Svaren del 2

Hur många nära vänner har du? Känner du dig ofta ensam?

En. Och ja, det gör jag. Fast det är ju ganska självvalt, jag tycker inte om när folk kommer FÖR nära, FÖR ofta.


Vilka är dina mått?

Oj. Jag har inget måttband, men jag kan mäta senare.




Jag har tre jättetråkiga frågor, men som jag faktiskt länge har tänkt på att fråga, heh. Bra med frågestund!

Tar du några mediciner? Om ja - vilka?

Bästa tipset för att stoppa panikångest/sitta-och-stirra-ångest innan den bryter ut?
Och... 
Vilket cigarettmärke röker du, om du fortfarande röker? 

Ta hand om dig.

Jag ska ju göra det, men har inte orkat köpa nya. Går ju inte till min psykolog längre. Bästa tipset är att gå ut! Gå ut och gå i tio minuter rakt fram, vänd sedan och gå tio minuter tillbaka. Man mår så mycket bättre av det.  Och jag växlar mellan Marlboro Menthol och LM Menthol, när jag röker.



Har inte folk i din omgivning uppmärksammat din anorexia?
Varför har du inte fått den hjälp du behöver?

Frågar mig själv samma fråga. Mamma säger att det är för att jag ”är svår att nå”, jag säger att det är en del av sjukdomen. Jag antar att dom inte älskar mig tillräckligt mycket för att försöka. Tänk på det, ni som har vänner med ätstörningar. Att ni finns där gör så jäkla mycket. Dra er inte undan.




Hur går det med boken?;)

BRA! Fast jag lämnade ju inte min dumma data eftersom den hade virus. Virusskiten hade brytit sig in och bytt ut alla Windowskomponenter och samtidigt spärrat alla program. Jag hoppas att boken håller sig intakt…. Korkat av mig att inte göra en backup.


Vad vill du VERKLIGEN med ditt liv? Vad skulle du verkligen vilja åstadkomma? Hur mycket vill du egentligen bli frisk?

Tror du att du kommer att kunna tillfriskna, eller har du intalat dig att du kommer att bli en kronisk anorektiker?

Just nu har jag inget desperat behov av att bli frisk. Vi håller det på en bra nivå, hon och jag. Hon hindrar inte mig alltför mycket och jag hindrar inte henne för mycket. Jag tror på det där med att man har bara ett problem om man gör det till ett problem. Och jag önskar att jag hade ett tydligt livsmål, men det ändras hela tiden. Det enda jag vet är att jag vill skriva.


Hur mycket vill du väga? Hur många kilo mer/mindre är det jämfört med vad du väger nu? Hur mycket tror du att du behöver väga för att känna dig frisk?

Jag tror inte att det sitter i vikten, utan huvudet. Du kan ju vara överviktig och ändå må kasst, du har ju fortfarande en ätstörning. Ska jag bli frisk vill jag bara slippa tankarna, sen skiter jag i resten.


Jag följer denna blogg troget och jag kan förstå att du vill vara anonym, men personligen så vill jag inget hellre än att se vem personen bakom alla dessa inlägg är... Önskar att man kunde göra allt bra genom att knäppa med fingrarna, men jag vet, precis som du, att det är så mycket mer komplicerat än man tror. I vilket fall som helst, så undrar jag följande; Vad drömmer du om att uppnå i framtiden? Vill du bli frisk och allt vad det innebär? Ser du livet som något vackert, eller motsatsen? 

Skulle kunna ställa hur många frågor som helst. Men nöjer mig såhär, stor kram!

Jag vet inte riktigt om framtiden. Jag har alltid planerat min framtid 20 år framåt men just nu är jag inne på dag till dag – planering. Klart jag vill bli frisk! Fast vad menar du med ”allt vad det innebär?” Livet är vackert och det är synd att ta så mycket för givet som vi gör.


Hur tar du de när folk skriver taskiga kommentarer till dig? Tar du åt dig? Eller skrattar du bara åt dom?

Alltså… det beror ju helt på. Mest himlar jag med ögonen och stönar för mig själv, för oftast får jag ju kommentarer av folk som inte förstår vad jag skrivit. Och det är helt omöjligt att ta ”hahahahah asså baaaaaaah du e typ inte smal jöööh jävla fetto hahahaha”. Det finns liksom ingen grund i det. Eller folk som skriver något i stil med ”pucko”. Det är bara att sucka lite och gå därifrån.



vad tycker du om andra anorektiker?

