Svar på tal

"Vaddå 'eftersom du inte är en frisk människa så tar jag inte det du säger på allvar'? Vad är det för sak att säga? Så om man är ätstörd så räknas ingenting av det man säger för att anorexi är samma sak som mytomani eller vad? Jävla människa."

Precis. Satt och tänkte på detta idag - några av dom ätstörda / psykiskt sjuka personer jag har träffat är bland dom mest intelligenta jag vet. Man skäms över att kalla sig själv smart i deras närvara - det vore som att vara en Matte B - lärare till Einstein. Totalt värdelöst.

Men det bekräftar också att människor är oerhört kortsynta. Förstår ni nu varför jag helst vill vara anonym? Folk buntar ihop oss, dom är rädda för oss för att vi är "annorlunda". Men jag vet att jag tusen gånger hellre är "onormal" än att leva ett inskränkt liv där man är rädd för vad andra tycker om en.



Förstår inte ens varför jag läser din blogg. Det enda din jävla skitblogg handlar om är hur synd det är om dig, hur sjuk du är, hur duktig du är, hur snygg du är, hur framgångsrik osvosv. Fyfan. Väx upp och sluta låtsas vara något du inte är. När får vi se något av din jävla framgång? När får vi höra låten han dedikerade åt dig. Patetiskt, du lever i ditt egna fantasiland. Och tror att vi köper det. Det är okay att inte vara smalast, snyggast, rikast, bäst.

Kort version: Läs någon annans blogg då, Mellanmjölksälskande jantelagsupphållare, om det du ser sticker dig så i ögonen.

Lång version: Läs förra frågan och FÖRSTÅ varför jag inte kan lägga ut låten. Det vore ju som att ge er mitt ansikte på bild, och JAG VILL VARA ANONYM.

Jag kan förstå att det är frustrerande att jag skriver att bra saker händer hela tiden, men att jag inte kan berätta vad det är. Kan DU förstå varför jag inte kan skriva ut det här? Jag har sagt att jag ska ge er ett tecken, och ni kommer förstå - när tiden är inne. Tills dess sköter jag mina affärer ifred, och du kan sitta kvar i ditt kök i Norrtälje och dricka din mellanmjölk och irritera dig på vad alla andra har och inte du, istället för att göra något åt det.


Det här med att leva sitt liv genom andra, vare sig med positiv eller negativ inställning, är ju åt helvete. Tror att de flesta som har lite insikt inser det själva.
Faktiskt är det förbannat synd att ditt språk är så illa, du verkar ju vara inställd på att ge intryck av att vara någon slags litterärt högutbildad kulturelitistisk bloggare, right?
Läs lite fler Faulkner - böcker, lite färre av Stephanie Meyer.

För det första så måste jag säga att ditt eget språk får det att ila i tänderna på mig. "Kulturelitistisk"? Hittar vi på egna ord nu? Och vem sjutton lägger ihop dom med "litterärt högutbildad" för att runda av med "bloggare, right"? Det skär i mig när jag ser dig misshandla det svenska språket så.

För det andra: namnet stavas "Stephenie", inte "Stephanie". Och varför skulle jag inte läsa en av våran tids mest sålda böcker? Det är som att säga att jag inte ska läsa Harry Potter, eftersom den är för barn.

Den riktiga sanningen är att jag har i princip läst allt som går att läsa. Jag läser snabbt, och jag älskar att läsa. Säg mig, hur många David Eddings böcker har du läst? Hur många av Dickens verk? Hur många dikter av Drottning Elisabeth? Hur många uppslagsverk och faktaböcker har du hunnit gå igenom? Har du läst NÅGOT av Sylvia Plath? Har du ens slängt ett öga på Austens böcker? Har du läst ungdomsböcker så som "Tvillingarna", "Wendy", "Kitty"? Har du läst Pollyanna - böckerna? Har du läst något av Reginald Hill? Har du alls läst någon kiosklitteratur?

Nej, jag trodde inte det heller. Så lägg ner med den där vassa tungan tills du har något att komma med.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan inte du berätta lite mer om tiden som du var modell?

Kram

2010-07-24 @ 16:34:05
Postat av: anonymous

TACK. Du är så jävla skön människa!

2010-07-24 @ 17:11:39
Postat av: Sofie

Det är första gången jag kommenterar, men jag har läst din blogg sedan hösten 2008.



