Panikångest mitt i natten



Nu sitter jag här igen. Ensam, mitt i natten, och skakar i hela kroppen av ångest. Har slängt i mig Benzo och Propavan, så jag hoppas att jag somnar snart.

Hade trevligt med en tjejkompis tidigare idag. Vi satte på hög musik, dansade som galningar, skrattade åt olika komiker på YouTube.

Sedan slog blixten ner. Det flimrar framför ögonen och jag kan inte koncentrera mig på vad hon säger längre. Pulsen stiger och kallsvetten blänker i pannan. Jag känner själv hur blicken flackar och kroppen börjar skaka.

Det var inget som triggade det. Jag hade hur trevligt som helst. Det kom från ingenstans. Och det gör ont att andas och jag vill bara gråta, gråta, gråta, som ett litet barn, men jag har sådan panikångest att jag knappt klarar av att skriva det här.



Kommentarer
Postat av: Ellis

Känner du inte att du måste bli frisk när allt detta sker? Att de du gör mot din kropp är el?

2009-11-29 @ 01:45:07
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: nora

Hej hej läser din blogg och känner mej inte längre ensam om mardrömen jag har gått igenom /Norri en igentligen anonym anorexatiker.

2009-11-29 @ 10:34:50
URL: http://norri.blogg.se/
Postat av: LiNNEA

du borde skriva en bok! Jag skulle köpt den direkt, helt klart.

2009-11-29 @ 11:30:31
Postat av: alma

propavan är inte bra! det suger!



jaja... panikångest, fyfan...

var inlagd i 2 månader för att min panikångest var så "extrem" och jag kunde inte kontrollera den, eller mej när jag fick det... den kom också sådär bara så



hoppas allt blir bättre snart



2009-11-29 @ 11:51:59
URL: http://flygandepingvin.blogspot.com
Postat av: sara

Hej!



hittade din blogg precis, läst igenom vartenda litet inlägg, tog nog 3 dagar. (gjorde det i omgångar) gud vad jag fastnar av att bara sitta och läsa den! Du har verkligen utvecklats frammåt, ibörjan kan jag känna igen mig själv, så som du var då, jag kan vara likadan nu... det känns som att sitta och läsa hur mycket som kan gå fel, man tänker, äsch bara 2kg till, sen är allting okej. Men det där okej uppnår man aldrig, det går alltid att uppnå det lite bättre. Men fortsätt blogga! snälla, finns inget härligare än att sitta och läsa din blogg, det känns som om man bara genom att läsa kan lära känna dig? kämpa vidare och ge ALDRIG upp. Kram!

2009-11-29 @ 12:25:47
Postat av: c

Ush känner igen det där:( SKIT JOBBIGT!

Men min psykolog har sagt till mig att det är anorexians sätt att förstöra när vi har "för" roligt.

Anorexin vill inte att vi ska må bra eller ha det roligt/trevligt osv.



Försök att stå på dig mot den där HÄXAN!

Kram

2009-11-29 @ 15:50:05
Postat av: En bloggis

Man känner det i huvudet först, nästan som lågt blodtryck. Händerna börjar skaka, hjärtat slår så man tror att det ska sprängas och hoppa ut ur bröstet. Nu domnar händerna bort och man förlorar känseln i benen, det känns som dova stötar i ryggen när man går, man känner inte i fötterna. Hela kroppen skakar och svettas och tänka klart finns inte. Man finns inte.

Ömsom strålar det värme och kyla genom hela kroppen. Man hör inget. Det är som om man är under vattenytan. Dova toner i öronen.

Synen försvinner sakta. Allting svartnar helt, eller också får man tunnelseende. Det känns som om man är inpackad i bomull och man vet knappt vem man är, för tänka går inte.

Panikångest är så märkligt och bland de värsta känslorna som finns. För vissa kan det dyka upp när som helst, utan anledning. Det försör vardagen. För "tänk om jag får en panikattack" när jag gör det/är där.

Beteendet är så irrationellt. Men ändå. Man kan inte stoppa det.

Som du själv har skrivit i ett tidigare inlägg -Det är bara att fokusera på andningen och koncentrera sig på något annat. Kaffe/koffein kan man också undvika, då det kan "bättra på" ångesten. Att andas med magen tio minuter om dagen är bra, i förebyggande syfte. Jag har provat det och man känner sig lite lugnare av det.

Jag önskar verkligen att du slipper panikångesten en dag och blir frisk. Lycklig. Och nog har du kommit långt sedan du startade bloggen! Det är märks tydligt.:)

En annan sak som har slagti mig är att du nog skulle bli en jättebra mamma en dag. Du har varit med om så mycket och vet vad man ska undvika. Förstår du vad jag menar?

Kämpa på Paris!

Kram /S

2009-11-29 @ 17:40:14
Postat av: Minna

Äckliga jävla panikångets...Så i natt var det sig han besökte och satte klorna i. Avundas dig inte. är glad varenda gång jag slipper denna plåga. Hur gör man för att stoppa dessa attacker? Förr kunde jag bara gå och lägga mig och sova bort det, fungerar inte längre. Hyperventilerar omöjligt att stänga av...Tabletter, hjälper knappt. Tips?

2009-11-29 @ 18:35:33
Postat av: Kristina

Å, stackars dig! Låter jobbigt...

2009-11-29 @ 18:38:25
URL: http://anaandalittlemia.bloggplatsen.se
Postat av: Matfixerad

http://skinsanablogg.blogspot.com/



Kom till oss på Skin. All info om hur du ansöker finns på sidan.

