What am I looking for?



Jag vet vad jag flyr ifrån, men inte vad jag söker efter - sagt av Michel de Montaigne.

Vad är det egentligen man söker efter? Jag vet vad jag vill ha, jag vet ju egentligen vad jag söker efter. Jag vill ha en karriär. Jag vill ha ett äckligt dyrt hus, en lägenhet i varje storstad, och jag vill vara på resande fot året om. Jämt, jag ska kalla världen för mitt hem.

Vad är det högsta man kan bli inom en karriär? Är det president? Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Anonym

President eller premiärminister. helt klart!

2009-02-05 @ 22:57:49
Postat av: Elle

Det man egentligen söker efter är nog just att verkligen acceptera och GILLA sig själv och sina brister, men också, garanterat, att känna att man gör nytta i världen.. Men mina framtidsdrömmar ser faktiskt precis ut som dina haha, jag har definitivt planerat att ha stooor erfarenhet från olika kulturer osv när jag är gammal. Jag vill ha sett det mesta helt enkelt, och även som du ha en lägenhet i varje storstad.

Det högsta man kan bli inom en karriär är dock väldigt svårt att svara på, men jag skulle svara att det är när man jobbar med något som man är stolt över, brinner för och ger bra utbetalning. Sen vad det är för yrke är annorlunda från person till person :)

2009-02-05 @ 23:07:01
URL: http://thepuremorning.blogspot.com/
Postat av: Viola

Jag har följt din blogg ett tag nu och jag tycker det är helt sjukt, jävla tragiskt, och så onödigt!



Samtidigt vet jag precis vad du går igenom. Är själv numera en frisk anorektiker sedan några år, men får medge att likt den nyktre alkolisten dras till flaskan, så dras jag till det nojiga beteende vilket är grogrunden för sjukdomen. Jag skulle ljuga om jag sade att man blir helt frisk. Det blir man nog aldrig. Iallafall inte till 100%. Men det blir bättre. Det går lättare. Allt kretsar inte kring mat - motion. Får - får inte. Och man kan älskas för den man är och man får älska sig själv, hur man än ser ut/väger/presterar i arbetet eller på fritiden.



Det tog ett bra tag för mig att inse att mina vänner tycker om mig för den jag ÄR. Att killar faktiskt inte är särskilt förtjusta (iallafall inte mina killvänner) i uberbeniga tjejer eller att man kan äta utan att gå upp i vikt.



Jag fick hjälp i ett tidigt stadium. Skolsköterska, läkare, BUP...men det största stödet fann jag hos familj och vänner. Vem vet, utan dem hade jag kanske inte varit här idag... Jag grämer mig för de år jag slösade bort. Jag glädjer mig åt idag och inför framtiden. Pluggar till jurist, bor i en mysig lägenhet, har underbara vänner och njuter av mat och träning på ett balanserat vis. Man kan vända trenden. Man kan övervinna ana!



Kanske blev det osammanhängande och överflödig information... Om du undrar något eller bara vill skriva av dig, har du min mail!



Varmt lycka till, du är VÄRD att må bra!

2009-02-06 @ 09:16:34
Postat av: natta

Det högsta man kan bli inom något är väldigt svårdefinerat. Är man president och mår skit spelar det ju ingen roll, är man arbetslös och mår skit spelardet inte heller någon roll, för du kommer aldrig kunna njuta till fullo av jobb, lägenheter och pengar såvida du mår sådär. Det enda som kommer hända är i så fall att du byter ut en grej mot en annan, dvs du jobbar ihjäl dig istället för svälter ihjäl dig.

Och såvida du mår som du gör nu kommer du heller inte kunna att göra ditt bästa. Visst, ditt bästa utifrån din situation nu, men om du vore frisk är jag säker på att du skulle kunna ge jävligt mycket mer.

Jag menar absolut inget illa, även om det låter så, men tro verkligen INTE det, för det gör jag inte! Jag hoppas bara att du förstår att karriär inte är allt, ingenting så länge du inte kan njuta av det på rätt sätt.

2009-02-06 @ 13:17:41
Postat av: Jackie

Låter precis som min framtidsdröm det där :D Folk skrattar åt mig och säger "Lycka till med det", är det samma för dig?

2009-02-06 @ 14:51:00
Postat av: Ellis

Åh vad sjukt, skrev själv det där citatet i min blogg för inte så länge sen.

2009-02-06 @ 20:17:16
URL: http://ellisu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se