En av min bästa vänner är anorektiker och jag har aldrig mått så bra som när jag var inlagd. Att få prata med andra människor… som har varit, som ÄR där… det är obeskrivligt. Jag kan tänka mig att det är lite samma känsla som när anorektiker (och andra också förstås) klickar sig in här och får känna sig lite mindre ensamma.




tack återigen för en amazing blogg! jag vet att du vill vara anonym så jag hajar om du inte vill svara på dessa frågor, men det får du avgöra själv! :) hur ser ditt liv ut utanför bloggen? vad är dina intressen? sen undrar jag om din 'relation' till droger? vad har du använt & hur mycket osv? bara festat på det? 

take care & fortsätt skriva så fortsätter jag att älska

Tack för dina fina ord! Mitt liv utanför internet? Jag pluggar, skriver, tränar. Gör det som faller mig in. Hm. Jag har svarat på detta tidigare, men jag har provat det mesta som finns och jag har använt droger till och från i några år. Nej, inte bara festat. Började med att röka hos en killkompis när jag var… 14?..., sedan hade jag en pojkvän som rökte på och jag hängde med honom. Kommer ihåg när jag rökte och kollade på Saw med honom. Fan, vad jag inte kunde sluta skratta. Just därför jag hatar röka, jag har ingen kontroll då, blir så flummig. Och fortsätt kommentera och läsa så fortsätter jag blogga, hehe!


Hej! Jag har fyra fårgor till dig, hoppas du svarar!:)

1. Du pratar väldigt mycket om att du vill lyckas osv. Vad är det du vill lyckas med? Alltså, på karriärsfront och personligfront. Vad är din dröm? 

2. Vad fick dig att komma in på drogbanan? Har du gått i rehab/etc. för det eller har du kommit ur det själv? Starkt jobbat i vilket fall! 

3. När du hade gått ner som mest i vikt kännde du den där lättheten då? Den där bilden av att när jag har nått mitt mål kommer allt kännas flowing, ljust och graciöst. Som om man hittat sig själv och äntligen kan leva ut sina drömmar, kände/känner du någonsin den kännslan? Om du ser tillbaka menar jag. Du kankse inte tyckte att 47 var så lite under tiden du vägde det, men kan du tänka tillbaka och tycka det nu eller hur är det? 

4. Avslutar med en posetiv fråga, I might come by a bit negative so: Vad är ditt absolut bästa minne?

Ta hand om dig,
Kram.

1.Jag vet inte. Just nu är jag inne på att engagera mig i politien igen. Jag ändrar mig så ofta. Jag önskar verkligen att jag hade ett livsmål, men det har jag inte. Än. 2. Jag har alltid sagt att jag ska prova allt. Man lever bara en gång, sade jag som dum liten unge. Och det slutade med min prins på vit springare (nåja, gulbeige Volvo) kom och hade nolltolerans mot droger. Han fick mig att sluta – jag slutade på grund av min kärlek till honom. Visst har jag haft ”återfall” då jag pundat, men alltid återgått till att inte hålla på. 3. Nej, det ändå jag minns är att jag hade ont i kroppen. Det värkte i hela kroppen. Och lägsta vikten var 42 – 43, väger typ 47 nu. 4. Absolut någon av dom gångerna jag ridit och haft perfekta ritter.



?


Hur ofta tog du droger, och vad var det för droger du tog? kan du beskriva en kväll på en fest med fullt av knarkare och alkoholister och självdestruktiva och allt var det var, på den sjukaste festen du varit på under tiden som du knarkade och hade dig?

Haha, kan berätta om den roligaste? Jag var på hemmafest på Östermalm, massa människor som hade skitkul. Så kom vi på att vi skulle lura en snubbe som aldrig tagit kokain förut, så vi går in på toaletten och lägger upp en ”lina” åt honom. ”Kom igeeen, du måste ju testa!” sade vi, och dummern gör det. ”Fan vad nice!” hickar han hysteriskt och går runt och tror att han är ashög. Vad linan var? Ariel tvättmedel. Hahaha.


Har du lagt upp bilder på dig själv i bloggen utan att tala om att det är du?

Ja det har jag.


