Hundarna jag vill ha


Chihuahua


Lasapso


Shih tzu


Malteser


Bichon Havanais


Yorkshireterrier


Golden Retriever

Jag vill ha en liten hund, men jag är så himla kär i Goldens psyke. Så himla trevliga hundar, lugna och gosiga och trogna.

Är det någon som har någon erfarenhete av dom här hundarna?

Kommentarer
Postat av: SANNA

erfarenhet från alla då jag drivit ett hundpensionat :) jag skulle nog säga att av dessa skulle jag satsa på golden, yorkshire eller malteser :)

2008-12-09 @ 14:52:52
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: malin

Chihuahuan är lite.. Stirriga och kan vara väldigt.. Ja, egna helt enkelt. Men fina! Och trevliga faktiskt

2008-12-09 @ 15:04:36
URL: http://dietme.blogg.se/
Postat av: e

Jag har en golden retriver, har haft en tidigare också. Verkligen en trevligt hund och familje hund, dock lite jobbiga att ta med sig eftersom de är stor, men enormt mysiga att gosa med :)

2008-12-09 @ 15:10:46
Postat av: Anonym

neej vad söta :) vill också ha en

2008-12-09 @ 15:13:30
URL: http://unpretty.blogg.se/
Postat av: anaprincess

Har hållit på med hundar i 10 år och kan säga så här om raserna du funderar på:

Chihuahua: Liten hund med stor personlighet. Tjuriga och bestämda men positiva när dom tycker att det är roligt;) Var extremt noga med vilken kennel du väljer, då det är avgörande för hur din hund kommer bli. Finns många oseriösa chihuahua uppfödare.

Lhasa Apso & Shih tzu är väldigt lika varandra, dom är små soffhundar med ett gällt skall. Min svärmor har haft 4 shih tzus varav 2 finns kvar nu, och 2 av dom har varit lugna nästan lite slöa medans dom andra varit pigga och självsäkra. Var beredd på mkt pälsvård speciellt om du tänker ha pälsen så som den ska vara annars får man raka ner dom på sommaren då det blir olidligt varmt för dom.



Med Maltesern så är det precis som med apson och shih tzun, pälsvård! För att hålla pälsen vacker och tov fri så är det mkt oljeinpackningar och använda papiljotter på dom. Men den är en bra lägenhetshund och flexibel med motionen.



Bichon Havanais är en bra sällskapshund men kan vara väldigt blyga. Åter igen pälsvård men inte lika extremt som med Maltesern. Har stött på många av dom här trevliga hundarna på utställningar och dom är ljuvliga med sin mjuka päls och runda mörka ögon :)



Yorkshireterrier är inget jag skulle rekomendera dig om jag ska vara ärlig. Det är trottsallt en terrier vilket innebär tjurighet och svår dresserad. Dom har oftast svårt för att gå ihop med andra hundar och har en tendens till att bli skälliga och lömska mot andra människor.



Golden retriver är en härlig familje hund som alltid ställer upp på allt. Dom älskar vatten och motion, men pälsen är sällan bra på hundarna just pga kärleken till vatten så dom luktar oftast väldigt illa och har lätt för att utveckla exem. Men du har rätt i att dom har bra psyke och är trogna hundar.



En ras som jag tror skulle passa dig är Papillon, har du funderat på en sån? Dom är också små med en vikt på 2-4kg beroende på kön och så klart individen. Lång vacker päls men behöver inte mkt pälsvård mer än att man kammar igenom dom 1 gång i veckan. Dom älskar att vara med sin ägare och ligger gärna bredvid i sängen eller soffan, men dom orkar hur mkt som hellst när det gäller promenader eller varför inte agility? Kort och gott den ultimata sällskapshunden, lättlärd och en trogen vän.



Kom ihåg! En uppfödare är sällan ärlig och kennlar snackar oftast mkt skit om varandra. Så ta dig tid att kolla på många kennlar innan du bestämer dig, kolla upp regg nr på föräldrarna på SKK och att föräldrarna är friska och är ögonlysta och höftröntgade, se till att valpen är reggad i skk och är besiktad innan du köper den. Lycka till! Vill du fråga nått så maila gärna.

2008-12-09 @ 15:18:39
Postat av: anna

jag har en york/chihuahua och hon är en perfekt hund! yorken är tuff, kaxig och envis och chihuahuan är lugnare och lite fegare, så hon har fått det bästa från båda och är en skön blandning!

Golden kräver mkt jobb dom vill ju jobba med både kroppen och huvudet, eftersom du är sjuk och kanske inte kommer orka ge den all motion och träning den behöver om du blir sjukare, så är den kanske inte rätt för dig. malteser och yorken har krävande päls mkt tovor. en shih tzu el chihuahua kanske då?

