Jävla bullshit



Nu sitter dom på Nyhetsmorgon och säger att 130 spänn räddar en familj. Om vi SVENSKAR då samlat in över 4,6 miljoner kronor, och andra länder samlat in likvärdigt... HUR I HELVETE KAN FOLK FORTFARANDE SVÄLTA???

Dom säger att det är en halv miljon människor som sitter i dom där krislägrena. Jag kanske är dum, men 4,6 (PLUS andra länders pengar) miljoner kronor ska vara nog för att rädda dom. 


Jävla fucking bullshit är vad det är. Aldrig i livet att jag skänker pengar till Röda Korsets ägares nya Porsche. FAN jag blir så förbannad.

Kommentarer
Postat av: Nanna

Men skänk inte till Röda Korset då. Det finns andra organisationer som behöver pengarna och som hanterar dem bättre.

Sedan tycker jag det är tragiskt av dig att ge upp och tänka att det inte är värt att skänka alls för att en del av pengarna svinnas bort av idioter. Förlora inte din empati på grund av det.

Pengarna behövs. Tro mig.

2011-08-06 @ 10:49:18
Postat av: Emma [ M i s s G r i m m ] Ung, ensamstående mamma

Jag blir förbannad för att om alla i-länder skulle avskriva tredje världens skulder så skulle vi vanliga knegare inte behöva skänka pengar för att dom ska få mat på bordet, då skulle dom kunna fixa sin ekonomi helt själva.

Men näää då. Istället betalar dom mer i ränta på lånen varje år än vad vi skänker till dom. Fan, det enda vi skänker pengar till är feta människors fickor.

2011-08-06 @ 11:31:31
URL: http://missgrimm.se
Postat av: Jenny

Skatt, personal, flyg, tillstånd, ledare som tar av resurserna som skickas, mat tar slut fort.

Du har redan gjort ett sånt här inlägg förr. Mat är mkt mkt billigare där, dom handlar inte maten i sthlms närbutik. lol.

2011-08-06 @ 14:08:10
URL: http://iwantaperfectsoul.blogg.se/
Postat av: Suzy puzy

Inte jag heller. Enda jag skänker till är pantpengar till cooperation utan gränser, för deras idé är mer hållbar i längden.

2011-08-06 @ 14:48:15
URL: http://susannefors.blogg.se/
Postat av: lith

Okej, jag skiter i om andra redan kommenterat detta.



Jag har gjort en undersökning och läst och forskat mycket kring ämnet och vet en del om Röda Korset och liknande biståndsorganisationer. Johan af Donner har raserat en hel organisation, förtroendet har minskat avsevärt gent emot hjälporganisationerna i allmänhet under de senaste åren men man kan inte förneka att problemen i U-länderna kvarstår.



Om det är de administrativa kostnaderna du störs av så tycker jag snarare att du ska forska vidare än att slänga ut ännu ett "fuck you" till omvärlden.



Svenska kyrkan tar lägst avgifter när det kommer till administrativa kostnader och de som är högst uppsatta i organisationen har inga arvoden. De tar 5% vilket går till publicitet, lokalkostnader etc. Se om de har någon rörelse för att hjälpa de drabbade.



Jag har själv varit i Afrika och sett -må hända bara en bråkdel- av missären. Du kan inte sitta där och säga att det inte är värt att hjälpa, för människor dör, varje dag. Det har inte varit såhär illa sedan 90-talet. Ett människoliv är värt så jävla mycket.



Antingen borde du åka dit själv och distrubitera dina och dina vänners pengar på ett effektivt sätt, där du VET att inget går till spillo eller så får du ta kontakt med någon där.



Men det är orimligt att några som har det så bra som vi svenskar ska sitta på våra feta respektive anorektiska arslen och inte göra ett skit.



2011-08-06 @ 18:40:51
URL: http://lith.blogg.se/
Postat av: Sanna

Skänk till läkare utan gränser.

2011-08-07 @ 18:56:37
Postat av: hello91

fan, folk har donerat pengar i flera decennier och ända har svält eller fattigdomen inte gått ner. ska man ge pengar eller annat måste man verkligen se till att dom får pengarna.

2011-08-07 @ 20:16:36
Postat av: becky

tycker oxå att det är konstigt att efter så många år med folk som donerat pengar men man ser ingen skillnad. Vart fan tar pengarna vägen??

2011-08-08 @ 06:13:17
URL: http://becky84.bloggplatsen.se
Postat av: E.

Det är inte biståndsorganisationer som är problemet, utan biståndet i sig. Att pumpa in biståndspengar i en genomkorrupt världsdel samtidigt som man stryper den fria handeln med handelsembargon o.dyl. och vägrar skriva av skulderna leder bara till fortsatt misär. Bistånd är en mjuk kudde för det dåliga samvetet, det är allt.

2011-08-08 @ 18:33:45
Postat av: Malin

I Organisationer med 90-nummer går pengarna oavkortat till det dom säger! Röda korset har 90-nummer, och jag har varit på föreläsning av dom.. Kan säga att ALLA pengar går dit de lovar - om man skänker dem via deras 90-nummer, dvs. bankgiro eller plusgiro som börjar med 90... skänker man däremot via samlingsburkar på stan så vet man ju aldrig..



Men klaga inte på röda korset!!

2011-08-09 @ 21:27:19
URL: http://maliinnordlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se