Hur allt började

image81

Jag känner att jag måste förklara en sak. Hur allt började för mig.

I hela mitt liv har hela min familj varit emot mig. Det var jag, min mamma, min pappa. Mina föräldrar glömde ofta bort mig, sa att jag var oönskad, osv. Min mamma var arbetsnarkoman (det är hon fortfarande) och pappa var tvungen att ta ett år ledigt från sitt jobb på grund av stress.

Jag var rädd för min morfar, han var läskig. Min kusin, som är lika gammal som mig, har alltid varit perfekt, i allt som hon tar sig för. När det var populärt att vara scout, var vi scouter. Hennes mamma var scoutledare och min kusin var bäst på det. Alltid toppbetyg, alltid söt, alltid gulliga pojkvänner, alltid stod alla på hennes sida.

Den enda, som någonsin, alltid, stod på min sida, försvarade mig, var min mormor. Min mormor och jag. Vi var så lika, jag hade ärvt hennes utseende, hår, smak på mat, kläder, musik, ALLT. Mormor var den som hämtade mig på dagis när mina föräldrar glömt mig där, hon var den som försvarade mig när pappa skrek på mig. Hon var den som ringde för att höra hur jag mådde när jag var liten. Hon stannade alltid och LYSSNADE på mig.

Jag växte upp, vi gled isär. Jag pluggade, umgicks med kompisar, hade mina hästar. Glömde hur mycket hon betydde för mig. Skolkade, knarkade, drack som en alkholist, "levde livet". Mormor ringde fortfarande men nu började jag undvika hennes samtal. "Fan, jävla kärring, måste hon ALLTID ringa och störa", var det jag tänkte när hon ringde. "Hon ska alltid ringa och prata så sjukt länge, palla henne".

Hennes samtal blev alltmer hysteriska. Jag orkade inte, slutade svara helt. Orkade inte prata med henne, var för upptagen med mitt eget liv. Så plötsligt en dag ringde min mamma mig och sa att mormor hade halkat och slagit i huvudet.

På sjukhuset visade det sig att hon hade hjärnhinneinflammation. Mormor var helt borta. Ca två månader senare ringde mamma upp mig när jag var ute med en kompis och sa "nu är det slut, Anna. Mormor är död." Och jag bara skrek rätt ut. Det har aldrig gjort så ont förut, ingen fysisk smärta kan någonsin jämföras mot det jag kände då.

Vad hade jag gjort? Kan ni fatta vad jag har gjort? Jag har aldrig ångrat mig så mycket i hela mitt liv. Och det gör fortfarande så jävla pissont. Om jag bara kunde få en chans till. EN chans till, att säga TACK MORMOR, för att du trodde på mig. Om jag bara fick EN chans till, att säga MORMOR JAG ÄLSKAR DIG, FÖRLÅT, om jag bara fick EN chans till att svara när hon ringde, kanske hade hon inte ramlat? Kanske hade hon fortfarande levt?

Om jag bara fick EN chans till, skulle jag inte sitta här med tårar strömmande nerför mitt ansikte.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Shit. Jag ryser när jag läser det här.

2007-11-11 @ 15:23:23
URL: http://awine.blogg.se
Postat av: eben

åh, jag känner med dig! det gör jag verkligen. vet inte vad jag ska säga, skulle vilja ge lite tröstande ord. men fortsätt kämpa. ni kanske möts igen en dag i framtiden.

2007-11-12 @ 23:36:29
Postat av: Emma

oh jag beklagar, började gråta när jag hörde detta :( har hänt samma sak med mig. Fortsätt kämpa och var glad åt de stunder som kommer nu! Ha det fint!

2007-11-13 @ 11:27:45
Postat av: gabbiz

Det är min fasta övertygelse att din mormor vet vad hon betydde för dig och hur tacksam du är. Hon tittar på dig och är stolt över dig, och hon är säkert fortfarande orolig för dig ibland.

2007-11-28 @ 16:45:26
URL: http://gabbiz.blogspot.com
Postat av: Anonym

Jag tror också att din mormor visste att du älskade henne, även när det blev trassligt i ditt liv. De som man älskar allra mest stöter man bort när man inte kan ta emot kärlek och omtanke. Fint att du hade en riktig vän i henne, när du upplevde att dina föräldrar svek dig.

2008-04-30 @ 01:37:21
Postat av: Veronica

Vet du, jag tror på änglar. Och jag tror hon vet vad du känner.

2010-08-13 @ 00:41:32
Postat av: Anonym





Something you should know about Hurt Lyrics



Title: Christina Aguilera - Hurt lyrics



Artist: Christina Aguilera Lyrics



Visitors: 33897 visitors have hited Hurt Lyrics since June 03, 2010.



Send "Hurt" Ringtone to your Cell



Seems like it was yesterday when I saw your face

You told me how proud you were, but I walked away

If only I knew what I know today

Ooh, ooh



I would hold you in my arms

I would take the pain away

Thank you for all you've done

Forgive all your mistakes

There's nothing I wouldn't do

To hear your voice again

Sometimes I wanna call you

But I know you won't be there



Ohh I'm sorry for blaming you

For everything I just couldn't do

And I've hurt myself by hurting you

2011-04-28 @ 17:04:10
Postat av: frida eriksson

fick tårar.. rös gjorde jag också :(

2011-05-03 @ 18:27:03
URL: http://fridaeerikssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se