2008-12-09 @ 15:24:25
Postat av: Clara

Hej du!

Jag bara undrar om du är samma person som skriver. Samma som altid har skrivit dvs.

Kramar!

2008-12-09 @ 15:28:25
URL: http://laramaria.blogg.se/
Postat av: blommaland

har tyvärr ingen personlig erfarenhet av att äga hund men umgås mycket med hundmänniskor och de verkar må hundra gånger bättre i själen än de som inte har hund.

Postat av: Beatrice

Åh, en Golden vill jag med ha! De andra hundarna var jättesöta, men om man ska ha en hund ska man ha en stor hund. :D

2008-12-09 @ 15:45:07
URL: http://ratedr.blogg.se/
Postat av: Cissi

Jag har en golden Retriever och det är verkligen världens mysigaste hundar :D jag rekomenterar dem starkt.

Kram

2008-12-09 @ 16:00:38
Postat av: Anonym

Min kompis föder upp chiuaua och dom är underbara :)

Lätta att ha ,men de kräver likadan uppfostran som en stor hund då de har attityd ;)

Får ha mjukare hand bara.

kram

2008-12-09 @ 16:34:56
URL: http://madelli.blogg.se/
Postat av: Sanna

Mina grannar har en Shih tzu, helt underbar! Kompis med min katt och jattesnall, klarar att vara ensam och skaller bara om okanda manniskor kommer in i huset = nastan alltid tyst! Vilket uppskattas av mig som inte ar hundmanniska! :)

2008-12-09 @ 16:50:32
Postat av: Ellen

Hej, min vän hade en Lasapso, den var söt. Men blev inte så fin när den blev gammal. Detta kanske inte spelar så stor roll. x)

Men jag håller helt o hållet med om att Goldens psyke är fantastiskt, har aldrig träffat en ovänlig golden :D Yorkshire är hemskt fina hundar också.

Lycka till med hunden! Du lär inte ångra dig

2008-12-09 @ 17:10:10
Postat av: pam

Min dagmamma hade fullt med Golden Retrievers. Jättesnälla hundar, men inte speciellt vaktiga utav sig. Dom skulle släppa in tjuvar.

Min bästa kompis har en sån där liten sak.. Det är ju som en hamster man får lyfta över mattkanten. :P inte heller en hund som kan beskydda en om det skulle vara något. Dom skäller som galningar också.

Världens bästa hund är schäfer, det har jag en, hon är så otroligt snäll och social, ett litet plåster efter mig och lämnar mig inte ur syn. HON vaktar och älskar människor samtidigt.



Men det blir ju också vad man gör det till, men alla hundar har väl olika grunder också.



kram

2008-12-09 @ 17:12:50
URL: http://itspam.blogg.se/
Postat av: Lisa

jag har en blandning mellan shih tzu, lasapso och bischon frise eller hur det stavas hehe;P

Hon är verkligen jätte söt=)

2008-12-09 @ 17:45:11
URL: http://lli.blogg.se/
Postat av: Sarah

HERREMINGUD! Shih tzu &Yorkshireterrier, GUD vilka söta hundar. Jag gillar inte alls hundar, men dom var SÅ söta, okej you changed my mind. Jag tror jag ska skaffa en av dom... Guuuuuuuud, vad söta! Jag tror jag är kär i dom =( haha :)

2008-12-09 @ 18:13:22
Postat av: Anna

Det är himla fina hundar! Kram

2008-12-09 @ 18:15:36
URL: http://psyksyster.blogg.se/
Postat av: Anonym

En chansning på vem du är (i e-postrutan). Svara i ett inlägg tack!

2008-12-09 @ 18:23:33
Postat av: Felicia

Det enda jag vet är att gilden kräver mycket, den behvös stimuleras..

2008-12-09 @ 18:50:42
URL: http://detvackraste.blogspot.com
Postat av: linda

Jag själv har en golden retriver! riktigt trevliga hundar ändå. Sjukt gosiga och ibland nästan FÖR sällskapssjuka.. ;D

2008-12-09 @ 19:06:46
URL: http://burnitup.blogg.se/
Postat av: Louise

Vi hade en kille som var tredjedels golden. Han var helt underbar! Saknar honom som satan, var tvungna att avliva honom den 30 september, han blev 13 år...

