Jag har konstiga ideal?

image205

Jag har nog ganska konstiga ideal.

Vi satt vid lunchen igår och satt och diskuterade kroppar. Jag satt och kommenterade vilka jag tyckte var tjocka, och mina kompisar blev alldeles förskräckta. "Men Anna, hallå, hon är ju NORMAL!"

Men FUCK IT! Dom är inte smala! Dom kanske är normala. Nej. Dom är inte ens normala. Dom är tjocka! Tjocka, tjocka TJOCKA!

Har man brett arsle så är man TJOCK. ALLA kan vara smala! Skitsnack om olika kroppsbyggnader, klart att alla ser olika ut, men det har ju inte med smalhet att göra...! Jag blir så trött på tjockisar ursäkter. Fan alltså.

Kommentarer
Postat av: RiotGirl

Jag blir också irriterad på alla de klassiksa tjockisursäkterna, men just den här har de en poäng i. Det finns dem som har jättelätt att få muskelmassa och som akn behålla den i många år utan att träna medan t.ex. jag måste lägga manken till för att det ska synas (att en blir starkare och så känner jag ganska fort). Och de med större benstomme ska ha lite mer fett på kroppen för att omsluta skelettet och muskelvävanden ordentligt, de har därför svårare att bli smala om de försöker.

Dock finns det ingen människa som behöver ha ett BMI över 23, enligt mig är 23,0 absolut sista normalviktssiffran. Och de som inte tränar behöver aldirg äta mer än 1400 kcal per dag, mer behöver inte en människokropp. Att en ska äta 2000 kcal per dag är bara en äcklig vana.

Det här gäller ju då friska människor. Anorektiker vill ju inte äta så mkt som 1400 kcal om dagen och BMI 23 känns ju fetare än det fettigaste fetto.

2008-01-30 @ 14:19:57
URL: http://anapower.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag har gett upp alla dessa diskutioner om hur en kropp ska se ut. vad jag än säger så är det fel, och istället får jag höra att man ska ha en fet rumpa och bröst som vattenmeloner. Annars är man okvinnlig. Fine, se ut så ni men där sitter jag och har inte i närheten av stora bröst med ideal där NR är perfekt. Inte för att jag själv är smal, men smalare än mina vänner iaf. Och smalare ska jag bli.

2008-01-30 @ 14:47:24
URL: http://dearlittlediary.webblogg.se
Postat av: sandra

ja alla kan vara smala om man svälter sig själv som du men tänkt på att för många människor så finns det något viktigare i livet än att vara smal o offra så mycket för smalheten att man svälter sig. ditt liv är grymt mycket sorgligare än deras liv med en bred rumpa. de mår kanske i alla fall 100ggr bättre med sig själva o slipper spendera sin tid på besatthet av mat, spyor och träning....sorglig är vad du är och alla andra med dessa snedvridna sjuka ideal!

2008-01-30 @ 16:19:11
Postat av: blomma

BMI blir klurigt när man styrketränar. de tjejer som tävlar i bygge räknar istället fettprocent. de är så tunga i förhållande till sin längd att deras BMI blir sjukt missvisande. när de är inne i sin tävlingsperiod har de på mellan fyra och sex procent fett. det är så lite att man kan se lymfkörtlarna i ljumskarna. men deras BMI är superhögt om man tittar på siffran.

2008-01-30 @ 16:53:44
URL: http://blommaland.blogspot.com/
Postat av: Miriam

URSÄKTA? Så nu är det inte bara fel på tjocka & mulliga, nu är det fel på NORMALA också? När fan ska du ge dig? Alla människor i världen tänker absolut inte som du, & gör de det så är det dags att tänka om. HUR TROR DU ALLA SKULLE MÅ OM DE LEVDE EFTER DITT IDEAL? Vill du att alla ska gå runt & må dåligt, bara för att du själv gör det?

Vet du, alla har ett val. Visst, du kanske har valt ett liv av evig svält, & jag tycker jävligt synd om dig. Men vi andra härute kanske inte vill leva ett olyckligt liv. Vi kanske vill veta vad LYCKA är. Du kommer aldrig hitta lycka om du fortsätter sådär, du kommer bara bli olyckligare & olyckligare ju fler kilon du tappar.

