Sug min obefintliga kuk, haters



Vet ni vad jag kom att tänka på idag? HAITI.
Kommer ni ihåg vilket rabalder det blev av det här?

Åh, bra, ni kommer ihåg. Låt mig då få ställa en fråga till er som blev så hysteriska:

Hur många av er som skrev att jag var korkad, bortskämd (osv) har kollat upp Haiti? Idag är det ett halvår sedan det hände. Hur många av er bryr sig idag?

Det visar bara hur mycket media styr våra liv. Läget är det exakt samma där nere nu, men det är ingen nyhet längre = inget skrivs om Haiti = ingen människa bryr sig längre.


Soo... ha ha ha, haters. Skrattar bäst som skrattar sist, ropa inte hej förrän du kommit över bäcken, kasta inte sten i glashus, eller, helt enkelt: sug min obefintliga kuk, haters.

Kommentarer
Postat av: moa

så rätt!!

2010-07-14 @ 18:46:15
Postat av: Cole

Du har så rätt. Samma sak som med Engla. Hela sverige i sorg i typ 2 veckor sen är det glömt för all framtid.

2010-07-14 @ 18:54:07
URL: http://therottenlies.blogspot.com
Postat av: Kattis

Håller med! Det är läskigt hur mycket media styr våra liv! Ett annat exempel är svin-influensan. Hur farlig var den egenligen? Media överdrev ju läget liite kan man ju säga. Man ska inte tro på allt man hör och ser.

2010-07-14 @ 23:19:38
URL: http://iliedtoyou.blogg.se/
Postat av: Ayla ♥ Catpaw

Jag lyssnade på den där Haiti-parodin av Rucka Rucka Ali igår... :P

Tycker fortfarande att man hittar mycket om Haiti, fast det beror nog på ens surfvanor och vilka sidor man surfar in på osv... Däremot tycker jag att det blev väldigt lite uppståndelse över Chile, men å andra sidan lever det ju knappast någonstans i närheten av lika mycket människor där. Nu har ju mest oljeolyckan, politikertjafs och Moat b la figurerat i media.

2010-07-16 @ 04:48:17
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: Josefin

Det är inte sant. På 6-månaders dagen satt jag tillsammans med andra volontärer och haitier och grät och mindes tillsammans med haitierna. Det finns människor som fortfarande bryr sig, och det är bra att du gör det också. Det är inte exakt likadant. Saker händer, även om det inte går snabbt. Haitierna börjar själva lära sig hur de kan hjälpa sig själva, men de har förlorat allt. Det går inte att beskriva hur det ser ut därnere, allt är förstört. Men det är på väg tillbaka, långsamt. Och Haitierna är enormt tacksamma för alla de organisationer och volontärer som är därnere och hjälper till, och de som typ skänkt pengar via sms. De vet att de inte är bortglömda, och det är det viktigaste.



Vad du dock har fel om är att Haiti skulle vara någon slags turistort. Det är ett av världens fattigaste länder, och många jag träffade hade aldrig ens sett en vit människa, trots all den internationella närvaron. Det är sjukt vackert bakom alla rasmassor dock, så det borde bli en! Efter två månader där är jag hemma igen och önskar inget hellre än att få åka tillbaka.



Summa summarum, det är inte exakt samma läge nu. Katastrofen har börjat sjunka in, människor är fyllda av hopp och tacksamhet och utnyttjar situationen för att börja om från början.

Men tack för att du bryr dig, och fortsätt att skänka pengar, det behövs!



2010-09-05 @ 13:08:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se