Jag är fanimej skitsnygg och jävligt intelligent



Det ni. Sug på den en stund.

Varför är det okay att säga "jag är intelligent" men inte "jag är snygg"?
När jag säger att jag är smart, då nickar ni och skriver "duktig flicka, ja ah, det är du!"
När jag säger att jag är snygg, då muttrar ni och skakar på huvudet. "Ner på jorden igen!" kommenterar ni.

VARFÖR är det inte okay att tycka om sig själv i dagens samhälle? (Ja, jag generaliserar, men ni förstår poängen.)

Kommentarer
Postat av: .

att säga att man är snygg är ungefär det fulaste man kan göra. vet inte varför, de är kanske för man ofta är snyggare än den man säger det till.

2009-04-21 @ 18:33:54
Postat av: anonym

Jag förstår heller inte det! Det är som det är förbestämt att man SKA ha dåligt självförtroende, tycka man är tjock, vara missnöjd med sig själv osv.. annars kollar ju typ folk snett på en och kanske tycker man är en bitch eller tror man är "bättre än alla andra", helt sjukt.. :S

2009-04-21 @ 19:08:55
Postat av: shadi

för i dagens samhälle får man inte vara nöjd med sig själv. man ska alltid sträva efter att bli snyggare och råkar man nån gång känna att man är snygg är det någon utomstående faktor som hindrar en.



alla som försöker tracka ner på dig är förmodligen osäkra på sig själva eller vill helt enkelt vara jävliga. strunt i det och va stolt över att du är stark.



utstrålning är det vackraste, hetaste, sexigaste och snyggaste som finns.



va snygg, känn dig snygg och stå för att du är snygg. haha. :)

2009-04-21 @ 19:25:56
URL: http://shejd.blogg.se/
Postat av: catrin

Är det verkligen folk som har skrivit så till dig?

Ingen här kan ju säga om du är snygg eller inte, vi ha ju aldrig sett dig, eller hur?



Viktigast är att du själv kan tycka att du ser bra ut.

Det tycker jag är ett STORT + för dig tjejen!

Kram

2009-04-21 @ 19:51:49
Postat av: U

För att du är säkert inte är snygg (kolla på dina bilder för det första) och jo gumman. Jag bor i stockholm.

2009-04-21 @ 19:52:59
Postat av: Ayla Catpaw

Hahaha jag brukar tycka att det är tvärtom... XD Skulle jag säga att jag tycker att jag är "snygg" så bryr sig ju ingen om det, men om jag säger att jag är intelligent så blir ju folk lite "...".

Fast det är nog pga mitt beteende, folk ser inte genom min ADHD...

2009-04-21 @ 19:55:11
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: Anonym

man vill inte vara ensam om att vara missnöjd med sig själv. om du säger att du är snygg, då betyder det att du är nöjd, och jag är inte nöjd med mig alltså vill jag inte höra att någon annan är det..



nu pratar jag inte om MIG men det är så jag tror att folk tänker. jag blir mest glad när folk säger att de tycker att de är snygga, men kanske inte om de säger det på ett visst sätt - "jag är snyggARE än dig" då blir det ju inte på samma sätt. då är personen inte nöjd utan bara.. elak. haha :)

2009-04-21 @ 19:55:26
Postat av: Anonym

Jeg menade det inte så, om det var min kommentar du tänkte på.

Jag menade bara om du tycker att du är snygg, jag tycker de är helt okej att säga men jag menar bara att du har haft/har anorexia och då brukar man inte tycka att man är snygg utan man tycker att alla kollar på en för att man är så ful.

Så känner jag i vart fall, men det är ju skönt i fall inte du känner så, du är säkert en skönhet precis som Paris Hilton.



Puss

2009-04-21 @ 20:04:02
Postat av: Anna

Därför att en anorektiker inte kan vara snygg. (Men kan såklart ha potential att bli det, med ett rejält antal fler kilon på kroppen.) En anorektiker behöver höra den osminkade sanningen för att verkligen förstå, sånt som: Du är ful. Du ser hemsk ut. Du är okvinnlig(/omanlig). Du är som ett vandrande skelett. Du är INTE duktigare än alla omkring dig som väger mer, du är SÄMRE eftersom du inte ens klarar av att äta normalt. Alla (icke-anorektiker) du möter på stan ser inte upp till dig för att du är så smal - de ser ner på dig för att du ser sjuk ut och för att du inte ens ser ut att klara att lyfta en medeltjock bok.



Fast jag vet såklart inte om det är därför som andra kommenterar på det sättet! Men skulle jag ha kommenterat (brukar inte göra det i den här bloggen) skulle det varit därför.

2009-04-21 @ 20:23:51
Postat av: Lloyd

Jag kan sätta rätt mycket på att du är både snygg och smart. Den slutsatsen drar jag av att ha läst din blogg ett tag. Jag gillar att du har åsikter och synpunkter på mycket, det är intressant!



Kämpa på för du är på rätt väg!

