Svar om anorexia





Tankte dela med mig till dig av en lista jag skrev for ett tag sedan, om min smala(re) tid... Vore intressant och hora ifall du kanner igen dessa grejer.. (+ och -)

- jag fros ALLTID! Alltid tjocka trojor pa mig
- mina ben skavde (backenben, knan..) for att de stack ut sa mycket, tex nar jag sov
- folk tittade alltid pa mig som om de tankte att jag har anorexi
- da jag var som smalast (38-40 kg, 170 cm lang), sket jag alltid MANGDER och kunde sitta pa toaletten upp till 30 minuter
- under viktminskningsperioden kurrade min mage om natterna och jag var nastan aldrig riktigt matt
- inga klader satt nagonsin pa mig - jag var alltid FOR SMAL

+ jag kande mig liten, latt, smal, lyckligt lottad. Under min "inte extremt smala tid" (ca 43-46 kg) skamdes jag inte det minsta, utan var STOLT over min kropp. Kandes inte som att man hade nagot "extra", och det var saaaa otroligt skont!!!



SVAR:

- Jag fryser, det gör jag, men dricker jag varmt så blir jag varm. Sedan att äta regelbundet, det får upp kroppstemperaturen!

- Det har jag redan skrivit om, om mina stackars höftben... och det svider och skaver i kroppen när man ligger/sitter.

- Också skrivit om. Dom stirrar, och framförallt på mina ben.

- JA!!! Det här har jag tänkt skriva om!!! Vad fan är grejen med det? Jag har typ rännskita. Jag har fått höra att anorektiker ska bli hårda i magen men på mig är det tvärtom. Skiter för kung och fosterland. What's up with that?

- Det är ju inte så konstigt egentligen. Min mage kurrar nästan aldrig och om det gör det så dricker jag. Och jag kunde bli mätt på ett glas vatten...

- Vi är nog annorlunda byggda. Jag har den där modellkroppen så att kläder sitter snyggare på mig ju smalare jag är - men det kan ju vara en smakfråga också.

- Jag vet vad du menar... när folk påpekar min vikt kan man få den där "varma magkänslan". Och när folk verkligen STIRRAR på t.ex. mina ben så blir jag glad, det måste jag erkänna.

Kommentarer
Postat av: mayo

Känner så mkt igen mig. Kram.

2011-03-22 @ 14:47:29
Postat av: Simone

Var glad att du är lös i magen, att inte kunna gå/vara hård är det värsta som finns!

På tal om toabesök - jag har alltid gått 3-4 ggr/dag innan jag blev sjuk. När jag gick ner i vikt och åt mindre gick jag endast en gång per dag. Vilket i oför sig är ganska logiskt. Det är faktiskt mer praktiskt att slippa springa hela tiden...men å andra sidan finns det många fler fördelar med att vara frisk :)

2011-03-22 @ 15:14:08
URL: http://anamiasimone.bloggsida.se/
Postat av: Paris

men fatta pinsamheten i att inte kunna sova över hos någon av rädsla för att typ bajsa på sig :P fast jag håller med dig, jag har varit båda delar, och måste säga att jag föredrar att kunna bajsa faktiskt :)

2011-03-22 @ 15:21:18
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: deds

oj aldrig sätt ngn annan heller som sagt lr skrivit om det. att man kan skita mkt. haha.. jag trodde också att anorektiker "skulle/borde" vara hårda i magen.. hur kan man skita så mkt om man inte äter så himla mkt.. eller ja..



har en fråga, som du absolut inte behöver svara på om du inte vill..

men.. hur länge har du (typ) varit sjuk? har du fått ngn hjälp och får du ngn hjälp nu? :)

kramen

2011-03-22 @ 20:25:06
URL: http://deds.blogg.se/
Postat av: sam

paris - tack för att du svarade! :)



i själva verket var min mage HÅRD - skulle också ha föredragit om den var lös - men grejen var att det kom enorma mängder på en gång och det var skitsvårt (ordagrannt) att få ut det :( inge trevligt kan jag säga.. bajsade dock dagligen.



om att kläder sitter - joo tror du är längre & har längre ben än jag. förstår vad du menar, och det var väl mest det att allt satt löst.. och jag har väldigt små ben, så jag såg mest sjuk ut i för stora kläder. nu tänker jag att jag skulle klä mig annorlunda helt enkelt, för modet är lite annorlunda och det är mkt mer pop med löst sittande kläder!!

2011-03-22 @ 22:13:18
Postat av: sam

vet du vad jag jätte gärna skulle vilja läsa om! ditt vardagliga liv! hur du lyckas undvika att avslöja åt folk att du har anorexi, hur du äter bland folk, osv!! tex ifall du fikar med en kompis - äter du sedan ingenting resten av dagen? eller skippar du kakbiten -alltid? då blir väl folk misstänksamma....

2011-03-22 @ 22:19:33
Postat av: jenna

En fråga, har du mens osv?

2011-03-24 @ 08:08:09
Postat av: Lisa

Angående bajsdiskussionen (haha!): Kan bero på att det lilla man stoppar i sig oftast är sjukt "nyttigt" och därmed fiberrikt (sallad, frukt osv). Samt om man kräks så har överproduktion av magsyra en jävla effekt på maskineriet =)



Så var det för min del iaf.

2011-03-25 @ 20:20:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se