Förtydligande

Okay, sluta läs om ni inte är intresserade av hur jag menade med förra inlägget.

Såhär menar jag:

Vi säger att du skriver något på din blogg. Typ något ganska djupt, ganska filosofiskt. Två personer kommenterar det: en av dom tycker att det är det smartaste du någonsin skrivit, den andra tycker att det är det mest korkade som någonsin skrivits.

Vem tycker du är smartast? Förmodligen tycker du att personen som höll med dig är smart. Den andra personen är ju korkad som inte förstår!

Mer konkret exempel:

Earth Hour. Jag skriver att jag tycker att det är en bra idé för att spara energi och minska koldioxidutsläpp. Ni skriver att jag är korkad som har gått på myten om klimathotet och att ni verkligen inte tänker släcka några lampor, för det är ju bara folk som har gått på Al Gores skitsnack som tror på det där.

Jag tycker att ni är aspuckade som inte håller med mig. Ni skriver att det inte kommer att göra någon skillnad: jag säger, släcker hela Sverige ner så kommer det att göra skillnad. Det är ett sätt att förena mänskligheten och få oss koncentrerade på något annat än tv - spel. Jag tycker at det är löjligt att ha allting tänt bara för att. Släck ner en timme, vad skadar det?

Och här visar ju JAG att JAG är aspuckad. Ni får väl tycka och tänka vad ni vill? Jag kan ju ha fel. Världen kanske inte alls håller på att rasa samman i klimathotet. Jag kanske ojjar mig i onödan. Kanske, kanske inte. Men det är onödigt av mig att tycka att ni är korkade för att ni inte håller med mig.


Klarnar saker och ting?
Kram på er.

Kommentarer
Postat av: Ellis

I agree hun!! I really do :) Påminn mig så lovar jag att släcka ned :)

2009-03-26 @ 20:35:38
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: malin

jag tycker du är smart. :) jag ska släcka lamporna på lördag. till och med globen, jesusstatyn och eifeltornet släcks ner. :)

2009-03-26 @ 20:35:58
URL: http://mecw.blogg.se/
Postat av: cattis!

spela roll om det är bluff eller inte? vi kan väl lika gärna spara lite energi. det är bara mysigt att sitta där med tända ljus. och om det nu är sant med allt klimatsnack eller inte spelar mindre roll ta det säkra före det osäkra om man tycker det är så vesäntligt? fattar inte varför man ska gå emot bara för att? you go girl

2009-03-26 @ 22:40:55
URL: http://cattis.webblogg.se/
Postat av: Linn

Släck ALLA lampor i Sverige ett dygn: -19000 ton koldioxid.

Alla i Sverige äter veganskt en dag: -38000 ton koldioxid.

Hur firar NI Earth Hour?

2009-03-26 @ 23:42:37
URL: http://www.ettpsykfallsvardag.blogspot.com
Postat av: malin

det handlar inte om att spara energi, det är för att öka medvetandet om klimathotet, det har ingenting med sparande av el och energi och göra. :)

2009-03-27 @ 07:05:45
Postat av: Lollo

Fattar nu! det låter vättigt! :)

2009-03-27 @ 07:08:29
URL: http://slim.devote.se
Postat av: Jessica - PCT

Det jag tycker är aspuckat är att folk släcker ner under en timme per år och tror att de har sitt på det torra, fastän de annars alltid har mobilladdaren i väggen, tv'n på standby och datorn på så att folk kan skriva på msn.



Dessutom tycker jag att vi förtjänar att få ha tv'n på en mörk lördagkväll i mars.

Det är väl bättre vi lär oss att släcka lampan när vi går ur ett rum, att stänga av saker ordentligt och att dra ur sladdar till saker som förbrukar el sålänge de är instoppade. Sen kan man ju låta vardagsrumslampan vara söläckt under ljustimmarna, låta bli att åka bil i onödan samt käka mer grönt.

Om alla anammade detta (de skulle väl förlora i snitt fem minuter per dag på att hoppa över bilturen till bussen och att släcka lampor och dra ut sladdar, men äter man grönt så behöver det inte tillagas så länge som kött, så det vinne rman ju tillbaka) så skulle det räcka bra mycket längre än en timme då taklampan är släckt och tv'n i standby (men hur mycket grtejer som helst står kvar i standby och suger nästan lika mycket ström som vanligt)

2009-03-27 @ 08:43:31
URL: http://piercadeconversetjejen.blogg.se/
Postat av: johanna

håller med dig! liksom det skadar ju verkligen inte att om man släcker ner en timme. dessutom så tror jag att al gore har rätt, men, det kanske han inte har? whatever. jag kommer iallafall släcka imorgon (:

2009-03-27 @ 13:37:06
URL: http://inexpresable.blogg.se/
Postat av: A

jag tycker att du har rätt, det är som att man skulle ju aldrig kalla någon man inte håller med smart. Alltså om man siter och diskuterar med några, och sen kommer någon med en helt annan åsikt än de andra, då skulle man ju aldrig kalla denna person samrt. (och jag tänker också släcka imorgon, även fast jorden inte håller på att rasa samman så är det ju inte skadligt att släcka ner i en timme.)

2009-03-27 @ 16:19:29
URL: http://truecolors.blogg.se/
Postat av: brody

visst tanken är ju god, och jag släckte några lampor oxå men tänk vad det kostar att tända alla lampor sen igen, som vissa stora fabriker som släckte ner, det måste ju kosta mer än vad dom sparade in den där timmen att tända alla igen...

2009-03-28 @ 22:34:24
Postat av: Anonym

Problemet är ju bara det att i och med att så många släcker ned under en timme tvingas elbolagen att öka produktionen för att systemet ska fixa att tändas igen. I Sverige täcks det mesta av vattenkraft, så det blir inte så farligt, men nere på kontinenten ersätts det med fossila bränslen = mycket mer utsläpp än i vanliga fall. Sen är det viktigt att komma ihåg att Earth Hour bara är en symbolisk handling; bara för att någon släckte i en timme betyder inte att växthuseffekten stoppas. Hade de velat att man verkligen ska stoppa den hade de gått ut med mer omfattande kampanjer.

2009-03-29 @ 21:20:57
Postat av: Anonym

haha vad hjälper om vi släcker en timme? inget hahaha nörd!

2009-03-30 @ 14:27:28
Postat av: Najnaah

Bra skrivet:)!

2009-03-31 @ 00:13:16
URL: http://najnaah.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se