2009-11-29 @ 18:59:46
URL: http://skinsanablogg.blogspot.com/
Postat av: pinkhelp

Känner igen det där, man vill ha en förklaring till varför man mår dåligt, men när man inte hittar en förklaring blir man bara förvirrad och får ännu mer panik. :/ Men vi ska klara detta!

2009-11-29 @ 20:48:21
URL: http://pinkhelp.blogg.se/
Postat av: j

www.finest.se/falsksanning har reklamerat dig !

2009-11-29 @ 22:08:35
Postat av: Hanna

Hejsan

Jag är en tolvårig tjej som också kännt ibland att jag bara kräks varke gång jag tänker på mat, jag s er mig själv som fet och tjock. men min mamma lärde mig att alltid försöka få in sig maten men inte vräka in sig, känner du att du måste kräka, drick vatten eller något. du måste nog va en underbart tjej och jag hoppas någongång kanske träffa dig:) kram

2009-11-29 @ 22:11:12
URL: http://hemlighetenhanna.blogg.se/
Postat av: FLICKAN

Jag har fått beslutsångest av benzo, kan det inte bero på medisiner?

2009-11-30 @ 01:08:42
URL: http://speciellsynvinkel.blogg.se/
Postat av: sunflower

jag också! åh i feel for you! känner precis samma sak. broke down today. it's not even noon and i'm already feeling like blowing my brains out. kände bara för att skriva det. hoppas du blir bättre! <3

2009-11-30 @ 09:41:25
Postat av: emelie

det gör ont att läsa dina ord :/

2009-11-30 @ 10:13:07
URL: http://emelieidadelina.blogg.se/
Postat av: sophie

vad du än gör, låt aldrig panikångesten ta kontroll över ditt liv. Även fast du är rädd att få ett anfall, fortsätt göra roliga saker med dina vänner.



Även fast det känns som du ska dö, lugna dig med tanken att det är omöjligt att dö genom en panikattack. Kroppen reagerar på detta vis om man länge har utsatt den för stress/ångest, det är en uråldrig försvarsmekanisk som vill att vi ska springa för livet. Hjärnan tror att något hotar oss.



Min psykolog sa att när en attack kommer så ska man bara ta det lugnt och titta på saker runt omkring en, om det står ett mjölkpaket bredvid en så ska man tänka väldigt konkret t.ex. : "mjölkpaketet är rektangulärt", "med gröna och vita ränder", "loggan är röd", "Det är en ko där", "fint". Man måste hålla på ett tag med det. Låter jättemuppigt, men det funkade relativt bra för mig.

2009-11-30 @ 10:49:04
Postat av: Anonym

Låten <3

2009-11-30 @ 17:42:01
URL: http://screwthisshit.blogg.se/
Postat av: Emelie

Hur är det nu? Dålig period?

Kom ihåg att vi finns här när du kommer tillbaka

2009-11-30 @ 22:00:52
URL: http://adeeperlook.blogg.se/
Postat av: Lina

Hej vännen, jag hamnade just här på din blogg av misstag.

Men jag måste få säga att kämpa på, jag tycker att du verkar stark!

Om det fanns ngt jag kan göra för dig... Och alla andra därute som inte mår bra.

Ja ska önska det starkaste jag kan om frid för dig, och alla andra som mår dåligt.

Lycka till, kram.

2009-12-09 @ 15:07:59
Postat av: Signe

Jag har läst igenom hela din blogg nu fast än det nog är en vecka sedan jag först hittade den.

Och jag vet hur det är att leva med ÄS, jag vet hur det är att leva med att ha varit narkoman, jag vet hur det är att ligga en hel natt och bara ha ångestattacker och sedan tvingas gå upp dagen efter fast än man bara vill ligga kvar och aldrig mer gå upp.

Och jag har läst alla gånger du sagt att du inte är stark. Det är bullshit. Du är väldigt stark för du lever fortfarande, du fortsätter orka fast än du egentligen inte gör det. Så är inte du stark är ingen det.

TA HAND OM DIG, okej?

2009-12-11 @ 15:32:13
URL: http://kaostretton.blogspot.com/
Postat av: Adnan

Hej! Hoppas du blivit bra i dag och att du verkligen mår bra. Jag sitter nu i Kroatien med en kompis som är anorektiker 41kg/164cm men hon inte insåg det. Jag tog henne till en läkare här i Makarska som sa ordagrant att hon måste äta om hon vill överleva. Hon är rädd men behövde höra det. Har läst alla böcker känns det som om kroppen och näring och vad kroppen behöver och då är det skrämmande att känna till hur farligt illa anorektiker lever och hur nära det är att kroppen lägger av helt för den fungerar inte som den ska. En gammal man som låg i sängen bredvid till mig att man känner ingen riktig oro förrän det är försent. När det är helt försent ångrar man mycket och säger att det inte var värt det och att man skulle gjort allt annorlunda. Jag har träffat många människor vars anhöriga eller vänner som haft anorexia avlidit och det är smärtsamt vilken rädsla de upplevde innan slutet. Alla borde känna till deras historia innan det är försent. Man ska vara nöjd och äta rätt och inte det enligt aftonbladet utan riktig bra varierande kost. De som säger att jag inte förstår har fel. Har gått igenom precis allt. Från krig, svält, mobbning, depression, utbrändhet, självsvält, jobbat på psyket i 8 år bl.a, och i dag ganska normal kille som jobbar som ekonom och tränar när han känner för det (blir kanske 2 ggr i v). Det finns många andra sätt och det blir fler men då ska man vara i livet för att upptäcka dessa.

2011-07-10 @ 01:06:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se