Diskutera inte vikt med mig.



Vad är grejen med folk och vikt och diskutera det med mig? JAG VILL INTE HÖRA.

Min tjejkompis igår: "... och hon har gått ner nästan 10 kg nu! Men säg inte att jag har sagt det!"
Jag kände direkt klumpen i magen. Jag måste också gå ner 10 kg, eller mer, för jag måste vara bättre än henne. Anorexin är ju min! Det är ju JAG som ska associeras med viktnedgång och smalhet. Inte hon. JAG.

Sedan kom jag hem till en grinig Boyfriend igår som inte hade ätit något på hela dagen och jag flög i taket direkt. Här ska jag sitta och äta sju ton mat om dagen för att folk ska stå ut med mig och för att jag inte ska vara grinig och gå upp i vikt, och så kan han skita i att äta. Gör han så för att jävlas med mig? Det är som ett skämt för honom.

Fan, förbannad jag blir. Men mest ledsen. Jag vill inte äta, jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte.

Kommentarer
Postat av: E

Du vill äta, innerst inne vill du, och du vill vara normal.



Du vill må bra, inte sjunka mer, det är nog nu

2009-07-08 @ 10:05:34
Postat av: catrin

TACK!

För att du nu har satt namn på min olustiga känsla.

Känner nämligen igen det där,

Om folk nämner att de bantar, att någon har varit så duktig och lyckats gått ner ett par kilo eller talar om att de kanske slarvat lite med maten. Får jag en super obehaglig kännsla. En stor klump i magen och känner mig enbart misslyckad (som vanligt) och tycker att det är orättvist. Jag vill ju också hoppa över maten, vill också gå ner i vikt osv.



När jag läste ditt inlägg så blev jag lite "glad"

Det är tydligen inte bara jag som känner så här.

Och nu har jag kanske fått en bättre definition (osäker stavning) på vad min obehagliga känsla innom mig igentligen säger. Tack!



Kram

2009-07-08 @ 10:53:28
Postat av: Jennifer

Jag känner precis som dig. Är de någon som ser smalare ut än mig får jag panik. Jag hatar när folk säger att "oj, hon måste gått ner fem kg". Men stå ut bara, försök <3



Btw; Är du tillsammans med din kille igen ? Kram.

2009-07-08 @ 11:43:05
URL: http://jjennifeh.blogg.se/
Postat av: CLAUDIA

Det blir bättre, jag lovar. Om du fortsätter att kämpa.

2009-07-08 @ 12:05:55
URL: http://HTTP://CLAUDIABLOMQVIST.BLOGSPOT.COM
Postat av: cissi

Jag vet precis vad du menar ,man vill alltid vara värst men försök att tänk om ,det är du som är vinnaren om du äter,då vinner DU mot anorexin den är den ända jäveln du ska tävla mot,jag tror på dig!

2009-07-08 @ 12:36:42
Postat av: Anonym

shit, bara gå och ät. Ta en kanelbulle.

2009-07-08 @ 12:54:29
Postat av: Anonym

fattar hur du känner hater när andrar inte äter när man själv måste. men för att bli frisk MÅSTE jag äta brukar jag tänka , har också A

2009-07-08 @ 13:04:53
Postat av: Anonym

Du måste äta! Och det där med att vara bäst på anorexi, eller förknippas med det, det vill säga VARA anorexi, vill du du verkligen det om du tänker efter?

2009-07-08 @ 13:33:02
Postat av: Sara

Nej, du ska inte slösa energi på att diskutera eller ägna dig åt vikt och kilon! Det kan andra få ägna sig åt...

Och det där med att andra får låta bli att äta... Som före detta anorektiker får man aldrig tacka nej till tårta eller fikabröd utan att bli misstänkliggjord. Suck.

2009-07-08 @ 13:55:24
URL: http://frenchcreme.blogspot.com
Postat av: Malin

Om du inte läst "I himlen får jag äta" så läs den. Jag låg hela natten igår och läste och läste. Galet bra bok!

2009-07-08 @ 14:15:52
URL: http://mecw.blogg.se/
Postat av: ätstörd

Hej, hittade precis din blogg.. Tänkte bara slänga in en kommentar.. Att jag vet vad du menar! det där med killen.. Och att folk inte fattar hur man känner med sånt där.. och självklart vill man vara bättre än andra när man känner att man inte är något utan sin äs.. Hoppas det går bra för dig iaf. xoxo.

2009-07-08 @ 19:03:53
URL: http://analyserad.blogg.se/
Postat av: kajsa-stina

Gumman jag vet precis vad du menar och det är skit jobbigt när någon säger så!

