ner i vikt eller så, utan mest för att man blir så himla mycket piggare av det, och hela kroppen bara sprudlar av energi.

Hela dagen idag har jag bara frossat i frukt och tagit mina detox - tabletter. Man mår så fantastiskt bra utav det! För mig är det dock viktigt att jag inte detoxar för länge, då går jag ner för mycket i vikt. Men en dag eller två, det är precis lagom.

På tal om frukt så köpte jag äpplen idag, vet ni vad dom hette? Pink Lady. Urgulligt!

Dagens förebild

Ska vi börja med något nytt? Vi kan ha dagens förebild, med tjejer som är normala och friska och vackra och verkligen kan vara förebilder för oss. En kvinna som inte är för tjock och inte heller för smal!

Vad tycker ni om det?

Här kommer den första: Adriana Lima.


Humor på högsta nivånVill ni veta något riktigt roligt? Eller, ja, dödligt ironiskt i alla fall.

Min hårfrisör heter Ana.

Hur stor är chansen? Haha.

Att äta sent VS tidigtJag har alltid tyckt att det är enklare att äta på morgonen än på kvällen. Dels för att jag behöver energi för dagen och dels för att jag vet att jag då kommer att bränna bort det.

Andra har lättare att äta på kvällen, dom svälter hela dagarna och äter på kvällen.

Jag har blivit som en blandning av dessa två just nu. Jag vill äta frukost för att orka med dagen, och jag vill äta något för att kunna somna på kvällen. Å andra sidan så har jag fortfarande jättesvårt för att somna mätt...

Hur fungerar ni? Äta morgon eller kväll?

Time of deathHaha, tror ni på det här? Nej ursch vad hemskt, jag uppmanar mina läsare att kolla när dom ska dö. Hua, gör det bara på egen risk (eller vad man nu säger...)!

Jag är starkareJag är så mycket starkare nu än var jag var förut.

Jag handlade nyss med mamma
, och lastade på med fem stycken cola light och fem stycken cola zero. Och jag lade i alla i en kasse, och jag orkade bära den utan problem! Jag har fått värsta armmusklerna.

Förut skulle jag ha svimmat bara av att kolla på kassen. Jaja, nu ska jag fortsätta äta fruktsallad! Puss på er, jag tycker så mycket om er <3

Hela mitt liv är en tävlingJag tävlar alltid, i allt. Jag vet inte varför, men jag älskar att tävla.

Och nu fick jag höra att Boyie inte mår så bra, och att han knappt äter något. Och då vaknar tävlingssidan hos mig, jag måste alltid vara värre! Jag ska alltid vara värst (jag vet, det låter jättehemskt, men jag gör det inte med flit).

Jag hatar den sidan hos mig, men det är så svårt att göra något åt det. Ursch.

Att gå upp i viktJag dööör. Jag tror att jag har gått upp i vikt.

Jag har en sådan där dag när inget sitter bra på en, utan man ser bara fet och äcklig ut vad man än sätter på sig. Jag ser TJOCK ut. Vidrig.

Jag ser mycket större ut än mitt BMI. Jag känner mig normalviktig. Om jag bara går ner till 40 så kommer det att kännas bättre igen...

Jag ser är stor som ett hus just nu, och det är inget jag bara säger. Jag vill, jag MÅSTE gå ner lite i vikt. Inte mycket. Bara några kilon. Det kommer inte att vara farligt för mig.

Problemet för mig är att JAG VILL BLI FRISK. Men jag vägrar att gå upp i vikt. Jag VILL INTE. Då dör jag hellre. Jag hatar fett, jag har min stora kropp, jag hatar känslan av att vara stor. Hatar det!!!

Stopp stopp stopp!

Jag har INTE frågestund just nu, spara era smarta frågor ett tag!

Puss och kram på er <3

Girl's next doorUrsch, känner mig helt snurrig. Mår inte så bra, för lite sömn? Måste typ sova tolv timmar per dygn för att fungera normalt, sjukt jobbigt.

