Är det rätt eller fel?

Är det rätt eller fel av mig att vilja anlita en dietist och personlig tränare?

Jag vill höra hur ni tänker kring detta.


Kommentarer
Postat av: Anonym

jag tror att det skulle kunna vara bra! för då kanske de får dig på bättre tankar =)

asså dietisten kan ge dig bra mattips, som inte gör dig fet eller svältandes..

o tränaren kan se till att du tränar rätt och inte för mkt =)

2009-02-09 @ 11:54:11
Postat av: Jag

Jag tror precis som den förra som kommenterade. Det är nog bra för dig!

2009-02-09 @ 12:10:47
Postat av: mathyb

jaa, om de är väl medvetna om din situation!!!!

2009-02-09 @ 12:15:18
URL: http://mathyb.devote.se
Postat av: Hannah

Jag tror nog att det är en jättebra idé. De har ju full koll på vad de snackar om óch kanske kan ge dig lite perspektiv på dina vanor? =)

2009-02-09 @ 12:25:27
URL: http://hanelno.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag tror det är mycket, mycket rätt men som någon ovanför sa, så länge de är väl medvetna om din situation, utan att du förskönat den på något sätt.

Men tror väl mest på dietisten, vad ska du med en personlig tränare till så vida du inte behöver gå ner 20 kg eller planerar att bygga muskler för att ställa upp i world muscle championship. Tror att chansen finns att du kan utveckla ortorexi (tror det heter så?) med alltför stor hets kring träning.



Jag menar, du tränar ju redan med dina hästar, finns ingen anledning att snöa in sig alltför mycket på träning så länge du får daglig motion.



kram.

2009-02-09 @ 12:29:05
Postat av: Lloyd

Ja, vem som helst utifrån ser att du behöver hjälp, och jag ser när jag läser att du är på rätt väg men ännu inte helt insett ditt hjälpbehov.

2009-02-09 @ 12:29:29
Postat av: Sandra

Jag igen. Personliga tränare har ju i grundläggande arbetsuppgift att pusha på människor att träna både mer och bättre, och jag tror inte du behöver den pushen till träning just nu... Som sagt, daglig motion får du ju via hästarna om jag förstått allt rätt, finns ingen anledning, speciellt inte för dig.

2009-02-09 @ 12:30:55
Postat av: Anonym

Jo, om du berättar vilka förutsättningarna är så kan det nog vara bra. Om de är bra personer vill säga. Personlig tränare är jag lite tvkesam till, men om du känenr att du inte kan låta bli att träna kan det vara bra med en som talar om hur du gör det på ett måttligt och bra sätt.

2009-02-09 @ 12:46:46
Postat av: M

Det tycker jag låter jättebra! :) för då får du ju liksom "lära" dej att äta bättre o har du en personlig tränare också så slipper du känna dej tjock så fort du äter. Fast inte för hård o för mycket träning utan mer så du känner att du håller igång kroppen :)

2009-02-09 @ 12:55:04
Postat av: Anonym

Ja absolut. Då vet du hur saker och ting ska vara föratt din kropp ska må bra, samtidigt som du håller dig smal och snygg :)

2009-02-09 @ 12:59:42
Postat av: Ellis

Som alla andra sagt tror jag att dietisten är en strålande idé, samma sak med tränaren ifall h*n är väl införstådd med att du är sjuk, så att du har en "övervakare" som hjälper dig att hålla det på en vettig nivå, få muskler och så... Men som andra också sagt tror jag dietisten är det som kan hjälpa dig mest eftersom du trots allt håller på med hästarna redan..?

Massa kramar!

2009-02-09 @ 13:03:15
URL: http://sikorka.blogg.se/
Postat av: Anonym

om det är för att bli friskare så tycker jag att det är jättebra.

lycka till :)

2009-02-09 @ 13:57:10
URL: http://downdowndown.blogg.se/
Postat av: Simone

En fråga: varför behöver du en DIETIST och en personlig tränare? Du är väl näringsexpert vid det här laget, vet vad du ska äta för att må bra. En dietist upplyser dig bara om fakta, vilket du redan vet. Ditt problem är ju snarare att GÖRA dvs att faktiskt ÄTA. En personlig tränare? Igen, tror du seriöst du behöver träna för att må bra? Du behöver ÄTA för att gå upp lite i vikt, och ang. träning: du vet mycket väl själv faran i att träna som underviktig. Gå en promenad istället.

