Grönsaker i ugn - del II

Och kom ihåg att strö havssalt över grönsakerna innan ni kör in dom i ugnen.

Sedan kan man under tiden dom grillas i ugnen steka på något gott kött - lövbiff, rostbiff, kyckling, tofu, quorn.

Grönsaker i ugn - steg för steg



Ta en morot eller två - eller tre eller fyra.




Dela den i bitar.




Bitar broccoli.




Dela upp den i bitar också. Broccoli blir härligt krispig och knaprig när man steker dom.




Ta en squash. Förfärligt smaklösa som dom är, men blir supergott när man ugnsbakar dom.



Se till att få tjocka skivor. Annars bränns dom fast i plåten.




Färska champinjoner.



Se till att få dessa ganska tjocka också. 




En gullök.



Dela upp den och sära på alla "delar" av löken så att allt tillagas jämnt.




Det borde se ut ungefär så här alltså. Och sedan drisslar du olja över alltihop. Jag brukar ta olivolja och KOM IHÅG att vara generös med oljan, den "förbränns" i ugnen och kommer "försvinna". Risken är att grönsakerna blir torra om du inte har tillräckligt med olja.



30 minuter i ugnen på 200 grader. Godare än så blir det inte... chips, pommes frites, potatis, pasta, släng er i väggen!

Rosé



Nej nu är det jag som tar med mig roséflaskan och drar ner till parken vid mig. Ska dessutom bara bli varmare och varmare idag... perfect!

Lövbiff

Hade en intressant diskussion med en vän häromdagen. Jag äter alltid min lövbiff så här:


Alltså platt.

Hon äter alltid sin lövbiff så här:


Alltså ihoprullad med massa joxx i.


Hur äter ni eran lövbiff?!



Färdigmarinerad kyckling



Om ni inte provat den så tycker jag att ni ska göra det. I vanliga fall brukar jag peppra sönder min mat, men ibland byter jag till den färdigmarinerade kycklingen (från Guldfågeln).

Ni kan se alla sorter som finns HÄR (ni får bläddra ner) och där kan ni även läsa näringsvärden och ingredienser


Just nu puttrar två bitar kyckling i pannan och jag har gjort lite sallad. Så det blir min middag idag.

Vad blir det för mat



Yeey, nu är det Per Morberg i rutan! Love, love, love. På tv4+.

Istället för chips



Ett tips om ni är sugna på chips men inte vill äta det är att rosta lök i ugnen. Löken blir söt och krispig och smakar liknande chips.

Gör så här: Skär löken i stora bitar och dela på dom. Häll över valfri olja och strö havssalt över, in i ugnen i cirka en halvtimme på 200 grader.


Blir jättegott och nyttigare än "vanliga" chips.

Kissies kollaps



Jag skulle tro att det beror på pillrena hon knaprar i sig. Hon köper generisk Reductil (alltså inte äkta Reductil utan en som liknar Reductil) via Internet. Jag personligen skulle aldrig våga käka något jag köpt via Internet.

Hennes Reductil kan lika gärna vara fyllda med arsenik. Det lät ju dessutom som att hon fick ett epileptiskt anfall, och inte bara ett svimmningsanfall, vilket leder mig att tro att det var pillrena som är boven i dramat och inte bara undernäring.

Det är så himla sorgligt. Hon blir nätmobbad varje dag och självklart tar hon åt sig, annars skulle hon ju inte banta som hon gör just nu. 


Jag säger som Ellen - be kind to one another.

Wow.



Eller snarare euw.

Duscha



Åh vad jag måste duscha. Stinker värre än den värsta uteliggaren och hårbotten är så fettig att det går att steka mat med det överflödiga fettet. 

Men ändå sitter jag här och låtsas som att det regnar. Jag orkar verkligen inte...

Middagsfunderingar



Sitter just nu och funderar på vad jag ska äta för middag. Har tagit fram både lövbiff och kyckling... är nog egentligen mer sugen på lövbiffen faktiskt. Kycklingen är ju nyttigare och magrare, men så ska jag ju inte tänka.

Måste börja lära mig att äta det jag är sugen på. Och äta det när jag är sugen på det, inte vänta på grund av några dumma tvångstankar.

Blair Waldorf





Vad snygg hon var när hon var yngre. Såg precis första avsnittet av Gossip Girl och himmel vad mycket snyggare hon var då.

