Sluta spy för - i - helvete!



Jag blir så jädrans trött på mig själv ibland. Jag har börjat spy (inte med flit!) efter maten ibland, för att det blir för mycket. Maten kommer upp i halsen och jag kan inte hindra det. Jag stod i duschen nyss och hade ätit middag för någon timme sedan, och helt plötsligt fick jag jordens uppstötning och spydde som en gris.

Jag har ett krav på mig själv, och det är att om jag spyr så måste jag äta igen. Hur sjutton ska jag lyckas med det? Dels på grund av klockan, och vad ska jag äta?!

Jag hatar mig själv.

Kommentarer
Postat av: Simone

oj, det är nog för att din kropp inte är så van vid att den får mer mat..tänker på dig!!

2008-10-21 @ 00:28:17
Postat av: Anonym

Vad äter du per dag nu typ? Och hur tränar du?

2008-10-21 @ 01:00:14
Postat av: Anonym

Och vad åt du när du gick ner? Kram på dig, hoppas det blir bra :)

2008-10-21 @ 01:00:39
Postat av: ronnie

fina fina du. du har gjort fruktansvärda saker mot din kropp och nu kommer allt skit som ett brev på posten med payback för allt du ställt till med. om du fortsätter svälta blir vägen tillbaka ännu svårare och det du går igenom nu är inte kul men det går över. det kommer ta tid men det kommer bli bättre och bättre för varje dag. det tar minst lika lång tid att bli frisk som det tar att bli riktigt sjuk även om man bestämt dig. ta det bitvis. små små myrsteg och tänk alltid en måltid i taget. skjut inte upp och stressa inte. se till att fixa det du har på tallriken framför dig just nu och det kan du! jag vet att du kan. precis som jag kan och alla andra som delar eller har delat ditt helvete.



för min del fick jag äta väldigt kalorikoncentrerad och energirik mat i små portioner i början för att slippa spy på samma sätt som du beskriver. glass är kanon och tusen gånger roligare än näringsdrycker. nötter och torkad frukt med lönnsirap på fet turkisk youghurt är gudomligt gott och svinnyttigt. små små portioner kött men med goda säser eller dressingar till all sallad. lura din anorexi på samma sätt som den lurar dig. du behöver inte äta stora mängder. ät rätt, ät nyttigt. lyxa till det i kampen på väg tillbaka. ät bara det som verkligen är skitgott. flamberade pilgrimmsmusslor, tempura, smörstekta kantareller, jordärtskockssoppa, vitlöksbröd,grillad halloumiost vad vet jag. det kan va kul att bli frisk också. man behöver inte truga i sig polarmackor och berg av potaismos och korvstroganoff. du kan behålla din kontroll men på ett sunt sätt. bli en finsmakare, men unna dig att NJUTA LEVA! DU ÄR VÄRD DET!

2008-10-21 @ 02:06:35
URL: http://wasabilicious.blogg.se/
Postat av: Anonym

LYSSNA PÅ RONNIE! verkligen, hon sa allt jag ville säga. kämpa vännen.

2008-10-21 @ 08:18:52
Postat av: linnea

Så gör jag oxå. läkarna hittar inget fel på mig. har i alla fall fått tabletter mot illa mående och kräkningar. har haft så här i 4 månader så jag har gått ner en hel del i vikt eftersom jag spyr upp lite varje gång jag ätit OFRIVILLIGT!

