Bränn fett, köpa nya kläder - så blir du perfekt

Okay, jag vet att jag brukar säga att man inte ska skylla allt på media. Att ätstörningar och viktfobi och dagens ideal inte kommer ifrån en tidningsartikel.

Men jag tror fan att jag har ändrat uppfattning. Jag läste precis "Sofis Mode", ni vet, den där bilagan till Aftonbladet.
Sämsta skit jag någonsin läst. Bara hur man ska bränna fett och smala kvinnors hemligheter, och det var inte nådiga tips! URSCH. Det enda läsvärda var Annika Marklunds krönika.

"Aprikos och svart är sååå snyggt ihop". Skämtar Sofi eller? Bra skrivet... riktigt vackert, det riktigt strålar om det underbara vokabuläret.

Magnus Betnér har helt rätt. Sofi är som en billig kopia av Ebba von Sydow.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha, ja för smala kvinnor är ju en annan ras..

"de väger sig ofta"

jeees!

2009-02-26 @ 14:48:31
Postat av: Sanna

Jag maste saga att jag tycker den artikeln om smala kvinnor var bra, allt stamde in pa mig forutom att vaga sig varje dag, jag vager mig tva ganger om aret nar jag ar i Sverige och halsar pa mina foraldrar, jag ager alltsa inte ens en vag. :)

Sova har alltid varit viktigt for mig, jag behover minst 8 timmar for att kanna mig nagorlunda pigg om dagarna. Jag har atit frukost hela mitt liv, jag ater allt i lagom mangder, jag kan ata pa en Ben & Jerrys burk med glass i tva veckor, den ar sa himla mattande att jag ar nojd efter ett par skedar oftast. Jag lagar nastan alltid min egen mat, ar vegetarian, gor min lunch och tar med till jobbet. Och jag ater sallan sa jag kanner mig FOR matt, det hander da och da om jag varit JATTEhungrig. Jag ater dock inte typiskt "nyttigt" for det, anvander vanlig gradde och smor tex. Men jag trycker inte i mig mat for 5 pers. Jag tror det ar en stor skillnad mellan folk som gar upp i vikt och dom som inte gor det. Jag har till och med hort det fran mina vanner som brukade pendla upp och ner, att dom har inte samma mattnads kansla, dom kan ata trots att det redan ar nog.



Men jag haller med dig om att Sofi ar en billig kopia av Ebba. ;)

2009-02-26 @ 16:57:51
Postat av: Bea

Den där jävla Sofi är ju så egocentrisk så man kan spy! Grejen med henne är att hon tror hon känner massa kändisar för hon skriver om deras kläder precis som om de vore hennes vänner. ÅH!! Plus att hon ser ut som en jävla kanin med!

2009-02-26 @ 18:03:26
URL: http://ratedr.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag tror att endel viktfobier och sådant kommer från klädindustrin. Jag har ett BMI på 19,2 vilket är närmare undervikt 18,5 än övervikt 25,0. Ändå får jag köpa kläder i storlek M/L och jag är inte överdrivet lång. Man krymper ner storlekarna hela tiden och jag tror att det kan bidra till att många tjejer känner sig fetare än vad dom är.

2009-02-26 @ 21:03:52
Postat av: movemi

Att skylla ideale på media är fel.

Hur smal eller snygg man vill vara har man ju i huvdet. Idealet ligger i sig själv och majoriteten vill vara smala. I min förra skola fick jag höra hur smal jag var jämt och dom undrade om jag hade ätstörningar. Det hade jag inte enda tills dom började prata om det. Dom sattae press på mig över att vara smal.



Skönhet dvs vikt, utseende kläder och allt som hör till kan gå helt fel i bland.



Men vem vill vara som alla andra?

2009-02-26 @ 21:30:37
URL: http://movemi.blogg.se/
Postat av: Hanna

sv:Håller med dig till 100% angående Sofi Fahrman!!

2009-02-26 @ 21:35:01
URL: http://sweethanna.blogg.se/
Postat av: Miny

Åh, äntligen någon mer än mig som hatar den kvinnan. En kändiskåt wannabe helt enkelt.

2009-02-26 @ 22:48:53
URL: http://minyminy.blogg.se/
Postat av: Anonym

hemligheterna med smalisarna är sanna, och hur jobbigt kan det vara?

2009-02-27 @ 04:00:52
Postat av: B

sofi är en sån jävla tönt. hennes stil är så trist och slätstruken så det finns inte. gäääsp!

hon höll nåt tal på en förhandvisning av Sex and the city-filmen och jag SKRATTADE för det var så fånigt. Hörs aldrig mer, Sofi!

2009-02-27 @ 05:59:54
URL: http://horsaldrigmer.blogspot.com
Postat av: Marie.

Jag gillar din blogg, och bra inlägg.



Det är sånt här vi alla får göra aktiva val att välja bort som konsumenter av media och annat.



Och för oss med ÄS och vriden kroppssyn blir det en kamp i de flesta sociala situationer i ett samhälle där yta tyvärr blivit så starkt förknippat med person.



Tackar vet jag bloggar som dina. Ärliga, men med sunt förnuft.



Alla vi kan stå emot frestelsen att "köpa" den enkla vägen till "lycka".



Och jag hoppas & tror starkt på dig!



Kram Marie.

2009-02-27 @ 13:30:12
URL: http://mmmmm.blogg.sem
Postat av: Anonym

Jag blir så arg på detta. Det värsta är att man tar det till sig, bearbetar det och följer den idiotiska artikeln! Du har sååå rätt!

2009-03-01 @ 11:36:34
URL: http://relise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se