Hoppas att ni mår bättre. Just nu ligger jag och kollar på Girl's Next Door, som vanligt. I ett av avsnittet får man se Paris Hilton sjunga! Och tro mig, det låter inte bra. Här har ni videon:


AgynessHuuuh, ni kan aldrig ana när jag var uppe i morse. Jag var uppe i samma tid som dom flesta efterfester BÖRJAR. Typ.

Så just nu håller jag på att avlida av trötthet, ska sova lite. Men jag kommer tillbaka snart med lite mer uppdateringar!

PUSS PUSS PUSS PUSS!

Frågestund?Det är många som frågar om jag inte kan ha en frågestund, men jag tror att ni hittar alla svaren ni vill ha i kategorin "frågor". Har för mig att det inte var så länge sedan jag hade en frågestund i alla fall.

Men visst kan vi ha frågestund om ni vill det. Snart så, alldeles snart. Kommer ett inlägg om det. Kram!

Söta Bella, Let's DanceSöta Bella är med i Let's Dance ju. Kolla, och rösta på henne! (Förresten, fy sjutton vad jag skrattade när programledaren kallade hennes pojkvän för "Brunettberra". Haha!)

Jag tycker att hon lätt är bäst hittills. Och CarlJan är så himla gullig. Jag har träffat honom en gång, och han ÄR verkligen sådär söt "på riktigt". Och ni ska se hans herrgård... inte fel att bo där.

Vad jobbigt det måste vara för Magnus att få höra hur stor han är hela tiden. Jisses vad jag skulle ledsna. Måste folk vara så utseendefixerade...?Update: Kom på en grej till. Ursch vad jag tyckte att Kitty var irriterande. Jag avskyr när folk är sådär uppkäftiga och dryga. Hon betedde sig som att hon var bäst, och att domarna var dumma i huvudet. Ödmjukhet, Kitty?

Olsen och Arlene BlumSäger Arlene Blum. Klokt.


Klok kvinna - OCH vacker

Det här är en klok kvinna. Och väldigt vacker också... vissa har verkligen allt.

Avundsjuk? Aldrig... *ironisk*

Lily DonaldsonSå himla vacker.

Och vet ni en annan sak?! Maten har gått fantastiskt bra idag! Vill ni höra?

Frukost: havregrynsgröt med banan och russin, en stor kopp kaffe
Lunch: en macka med leverpastej och två "halvsmå" äpplen, nästan 1 liter vatten
Mellis: två mackor med leverpastej.

Jag åt frukost jättetidigt, åkte sedan till stallet och tränade. Sedan åt jag lunch och red nästa häst, och sedan nu när jag kom hem för en timme sedan så åt jag igen.

Det går mycket bättre att äta när man tränar och rör sig, för då hinner man inte tänka så mycket på maten. Jag är nöjd, för jag har absolut NOLL ångest och ändå så ska jag snart äta middag!

Att tycka synd om sig själv - eller inte?Vet ni vad jag kom att tänka på?

Jag kanske tycker synd om mig själv, precis som några av er säger. Men vet ni vad, jag har kommit så lång väg på bara ett år. Jag har gått från att VERKLIGEN tycka synd om mig själv och från att se ner på andra människor till en helt annan, mycket ödmjukare människa.

Ja, förut tyckte jag att jag var bättre än andra för att jag inte åt. Jag kände mig stark, för att jag behövde inte det som andra behövde. Men det gör jag inte längre! Jag är svag, inte bara i kroppen, utan även i huvudet. Men det blir bättre och bättre, kanske inte märkbart dag för dag, men kollar man bara ett halvår tillbaka i tiden så skäms jag nästan.

Och det ska bara bli bättre. Jag är full av motivation!

Nu till något roligareScarlett Johansson, en av världens vackraste kvinnor. Med sunda ideal, verkar det som. Om man ska tro henne själv, alltså.

Det blir alltid lite otrevliga diskussioner när det är debatt om något. Folk är alltid övertygade om sin egna ståndpunkt, och om inte andra förstår eller tycker samma sak vill man bra banka in det i huvudet på dom.

JAG säger min åsikt (och nej, jag kanske inte är världens trevligaste eller mest diplomatiska) och NI säger eran åsikt. Det är bra att det skapas debatt för att få höra andras åsikter om något.

