Tips för dig med panikångest



Det hjälper faktiskt att skriva om det. Panikångest.

Ni vet, när man sitter och pulsen bara blir snabbare och snabbare och man får panik av bara tanken på allt man måste göra. Man får sådan ångest att kroppen blir seg och tung och man orkar knappt tänka tanken på att resa sig och gå ett par steg.

Bara tanken är ansträngande, och man måste koncentrera sig på att fortsätta andas. Ryckningar i kroppen. Dödsångest. Man vill hellre dö än att resa sig ur sängen. Man vill hellre dö än att gå utanför dörren.

Motivationstips: ta ett steg i taget. Om du måste iväg, till exempel till skolan, dela upp alla bitar i småsteg. Res dig upp ur sängen, belöna dig själv genom att säga "det var bra gjort!" istället för att tänka på resten av stegen du måste göra. När man väl kommit igång brukar ångesten släppa.

Kommentarer
Postat av: Anonym

bra tips ^^

2009-02-19 @ 13:03:01
URL: http://unpretty.blogg.se/
Postat av: hon med ångest

Idag hade jag panikångest men det är sällan det går att stoppa för det kommer med en sån fart i ilska. Man börjar gråta och skriker lite sen fick min pojkvän mig att gå ut en stund. -Ja, det blev bättre men den går aldrig att stoppa. Inte för mig men bra att du lägger upp tips!(tummen upp!)

2009-02-19 @ 15:38:05
Postat av: Sara

Bra tips :)

2009-02-20 @ 11:49:47
URL: http://saarrraa.blogg.se/
Postat av: L

Har haft problem med panikångest senaste halvåret.. Men har fått hjälp och nu har de blivit bättre sista veckorna!

2009-02-22 @ 09:48:39
URL: http://hagasystrar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se