Kommentarer
Postat av: PAUSE

Brukar läsa din blogg då och då:D

2010-10-15 @ 10:18:22
URL: http://www.finest.se/pause
Postat av: Anonym

hej! läser din blogg regelbundet, den är toppen och du verkar vara en fantastisk tjej som jag hejar på! du kommer klara det du vill här i livet, det är jag säker på!



Jag har varit sjuk runt 1 år, jag har haft en ätstörning. legat på en ganska normal vikt även om jag övertränat och krånglat mycket med maten och levt med stor ångest och allt det där.



Nu senast jag var hos läkaren som jag gått till regelbundet så gick vi igenom vad jag hade för "diagnos".. Jag har under sommaren blivit sämre och då även underviktig enligt honom och enligt dom kriterier man ska ha så ligger jag nu mittemellan anorexi och uns med mer drag åt anorexi..



men när jag pratat med andra anorektiker om sånt som anorektiker och såna som har en ätstörning pratar om så har jag fått en känsla av att jag inte alls har den här diagnosen.



Jag känner mig inte alls "för smal" och jämför jag mig med andra anorektiker så är jag ju mycket större än dom. Jag är 167.5 cm lång och väger nu 48 kg. Mina vänner och familj säger att dom inte ser på mig som en smal tjej, utan en anorektisk tjej i hur min kropp ser ut.



Jag har så otroligt svårt att lita på vad dom säger när andra anorektiker bara säger "ja du kanske borde gå upp ett tal i bmi i alla fall.."



vad tror du? skulle du anse att jag är sjuk eller tror du att dom säger såhär bara för att jag ska bli glad?

Jag är förvirrad och har svårt att försöka kämpa för att bli frisk när jag inte vet vad som är sant.



vad anser du?

är jättetacksam för svar.

2010-10-15 @ 11:12:28
Postat av: bulimihelvetet

din blogg är fin och jag tycker om den. men jag förstår inte, du verkar inte vilja bli frisk? jag vet att det är en del av sjukdomen men vill du inte vara glad och lycklig igen? är inte det viktigare än att vara smal? kram

2010-10-16 @ 00:45:31
URL: http://bulimihelvetet.devote.se
Postat av: Paris

Pause: Okay, då vet jag.



Anonym: du måste ju inse att andra anorektiker har Isabelle Caro som ideal. Är du 10 kg underviktig ser inte andra anorektiker det. Att lita på en anorektiker som pratar om vikt är ungefär som att lita på en vänsterpartist (okay, förlåt, det var lågt. Att lita på en anorektiker är ungefär som att lita på vad vädermeterologerna, eller Hitler, eller Nicole och Lindsay Lohan när dom säger att dom inte har haft några ätstörningar).



tycker du själv att du har problem? vill du slippa slarva med maten? känner du dig osäker på din kropp? Vill du konstant gå ner i vikt? anser du dig själv vara sjuk?



lyssna inte på vad andra säger. Lyssna på DIG. På DIN kropp. Vad vill DU? vad känner DU? en läkare skulle inte säga att du inte var underviktig om du inte var det. vad föreslår han för behandling? psyk, samtal, ätstörningshjälp? inläggning?



bulimihelvetet: det är klart det är. fast jag fattar inte varför du tycker att jag inte kämpar :)

2010-10-16 @ 22:27:54
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Anonym

okej, det har du kanske rätt i. jag vet att jag har problem, jag har förlorat min pojkvän på grund av det här. jag har varit deprimerad. jag höll på att misslyckas totalt i skolan. jag har förlorat alla mina vänner. jag kan knappt se mig i spegeln, för att jag blir så äcklad. jag måste sova med massa kläder på mig för att jag inte klarar av att känna allt fett som hänger på min kropp. jag känner mig sjuk i psyket, men inte i kroppen, eftersom jag omöjligt kan se att jag är smal som andra säger.



min läkare förslår i princip bara att jag ska äta enligt min matlista och ta mina mediciner för att inte vara underviktig längre. och skulle jag försöka gå ner i vikt och verkligen göra det skulle jag kunna bli tvångsinlagd. jag går ju hos han på samtal, har tidigare gått på behandling med men det skulle inte funka längre eftersom jag nu jobbar heltid och inte vill förlora det jobbet.



Det kändes jätteskönt att höra din åsikt! tack!!

2010-10-17 @ 14:57:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se