Close up on me

image227

Hur lång är du? Hur mycket väger du? Kan du sätta ut en bild på dig själv?
Jag är 175cm lång och väger mellan 50 - 53 kg. Jag vet inte om jag vågar sätta ut en bild på mig själv då jag inte vet om det kommer påverka mitt framtida jobb.

Tar du droger eller har gjort? I så fall vilka?
Jag tar inga droger för tillfället. Jag har gjort. Jag har provat allt men det jag gillade bäst var lätt koks (alltså kokain). Dom gångerna jag har tagit det har jag haft så sjukt roligt. Min pojkvän fick bort mig från skiten och det är jag verkligen glad för idag. Man slipper ångest-/panikattackerna i alla fall.

Jag är mest nyfiken på det där med modellagenturen, hur gick det med det?
Det gick väl inget bra... för jag hörde aldrig av mig till dom igen... Tänk om jag bestämmer möte, åker dit och dom tycker jag är för fet? huuuuuuh! Jag måste gå ner MINST fem kilo innan jag vågar.

Tips råd?
Jag gillar inte att tipsa folk till en ätstörning, men ett tips jag tycker är hyffsat "normalt" är att bara äta om man är hungrig. Och inte äta för att man "ska" äta. Och halvera (minst!) portionerna om du äter ute - dom är så SJUKT stora. En portion är lika stor som dina handflator!

Hur gammal är du? Hur gammal var du första gången du spydde?
Jag är 18, fyller 19 (född 1989). Jag var kanske.. 15, 16? Men först nu som det "flyter på" mera. Jag tvingar aldrig mig själv att spy, det kommer upp av sig själv. Tro mig, om jag kunde skulle jag behålla maten.

Har du tänkt någonting om att vilja bli frisk de senaste veckorna?
Jag tror att jag är ganska frisk, eller, jag är frisk när jag är med min pojkvän. Det är när jag är själv som ångesten och allt sätter sig i hjärnan och hjärnspökena kommer fram. Det är klart jag vill bli frisk, vem fan vill egentligen leva såhär... men jag kan inte. För jag tänker INTE bli tjock!! (Och jag vill träffa dig NU NU NU ! haha!)

Har du fått diagnosen: anorexia, av en läkare? Hur mycket vill du gå ner?
Nej, det har jag inte. Jag är för tjock tror jag. Jag vill gå ner till 45, mitt första delmål är 48.

Har du någon kontakt med någon läkare överhuvudtaget?
Nej, räknas psykolog och ungdomsmottagning och skolsköterska? Inte för mina ÄS dock.

Hur mycket vägde du innan du blev sjuk? Är du nöjd med din vikt nu? vad är din inspiraton till att gå ner i vikt?
Jag vägde 69 (BLÄ). Ibland, när jag ser hur min Boyfriend ser på mig. Sen ser jag mig själv och vill typ dö. För mig handlar det inte så mycket om ätandet... mår jag inte bra KAN jag inte äta. Och min önskan om att vara perfekt, och en så liten börda som möjligt för folk... och ju lättare du är dessto mindre börda, eller hur?

Vad är din motivation som får dig att orka fortsätta?
Ärligt talat så vet jag inte. Ibland vill jag bara slå mig fri, men så får jag sån ångest och måste lägga mig ner och stirra in i väggen typ för att jag mår så dåligt. Min motivation är att jag inte vill må dåligt - och det gör jag inte när jag känner mig smal och vacker och ren och tom.

hur länge har du varit sjuk? hur ser du på framtiden? antar att du vill bli frisk, men hur ska du gå tillväga?
Flera år... men först nu som jag har tagit tag i det och faktiskt gått ner mycket i vikt. Jag vet inte hur jag ser på framtiden, vågar inte se så långt framåt... och jag vet att jag vill bli frisk, men inte nu, inte idag, inte imorn... kanske om ett år? Jag vet inte. JAg vet inte ens om jag vill bli frisk, om det betyder att jag ska bli tjock. Då får det hellre vara.

Vad gör du för att stå emot hungern? Jag kan inte somna på kvällen om jag inte ätit. Ge tips!
Dricker något varmt. Dricker något överhuvudtaget - eller så somnar jag inte för det betyder att jag sover natten därpå.


Det där var ju roligt. Hehe. Not.

