Äntligen en modell som är ÄRLIG!



Äntligen en modell som är ärlig med sina kostvanor!

Här har ni en skitbra artikel:

Namn: Andrea Wahlgren
Ålder: 20 år
Familj: Min man Daniel Wahlgren, mamma, pappa, syskonen Erika, Jakob och Linda.
Förebild: Neale Donald Walsch, Ann Wigmore, Deepak Choppra och många fler.
Hobby: Living food, meditation och hälsa. Och musik så klart.
Agentur: Mikas Stockholm, Next Paris, Fashion Milano

Hur länge har du jobbat som modell?

- Ungefär ett och ett halvt år fram och tillbaka. Jag slutade i några månader efter att ha jobbat i ett halvår. Sen började jag igen och bytte agentur både i sthlm och paris.


Hur upptäcktes du?

-Det var en kvinna som heter Ingela. Hon jobbade som modellscout på stockholmsgruppen just då. Häftig kvinna... Väldigt inspirerande.


Vad är det bästa med att jobba som modell?

- Att man får träffa så oerhört mycket människor och folk som man aldrig hade haft tillfälle att träffa annars. Det är fascinerande att lära känna människor i den här branschen - på både gott och ont. Dessutom är det väldigt kul om man jobbar med positiva, glada och inspirerande människor.


Och det sämsta?

- Att man lätt tappar bort vem man är, då yrket handlar om ens eget utseende och hur man använder sig av sitt eget utseende. Till slut tror många modeller att de inte är något mer än sitt utseende och glömmer att vårda sitt inre. Dessutom att många tjejer måste hålla sig väldigt onaturligt smala för att bli bra på bild. Dessutom vet jag att så många unga tjejer som inte kan leva upp till dessa smala ideal blir sjuka av att se alla modeller. De borde veta att modellerna ocksa kämpar och att det inte ar enkelt for dem att se ut så där. Det gor ont i mig att småtjejer får ätstörningar på grund av att modevärlden ser ut som den gör idag.


Vad äter du själv?

- Jag är själv vegan och äter mest living food... det är nästan bara rå mat, alltsa inget som är tillagat. Jag tror att alla borde äta mer råa frukter och grönsaker. Men det har inte riktigt med modellandet att göra. Jag har alltid varit intresserad av mat, hälsa och matlagning. Det jag kan erkänna är att jag äter mindre än jag borde for att kunna jobba som modell i Paris. Man får lätt näringsbrist om man inte äter tillräckligt och är vegan. Jag måste verkligen tänka efter så att jag inte blir sjuk.


Är du smal naturligt? Eller måste du tänka på vad du äter?

- Jag är väl smal naturligt men...det beror verkligen på vad man jämför med. Jag menar, i den här branschen är inget smalt nog. Så jag antar att jag är smal men måste tänka på vad jag äter för att passa in i modevärldens smala ideal. Jag tänker på vad jag äter varje måltid och ser till att minska mitt intag av kalorier till det intag som gör att jag får de mått jag behöver.


Vilket jobb är du mest stolt över?

- Helt ärligt vet jag faktiskt inte. Jag blev väldigt nöjd med en story som kommer vara med i franska tidningen Stiletto i september. Men jag tror att jag är mest stolt över att jag ens har orkat vara i Paris och jobba i ett halvår nu. Det är nog hela grejen i sig som jag är mest stolt över.


Hur lång är du?

- 176 cm


Hur mkt väger du?

- Just nu har jag ingen aning... Men jag har mycket muskler pa min kropp och antar att jag är ganska tung i jämfört med många andra som är lika smala som mig... Dessutom pendlar min vikt två kilo upp och ned hela tiden. Men mina mått är just nu höft 89 midja 64 byst 83


I vilka länder har du jobbat som modell?

- Än så länge bara i sverige och Paris.


Är det inte ensamt att jobba som modell om man reser mycket?

- Det finns inget jobb som är mer ensamt... Jag har i perioder nästan gett upp bara för att jag tyckt det varit för ensamt... Du träffar människor, men inga människor som faktiskt bryr sig eller är dina vänner på riktigt. Dessutom är du aldrig ledig och kan lära känna vänner. Det tar tid att få bra vänner och modeller är alltid på vift. De reser alltid. Allt blir väldigt ytligt efter ett tag.


Kan man tjäna mkt pengar?

- Man kan tjäna extremt mycket pengar. Självklart. Om man får stora kampanjer och omslag for t ex vouge. Det kallas High Fashion. Gör man vouge tjänar du definitivt sjukligt mycket med pengar... Men man kan ocksa tjäna otroligt bra pengar på commercial-jobb. Det betyder att man gör tyska kataloger och t ex reklamfilmer för rakhyvlar... Allt möjligt.


