Det dåliga sockret



Ursch vad jag tjatar om socker. Men det här är faktiskt ganska läskigt, att det är så mycket socker bara i juice?!

Socker är aptitretande och gör så att vi äter mer, det orsakar diabetes och gör oss sjuka på en hel del andra sätt. För att inte tala om huvudvärken man får... hm. Då vet ni det.

Kommentarer
Postat av: Mia

Och så är det alldeles livsnödvändigt för att hjärnan ska kunna fungera.

2008-11-25 @ 09:15:00
URL: http://detriktigalivet.blogg.se/
Postat av: Felicia

Det är därför jag alltid försöker dricka brämhultsjuice där det bara är fruktsocker

2008-11-25 @ 09:27:09
URL: http://detvackraste.blogspot.com
Postat av: Katrin

Typisk sådan där lista som man får panik av, men den ljuger för det är ju inte bara tillsatt, onödigt socker som nämns. Sockret i mjölken tex är ju laktos, och i ren juice är det fruktens naturliga fruktsocker. Alla frukter och de flesta grönsaker innehåller 'socker' i så fall, och de kolhydrater som inte är socker omvandlas till det i kroppen. Usch, vilken otäck lista om den tog upp allt som omvandlas till socker i kroppen. Sanningen är ju att medan för mycket vanligt tillsatt socker och annan ihjälprocessad mat inte är bra, så är naturliga sockerkällor som bär bara BRA för oss. Man mår bara dåligt om man börjar läsa sådana listor, och vad fan omvandlar de det till sockerbitar för?!? Ärligt, ingen använder ju sockerbitar nu för tiden!?!

2008-11-25 @ 09:41:55
Postat av: Anonym

jag försöker att inte läsa sånt här... jag har redan alldelles för mycket "nyttighetsinfo" i min hjärna, det ger bara ångest ju...

2008-11-25 @ 15:27:17
URL: http://outerbodyexperience.blogg.se/
Postat av: fine

du har rätt i sockret, den kan trigga inflammationer i kroppen och gör oss, precis som du skrev, sjuka. Alla stärkelse blir ju till slut till socker i kroppen, en av de värtsa livsmedel som ger mest insulinpåslag är t.ex majs. Och det är en riktig bummer, för jag älskar majs men hellre en jämn blodsockerkurva! :)



har läst igenom mycket av din blogg, och jag känner igen kampen. led av en blandning av anorexi/hetsätning/bulimi förra året och känner av sviterna ibland fortfarande. Skrämmande nog är det när jag får i mig för mycket socker och habegäret triggas igång som det blir som värst. det räcker med ett glas juice.

jag blev otroligt mkt bättre med kbt. får du hjälp?

2008-11-26 @ 02:04:36
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: AnnaP

Katrin: Det är ju fortfarande socker som påverkar blodsockret, sedan finns det ju och det är egentligen ingen skillnad på socker och socker, det omvandlas till samma socker i kroppen.



Anonym: Hehe, förlåt. =)



fine: Jag älskar också majs =) och nej jag får ingen hjälp just nu. Jag var inlagd men jag gick därifrån.

2008-11-26 @ 10:56:53
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: minus20kg

Man får inte diabetes av att äta socker. Diabetes är en ärftlig sjukdom men kan också triggas igång av andra sjukdomar, tex. cancer eller infektioner.

2008-11-26 @ 19:09:42
URL: http://minus20kg.se
Postat av: AnnaP

Hm, jo? Typ 2 diabetes som man kan få av att äta för mycket socker?

2008-11-27 @ 12:01:57
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: A

Det där stämmer ju inte!

Ja, räknar man fruktsocker (juice och krämer utan tillsatt socker) och laktos (mjölk) så blir det ju mycket socker. Men det sockret är ju fortfarande inte SOCKER BITAR. Det är inte ens samma sockerart ju. Man kan inte få sig ett enda livmedel om man inte vill få i sig någon mängd socker (alla sockerarter) Det går INTE att överleva.

2011-08-21 @ 14:17:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se