Kommentarer
Postat av: yellowplease

Jag skulle behöva låna din pojkvän ett tag. Bara tills jag gjort mig av med drogerna.
Nä men seriöst, han låter som en bra kille och du låter som en bra tjej. Hoppas du hittar motivationen till att kämpa för att bli frisk!
Jag känner igen det där med "ju lättare du är dessto mindre börda"
Ta hand om dig!

2008-03-09 @ 12:23:47
URL: http://yellowplease.blogg.se/
Postat av: Em-pem,

tja! har några bra tips till dig om du blir hungrig osv, käka lättfil! 1dl innehåller drygt 30kalorier, äter man sakta blir man mätt på en dl. Och är du sjukt hungrig, dela ner ett äpple i filen.

2008-03-09 @ 12:40:16
Postat av: Anonym

jag undrar också om du har din mens kvar`

2008-03-09 @ 13:37:21
Postat av: Anonym

"sklönt" se att de inte bara e för mig mqten kommer upp så fort jag äter...
take care//Bonie

2008-03-09 @ 13:41:03
URL: http://bonies.blogg.se
Postat av: AnnaP

yellowplease: haha, alla skull behöva ha en sån som min boyfriend ibland. Han är verkligen en one-of-a-kind! :)
em-pem,:bra tips, tack! ;D
anonym: jag tror det. ja äter p - piller, och har inte haft mens på två månader pga av dem... men jag tror jag är för tjock för att ha förlorat den :)

2008-03-09 @ 16:41:58
URL: http://myanalife.blogg.se
Postat av: anonym

det var intressant att läsa kram

2008-03-10 @ 17:26:26
Postat av: elsa elbas

jag förstår att du mår dåligt och så, men du ger verkligen tips till folk hur de ska göra för att bli ännu mer ätstörda. för det är ganska lätt att räkna ut att alla som besöker din blogg (inklusive migs jälv) har mat problem. att ha en ätstörning är ett helvete, ge inte tips till männiksor hur de ska komma till det helvetet. visa istället hur jävligt det är.

2008-03-10 @ 17:57:02
URL: http://spaderdam.blogg.se
Postat av: Lilium

det var inte du från stockhomsträffen jag såg. det var hon med slöjan från märsta, minns inte vad hon hette.

Jag har påsklov vecka 13, har du samtidigt? :D

2008-03-10 @ 19:39:59
Postat av: sandra

Fint att du inte vill ge bantningstips men med dessa kommentarer inser du väl varför många läser din blogg? om den inte är av terapeutiskt värde för dig, alltså att du inte blir bättre av att skriva av
dig eller nått så kanske du borde lägga ner bloggen o uppmana dina andra ätstörda bloggar vänner att också göra det. många vill tyvärr bli som du!

2008-03-11 @ 00:28:21
Postat av: M

måste fråga, första frågan skriver du att du provat allt ? när det kommer till droger? menar du heroin, syra och riktig absint då med ?

2008-03-11 @ 23:49:55
Postat av: Anonym

Hoppas att du tar modet till dig och ber om hjälp. Ingen ska behöva må så dåligt. Det är ju du själv som förlorar på att hålla på så här, eller hur?

2008-04-29 @ 19:49:11
Postat av: J

Vilken paradox! Min flickvän är 175 cm lång väger idag ca 50, tidigare 45 och har aldrig haft någon ätstörning. jag trodde din vikt var normal. stackars rika flicka, får du ingen uppmärksamhet alls från dina föräldrar?

2008-05-11 @ 03:03:41
Postat av: student

Hej

Jag går 6 terminen på socialhögskolan i lund. Jag står nu inför att skriva min c-uppsats som handlar om anorexia nervosa. jag har följt din blogg under ett tag och tycker den är intressant, jag undrar om du har möjlighet att ställa upp på en intervju till min c-uppsats. Jag har själv haft sjukdomen och vill nu undersöka hur det är att leva med sjukdomen och hur sjukdomen påverkar en individs levnadsförhållanden. Vilka upplevelser har anorektiker av sjukdomen, hur upplever de att sjukdomen påverkar deras sysselsättning, familj, hälsa och sociala liv.

Intervjun är frivillig och du kommer var anonym. Intervjutillfällena är en gång per person och varar ca 45 min- 1 timme.

Vid frågor och svar når ni mig på:

[email protected]

[email protected]

Med vänlig hälsningar en student



2009-04-15 @ 12:01:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se