2009-04-21 @ 21:35:27
Postat av: Anonym



Du är mer schizofre än mig, det är nog det som stör de flesta.



o jag tycker inte alls att detär "fel" att tycka om ens egna utseende, men Du drar alltid in andra i form av "folk slänger avundsjuka blickar, killar visslar kors o tvärs". Du har aldrig skrivit bara "Jag anser själv att jag är sexig" eller "Idag är jag snygg som tusan". Du är beroende av bekräftelse, o det är DET jag tycker är osexigt, löjligt och omoget.



Z

2009-04-21 @ 21:36:03
Postat av: karin

Kan "U" som komenterar bara dra åt helvete!!!jävla bitch!

2009-04-21 @ 22:42:50
URL: http://,
Postat av: Malin

Är jag den enda som älskar jante-lagen? Det värsta jag vet är självgoda och självcentrerade typer som sätter sig över andra, usch!



Tänk om alla skulle fokusera på andras goda egenskaper och kanske ge någon annan en komplimang istället för att försöka skryta om sig själva? För övrigt tycker jag att alla är för egocentriska nu förtiden. Klart dåligtmående blivit en slags folksjukdom när man inte tänker på något annat än sig själv och hur man själv mår och ser ut 24/7. Istället kanske man borde göra något för någon annan och hitta sitt värde i det? Det är då man får ett äkta självförtroende som inte kräver att man tjatar ihjäl alla i sin omgivning med "fan vad snygg/smart jag faktiskt är!"

2009-04-21 @ 22:54:39
Postat av: pa

ofc, du är snyggast och smartast paris. we all know it =D=D=D PUSS!!

2009-04-21 @ 23:28:19
Postat av: josephine

Anna:

du är ju dum i huvudet?

man är fan inte sämre än någon annan för att man har ätstörningar. jävla pucko. ursäkta men du vet ju ingenting om denna sjukdom.

och vad vet du om att folk ser ner på henne? sjukt många människor ser upp till folk som är smala, sjukt många vill vara smala, drömmer om det (ätstörda som friska). som om du vet allt.

usch, blir bara arg av ditt inlägg.

2009-04-21 @ 23:47:17
URL: http://iwanttobefreefromthis.blogg.se/
Postat av: Patricia Klinteberg

Det är helt sjukt egentligen.



Att du är smart märker man ju när man läser bloggen, och det är du! Och vi har ju aldrig sett bilder på hela dig om man säger så, men av det vi har sett är du SUPERSNYGG och jag är helt säker på att du är en av de vackraste människorna på jorden :)



Och egentligen, har någon rätt att säga att någon är ful? Finns det fula människor? Nej. Alla är fina på sitt sätt! Och det viktigaste egentligen är ju att man är fin på insidan!



You go girl! Kämpa på! Du kommer fixa att bli frisk, du är stark!! :D



Kram!

2009-04-22 @ 07:17:43
URL: http://patriciaklinteberg.blogg.se/
Postat av: Tessan

jadu, jag har undrat samma sak en miljon gånger! Men att träna upp och säga att man är snygg till sin spegelbild är asbra! Det låter kanske inte så trovärdigt i början, men efter ett tag hänger hjärnan på! Vi tjejer i Sverige måste bli bättre på att gilla oss själva!!

2009-04-22 @ 07:50:03
URL: http://www.hayal.se
Postat av: Meli

stå på dig själv! det äör bra tjejen, dock vet vi ju inte hur du ser ut men det är bra med ett bra självförtroende :) förresten, läste i något tidigare inlägg att du loggat någons ip-nummer, vet du hur man gör det? jag är jävligt trött på en anonym som terrar mig.. Kram

2009-04-22 @ 10:25:37
URL: http://shakethis.blogg.se/
Postat av: Simone

Det borde va ok att säga att man är snygg. Det är såklart en smakfråga, "beauty is in the eye of the beholder", men jag ser inget fel med att man själv kan TYCKA att man är snygg. Så länge det stärker ens självförtoende och så länge man inte uttrycker det på ett nedvärderande sätt gentemot andra så why not!

2009-04-22 @ 10:47:36
URL: http://anamiasimone.bloggsida.se/
Postat av: Martin

Öh, Anna, det dumma är ju att en anorektiker kan ses som skitsnygg. Och må sjukt dåligt. För har du missat att Paris konstant får positiva kommentarer på hur smal hon är från sin omgivning? Och att inspirationsbilderna som dyker upp har nästan alltid visar pinnsmala brudar med garanterat lågt bmi?



Jag förstår mig inte på din kommentar. Visst, anorektiker behöver bli ställda mot väggen ibland, och bli omruskade. Men hade du sagt så till mig när jag var sjuk hade jag skrattat dig i ansiktet och låtit det glida av mig. Snälla ord hade däremot fått mig att bli gelé och storböla. Varför ditt behov av att kategorisera in anorektiker i en liten smal låda?



Anorektiker drivs ofantligt mycket av samhällets ideal (klyscha, men sant). Vi skulle INTE springa omkring och svälta oss om inte det uppmuntrades och alstrade komplimanger.



2009-04-22 @ 11:09:40
URL: http://andersmartin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se