Jag kan inte ändra eran åsikt om anorexi, och ni kan inte få mig att ändra mig. Hur kloka ni än är, hur smarta argument ni än här.

Det jag vill säga med det här är att jag ber om ursäkt ifall jag trampar någon på tårna eller om någon känner att jag är elak eller onödigt korkad eller så. Jag vill inte att ni ska bli ledsna när ni läser mina texter. Upprörda, javisst, det är ju det som är meningen med debatter, men ingen ska få ta skada av det.

Kul att ni har så mycket åsikter om allt, bloggisar! Jag tycker om er, puss puss puss!

True face of anorexiaÄr det jobbigt att se sådana här bilder?

Jag har inte hunnit uppdatera så mycket idag, har suttit hos doktorn hela dagen. Blivit röntgad och så, för revbenen... dom ville kolla att jag inte punkterat en lunga och fått in blod, eftersom jag har svårt att andas.

Jag hatar att behöva klä av mig inför andra människor sådär. Det var faktiskt riktigt jobbigt. Av med alla kläder inför tjejer som är typ tio år äldre än mig, max. Och höra hur dom tystnar bakom ryggen på mig. Och jag skäms. För vad? Ingen aning. Jag vet ju att jag är smal, men ändå... kan inte beskriva känslan.
Och sedan när man går ut ifrån röntgenrummet, så är dom alldeles tysta och säger inte ens hej då.

Mitt namnSom ni vet så är jag lite hemlig här på bloggen, jag är anonym.

Tänk på det, när ni skriver era kommentarer. Vissa av er använder mitt namn när ni skriver kommentarer och då godkänner jag inte dom, hur fina och kloka dom än är. Så försök att inte använda namnet så att alla kan läsa era smarta ord!


Anorexi och cancer

Jag känner att jag måste förklara mig lite.

Jag menar inte på något sätt att trycka ner på cancer eller att förminska den sjukdomen - tro mig, jag har närstående som har dött i cancer jag med, det är en fruktansvärd sjukdom.

Det jag menar är att det finns ETT botemedel mot cancer. Det FINNS en hjälp. Sedan om den hjälper eller inte, det är ju en annan sak, men det FINNS i alla fall något som KAN hjälpa.

Anorexi har inget universal - hjälpemedel. Vissa av er säger att maten är medicinen - jovisst är det så, men å andra sidan, ifall jag äter för mycket för snabbt så kan jag chocka kroppen så mycket att jag dör.

Det är inte bara att trycka i sig fem feta hamburgare och sen är jag frisk igen. Jag skulle kanske dö av det.

Top Model är ett skämt!

Fyfan vad arg jag är! Jag är så arg att jag skakar.

Dumma, blåsta jävla idioter. Jag tittar på Top Model, där det tydligen är en transvestit med (Isis heter han... hon).

Och det är två uppblåsta idioter som sitter och kommenterar att det är helt fel och att Isis aldrig kommer att vinna, för Americas Next Top Model är inte "transa".

Fyfan för sådana människor. Bara för att hon är tusen gånger snyggare än dom är. Jävla btiches, ursch för sådana som dom.Update: Den där Clark vill man ju bara ge en käftsmäll. Äckliga bimbo.

Nicole RichieÅh, jag älskar dom här bilderna av Nicole. Jag vill ha kärlek! Nu!

Anorexi, en låtsassjukdom? forts.

Liz kommentar:

Jag anser att anorexia precis som bulimi, alkoholist och andra så kallade sjukdomar. Ja, så kallade sjukdomar, sitter enbart i huvudet. Att kalla en sjukdom som man själv har valt FÖR sjukdom gör det lättare att skylla sitt tillstånd på en sjukdom man har istället för att ta ansvaret för sitt tillstånd själv. En alkoholist fortsätter att dricka för att han/hon är "sjuk", han/hon har en sjukdom. Istället för att ta ansvaret själv och säga "jag har själv valt detta, jag kan själv välja att slippa detta". En sjukdom är något som man själv inte kan påverka som cancer, demens, parkinson till o med ledvärk. Det är en Sjukdom. Inte anorexia. Anorexia är ett helt eget val av individen. Inegn sjukdom. Jag blir chokad av att allmänheten kan klacifiera detta tillstånd, som alla andra tillstånd som är valbara, som sjukdom. Sen säger jag INTE att individen själv mår dåligt av tillståndet. Att man lider av ångest, blir depremerad, är självkritisk, vill slippa eländet. Men som sagt, det är ett eget val. Som man själv har gjort och ingen annan.