Mors dag



Visst är det nu på söndag? Vad ska ni ge era mammor?

Förbannade studenter



Nää, skoja bara. Älskar er och eran energi... lite har ni att ana att helvetet står för knutarna. Lycka till!

Just nu



Tittar på Efter tio med Malou von Sivers
(eller vad hon nu heter). Där pratar dom återigen om plastikoperationer. Kaio, Katarina Janouch, Åsa Westerlund och Meral Tasbas är gäster.

På fyran just nu.

Kebabkött



Visste ni att kebabkött faktiskt är ganska nyttigt? Det har en låg fetthalt och det är "fint" kött som används. Såg på Gordon Ramsays "The F word" att köttet är "nyttigt" och mycket bättre än många andra kötträtter.

just nu äter jag kebabkött med sallad och någon dressing med vitlök. Supergott, nyttigt och välgörande.

Melon



Random tanke: jag tycker inte om vattenmelon. Jag avskyr det faktiskt. Skulle kunna tänka mig att äta det under pistolhot men inte annars.

Däremot är jag barnsligt förtjust i honungsmelon. Det är riktigt gott. Så nu vet ni det.

Uppdrag granskning



Om ni missade programmet om plastikoperartioner kan ni se det HÄR. Jag har inte sett det och vet inte om jag vill se det - alla program är så fruktansvärt vinklade och jag tror inte på det som sägs ändå.

Har ni sett det, vad tyckte ni?

Plastikoperationer



Nu om bara bågra minuter så sänds "Uppdrag granskning" och det handlar om skönhetsoperationer. Tänkte att det kunde vara lite relevant med tanke på min utseendeficering. En del storbloggare ska vara med också, har jag hört.

Klockan åtta på kanal 1.

Vad fan ska jag skriva om?



Har verkligen inget alls att skriva om. Kan ju berätta om min middag, tänkte steka lite kött med sallad nu, så det är min middag.

Vill ni veta något speciellt om mig?

Tjäna 100 000 kronor





Fick förresten höra att personerna i Jersey Shore hade en grundlön på massa tusenlappar, men i nya säsongen har dom bergärt löneförhöjning - på 100 000 kronor! Och dom fick igenom det!

Sinnessjukt.

Nothing



Jag har verkligen inget att skriva om. Jag orkar knappt tänka och att sätta sig ner och skriva något intressant finns liksom inte på kartan.

Vad blir det för mat


En person jag blivit kär i: Per Morberg. Älskar honom på något sjukt vis, älskar hans program "Vad blir det för mat?" Han är sjuk, konstig, annorlunda... och jag älskar det. Spana in honom och hans program HÄR.

Motivation


Har noll motivation att göra något alls, har varit så i ett par dagar.


För en vecka sedan blev jag påmind varför jag inte umgås med tjejer. Jag hatar andra tjejer, alla är falska och bryr sig bara om utseende, kläder, vem som umgås med vem osv. Jag är så jävla trött på kindpussande utseendefixerade kändis - wannabees.

Who need girlfriends when you can have boyfriends?

Dröm eller verklighet?

Jag kan tänka mig att det är så här knarkare känner sig. Jag är allt, allt är jag. Jag lever i ett abstraktum, ett stiljte.
Jag pratar med mig själv när jag går helt själv på gatorna, för jag hör folk prata med mig och jag svarar högt. Problemet är när jag svarat så inser jag att jag är helt ensam på gatan.

Jag hör röster



Ni vet att jag fått både benzo och Propavan och Atarax osv, men nu fick jag en ny "insomningsmedicin".
Jag somnar alltså vid elva ungefär, efter att ha tagit två tabletter. Vaknar en timme senare, kränger ett piller till, somnar om och vaknar efter en halvtimme, då tar jag den sista tabletten - för nu faaaan ska jag väl få sova?!


Närå. Vaknar klockan halv två ungefär och går in i badrummet där jag har en allvarlig komversation med personen i spegeln. Först blev jag irriterad över att hon avbröt mig och försökte gestilkulera åt mig. Sedan insåg jag med en djup chock att det är jag i spegem, för hon blinkade åt mig när jag hade ögonen öppna. Sedan fortsatte dom vanligtvis vara öppna.