2008-10-21 @ 08:19:08
Postat av: K

Ronnie har helt rätt. Du blir tvungen att skippa lågkalorimaten och se till att få i dig närings- och energität mat istället. Saker som är lätta att få i sig i tillräckliga mängder är hummus, nötter och frön, nyttiga oljor över och i maten, baristamjölk, fetaost, mm. Kex ska ju också vara bra mot illamående, digestive tex, och ingefära (testa ingefärskarameller eller té, eller sug på rå ingefära). Mitt tips är att alltid ha med dig en påse med nötter och ta en näve då och då under dagen, det känns mer normalt än att behöva duka upp en massa mellanmål och få höra att 'äter du NU IGEN?' av oförstående personer i ens närhet (de flesta äter mer än tre gånger om dagen, men kallar det inte för mellanmål, de tar en fika eller äter en näve av något i förbifarten och sedan tror de att de bara äter frukost, lunch och middag och att det är normalt. Min mamma är ännu värre, hon skivar ost eller äter snacks eller av maten när hon lagar den, och sedan tar hon en miniportion och säger att hon inte ska ha så mycket, underförstått för att hon är kvinna och kvinnor ska inte äta så mycket, då är de giriga och blir tjocka. Jag känner mig som en gris varje gång som jag måste äta med henne).

2008-10-21 @ 11:09:49
Postat av: ronnie

Tack för feedbacken och du K! var stark för satan. låt inte din mammas förvirrade mixande och trixande sabba ditt välbefinnande vid matbordet. maten är där för dig, det är din näring och du behöver inte jämföra med vad någon annan äter eller inte äter.



den där "står du här och äter nu igen" kommentaren är helt sjuk...vem fan har rätt att lägga sig i någon annans matvanor speciellt när det är en tjej som kämpar mot samma röst i huvudet själv hela hela tiden!



kram be strong hang in there!

2008-10-21 @ 13:59:25
URL: http://wasabilicious.blogg.se/
Postat av: ...

Jag älskade din blogg förut... men nu har den blivigt tråkig. Mitt tips till dig lägg ner bloggen!

2008-10-21 @ 14:20:34
Postat av: Sanna

En anledning till att dom vill jobba med den psykologiska delen nar du ar inskriven ar att en stor del av detta ar psykologiskt, du kan inte andra hur kroppen reagerar om din hjarna undermedvetet fortfarande ar installd pa att du hatar dig sjalv och maste spy. Sen saklart maste din mage vanja sig vid mat igen, da kommer du kanna dig proppmatt pa ingenting, men det ar bara att fortsatta med varje mal tills du klarar att ata lite mer. Det ar naturligt att du kanner dig som magen ska sprangas nar du atit eftersom den ar van vid nastan ingenting. Det betyder inte att du atit for mycket. Din mage maste vanja sig vid normala mangder mat igen. Ett tips ar att borja med yoga och meditation for att lara dig alska dig sjalv. (alltsa inte poweryoga eller liknande) Ga till ett yoga/meditations center och fraga om det. Det ar lika viktigt att ta hand om hjarnan som om kroppen. Och ibland for att ta hand om kroppen maste man losa problemen man har i hjarnan. Du ar vacker och stark och valdigt smart tycker jag nar jag laser din blogg, du kan klara det har pa egen hand och ta dig ur det. Det ar svart att inte lata folk komma at en men man maste lara sig och gora vad som ar bast for en sjalv. :) Kann inte panik och tro att du inte ar nagon, du ar ju ung, jag visste vad jag ville bli nar jag var 24 (ar 28 nu), det finns all tid i varlden att hitta sig sjalv. Det ar aldrig for sent. Njut istallet av tiden du soker efter vad du vill. Slapp kontrollen helt enkelt och ta det lungt. :)

2008-10-21 @ 14:24:57
Postat av: marie

Kan du bara svara på en fråga?Heter du verkligen anna på riktigt?

2008-10-21 @ 15:13:47
Postat av: Simone

Hej Anna, vad använder du för bloggsida??

2008-10-21 @ 15:25:51
Postat av: Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=7uWynkMaVno pepp låt tycker jag iaf :) kram.

2008-10-21 @ 16:23:14
Postat av: A

Varför utsätter man sin egna kropp för sånna påfrestningar?! Är det fint att bara vara skinn och ben?? Finns det nån man/kille som vill ta i en då? Kan man inte vara fin som man e, för det är insidan som räknas.

Jag kan inte förstå? Varför?

2008-10-21 @ 20:25:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se