Du är (säkerligen) en helt fantastisk människa och verkar vara både duktig och ambitiös på alla sätt och vis. På senare tid (och med det menar jag de senaste månderna) har jag dock noterat att fått ett större och större behov att... Trycka ned andra människor? Det här var ta mig fan från början en anorexiblogg.



Ja, det är din blogg. JA, du skriver precis vad du vill. Däremot jag trodde dock att MÅLET med bloggen var att hindra andra från att hamna i samma helvete som du, correct me if I'm wrong.



Du har, enligt dig själv, allt - en snygg pojkvän, "fin" posision i samhället, gott och pengar, ett vackert yttre och begåvad med intelligens. Ska en sådan peron BEHÖVA ta til argument såsom...



"För det första så måste jag säga att ditt eget språk får det att ila i tänderna på mig. "Kulturelitistisk"? Hittar vi på egna ord nu? Och vem sjutton lägger ihop dom med "litterärt högutbildad" för att runda av med "bloggare, right"? Det skär i mig när jag ser dig misshandla det svenska språket så.



För det andra: namnet stavas "Stephenie", inte "Stephanie". Och varför skulle jag inte läsa en av våran tids mest sålda böcker? Det är som att säga att jag inte ska läsa Harry Potter, eftersom den är för barn."



Känns det inte lite pinsamt att behöva rätta någons stavning, som gått på dig först? Varför inte ignorera och inte ens bemöta den formen av påhopp, om du nu är så mycket "finare"? Även om du inte uttryckligen skrivit att du är bättre än någon annan, är det så otroligt tydligt vad du tycker om exempelvis folk som har det mindre gott ställt än du. Är inte det aningen paradoxalt att sedan gnälla om att "alla dömer och buntar ihop oss anorektiker"?



Jag är jättebesviken. Från att ha varit en blogg som förgyller min vardag och gett mig styrka, till en blogg full av falskhet, dubbelmoral och smygthinspo. Nja... Önskar dig allt gott och att du blir frisk från din sjukdom! Vem vet, kanske är det den som talar - inte du. Jag beundrar (beundrade?) dig väldigt mycket.

2010-07-24 @ 17:30:43
Postat av: Hanna

Ja! Fler tips på böcker, please! :D

2010-07-24 @ 17:43:20
URL: http://hannanas.se
Postat av: Paris

Anonym: Vad vill du veta? :)



Anonymous: du med! ;)



Sofie: Nästan allt jag skriver är nedlusat med satir och ironi. Vissa människor förstår inte bättre än att man ger dom en smak av sin egen medicin.



Jag tycker inte om dryga människor, därför var jag tvungen att svara på samma sätt. Visst, jag kunde ha valt att ignorera, men folk som tror för mycket om sig själva behöver skakas i grunden ibland.



Och nu tycker du säkert att jag själv är en sådan person. Det är jag inte. Jag är bra på många sätt, men inte perfekt. Är det så fel av mig att tycka det? Är det fel av mig att efter så många år av psykisk misshandel äntligen börja acceptera den jag är och TYCKA OM den jag är?



Jag är inte bättre än någon annan. Det tycker jag verkligen inte. Det är en tunn linje mellan att tycka om sig själv och veta sitt värde och avvisa alla andra för att dom inte är lika "bra".



Jag dömer aldrig folk i verkligheten. Jag tar mig alltid tid att bedöma folk och att inte vara fördomsfull. Du måste tänka på att jag inte bloggar speciellt ofta längre, och då blir det oftast ett ironiskt "kolla - vad - hon - gör - OMG - GAH - jag med? - Coolt - bisarrt" inlägg.



Eh, SLUTPUNKT: jag ser inte mig själv som bättre än andra. MEN jag tror att många personer tycker för LITE om sig själva. Vi är alla vackra, snygga, speciella, på vårat alldeles unika sätt.

2010-07-24 @ 18:05:56
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Sofie

Givetvis, det förstår jag också. Det är mycket därför jag fortsätter att läsa.



Det är rätt förvisso, men ibland känns det som övertramp när du går till personangrepp, det är så lätt att dra alla över en kam. Jag är inte ute efter att "sätta dit" dig, jag är bara uppriktigt nyfiken på hur du resonerar.