Hells Kitchen och matprogram


Älskar ju matprogram, roligare finns inte. Hörde någon sjuk statistik som sade att varje timme sänds det minst 10 matprogram - I SVERIGE.

Underbart, tycker jag.

Cheap Monday




Alltå jag ttror inte att ni fattar hur glad jag blev i förrgår, Köpte ju två par stycken skitsngga jeans från Cheap Monday för bara 129 spänn. Sinnes, gå till Weekday i Stockholm!

Irriterande

Jag r sjukligt trött på att behöva skriva in "<br>r" , för ammars blir det inge mellanslag. Hjälp?!

Vem är tjejen till vänster?



Känner ni igen personen till vänster?

Förbereder middag


Ikväll blir det ugnsstekta rotgrönsaker och lövbiff. Erkänn att ni är lite avundsjuka! Näråå.

Idag har jag shoppat massvis (min mor har dåligt samvete). Om ni bor i Stockholm och är hyffsat smala så gå till Weekday, där finns massa superskinny jeans för typ 60 kronor (!!!). Jag var som ett barn i en godisaffär! Det fanns hur mycket som helst kvar, dock bara i storlekarna 23, 24.

Amanda Swafford




HÄR finns en blogg där ni kan läsa om vad dom olika Americas Next Top Models gör just nu (bland annat). Läste om Amanda Swafford (bilderna) och där står det att hon nu är helt blind.

Fy FAN vad jag känner för henne. Hon har en son som hon inte får se växa upp, hon kommer aldrig kunna se regndroppar eller soluppgångar. Jag börjar nästan grina.

Sover


Jösses, jag har typ sovit i två dygn - helt sjukt! Som att min kropp till slut har fattat att efter två år av ingen sömn alls att den måste sova, så nu har jag sovit i nästan två dygn.

Sjukt jäkla skönt i alla fall.

"Jag är så ensam"



Anledningen
till att jag inte skriver så mycket om min ensamhet eller min anorexi längre är att jag är trött på alla dessa bloggar som skriver om det.

Vi måste börja inse att vi inte är ensamma om att vara ensamma. ALLA är ensamma. Varför klaga på det? Säg den person som mellan 10 - 25 som inte känt sig ensam någon gång.


Jag orkar inte skriva om det längre. Jag är ensam. Du är ensam. Jag har problem med maten, jag har problem med föräldrar, jag har problem med boende, jobb, karriär, pojkvän, familj, vänner. ALLA har det redan, så varför ska jag sitta och klaga på det? I'm tired of feeling sorry for myself.

Pollen


Någon som vet någon bra pollenmedicin? Receptfri.
Ögon och näsa bara rinner och rinner och jag håller på att bli galen, hela ansiktet har typ svullnat på mig också - jag ser alltså förjävlig ut.

Lunch med mamsen


Ska ut och äta lunch med mamma nu... vi får se hur det går.

Som vanligt ingen sömn


Åt sjukt mycket igår så hela natten har min mage bubblat och betett sig allmänt oförstående. Typ: "WTF, varför ger du mig mat?!"

Har haft råångest och bara legat och lyssnat på Runaways och Mötley Crüe hela natten.

Dagens förebild


Grejen är så här: min data kraschade så nu har jag inga bilder längre. Skittråkigt och jag har noll inspiration till att sitta och googla.

Jag saknar också den kategorin så jag ska försöka hitta samma fil och ladda ner igen.

OC


Jag mår bra, men är helt död, har noll energi i kroppen. Sitter och tittar på OC. Fyfan vad jag älskar OC alltså! Snacka om nostalgi.

Full


G*d jag är så full att jag inte ens vet vad vad jag skriver. Hoppas ni har de lika bra som jag! PUSS <3

Var är gränsen?



Mamman pumpar sin åttaåringa dotter full med botox. Det är ju sinnessjukt! Vet hon inte om att det är ett nervgift? Jisses...

Headache


Bohoo. Idag är jag trött, har huvudvärk och har suttit och väntat på en vän i flera timmar i onödan, jag tog helt fel på dag (så himla klantigt, blir sjukt trött på mig själv).

Nu kör vi


Kom igen Sverige!!! 1 - 1 än så länge men nu kör vi vidare... kom igen nu Sverige, kom igen bloggisar, nu hejjar vi på dom!

I am beautiful, no matter what they say



Jättevacker.