THIN IS PERFECTION? NOT.

Det finns ingenting som heter perfektion hos oss människor, för inte en jävel är perfekt! INGEN, hur mycket vi än försöker kommer vi aldrig ens komma i närheten av perfekt. För vi är inte menade att vara perfekta. Och svar på din fråga; Ja, du har jävligt vrängda ideal. Du är inte i närheten av normal, men du skulle kunna bli om du bara lyssnade på folk & brydde dig om att må bra, istället för hur många kilo du tappar eller hur många kalorier du får äta varje dag. Du kan få ett RIKTIGT liv, lilla vän. Sumpa inte den chansen genom att svälta ihjäl dig.

2008-01-30 @ 17:49:51
URL: http://mirremurr.blogg.se
Postat av: S T E P H

Jag har ett runt ansikte. Och det kommer jag ha hur många kg jag än går ner :( sitter i käkbenen tror jag. men ska inte ljuga, har fettiga kinder

2008-01-30 @ 19:36:28
Postat av: Anonym

jag är glad att jag inte har dina ideal

2008-01-30 @ 19:56:24
Postat av: A N O N Y M

Våra ideal är väldigt lika.

2008-01-31 @ 01:11:23
URL: http://myprecious2.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du behöver hjälp.

2008-01-31 @ 10:26:19
Postat av: c

till alla som inte fattar men kommenterar ändå:
anorexia är en sjukdom som vilken som helst. anna kan inte hjälpa att hon har det.
att klanka ner på någon som har en sjukdom är bara lågt. skulle ni får för er att klanka ner på en som är cancersjuk ?
skulle inte tro det.
anorexia är en psykisk sjukdom som personen i fråga inte kan hjälpa att han/hon har. som vilken sjukdom som helst.
däremot verkar folk tycka att det är "stört" så fort det är en psykisk sjukdom. att man är "dum i huvet" o.s.v och/eller får skylla sig själv att man inte äter. men det är inte så himla lätt.
förstå att såhär ser hon världen.
visst, anna har en rubbad kroppuppfattning. men som sagt, hon har en sjukdom. det är inget hon har valt själv. att tycka hon är "dum i huvet" som har den uppfattningen är så jävla lågt.
blir så irreterad när jag läser sånt som ni skriver.
ni skriver att hon "har valt att leva sitt liv i svält" m.m. det är ingenting hon väljer. det är en SJUKDOM ! man kan inte välja att ha en sjukdom.
att ni är så trångsynta och inte fattar det.
en uttjatad mening, men försök sätta er in i det.
herregud. ni borde läsa bloggen för att verkligen förstå, inte läsa den för att störa er på anna och tycka att ni själva är så bra och "normala".
tack för mig !

2008-01-31 @ 14:01:46
URL: http://cecildahlg.blogg.se
Postat av: elsa elbas

jag känner igen mig.
men jag har lärt mig att inte tala högt om vad jag tänker. jag försöker även att ändra på mina ideal.

jag försöker att inte se ned på människor som är tjocka eller normalviktiga, det är svårt.
ärligtalat är det de som borde se ned på mig.
jag har inget liv, allt jag lever för är för att vara smal, för att få svälta.
och vad fan har det gett mig? absolut ingenting.

jag har tappat kontakten med alla "normala" vänner. de har rest jorden runt, flyttat hemifrån, börjat plugga, träffat nya människor, skaffat pojkvänner...

jag, jag har inget av det. jag är ensam och kan inte äta när jag är själv. har fyllt 22år och klarar inte av att bo ensam! varit tvungen att hoppa av gymnasiet två gånger, för att bli inlagd, jag har gjort klart gymnasiet (äntligen) men när jag skulle börja plugga sket sig all, och nu går jag på behandling igen.
jag kan inte ens räkna hur många gåner jag har gått på olika behandlingar.
det här är inget liv.

om du vill inse det, så försök att söka hjälp och ändra på dina ideal.

du förstör ditt liv.
förlåt om jaag är hård men det är saningen.

2008-01-31 @ 16:04:10
URL: http://spaderdam.blogg.se
Postat av: miss xl

Jag halkade in på din blogg via en länk...