2008-12-09 @ 19:16:50
URL: http://justasecond.blogg.se/
Postat av: sara

har tyvärr ingen aning! men sjuttsingen så söta :)

2008-12-09 @ 19:53:56
URL: http://sarase.blogg.se/
Postat av: lisa

Jag vill också ha en liten vovsing. Men den skall gärna förbli valp resten av livet :)

Så söta bilder du lagt upp. Sitter bara å ler!

2008-12-09 @ 20:07:23
URL: http://atstorningsfriskajagbli.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Lasapso- gud vilken sötis!

2008-12-09 @ 20:38:24
URL: http://theparty.blogg.se/
Postat av: Anonym

Heej! ååh, ja jag fick en shih - tzu när jag fyllde 11 år, nu är jag 18. hemskt nog så dog hon förra veckan, (har aldrig vart så ledsen i hela mitt liv) men hon va verkligen världens mysigaste, goaste, gladaste hund som fanns :) JÄTTEGO HUND!! de som kan vara jobbigt är ju pälsen.. om man har den lång. men om man klipper den så är den ju ganska lätskött. :)

2008-12-09 @ 20:55:06
Postat av: veronika

Jag har fyra chihuahuor hemma. Det är underbara hundar som inte kräver allt för mycket jobb. Det vill säga innan de blir rumsrena och använder hela huset som toalett, en liten pöl efter en av mina hundar är inte så farligt att torka upp. De är däremot inte lika mesiga som folk verkar tro! Jag brukar gå ut och gå med mina i upp till två timmar och fortfarande när man kommer tillbaka vill de inte gå in. Det är riktiga ena busfrön som är lätta att ta med sig vart man en ska! De passar bra att ha i lägenhet och kommer älska dig mer än allt, de är så gosiga och snälla!

2008-12-09 @ 21:00:53
Postat av: lovisa

jag har en goldenblandning (border collie och schäfer och hälften golden)och jag kan bara säga att hon är den bästa, klokaste hund som finns. Lynnet är helt klart en goldens. Dock är hon lite stor, jag vill också ha en liten en när jag blir äldre. Och så hårar hon så man inte tror det är sant...

2008-12-09 @ 21:56:54
Postat av: Anonym

Jag har en Australisk sillkesterrier som ser ut som en yorkshire men den har mer silkes len päls och längre vid näsan. Eftersom att dom är terrier är dom väldigt envisa men de är lätt värt eftersom att dom är så hiiiiiiimla underbara, kolla in silkesterrier med, göööölllliga :)

2008-12-09 @ 22:14:10
Postat av: Ida

Jag skulle inte välja Bichon iaf. De är verkligen såna där gapiga småhundar och det är ju verkligen skitjobbigt. Sen är småhundar svårare att dressera. Själv har jag en retriver som aldrig varken kissat lr bajsat inne, inte ens de första veckorna vi hade honom och vi har kunnat gå med honom utan koppel från första början och har har aldrig rymt. Dessutom älskar han andra hundar, barn och alla människor överhuvudtaget.

Sen så känner jag ganska många personer med småhundar som gör sina behov inne, trots att de är två-tre år och dessutom är de gapiga. Så fort någon går utanför, kommer hem lr är i trappen. Jag är inte så förtjust i de så att säga.

2008-12-09 @ 22:18:32
Postat av: qube

jag har precis fått en chihuaua/papillon/shitzu :)

2008-12-10 @ 09:45:02
URL: http://angelacaroline.blogg.se/
Postat av: Anonym

haha, det kom en liten golden till min familj för 4,5 år sedan. först liten och söt. nu stor och hårar ner överallt. ingen har riktigt tagit sig fölr att uppfostra honom, så han är galen... men med rätt intentioner skulle det nog kunnat bli en riktigt trofast liten (knappast :)) krabat av honom!

2008-12-10 @ 09:52:39
Postat av: emma

Välj inte en Golden Retriever bara för att den är söt säger jag bara, det är en stark självständig hund som behöver otroligt mycket träning och en husse som den kan lita på. Dvs, om du har ätstörningar och problem med vanliga vardagssituationer - välj inte en Golden. Det behövs som sagt mer arbete med den än folk tror, både sällskaps- träning och arbetsmässigt.

2008-12-10 @ 21:18:57
Postat av: Emma

Jag har själv en Golden och kan lova att det är den bästa vän jag någonsin haft. Men tyvärr skaffade jag henne när jag var som sjukast, och dom är så fruktansvärt känsliga för sinnesstämmningar att hon blev mer som en kurator än en hund. Och det sitter i.

Samtidigt kan en Golden bli väldigt stor och ta mycket plats spec. i jämförelse med en liten hund som du egentligen vill ha.