Men kämpa ändå vännen! :)

Kramar <3

2009-07-08 @ 19:31:01
URL: http://www.bilddagboken.se
Postat av: manda

Vet precis hur det känns.. Min "bästa kompis" vet om att jag bantar på ett mer sjukligt sätt och i våras började hon banta. Visst har hon varit lite småmullig, men ändå inte alls tjock! så började hon motionera varje dag och hålla predikning åt mej vad saker innehåller och att hon inte kan äta det ena eller det andra för att det var för mycket kalorier.. Skitkul när jag äntligen vågade äta någonting speciellt och hon började säga så..



jävla jobbigt.. :/

förresten påminner våra tankar om varann har jag märkt ! Du kan beskriva precis hur jag känner mej ibland väligt bra, tack. Såna som du behövs, för när man läser dina gamla inlägg märker man nog att du inte är samma människa längre, du har mognat. Och det är bra ! :) kämpa och ha de bäst<3

2009-07-08 @ 23:16:56
URL: http://www.amandaaaaa.devote.se/
Postat av: ane

jaa, helt enig, det er så sykt irriterende! venner som kommer å forteller at de ikke har spist hele dagen. og jeg bare nikker eller later som jeg ikke hører det. de som vet at jeg har problemer og så skryter de selv av hvor lite de har spist. det var jeg som ble tvingt til legen liksom. blæææ

2009-07-09 @ 00:02:18
Postat av: veronika

Jag säger som de flesta som nu kommenterat - att jag tycker; anorexin är MIN och ingen annan ska vara "värre" än mig

2009-07-09 @ 01:08:50
URL: http://veronika2.blogg.se/
Postat av: F

Åh stackars! Finns här <3

2009-07-09 @ 01:56:37
URL: http://keepmysecrett.blogg.se/
Postat av: Lizz

Hej tjejej. Tänkte bara slänga in en kommentar, dock har den inget med inlägget att göra.. Men har följt din blogg länge, du känner säkert igen namnet efter en hel del tidigare kommentarer?! Aja, skit samma. Till min upptäckt här..



Din blogg handlar om viktproblem och din kamp mot ätstörningar och anorexi, och folk kommer och slänger sina åsikter och synpunkter på elaka sätt och tycker du är dum i huvudet för "det är ju bara att äta. Ta dig en fet bulle" osv osv. Antar att de flesta som läser din blogg hamnat här av samma anledning som dig, just att de har problem med mat och allt därikring.



Därför förstår jag inte varför någon som aldrig haft/har en ätstörning skulle vara här? Varför skulle de söka på anorexibloggar om de själva är så perfekta utan minsta lilla problem?

Jag tror att de i själva verket bara är svartsjuka på dig (vilket ju faktiskt är väldigt dumt för detta är något man inte ens önskar sin värsta ovän).

Eller är det bara jag som lagt märke till det? Jag tycker då inte att det verkar logiskt nånstans att söka sig till en anorexiblogg "bara för att" och för att trycka ner personen i fråga ännu mer.



Hmm.. Aja. Kämpa på tjejen :) Jag tycker du är jätte duktig som kämpar åt rätt håll! Kram på dig

2009-07-09 @ 13:21:15
Postat av: Ayla Catpaw

"Därför förstår jag inte varför någon som aldrig haft/har en ätstörning skulle vara här? Varför skulle de söka på anorexibloggar om de själva är så perfekta utan minsta lilla problem?"



Men va? Varför skulle man söka sig till anorexibloggar bara om man själv har ätstörningar? :S

Jag är nyfiken på anorektiker, och surfar hursomhelst extremt mycket och hamnar på massvis med olika sidor. Och man behöver inte själv ha anorexi för att ändå kunna relatera till massvis med andra psykiska problem som anorexin skapar/beror på. Och många vill också läsa/skriva som stöd.

Visserligen antar jag att du syftade på just de som skriver dumma, oförstående inlägg som "ät en kanelbulle", men du uttryckte dig väldigt konstigt alltså, "perfekta utan minsta lilla problem"...



Skulle du säga att folk söker sig till t ex en blogg som handlar om en tjej som blivit våldtagen och försöker hitta tillbaka själva oftast också själva har blivit våldtagna?

Nej, självklart inte, även vissa eventuellt har. Och många som blivit våldtagna läser också andra bloggar hursomhelst.

Korrelaterat men inte kausalt...

2009-07-09 @ 22:13:33
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: Elin

Tycker riktigt synd om dig :( fortsätt kämpa!!

2009-07-10 @ 03:51:16
URL: http://emmaochelin.blogg.se/
Postat av: Fia

Hej. Jag känner igen mig, fast som en motpol. Jag vill äta, vill, vill, vill men "får" inte, inte i mina tankar. tills karaktären inte är lika stark längre och frossan sätter in. Och varje gång någon pratar om att gå ner i vikt, får jag en panik känsla och måste vara med jag ocskå. sjukt..

2009-07-10 @ 07:29:37
URL: http://minstart.blogg.se/
Postat av: Jennie

Förstår att du blir arg. Med all rätt. Hoppas du sa ifrån ordentligt och fick honom att förstå dina känslor. Stora kramar!

2009-07-11 @ 20:49:55
URL: http://jennienennie.blogg.se/
Postat av: Fröken Svår

Hej tjejen! Läst din blogg ett tag, men inte orkat kommentera försen nu.

Jag beundrar dig jättemycket, du verkar vara en oerhört stark tjej.

I motgångar har jag tänkt "shit, kan hon, kan jag!"



Om du vill känna dig riktigt smal någongång kan du surfa in på min blogg, du kommer känna dig så smal att du kan slänga i dig en middag med gott samvete.

Jag började blogga för ett tag sen, då vågen visade för mycket. 98 kg. Ja, jag skämtar inte. 98 kg.

Jag förstår inte heller hur jag har kunnat tillåta mig att bli såhär.

Men.. Behöver du pepp, titta gärna in!



Stay strong. <3 / fröken svår

2009-07-13 @ 15:01:28
URL: http://kittyoncrack.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se