Skulle vilja ge dig en stor kram och ta hand om dig. Folk bryr sig visst, även om det kanske inte känns så för dig nu. Jag skulle vilja ställa dig en hypotesisk fråga. Om ditt barn i framtiden skulle få anorexia/bulimi hur skulle det kännas och hur skulle du hantera det? Förövrigt skulle jag vilja ta ett jävligt seriöst snack med din mamma som har kastat ut dig... hur gammal är du?

Jag hoppas ditt förhållande till mat en vacker dag kan bli bra och du kan börja älska dig själv precis som du är och njuta av livet.

Till er andra vill jag säga. Snälla sluta uppmuntra henne. Det är en livsfarlig sjukdom som kan sluta med döden!

*KRAM*

2008-01-31 @ 17:32:36
URL: http://xl.webblogg.se
Postat av: sandra

c: men om hon själv vet att hennes kroppsuppfattning är helt fel och att det är hennes sjukdom (för det vet hon ju!) varför sitter hon här då o klankar ner på andra?
min kommentar har inte me hennes kroppsuppfattning att göra, vi tänker väl dumma o elaka saker om andra dagligen men inte går vi väl o skriver det i en blogg eller säger det då när vi vet att det är fel? varför inte hålla det för sig själv när man vet att det är fel att säga så om andra människor? anorexi är väl inte en ursäkt för att förolämpa folk hur man vill eller? man styr ju inte sina tankar men man kan fortfarande styra vad man säger och skriver..det gör ju vi andra dagligen (med eller utan sjukdom)..
Och ja jag vet att det är hennes blogg o hon skriver vad hon tycker men då är det väl vår rätt som läsare att skriva vad vi tycker också då eller?

2008-01-31 @ 18:46:20
Postat av: Catya

Hmm, ja normalt tycker jag visserlgen är just... NORMALT.
Jag är normal, med ett BMI på 21,8, men ner ska jag, till ca 19 är mitt mål.

MEN, det jag också reagerar på är tjockisursäkterna.
"Fetma är genetiskt" "Det är en sjukdom"
Fukk that!
Fetma är lathet, dumhet och okontrollerade, karaktärslösa människor.

Jag har vägt 115 kg.
Jag har haft ett BMI på ca 35.
Min mamma är överviktig, min syster är överviktig, jag VAR överviktig, men är uppenbarligen ett bevis på att om man försöker så går det ju att bli smal.

Jag tycker iofs inte att jag är smal nu. Jag är lite för fet men ska minsann jobba bort det.

Fetma är ingen sjukdom.
Jag tror inte ett skit på att det är genetiskt.
Och, i stort sett alla vuxnas benstomme väger lika mycket i förhållande till längd, så "kraftig benstomme" är bullshit.

2008-02-01 @ 08:18:37
URL: http://www.catya.se
Postat av: c

sandra:
ja fast jag skrev ju inget om att hon klankade ner på andra. försvarade inte det heller. det jag däremot försvarade att dom som skrev "du är onormal som svälter dig" och liknande.
ne du har helt rätt bara för man är sjuk vetyder inte det att man har rätt att snacka skit om andra.
men folk som skriver att man "är dum i huvet" och liknande och "får skylla sig själv" om man har anorexia är så jäkla korkat ! anorexia är, precis som jag skrev innan, en sjukdom som alla andra. det är inget man väljer och kan därför inte hjälpa att man har det.
nu vet jag inte om du är samma sandra som skrev innan, men det var iaf en sandra som skrev "ditt liv är grymt mycket sorgligare än deras liv med en bred rumpa. de mår kanske i alla fall 100ggr bättre med sig själva o slipper spendera sin tid på besatthet av mat, spyor och träning....sorglig är vad du är och alla andra med dessa snedvridna sjuka ideal!".
och det tycker jag är att sparka på en som redan ligger ner. hon kan som sagt inte hjälpa sin sjukdom och att därför skriva att hon är sorgligt är bara ännu sorgligare.
jag har själv en kompis som har haft anorexia. hon blev frisk ifrån det och är glad att hon är det nu. men då, under tiden hon hade anorexia, så resonerade hon exakt lika dant. att mat är äckligt, att tjocka är äckliga. hon tyckte att det va för mycket att väga 50 kg.
men det är som sagt en psykisk sjukdom ! inget hon valde själv. hon fick gå på rehablitering och blev bättre och är idag normalviktig. hon är glad över det.
och jag skulle aldrig i min vildaste fantasi få för mig att säga att hon va en sorglig människa som inte åt och tyckte att 50 kg är övervikt.
för det är en sjukdom !
sjukdomen är sorglig, ja. men inte personen som har den !