Som någon tidigare har skrivit så är Papillon en ras jag rekomenderar. Jag har gått hundlinje på gymnasiet och har träffat många olika hundraser. De raser du nämnder ovanför är sådanna hundar som lätt blir väldigt skälliga.



Mops är annars en ras jag skulle rekomendera. Du kan ha otur och måste till veterinären med dem lite omftare än med tex. en terrier, men vad jag har förstått så har du inte problem med pengar till veterinärbesök ;)

Dessutom har dom minimal pälsvård och är helt nöjd med enbart promenader om du känner att du inte vill tokträna bruks eller lydnad med hunden.



Fråga gärna om du undrar nånting mer :)

2008-12-10 @ 22:03:28
URL: http://missgrimm.blogg.se/
Postat av: Emelie

Naw va söta ! (: funderar på att köpa en golden till min pojkvän, men vet inte än!

2008-12-11 @ 17:57:56
URL: http://devote.ebergman.se
Postat av: Therese

Jag har två shih tzu, och jag säger bara en sak. Du kan inte få tag på en underbarare hund, jag har haft hund hela mitt liv, olika blandraser, jakthundar, collie, springer spaniel. Jag har aldrig trivts så bra med en hund som shih tzu, dom är HELT UNDERBARA!!!! <3

2008-12-18 @ 16:15:29
Postat av: Emma

Jag jobbar som assistent för en mkt framgångsrik uppfödare av yorkshireterrier, och hon har runt 12 hundar. Jag tror inte riktigt att jag har en korrekt uppfattning av yorken som ensamhund eftersom de flesta av hennes hundar alltid har varit på kennel med andra hundar lite mindre mänskligt umgänge. Men, jag tycker det är en otroligt sällskaplig hund, alla hundarna älskar att kelas med och sitta i knät. De kan vara lite skygga mot främligar, men när du väl har lärt känna dem så är det verkligen underbart snälla. De är lättlärda och ganska aktiva också, inga slöa hundar. Om du inte ska ställa ut hunden rekommenderar jag till hundra procent att du klipper den. Eftersom den har så fin och silkig päls kan du inte hålla den lång utan att den ligger upprullad på papiljotter, och det tar en förbannad tid att hålla ordning på ska jag säga.



Själv har jag en phalène, vilket är urtypen av papillion innan de avlade på de uppstående öronen. Du får googla för bilder, enligt mig är det en av de allra vackraste och eleganta hundraserna som finns. Phalènen har ett ganska speciellt psyke, det är den ras som ligger närmast vargen av alla raser. Den är väldigt självständig, väljer själv när den vill ha kärlek, men då kan den ligga länge i knät och bara mysa. Det är en mycket klok hund, jag tänker ofta att det verkar som att min hund förstår vartenda ord jag säger, även vanliga meningar människor emellan. Lättlärd och kvick, intresserad av att få arbeta med tex spår eller människosök, även agility. Pälsen behöver du endast borsta. Jag tycker verkligen det är en underbar ras eftersom den inte är så krävande, men ger mig allt jag vill ha ändå. Rekommenderas! Lycka till med hundsökandet! Kram

2009-01-02 @ 16:35:41
Postat av: elin

De sex förstnämnda hundraserna är ganska lika på det sättet att de är ganska stirriga av sig. Självklart är de inte i naturen elaka på något sätt, men det är ändå vanligt att de är något nervösa och "skälliga".



De är alltså inte lika trygga till psyket som många Goldens är. Nackdelen med Golden retrievers är att de på grund av sin populäritet blivit sönderavlade. Uppfödarna har alltså inte tagit hänsyn till föräldrarna psyke, utan avlat på "alla" hundar. Och som du antagligen redan vet så nedärver hundar psyket delvis från sina förräldrar :)



Så det jag vill ha sagt: Goldens = supermysiga och trygga i sig - men det finns en hel del "undantag" tyvärr.

Småhundarna = lätthanterliga tack vare sin storlek, men inte mycket till hjärna ändå :)



Har själv haft ett flertal goldens, samt chihuahua, lasapso och yorkshireterrier

2009-04-19 @ 00:39:32
Postat av: kiwi

Jag har en shih-tzu som jag haft i ett år nu och skulle verkligen rekommendera rasen! Min vovve är helt fantastisk, lättlärd, sällskapssjuk och skäller inte alls. Jag var orolig att han skulle bli en av dom små "ettriga" hundar man sett som tokskäller men han är helt tvärtom. Just nu ligger han över mina ben och sover :) Angående pälsvården, har du sett hur dom ser ut med lång päls? Usch! Jag klipper min lille så han ser alltid ut som en liten lurvig valp och då behöver man inte göra så mycket.