Jag tycker du är extremt vacker. Har du bra självförtroende?

- Tack sa hemskt mycket. Men, Jag tycker att du ar fantastiskt vacker. Jag har verkligen inte bra självförtroende. Men även det pendlar som allt annat. Antar att jag skulle haft bättre om jag inte hela tiden hade behövt tänka på vilka mått jag har.


Vad har du för framtidsdrömmar och planer?

- Jag vill lära mig att meditera ordentligt och bli duktig på yoga. Dessutom vill jag skriva en bok och någongång fortsätta med musiken. För att egentligen är jag nog en sångerska i botten... Musik är så viktigt för oss människor. Det är välgörande vibrationer i de flesta fall och vi borde lyssna mer på musik. Vi borde använda alla våra sinnen mer.


Vill du ha barn?

- Jag vill absolut ha barn med min underbara man! Massor. Minst tre i alla fall.


Hur länge kommer du fortsatta jobba som modell?

- Time will tell, jag har ingen aning just nu. Jag måste känna efter hela tiden om det här verkligen är det jag vill göra.


Vem är din favoritfotograf?

- Jimmy Backius!!! Han är helt underbar och så positiv. Dessutom jobbade jag med en otroligt rolig fotograf för ett tag sedan. Han heter Andreas Ohlund. Vi hade så roligt tillsammans! Då var det riktigt kul att jobba!


Har du någon modellförebild?

- Nej, inte direkt... Då måste jag nog nämna en av mina närmsta vänner som heter Linn Asplund. Hon är modell på stockholmgruppen och IMG. Hon är min förebild för att hon skiter i allt och gör alltid vad hon själv vill. Dessutom spelar hon Hockey med killar och inget slår väl det. Hockey-Modellen Linn!


Hur förhåller du dig till droger?

- Droger är någonting som skadar kroppen. Många tar det. Särskilt modeller och dem som jobbar med det här. Jag är ofta i kontakt med det. Men det är verkligen ingenting jag skulle syssla med. Jag tror på att man ska behandla sin kropp som ett tempel i så stor utsträckning som man bara kan.


Så du menar att mångta modeller tar droger?

- Många modeller tar droger. bland annat for att dem är ensamma och försöker att hålla sig smala. Mest kokain.


Är dom flesta modeller smala naturligt? Eller bantar dom?

- Många ställer mig just den här frågan... helt ärligt... jag tror att många är naturligt så smala när de börjar modella. Många börjar ju så tidigt att deras kroppar inte hunnit utvecklats till en kvinna... sen brukar de flesta få problem med att hålla måtten när dem när en viss ålder. Av alla modeller jag träffat både i Paris och Sverige tror jag att ungefär 80 % måste tänka på vad dem äter, och många av dem verkligen hålla en sträng diet.

Anine Bing intervjuade modellen.


Kommentarer
Postat av: AE

Ja, jävlar, hon var skitärlig. Men hon sa väl sådant man redan hade en aning om

2008-08-17 @ 20:06:16
URL: http://anorex.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fan vad fint att få det bekräftat! Klart det finns naturligt smala människor, men nu får man det svart på vitt att de flesta modeller verkligen håller sträng diet för att se ut som de gör. Hennes living foods-grej lät ju lagom friskt btw...

2008-08-17 @ 20:50:46
Postat av: Ellis

Fan vad kul att hon har blivit så stor så folk bloggar om henne! Coolt värre när man ser folk man växt upp i närheten av blir kändisar. O_O

2008-08-18 @ 08:26:52
URL: http://sikorka.blogg.se/
Postat av: Simone

helt sjukt att redan smala människor måste svälta sig själva för att kunna passa som modeller..men, jag är inte förvånad, vi lever i en sjuk värld!

2008-08-18 @ 11:53:50
Postat av: ea

hon har hälsat på mitt landställe i somras :)

2008-09-01 @ 14:51:13
Postat av: charlotte

Vad skönt att hon kan vara ärlig! Läste en intervju med Gisele Bundchen, när hon fick frågan om ätstöringar i modellvärlden svarade hon något i stil med "Nej, det har jag aldrig märkt av. Folk är väll bara avundsjuka för att vissa är perfekta för jobbet". Trovärdigt.. not.

2009-05-07 @ 12:12:27
Postat av: Jossan

Perfekta för jobbet? f*n vad sjukt sagt!!!

2010-09-08 @ 18:27:24
Postat av: Susann

Tycker mycket om det du skrev! Kul att se lite prima saker och inte bara det vanliga sakerna som man kan läsa om hela tiden. ;)

2010-09-23 @ 22:49:34
URL: http://royalorchidholidays.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se