2008-02-01 @ 14:22:09
URL: http://cecildahlg.blogg.se
Postat av: ronnie

tycker synd om dig...=(

2008-02-03 @ 03:11:45
URL: http://www.wasabilicious.blogg.se
Postat av: Ell

Jag tycker att du ska söka hjälp istället för att andra anorektiker ska sitta och uppmuntra dig!

2008-02-22 @ 22:16:27
URL: http://ellisa.blogg.se
Postat av: Jennifer

Ursäkta du säger att vi ska skita och inte lägga oss i ditt liv att du mår dåligt för att vi säger att du är för smal och så.. Men hur tror du inte andra mår när du säger att dom är tjocka när dom är normala hur tror du att man mår då jag blev en gång kallad för tjock slutade med att man åt mindre tränade rassade i vikt nu är ja smal men liksom ja glömmer aldrig bort hur hårt det tog på mig det gjorde så ont ja ville inte gå ut skämdes hatade mig själv hatade att se på mig själv ville inte gå till skolan för va rädd att ja skulle bli kallad fetto tjockis utav såna smala brudar som dig. Så du mår dåligt när folk säger du är för smal men andra mår dåligt när dom får höra att dom är tjocka. Och allvarligt du behöver hjälp.

2008-02-27 @ 12:30:45
Postat av: Kaia

Kan ni inte ge er!
Ge fan i att misshandla Anna verbalt!

Trodde era föräldrar lärt er att inte sparka på de som ligger.
För ni tycker väl att hon är svag och sjuk, en lägre stående varelse?
Skäms!

Ja, anorexia är en sjukdom, men pro-ana är något man aktivt väljer själv.
Så lämna alla PRO-anas ifred, låt oss svälta oss till döds, för det är väl vad ni tror?

Anna, ta hand om dig ordentligt!

anonym ana

2008-02-28 @ 18:53:45
Postat av: angelina

du vet väll att det "tjocka " människor kan också ha anorexia va? ..

och sen va fan sluta döm människor och förnedra folk . du har din uppfattning som jag tycker du bord hålla tyst om . du låter bara mer sjuk i huvet när du öppnat käften.

om du vill att alla ska ha ätstörningar som du så
tänk om gumman vad är du 19 år? bete dig vuxet för fan .

du sitter där och snackar om dina sjuka grejer och allt. och vet du hur många som är trötta på dig .
slår vad om att din pojkvän inte står ut länge till med en sån som dig.

2008-04-07 @ 22:47:06
Postat av: hanna

du har inte tänkt på att tjocka människor kanske med har en ätstörning? eller att gillar att äta massa mat utan att tänka på vad du stoppar i dig!

2008-05-04 @ 23:38:47
Postat av: Anonym

hej , jag har börjat läsa din blogg för ett litet tag sen.

ja, jag är en liten nörd som börjar från början.

Men .. vill bara säga: Tack vare dig så har jag börjat tänka mera på min kropp och hur tjock jag igentligen är. Ta inte illa upp när du läser detta de är inte de jag vill att du ska göra. Din blogg har gjort att jag både får positiva och negativa tankar om vikten. Jag är i tonåren nu, och de är typ "viktigt" att se bra och smal ut.

Jag har tre kompisar som har lite problem med ätstörningar, och jag vet inte vad jag ska göra, de är visst vanligare än vad man tror. Men dom har inte de för att dom har haft de jobbigt när dom var liten, utan för dom tycker att dom är tjock ( De är dom absolut inte!)

Och de jag skrev nu , jag vill att du absolut inte ta åt dig. Men nu ska jag fortsätt med att läsa din blogg tills jag kommer fram till 2009 och se hur du ha de då.

Ta hand om dig!

2010-02-12 @ 21:07:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se