Mitt svar:

Det var lite det här jag ville komma till. Jag vet att många av er därute tycker och tänker såhär om anorexi. Att det är en "låtsassjukdom". Den finns inte på riktigt, eftersom jag själv valt det.

Problemet är bara att jag HAR INTE valt den själv.

Hela mitt liv har jag fått höra att jag är tjock och äcklig av mina föräldrar. Och jag har då varit normalviktig. Jag har fått höra skämt om tjocka människor, att dom är patetiska. Att dom inte duger. Att JAG inte duger.

Mina föräldrar har slagit mig och tvingat mig att äta mat som jag hatar, som jag hatat så mycket att jag kräkts upp det. Inte med flit utan för att jag varit äcklad. Och jag var liten, kanske sju.

Cancer GÅR att bota med en medicin, för anorexi FINNS INGEN medicin. Och det var hit jag ville komma med det andra inlägget. För på många sätt är anorexi så himla mycket farligare. Det ÄR något vi gör mot oss själva, men oftast är det på grund av något som har hänt oss.

Så vems fel är det? Vårat, eftersom vi tycker synd om oss själva? Eller dom som har gjort att vi tycker synd om oss själva? Kan jag påverka den jag är och det dom har gjort mig?

Och vi ÄR sjuka i kroppen, tro inget annat. Är det normalt att tappa såhär mycket hår varje dag? Jag skakar i händerna, hela tiden. Jag har så dåliga blodvärden att jag kan DÖ. Min kropp äter utav mina organ eftersom jag inte har något fett. Jag är svag. Min hud är snustorr. Min andedräkt är uräcklig, bara det säger ju något om hur mitt inre mår. Mina muskler är förtvinade. Anorexi är inget man vill ha, men när det har gått för långt så BLIR man sjuk i kroppen.

LaxeringsmedelJag har funderat en hel del kring det här med laxeringsmedel. Jag har använt det, många anorektiker har använt det.

Men vad är egentligen meningen med det?
Jag har hört massor med historier om folk som missbrukat laxeringsmedel. Men varför, man går ju egentligen inte ner i vikt av det?

Jag kan förstå tjusningen i att känna sig "tom". Det är en underbar känsla, ibland. Att använda laxeringsmedel är en genväg till det, men gå ner i vikt "på riktigt" gör man ju inte. Eller? Har jag fel?

Äta bör man annars dör manKul med bra respons på det långa inlägget.

Nu ska jag äta blodpudding och keso, med lite majs.
Och jag vet att det är sent men jag ska inte kolla på klockan och jag ska njuta och jag ska INTE ha någon ångest.

Puss på er!

Paris HiltonFörlåt för ett superlångt inlägg nedan. Ger er en fin bild på Paris som ursäkt.

Kram kram kram!

Är anorexi en "låtsassjukdom"?

Jag tänkte att jag ska ta upp ett ämne som många av er påpekar för mig.

Oftast är det skeptiker som skriver till mig och säger att min sjukdom bara sitter i huvudet och att det är en löjlig och "påhittad" sjukdom. Att vi bara sitter och tycker synd om oss själva.

Ja, tll viss del har ni säkert rätt. Anorektiker (och kanske bulimiker också, vad vet jag? Jag pratar för anorektikerna här.) har oftast lättare att bli deprimerade. Vi är inte värda mat. Men för att förstå VARFÖR vi inte är värda mat så måste man förstå VARIFRÅN sjukdomen kommer.

Och JAG tror att det kommer från traumatiska händelser/känslan att inte duga. Ofta har anorektiker ett enormt kontrollbehov och vill kontrollera ALLT i sin omgivning (därav att vi blir osociala efter ett tag, vi kan inte kontrollera våran omgivning, men vi kan kontrollera vem och var och när vi umgås med folk).

