Words like violence



Sticks and stones may break her bones,
but words could make herself stave to death.


"Det syns att du har gått upp lite i vikt sedan jag såg dig senast."

Under hela kvällen fick jag höra hur jäkla "tiny" jag är.
Sedan fick jag en kommentar. Och den förstörde allting.

Kommentarer
Postat av: Ayla Catpaw

Aw. Men jag tror att personen menade det som något positivt, personen antar ju antagligen att du försöker kämpa emot sjukdomen och försöker säga/låtsas att han ser resultat oavsett om det finns några eller inte för att fortsätta sporra dig att bli frisk.

Det är svårt att säga saker utan att bli missförstådd.

2009-03-16 @ 23:18:03
URL: http://ayla.blogg.se/
Postat av: Emma

Det G Å R inte att prata med anorektiker. De kommer alltid att vända allt mot sig och ta det som en anledning att svälta.

2009-03-17 @ 09:18:23
Postat av: Lollo

Bry dig inte. Folk i min närhet säger så till mig hela tiden.. Det är fruktansvärt, jag vet, men försök att inte bry dig! Det är för ditt eget bästa.



Min kompis kände på min mage en gång och så "Du har ju fått en MAGE!" Jag brast i gråt. Jag ville ju inte ha en mage alls., jag vill fortfarande inte ha en mage.. :S

2009-03-17 @ 12:41:28
URL: http://slim.devote.se
Postat av: mg

vad var det för hjärndöd idiot som sa det där? han eller hon kan inte ha vetat mycket om ätstörningar.

2009-03-17 @ 13:17:17
URL: http://stayperfect.blogg.se/
Postat av: Lotta

Kan förstå på ett sätt att det kan vara svårt at få höra en sådan kommentar, när man kämpat för att få höra det motsatta. Dock kommer du få höra liknande kommentarer under hela din "rehabalitering" och du borde vara medveten och ställa in dig för att få liknande kommentarer en framtid framöver om du nu ska klara av att bli frisk och få leva ett hälsosamt liv. För du blir väl frisk för din egen skull och inte för andras? Så varför ska du bry dig om andras tankar och inte bara dina egna? Att bli frisk psysikt är det försat steget, sedan kommer du klara av vilken kommentar som helst som har med utseendet att göra. För det handalr ju egentligen bara om utseendet. Inte om dig. peronligen. Se/läs the secret, och börja fokusera på det du har. Det du ska vara tacksam över och börja visulera din framtid. Där väljer du själv vilket liv du vill ha. Vill du ha det som du har nu? Eller vill du ändra på något?

2009-03-17 @ 13:40:49
Postat av: carro

åå guud sånt där har jag fått höra MÅNGA gånger och helvete vad det förstör för en! Men man får försöka tänka posstitivt även fast jag vet att det absolut inte går, när någon ger än en sån där komentar. Tror fan det där är den värsta komentaren man kan få :/



Kramar

Carro

2009-03-17 @ 15:34:44
URL: http://carrobruden.blogg.se/
Postat av: Anonym

Varför i all sin dar säga en sådan sak? Att överhuvudtaget kommentera andras kroppstorlekar är så...idiotiskt jävla onödigt!



Jag förstår att du har det extra tufft nu. Håll ut lilla vän. Kämpa. Du klarar det här. Verkligen, du klarar det här!



tröst och styrkekramar till dig

2009-03-17 @ 15:38:58
URL: http://www.metrobloggen.se/lillahelliord
Postat av: Mysan

Förfan.. så kan man ju inte säga bara sådär!!!

2009-03-17 @ 19:01:51
URL: http://iratherdieyoungandthin.blogg.se/
Postat av: helena

babe, folk säger sånt för att dom vill vara snälla för att dom tycker man ser så äcklig ut när man är totalt avmagrad, så dom försöker hela tiden hitta nåt att sätta fokus på. du är alldelse för smal o skulle kunna gå upp 20 kg o va smal o se fantastisk ut.

puss<3

2009-03-17 @ 20:06:37
URL: http://conversion.blogg.se/
Postat av: Anonym

Fyfan. Folk säger samma sak till mig: "Det syns att du har gått upp i vikt!" och "Ja, du har blivit lite rundare i ansikter." Men inte ens när de säger att jag ser "hälsosammare" ut kan jag ta det på ett bra sätt..

2009-03-17 @ 20:17:20
Postat av: Elsa

det är jäkligt klantigt sånt där. Alla vet ju inte det, men fan vad mycket skada en kommentar gör.

En killkompis sa till mig när jag var som sämst att jag såg ut att må bra (bra = tjock i min då sjuka hjärna.



Hälsosam, pigg, fräsch, lysande, mer kvinlig, osv.. Fina kommentarer som man tolkar som fet fet. Men det går att ändra på.

2009-03-17 @ 21:42:07
URL: http://everythingels.blogg.se/
Postat av: Ida

Åh, en sådan kommentar kan verkligen förstöra för en. Även om avsändaren menar väl så tar man det så fel så fel. Fattar inte folk att de bara ska knipa igen? Det bästa för mig är när de inte säger någonting, varken åt det ena eller det andra hållet, då triggar de inte igång någonting.

"Vad roligt att se att du äter" - jaha, tack för den, nu kan jag inte äta på en vecka eller en månad helst.

"Vad smal du är!" - Är jag? Nä men nog kan jag bli ännu lite smalare. Pest eller kolera.

2009-03-21 @ 17:50:39
Postat av: Cassandra

usch, jag vet hur det känns baby. fick en liknande kommentar för ett par dagar sedan. var på fest, käkade massor med god mat utan att få ångest och jag var så jävla stolt över mig själv, tills en viss person förstörde allting. "du har ju ätit jättemycket ikväll! visst har du lagt på dig lite också?" jag ville bara slänga mig ner på marken och skrika, storgråta, stoppa ner fingrarna i halsen framför den här människan och spy upp precis allting. jag vet dock att personen som sade detta bara menande väl egentligen, även om hennes sätt att uttrycka sig var katastrofalt.

håller fullständigt med "Ida", folk skulle bara ta och knipa igen. var stark paris, vi vet att du klarar det.<3

2009-04-11 @ 10:51:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se