P.S Jag är varken dietist eller PT, bara en människa med sunt förnuft

2009-02-09 @ 14:59:59
URL: http://anamiasimone.bloggsida.se/
Postat av: Elina

Jag tycker det är helt okej, så länge de är medvetna om din situation! De vill ju faktiskt inget annat än att man ska vara hälsosam, och lagom!! Det finns ju inget som säjer att dietister bara går ut på att få en att gå ner i vikt, de ska ju hjälpa en att få balans i matintaget..! Jag själv fick faktiskt som förslag utav min psykolog (KBT-terapi)att ha en PT (som vet min situation) för att hålla koll på mig på gymmet och för att hjälpa mig... Det kan vara bra att ha någon att ha en relation till på gymmet också att vända sig till och så... Har själv ätstörningar så jag förstår hur du tänker.... Ta hand om dig! Kram!

2009-02-09 @ 15:14:10
URL: http://fiskelina.blogg.se/
Postat av: Ida

jag tycker som dom flesta andra här att det låter bra!

2009-02-09 @ 15:41:48
URL: http://metrobloggen.se/atstordtjej
Postat av: P

Så länge du följer dietistens råd och inte bara väljer ut det du tycker passar bäst tror jag det är bra för dig. Men det gäller nog att vara ärlig och säga att du har en ätstörning så att dietisten kan komponera en kost som underlättar ätandet och gör det mindre ångestframkallande för dig att äta. Samma sak med PT:n. Så kör med öppna kort och kanske blir det ett steg i rätt riktning mot ett friskare liv :)

2009-02-09 @ 15:52:51
URL: http://collarbone.blogg.se/
Postat av: moa

Jag tror inte alls att det är fel! Men det beror ju på. Dietisten tror jag hjälpa dig ändra din inställning och relation till mat vilket är väldigt positivt! Det med tränaren däremot, det beror på i vilket syfte. Jag menar motion är ju något som alla ska ägna sig åt i viss mån, "tjocka" som "smala". Alla kroppar mår ju bra av lagomt med motion. Men om du som du skriver i tidigare inlägg att du vill få en mer vältränad och stark kropp (om jag inte har helt fel?:)) så är det ju en bra idé. Men då kommer du måsta göra ganska drastiska matförändringar, och vara redo för det fysiskt och mentalt. Jag önskar dig all lycka och att du trots ditt sjukdomstillstånd försöker ta hand om dig så gott det går!



Jag tror på dig.

2009-02-09 @ 17:10:03
URL: http://moa156.blogspot.com
Postat av: Anonym

jag tycker inte att det är en bra idé. i vilket syfte ska du träffa en dietist? jag är övertygad om att du vet vad som gäller för din kropp ska kunna må bra igen. man måste äta och även äta balanserat. jag tycker att du ska snacka med en kbt-terapist som kan hjälpa dig med med tankar kring dig, din kropp och mat.

tränare är inte heller en bra tanke. och jag håller inte på och moraliserar över dig, jag har själv gjort den svåra resan och kommit ut helskinnad på den andra sidan.

jag läser din blogg varje dag och kommenterar ibland, jag hoppas det verkligen att du fortsätter kämpa på. du gör det bra.

kram

2009-02-09 @ 18:07:53
Postat av: Maria

Ja om du är beredd att följa deras råd och försöka bli bättre; inte om du bara följer "bli smal"-råden. Då tar du ju död på dig själv. Men om du seriöst vill bli frisk är det jättebra att anlita professionell hjälp, eftersom ditt förhållande till mat och träning kanske är stört?



(Användarnamn och lösen till min blogg: Marias)

2009-02-09 @ 19:06:00
URL: http://mariahelalivet.blogg.se/
Postat av: Anonym

du behöver jobba med din hjärna, inte bara de fysiska

2009-02-09 @ 19:32:09
Postat av: Mia

Det beror på vad du vill ha ut av det... En dietist, jättebra sålänge denna fungerar för att hjälpa dig äta dig ur ätstörningen.

En personlig tränare, kan kanske vara positivt sålänge denna inte tillåter dig att träna mer än vad du kompenserar via maten och enbart så lätt som din utmärglade, sköra kropp klarar av. Dvs. mycket lätt tränings som mer fokuserar på kroppsmedvetenhet än kaloriförbränning och muskelbyggnad.

2009-02-09 @ 19:56:26
URL: http://detriktigalivet.blogg.se/
Postat av: Sarah

Jag tror att du är mer behov av någon som är expert på ätstörningar, sen som en del i processen till tillfrisknande kommer du säkerligen, om du vill, få hjälp av en dietist.

I vilket syfte vill du anlita en personlig tränare?

2009-02-09 @ 20:16:18
Postat av: Sarah

Jag tror att du är mer behov av någon som är expert på ätstörningar, sen som en del i processen till tillfrisknande kommer du säkerligen, om du vill, få hjälp av en dietist.

I vilket syfte vill du anlita en personlig tränare?

2009-02-09 @ 20:17:43
Postat av: Anonym

dietist ja (om du är ärlig) men personlig tränare nej. jag tycker att du borde fokusera på att äta rätt nu, och sedan eventuellt börja träna sakta

2009-02-09 @ 21:23:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se