Anorexi är så mycket mer än att vilja bli smal. För hade vi velat bli smala hade vi bantat och sen hade det räckt med det. Men vi tar det steget längre. Vi avskyr våra kroppar, vi hatar oss själva. Vi tycker kanske synd om oss själva, som många av er påpekar.

Det ni inte förstår är att anorexi/självhat INTE går att bota med några piller. Jag har blivit våldtagen, förnedrad, mobbad, haft prestationskrav sedan jag var sex, blivit slagen av mina föräldrar. Vem ska ta bort alla dom sakerna? Om inte min kontroll på maten. Känslan av att lyckas är för stark. Det har hänt så mycket hemska saker i mitt liv, och det enda som får mig att må bra är att skada mig själv eller svälta.

Cancer går att bota med cellgifter. Ett brutet ben läker. Anorexi, MS, alzheimers, Parkinson, alla dom sjukdomarna är OBOTLIGA. Sök på anorexi och den förklaras som "kronisk".

Vi kanske tycker synd om oss själva. Men ofta är det någon/något som har hänt oss, och såren i oss är så djupa att vi tar ut det på oss själva. Alla har olika sätt att hantera traumatiska händelser. Mitt är att misshandla min kropp så mycket jag kan, för den är äcklig och fel och den har satt mig i många svåra situationer.

Jag vet att jag inte kan övertyga er om att anorexi inte är en "låtsassjukdom". Men ni kanske kan få upp ögonen och bli mer empatiska. Det skulle betyda oerhört mycket för mig, och säkert för alla andra anorektiker.

Jag är BlairDu är mest lik Blair!

Du är en driven person och en sann romantiker. Om det är något som du vill ha så kan inget stå i din väg. Du är väldigt fåfäng och du tycker att det är otroligt viktigt med en vacker fasad. Du njuter också av uppmärksamhet, och du gör allt för att vara den populäraste personen i skolan.


Ursch vad läskigt. Det stämmer in exakt på mig. Likadant med stjärntecken, sådant tycker jag är DIREKT läskigt. ALLT stämmer in på mig.

Gossip Girl och Top ModelANTM börjar imorn, missa inte det! Klockan åtta på trean.

Och här har ni en annan rolig grej om ni har tråkigt. Gör testet och se vem ni blir mest lik i Gossip Girl!
Själv blev jag Blair.


13 snart 30

Kom precis hem nu, och nu ska jag äta lite.

Jag skiter i om ni tycker att jag är tjock, jag VET att jag inte är det. Orka kommentera så onödiga saker.

Nu ska jag äta och fortsätta att titta på 13 snart 30.


När mamma är arg går jag hungrigMamma är arg på mig, som vanligt.
Och det betyder att jag går hungrig.

Mm, mat. Jag skulle kunna äta nästan vad som helst just nu.
Men jag får gå ut. Kanske köper en banan. Eller nej, förresten... ett päron. Eller ett äpple.

Eller så skiter jag i det för jag får ändå ångest.

Mischa Barton - för tjock eller för smal?                      För tjock?                                                    För smal?


O.C. / Gossip GirlHaha, tv - producenterna vet vad vi gillar att se på.
Serena är Marissa, Summer är Blair.


Två frågor från er:
1. Hur länge har du rökt?

Jag har rökt i ungefär sex år. Dom senaste två åren har jag rökt minst ett paket om dagen. Men nu är det slut med det. Jag har inte rökt på två, tre månader nu... för egentligen, vem vill vara gammal och rynkig som 30 - åring? Och dessutom lukta apröv. Inte jag i alla fall.

2. Hur gick det med modellandet?

Dom hörde ju av sig från min gamla modellagentur, men jag var för feg/har för dåligt självförtroende. Jag känner att jag måste bli starkare själv innan jag ska dras in i den där karusellen igen... orka MER ätstörningar. Men jag är bra sugen nu, så jag måste bli frisk snart. hehe!

Att röka eller inte rökaJag vet inte om jag har berätta det här eller inte, men jag har slutat röka i alla fall.