Tips mot mardrömmar/drömtydning


Okay, här är det jag har kunnat hitta som är hyfsat relevant och som kanske kan hjälpa.

Orsaker till mardrömmar:

  • Vissa sjukdomar, som feber, eller mediciner kan trigga en mardröm.
  • Traumatiska händelser som skada, dödsfall i familjen, att bli utsatt för våldsbrott etc. är också en vanlig bakomliggande orsak.
  • Oro och farhågor eller stress är vanliga orsaker till mardrömmar.
  • Sigmund Freud hävdade att vi drömmer om de saker vårt undermedvetna fruktar eller åtrår, därför kan mardrömmarna och ångestdrömmar vara det undermedvetna som bubblar.
  • Vätskebrist kan också få igång mardrömmar, eller obehagliga drömmar på samma sätt som en uttorkad människa lider av obehagliga hallucinationer. Alkohol kan också orsaka mardrömmar, förmodligen för att det leder till just vätskebrist.
Drömtydning:

Lik
* Du drömmer om lik – det är dags för dig att avsluta något i ditt liv. Det är något som du håller fast vid trots att det inte längre fungerar. Det är dags att lämna det, begrava det och gå vidare med ditt liv.
Fångad
* Du drömmer att du är fånge – kan tyda på att du stelnat till, stannat i växten. Är det någon situation du behöver komma loss ifrån?
Du letar
* Du letar och letar och letar efter något i drömmen – du saknar riktning i ditt liv, dags att lyssna på dig själv och dina känslor.

Första gången!


Wihoo! Jag vet att detta inte ofta är något att fira men jag har för första gången fått köpa ut på Systemet utan att behöva visa leg. Detta är ju stencoolt, haha.


Måste vara enda tjejen i världen som blir glad över det.

Mardrömmar


Jag drömmer så fasansfulla mardrömmar att jag vaknar mitt i natten.

Vaknade inatt vid halv två efter att ha blivit jagad under ett upplopp, det var ett enormt gängbråk och jag hade två småtjejer med mig som jag var tvungen att skydda. Jag kastar mig över en mur och reser mig för att ta emot en av tjejerna, och hör ett skott. Med en chock inser jag att jag blivit träffad rakt i halsen och kan inte andas längre, samtidigt inser jag att polisen ännu inte kommit och ingen kan ringa ambulans. Jag kommer dö.


Då vaknar jag av att jag försöker skrika men hela halsen är sammansnörd.
Jag är trött på mardrömmarna!

Dagens middag: räksallad


Funderar på om jag ska äta en räksallad till middag. Är lite sugen på den men vi får se, just nu känns ångesten lite för hög. Å andra sidan börjar jag bli hungrig så kanske kan trycka ner lite i alla fall!

Det blir bättre med Linda Lampenius (video)



Här har ni den, kan ni inte se den så gå in på DENNA länk. Sevärt program, jättevacker tjej.

Funkade inte att blogga??


Jag har försökt att blogga och fick nu ett meddelande som sade att det inte funkat för många.

Men jag lever i alla fall och frånvaron var inte frivillig, hehe!
Just nu lever jag livet med massa dekandenta människor och jag kan inte säga annat än att jag älskar det. Om jag skulle berätta om allt skulle ni inte tro mig, så ni får ännu ett lummigt inlägg som ni kan hata mig för, haha.


Nej men en massa jäkla kramar till alla er som mailat och frågat hur jag mår, jag mår jättebra men sitter inte så mycket vid datan nu heller med detta fina väder! Men kärlek till er <3

Snygg VS ful


Så många som tycker att Sarah Jessica Parker är ful - jag fattar fasiken inte det. Jag tycker att hon är så himla vacker, speciellt ögonen. Hon har ju blivit framröstad som världens fulaste kvinna och jag fattar verkligen inte det. Det är inte karaktären Carrie jag gillar, utan jag gillar Sarah Jessica som person.

Någon jag däremot inte fattar riktigt är Taylor Swift. Jag tycker att hon ser mycket sämre ut än Parker. Vad tycker ni?


Ellen DeGeneres calling Lady Gaga



I like Ellen. I like Gaga. Hon (eller båda egentligen) verkar så fruktansvärt ödmjuk och hon jobbar verkligen hårt, till skillnad från många andra stjärnor.