2009-04-22 @ 11:21:09
Postat av: B

Hej, jag har en Bichon Havanais och kan rätt mycket om dem. Min hund heter Theo och är VÄLDIGT sällskapssjuk och snäll. Han är också lättlärd, bra med barn, och verkligen inte skällig. PS! hunden på bilden ser PRECIS ut som min!

2009-10-18 @ 20:47:25
Postat av: b

förresten, mejla gärna mig om frågor, skulle va så kul=)

2009-10-23 @ 19:32:34
Postat av: Linda

min chihuahua är jätte gosiiiig :D

2010-01-23 @ 22:36:44
URL: http://oochiie.blogg.se/
Postat av: Malin Hagström

naw! :)

jag tycker att du har EXTREMT bra hundsmak !

jag har en hund som är blandras med Bichon frissé,lasapso,bolognese. Alla bilderna påminner mig om honom. Gizmo heter han :)

fin blogg förresten !

jobbigt med anorexi ! :(

2010-04-23 @ 11:19:21
Postat av: Linda

Naw<3

Bra hundsmak!

Mina favorit hundar är Bichon Havanais/Bichon Frisé

Bolognese, lasapso Yorkar Papillon, Japansk spets

Och min absolut favorit är Shih Tzu <33 Älskar den rasen!! Ska skaffa en sån men Jag undrar om någon har nån hemsida om den rasen ??

Skulle vara tacksam om du kan säga den till mig

.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.::.:.:.:.:..:.:.:.

2010-04-23 @ 20:09:05
URL: http://Mydog.com
Postat av: Matilda

Åh jag läser ingeom hela din blogg nu :) Min hund är blandras Havanais och lasapso, sen phalene också ;)

2010-05-08 @ 20:06:21
URL: http://blogg.veckorevyn.com/mmmatildas
Postat av: flowerandpower

jag har en Bichon Havanais , en svart

den är lite missbildad , den har nämligen för långa ben &

vi klipper den kort hårig , annars blir dom , as långa

i pälsen ! Dom är goa , lekfulla , roliga ..

haha när hon har ducshat , rullar hon runt och gnuggar

sig i soffan xdd , ser ut som om , hon inte får nudda marken och ska glida på sidan ... hooppas det var till någon hjälp !

2010-08-08 @ 22:45:18
URL: http://flowerandpower.blogg.se/
Postat av: Josefine

Jag skulle också rekommendera Bichon Havanais, vi har haft en go' kille i snart 7 år. Han är världens finaste och han har som en egen lite personlighet. En sak med han är att om man vill ha mindre hårvård så kan man klippa bichonen, vilket är skönt. Bichon är oerhört lättlärda, trogna och snälla mot ex. barn. Dom kräver nästintill inget heller eftersom dom är så små. sedan är det ju ett massivt plus, dom är både allergivänliga och fäller ingen päls!

Hoppas du hittar rätt hund för dig!

2010-09-06 @ 09:37:05
Postat av: camilla

hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej hej

2010-09-17 @ 10:33:43
Postat av: Carolinn-Zendaya

söta jag har en shih tzu den heter Niko super söt

2011-04-24 @ 18:34:47
Postat av: emma :)

Hej sökte på google på bilder av hundar & då kom din blogg upp, så jag läste lite!

Min granne har en shih tzu valp som är 13 veckor nu, och han är en slags super hund nästan :) han är billig, allergi-vänlig, fäller inget + att han är super söt & älskar att busa & leka hela tiden :) Han blir bara dubbelt så stor som han är nu! Så det är en liten hund :)



Fast dom andra hundarna är också otroligt underbara, ifall man kunde skulle man ju ha en av varje :) Golden retriever hundarna, är en av mina favoriter, har så mjuk päls, gullig, busig & allt man vill ha :)



Hoppas att du hittar någon hund !

kramkram

2011-08-15 @ 21:43:17
URL: http://kallasannerr.blogg.se/
Postat av: isa

Jag har en tollare, den är mycket lik en golden fast en aning mindre, han är jättegosig och gillar att vara tillsammans. Så en tollare skulle jag verkligen rekomendera!

2011-11-13 @ 14:56:12
Postat av: Sari

guuuud så söta

2011-11-24 @ 20:34:24
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: sari

vilka godingar

2011-12-06 @ 22:32:37
URL: http://tuulikki.blogg.se/
Postat av: DEBBY

ASÅ ALLA HUNDAR E JÄTTE SÖTA DU SKA VÄLJA EN HUND SOM E DIN TYP

2012-02-11 @ 18:57:05
URL: http://MODEFRIENDS.BLOGG

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se