Amy Winehouse



Sorgligt, hon gör så mycket bra musik...

Vet ni vad jag kom och tänka på? Jag läser inte många andra anorexi - bloggar, för jag vet hur mycket dom triggar mig. Jag läser några sådana bloggar, men bara av folk jag känner.

Det lustiga är att ibland så kommer jag över någon pro - ana blogg, och så läser jag om deras "dåliga dagar". Deras "dåliga dagar" är som mina "bra" dagar! Det är så sjukt att folk kämpar för att ha det så jävligt som jag har det. Att KÄMPA för att äta lite, varje dag. Det är sinnessjukt.

Jag tycker att det är fruktansvärt lätt att svälta (vilket naturligtvis är jättedåligt, jag vet...). Och så finns det folk som kämpar som djur och ändå äter hur mycket som helst, typ dubbelt så mycket som mig på mina bra dagar. Varför ska man då ens försöka svälta? Jag förstår inte.

Kommentarer
Postat av: S

Det är inta så du ska tänka.

Jag tycker också det är jävligt dumt det, men tänk aldrig så för då gör du det bara värre för dig själv.

2008-12-29 @ 22:54:13
Postat av: susan & tyra

kikar in..



Snart är det nyår, skaru ha nåt nyårslöfte? ;)



kramar !

2008-12-29 @ 23:49:53
URL: http://tyrassusans.blogg.se/
Postat av: Lizz

Läste precis världens mest korkade svar på en fråga om viktfobi:

"Enligt Lee (Hongkong) 1993, är 60 procent av anorektikerna inte rädda för att bli feta." Det är ju för helvete därför man får anorexia, man TYCKER man är FET och man VILL INTE bli fet!? När jag hade ätstörningar så tyckte jag att jag var svinfet och min största fobi var mat och att bli fet.



"Personer med viktfobi har ofta en förvrängd kroppsuppfattning. De tror att de är mycket fetare än vad de är." Istället för att svara den stackars människa som frågat kan man ju istället svara, de tror de är mycket större än de är, eller liknande. Annars säger ju människo-helvetet att man ÄR FET men inte SÅ FET som man tror. Störda människa, vad jag blir arg på den som svarat!

2008-12-30 @ 09:03:03
Postat av: Nan o Kev

Jag har varit i samma sitts, sedan några månader tillbaka är jag påväg ut ur djävulens nät, det är en så tuff tid, det är hemskt, läser din blogg titt som tätt och känner så igen mig, DU är inte ensam om dina känslor, du är INTE ENSAM, jag och många fler vet vad du går igenom, även vad jag just nu går igenom. Men tänkte tipsa dig om en bok jag fick av min kompis i julklapp, jag har gråtit floder utav den, du kanske redan har läst den " Jätten i spegeln" om inte så LÄS den...



Du får gärna skriva till min mail om du undrar någonting, behöver prata, det är alltid lättare att prata med någon som VET hur man har det och vad man går igenom.



MASSA KRAMAR/ MIG

2008-12-30 @ 09:30:38
URL: http://askungensaga.blogg.se/
Postat av: ewelina

du är stark! <333

2008-12-30 @ 10:28:36
URL: http://whereistherainbow.bloggagratis.se/
Postat av: Perfektion by Emma

- är så trött på båda de märkena förstås, nu är jag tillbaka i göteborg och ska dra ner en sväng på stan sen för atts e om jag hittar några godingar.



jo visst är de bra att bo nära lager.. men man är så bortskämd emd de att man inte uppskattar de.

2008-12-30 @ 10:51:22
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: z

du har själv varit där en gång, man behöver inte gå många månader tillbaka i din blogg för att se det.

så svara på frågan själv.

2008-12-30 @ 11:59:48
Postat av: rebecka

Hej! :)

Min frågestund i bloggen är i full gång, kika gärna in och lämna några tankar.

kram/r

2008-12-30 @ 13:06:45
URL: http://rrrebecka.blogg.se/
Postat av: Moa

åh, jag känner igen mej så mycket! jag läser flera anorexiabloggar & jag blir väldigt ofta avundsjuk, på att dom är så smala medans jag blir itvingad mat! även fast jag vet vilket helvete det är att ens sätta sej vid bordet & se på maten kan jag inte sluta tänka att jag oxå vill vara så igen. och jag försöker undvika anorexibloggar, men det går bara inte.

2008-12-30 @ 14:01:57
URL: http://moaslife.blogg.se/
Postat av: Elise

Det kallas ju bulimi, och det är en lika psykisk sjukdom som anorexi.....så man kämpar lika mycket men till skillnad från målmedvetenheten kan man inte kontrollera det ibland och hetsäter och kräks-flera gånger om.....(och jag ÄLSKAR Amy Winehouse)

2009-01-03 @ 12:04:17
URL: http://relise.blogg.se/
Postat av: Mae

Vad konstigt skrivet av dej. Ätstörningen sitter inte i mängden mat utan i kroppsuppfattning och ätandemönster. På behandlingshemmet som jag var på var det jag och två andra anorektiker, och två bulimiker och en hetsätare, men alla hade fastnat i samma strävan efter att gå ner i vikt. Och denna strävan beror ju i grunden på andra problem som man vill fly ifrån. Jag har inte heller hetsätit men jag tycker ändå att det är helt jävla vidrigt att glorifiera svälten (även om du skriver att du vet att det är dåligt så antyder du ändå att de som hetsäter/överäter är "svagare"). Fast det kanske inte var så du menade? Jag tycker det var konstigt och trångsynt skrivet av någon som är sjuk själv. Ätmönstret är SYMPTOM även om grundsjukdomen är densamma. Du verkar himla sjuk och jag önskar att du vaknar upp och tar emot hjälp, och ännu viktigare -inser ditt eget ansvar över ditt liv. Och att du får höra det här på riktigt också av en närstående istället för en kommentar på din blogg, för jag tror verkligen att du behöver höra det.

2009-01-03 @ 21:02:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se