Morgonprogram


Varför går det inga bra program på tv på morgonen?

Utvik


Har fått ett erbjudande om ett utvik... frågan är, ska jag?

Koma


Shit, sitter som i koma. Måste egentligen duscha och fixa mig men det får fan bli en hordusch... är allmänt trött på livet just nu!

Det blir bättre med Linda Lampenius


Vem är Linda Lampenius? Kalla mig old fashion men jag har svindålig koll på svenska kändisar... hon ska i alla fall vara med i Det blir bättre som jag tipsat om förut och hon ska prata om sina ätstörningar.

Det gick bra!


Jag vet att ni hatar när jag skriver luddigt, men jag måste säga att mötet gick jättebra igår och jag tror det beror på er *wink wink*, haha.

Nej men som sagt, allt gick bra och om jag har tur finns det en fortsättning på det hela. More money to Paris, haha! Det gillas!

Tre personer jag vill träffa


Tips för förbränning


Har ni några supertips? Mina bästa tips är:


1. Ta alltid trapporna.
2. Rör på dig även när du sitter still. Sitt alltså aldrig helt still, rör på benen eller överkroppen etc.
3. Sitt rakryggad. Finns någon statistik som säger att förbränningen ökar med 10%.
4. När du tar trapporna, använd hela foten och inte bara tårna. Det bränner mer på baksidan av benen/rumpan (och det är ju något alla vill, eller hur?!)
5. Ät regelbundet för att "hålla igång maskinen", dvs din kropps inre!

Kan ni hålla tummarna för mig?



Kan ni göra det idag, från klockan fyra?


BTW så bubblar min mage på som sjutton, SKÖNT - det betyder att jag måste göra nummer två snart. Inte varit på toa på säkert två veckor så det ska bli... tänkte säga mysigt med det lät för äckligt. Äsch, ni fattar vad jag menar!

Snygga killar

Dom har en hel del snygga killar i den serien BTW...





Elakt



Seventh Heaven theme song... elakt mot oss som är ensamma egentligen. Jag har ju inget hem eller familj.

Bin Ladin är inte död


Jag ville egentligen inte skriva om det men fick en fråga om Usama. Jag tycker att vi ska vänta på bevis på att det verkligen är Bin Ladin som är död innan vi "jublar". Sedan är det ju en fråga om mänskliga rättigheter - hade det inte varit bättre att tillfångata honom och förhöra honom?

Jag personligen har svårt att tro att det verkligen är bin Ladin. Skulle tro att det är någon som liknar honom.

Rammstein på Volkerball




Om detta inte ger dig gåshud, God knows what will.

Det blir bättre med Magdalena Graaf


Såg på Det blir bättre med Magdalena Graaf igår. Starkt jobbat av henne att vara med där, har läst hennes bok också. Min enda fråga är: vad fan gjorde hennes syster?

Systern blir misshandlad och tvingas fly, får ett kontrakt på sitt huvud, och vad gör Hannah? Opererar brösten, viker ut sig... ja, vad mer? Ingenstans i boken står det att Hannah gjorde något för sin syster. Tycker inte ni att det verkar märkligt?

Heidi Montag









Om folk inte hade varit så förbannat elaka hade hon inte opererat sig, enligt egen utsago.

Tänk er själva att slå igenom som 19 - åring och samtidigt flytta till planetens mest ytliga stad. Ni blir där jämförda med Lauren Conrad som utses som jordens mest perfekta ängel av MTV, och själv får du höra glåpord som "hästansikte".


Inte konstigt att man blir knäpp i skallen av det och opererar sig. Säg den som INTE skulle göra det.

Pojkvän



Prion har legat på mig ett bra tag nu, har varit singel i kanske ett år och innan dess var jag i två förhållanden på fem år, men nu känner jag att det är dags för pojkvän igen.

Det är så mysigt att komma hem till någon som väntar på en... äta middag, somna tillsammans. Hm, undrar hur länge jag kommer tycka att det är mysigt innan jag tröttnar, haha!

Insomnia


Insomnia som vanligt, har varit vaken sedan två och tryckt i mig två päron... vill laga mat för jag är vrålhungrig, men orkar inte.

Katten ligger så klart bredvid och sover så gott... varför är jag inte en katt för?!

RSS 2.0












HälsaBlogg listad på Bloggtoppen.se