Nej, det tycker jag inte. Det är snarare ett antagande från min sida; jag upplever ibland att du ser ned på andra människor. Jag tar allt jag läser på bloggar med en nypa salt, men när du skriver att du inte kan ha vänner som inte är lika rika som du, för att de stjäl dina saker blir jag konfunderad. Du måste bara haft en extrem otur. Och till din bakgrund att döma kan jag till viss del förstå varför du har en så tjock skyddsbarriär. (Detta är förstås bara spekulationer).



Din anonymitet väcker folk uppmärksamhet. Klart folk undrar över "wow, är hon verkligen sådär häftig i verkligheten?" och jag antar att det är därför du får den här typen av kommentarer från och till, haha. Det hade ju varit lättare att "dissa" dig om folk visste vem du är, right?



Jag tror att jag är någorlunda klokare nu. Ta hand om dig.



2010-07-24 @ 19:54:32
Postat av: Anotherana

Jag älskar dina svar på tal till dryga människor. Det bara kryper i mig när jag ser de kommentarerna på din blogg från folk som inte klarar av att nån kanske har det lite bättre än de själva, just för att personen i fråga vågat gå utanför de fyrkantiga jävla lagom-jantelagsramarna. Som sagt, varför läser de din blogg då? De kan gå och läsa nån Beatas Blogg om Blommor eller nåt istället. Men då lär väl Beata få kommentarer som "tro inte du kan så mycket mer om blommor än vi andra :(".

2010-07-24 @ 20:06:11
URL: http://anotherana.webblogg.se/
Postat av: Tinnie

Du är helt fantastiskt skön, knäpp och intelligent! Du skriver mycket bra, hoppas att du inte har lagt ner ditt bokprojekt!

2010-07-25 @ 07:59:35
Postat av: Anonym

Var det lännge sedan du var modell? Vad tyckte du om det och vad tycker du om det nu? Du har ju redan skrivit varför du slutade, jag undrar liksom mest vad du personligen tycker om branchen. Du behöver inte berätta vad du gjorde för jobb om du inte vill eftersom du har en anonym blogg :).

2010-07-25 @ 10:10:26
Postat av: Anonym

bra skriver där! och då menar jag inlägget bland kommentarerna!:)

2010-07-25 @ 10:49:20
Postat av: Anonym

måste bara säga, skit i alla haters du är så förbannat cool.

jag tror och hoppas att du kommer komma långt.

Det som inte dödar dig gör dig starkare.

Kram

2010-07-25 @ 15:01:13
Postat av: Therése

Håller med vad Sofie säger. Du är inte dig lik och det det är definitivt inte till dig fördel. Men tanke på din attityd gentemot din egen blogg rör det väl inte dig ryggen om du förlorar en och annan läsare på kuppen. Hoppas du finner lycka, någon gång. I'm out.

2010-07-25 @ 18:52:41
Postat av: MissDuck

Det är så jävla härligt att se någon som vågar sticka ut ur jantelagsmängden! Keep on being yourself och låt inte andra människors avundsjuka gå ut över dina framgångar! Take care <3

2010-07-26 @ 12:49:45
URL: http://missduck.blogg.se/
Postat av: Ledha

Jag har full förståelse till varför du vill vara anonym och jag anser att om personer stör sig så mycket på det du skriver, så kan de sluta läsa. Du skriver det inte för dem, utan för dig själv(hoppas jag). Det är din blogg och ditt liv.

2010-07-28 @ 18:37:49
Postat av: Wanda

Folk gillar att ha åsikter även då detras kunskap ofta brister... synd.. Fortsätt kämpa.. I will... Kram

2010-07-29 @ 05:11:18
URL: http://wandutchini.blogg.se/
Postat av: Linn

"Kulturelitistisk" är ett nyord. Jag tror att Göran Hägglund myntade det på Almedalveckan 2009. Det kan ha kommit någon annanstans ifrån först, men det var han som gjorde det allmänt känt.

2010-07-30 @ 01:12:20
URL: http://ettpsykfallsvardag.blogspot.com
Postat av: Ylvali

Bra skrivet! Om någon irriterar sig så mycket på din blogg får dom ju skylla sig själv att dom läser! du har inte direkt bundit fast dom framför datan..... eller? ;)

2010-07-30 @ 15:39:18
URL: http://anadear.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se