Så nu vet ni det.

Hej och välkommen 10% mindre förbränning.

Victoria's SecretmodellerVem var det som att att VS - modeller INTE är smala?
Jo, juste, jag.

I take it back.

Bilder på migMånga är det som frågar efter bilder på mig.
Det kommer inte att hända.

Men det finns två bilder på mig ifall ni går in på kategorin "bilder på mig".

Men snälla, försök respektera att jag inte vill lägga upp några fler bilder på mig.
Och försök att vara snälla. Tack.

Caloriekiller

Haha, om ni har riktigt tråkigt kan ni ju alltid gå in HÄR.

Varför hittar jag ALLTID sådana där sjuka saker?!

Har Lindsay gått ner i vikt - igen?


Såhär såg hon ut som "smalast".


Samma som bilden ovanför.


Inte så länge sedan.


Såhär såg hon ut för ett tag sedan.


Och såhär ser hon ut nu.

Snacka om att pendla i vikt? Hon har själv sagt att det enda hon åt när hon var som smalast var "slices of canteloupe", vilket jag har för mig är honungsmelon. Hon har även sagt att hon aldrig någonsin kommer att göra så igen, att det krävs för mycket och att hon inte vill svälta. Hm. Jo tjena.

Nu sitter jag här igen, helt stel av panikångestNu sitter jag här igen. Jag har inte sovit på två dygn.

Jag är inne på den här bloggen jämt. Och läser era kommentarer. Och läser. Och läser. Om och om igen. Men jag skriver ingenting. Jag skriver inga inlägg, jag svarar inte. Varför? Jag vet inte. För att jag som vanligt är handikappad och skjuter upp allting. Jag blir så glad av er. Och jag blir samtidigt så ledsen.

Jag har brutit ett revben. Blev knuffad på nyår, och jösses vad ont det gör. Det gör så ont att jag inte kan träna. Och kan jag inte träna så har jag svårt att äta. Och kan jag inte äta så kan jag inte sova. Och kan jag inte sova så blir jag aldrig bra i revbenen. Det blir som en ond cirkel... tröttsamt.

Jag orkar inte vara sjuk i den här förbannade sjukdomen mer! Jag vill vara FRISK. Och äta av mammas kanelbullar som hon har bakat. Och låta någon annan bjuda mig på mat. Och inte ha kontroll över ALLT. Jag hatar det, jag hatar det av hela mitt hjärta!

Att tappa hår.Det här är typ det hår jag tappar varje dag. Sen tappar jag en hel del hår i duschen och när jag borstar håret också - det här är bara det jag vaknar upp till och ser på kudden varje morgon.

Cristal - champagne FTWVarför kan folk inte stava till champagne?

Changpang
Champang
Champange
Campang

Seriöst, det STÅR ju till och med på flaskan ni dricker ur? Haha. Lite kul är det.

Anledning till att inte få anorexiSom ni kanske märkt är jag INTE på bra humör. Varför kanske ni undrar?

Jag ska visa er varför. Lite senare, när min kamera bestämt sig för att fungera.

Jag har tappat en massa hår. En JÄVLA massa hår. Och sådant gör mig alltid på dåligt humör.


Människor med kravJag gillar att läsa kommentarer. Det har typ blivit en grej hos mig, jag älskar att läsa även andras kommentarer på deras bloggar.

Det roligaste är när man läser om folk som har krav på bloggaren/bloggerskan. Typ: "hörru, Blondinbella, din layout är för tråkig/svår att läsa. Ändra den, tack".

För mig är det som att gå fram till kungen och säga att han inte passar i blåa kavajer, och att han måste tala högre när han pratar - totalt meningslöst och väldigt korkat.

Men fortsätt för all del med det, jag tycker att det är roligt att läsa!

NyårVad hände då, på nyår? Jo, jag blev antastad av  en gammal gubbe, jag blev knuffad av en person så att mitt revben typ gick av, och min telefon har slutat fungera.

Men yäy, nyår är alltid lika roligt...!

RSS 2.0
HälsaBlogg listad på Bloggtoppen.se