STOPP!!!

Angående det här inlägget.

Fan vad jag inte menade att vara dryg. Ni missförstod mig totalt. Jag är på riktigt ledsen över att vissa människor har det så knapert att dom inte kan göra någonting, inte åka på semester, leva 7 personer i en trea osv.

"Fy fan" var inte "fy fan vad äckliga ni är som är fattiga", utan "fy fan vad jag lider av det här, av att se så många ha det så dåligt".

Jag skrev det med ångest i hjärtat, inte med mening att provocera.

I hela mitt liv har jag blivit missförstådd, och nu är jag även sämst på att förklara hur jag känner i skrift, jag har förlorat min familj, ni tycker att jag är en dryg idiot för ett inlägg som var skrivet av sympati...

"Jaa," tänker ni säkert. "Boooohooo för henne då, men så går hon och köper en Louis Vuitton - väska och är lycklig igen."

Fick en kommentar:
"Så har jag det. Har bara fått födelsedagspresent en gång i mitt liv just för att vi inte har råd. Vi har ingen dator heller, jag lånar bibliotekets dator. Men jag klagar inte, jag har en familj som älskar mig och ett bra liv."


Har ni aldrig tänkt på varför jag har mycket pengar? Min mamma jobbar jämt. Min pappa jobbar jämt. Jag är ensam hemma jämt. Dom kompenserar genom att ge mig ett MasterCard och det jag pekar på.

Allt jag vill ha är kärlek. Jag kan inte säga hur många gånger mina föräldrar har glömt mig på dagis, hur många gånger dom har glömt mina födelsedagar, hur många gånger jag har gått och lagt mig och gråtit så mycket att kudden blivit blöt.

Och nu sitter jag här och grinar som en jävla mes och jag kan inte hjälpa det, för jag hatar när folk hatar mig.

Kommentarer
Postat av: Lina

<3

2009-11-06 @ 10:12:10
Postat av: Mia

Jag förstod ditt inlägg och tog inte illa upp. Pengar är inte allt som du uttrycker det, kärlek är viktigast. Hoppas att du förstår hur grymt bra och stark du är som skriver, jag gillar verkligen din blogg!



Kram Mia

Postat av: Sara

Det är väl ingen som hatar dig för att du skriver ett konstigt inlägg? Jag uppfattade det som drygt, och tydligen fler med mig. Du uttryckte dig lite konstigt, helt enkelt. Det blir lite "stackars rika flicka" över det hela... Den här låten kommer jag att tänka på! http://www.youtube.com/watch?v=Axzec9L8-JA

2009-11-06 @ 10:32:34
Postat av: Anonym

:( önskar jag kunde vara där hos dig och ge dig en stor kram!<3

2009-11-06 @ 10:54:53
Postat av: Anonym

haha, du lider? DU? Du borde skämmas...



nu var du allt duktig.. vände allt de här hemska så att du skulle vara den drabbade. Har du någonsin sett något inslag på TV om fattiga människor i afrika? Slavhandel? Prostitution? Barnarbete?

Det som stör mig är att du tycker så jävla synd om dig själv.



Inse fakta, för helvete.

2009-11-06 @ 11:06:30
Postat av: Em

Hej tjejen, jag har verkligen lustläst din blogg från början till slut. Herregud vad du har roat mig många gånger, fått mig att gråta så jag skakat några gånger och verkligen fått mig att tänka till på en massa saker!

Du verkar vara en extremt smart tjej och jiises vad du kan uttrycka dig i skrift, I love it! Fortsätt kämpa ge aldrig upp, du har ALLTID ett val här i livet!



Massa kärlek, love Em

2009-11-06 @ 11:23:50
URL: http://emmipuma.blogg.se/
Postat av: +++++++

Jag tror jag förstår när du säger att du lätt blir missförstådd, det är väldigt jobbigt.

Men jag tycker det är hemskt det du skriver för du förtjänar att bli älskad och du förtjänar att dina föräldrar ska finnas där nu när du mår som du gör!! Glöm aldrig det!! många kramar

2009-11-06 @ 11:37:38
Postat av: elin

ta inte åt dig så mycket, du vet ju att du blivit missförstådd, du hatas ju på helt fel grunder om du menar annat än det dom hatar dig för.



det finns fördelar med allt, du saknar kärlek från familjen, andra saknar en dator att använda att studera med, andra har ingendera, men hur man än har det finns inget som är perfekt. om man är helt nöjd med det man har slutar man leta efter att få det bättre.



kramar, stå på dig

2009-11-06 @ 11:44:53
URL: http://foreverhopeless.blogg.se/
Postat av: simone

fruktansvärt fel att döma någon man inte känner :(

2009-11-06 @ 12:48:25
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: Emelie K

Jag tror det var lika många som missförstod dig som det var som förstod vad du menade. Jag uppfattade det iaf som du menade, blir också missförstådd jämt och det är få som tror på en när man försöker förklara. De kanske accepterar det som en slags ursäkt, men de tror fortfarande på sin egen tolkning...

Hoppas det löser sig med dina förhållanden! Gick igenom nästan samma sak för ett år sen men det var bara bra för mig. Inte för att jag kan påstå att jag är problemfri nu, det jag gör nu har dock inte med det förhållandet att göra. Det som hände då fick mig att inse att jag i alla fall inte kunde fortsätta på det spåret jag var.

Blicka framåt, känn efter vad som är rätt för dig! Ta tid på dig och hasta inte fram något.



'Cause every little thing is gonna be alright...

Le och var glad för det du verkligen har att vara glad för. Det är småsakerna som gör livet värt att leva!

Kramar

2009-11-06 @ 13:21:00
URL: http://adeeperlook.blogg.se/
Postat av: Flox

Du verkar ju inse det själv nu. Att det inte måste vara hemskt att ha lite pengar. Att det finns värre saker att lida brist på.

Okej att det är hemskt för många att vara fattiga. Jag menar, att inte ha råd att leva ett värdigt liv. Att inte ha någonstans att bo, att inte veta hur man ska få råd till mat. Men det du beskrev i ditt förra inlägg var snarare lägre medelklass. "Att inte ha råd att äta ute varje dag" För mig är det inte något hemskt alls. Jag har vuxit upp ungefär så som du beskrev. Jag lever så nu. För mig är det en självklar och logisk sak att spara på sina pengar och inte lägga dem på allt för mycket onödig lyx. Det är inget jag direkt lider av.

Jag tror att folk mest blir upprörda för att det finns såna som du som inte kan föreställa sig hur det är att ha normalt mycket pengar. Att du tror att mitt liv är hemskt och ovärdigt, när det verkligen inte stämmer.

Men ja, även om det vore skönt att slippa fundera över sin ekonomi, så finns det faktiskt viktigare saker i livet än pengar.

2009-11-06 @ 13:49:36
Postat av: m

först när jag läste inlägget, det förra alltså, tänkte jag "fyfan. tänker hon nte på att det säkert är några av hennes läser som har det precis så?" men jag vet ju också, för att du har sagt det förut, att du inte menar att vara dryg. jag förstod att du bara var ledsen över att det är så, och det är synd att du ska behöva bli missförstådd så fort du öppnar käften. men så är det väl i en blogg, man får inte fram allt man egentligen tänker och det kommer alltid finnas folk som misstolkar dig. det är synd bara att folk tar allt som ett personligt påhopp. men men.

sen tänkte jag också precis det du säger själv. att jag nästan tycker mer synd om dig som har pengar än om dem som har lite mindre. inte för att det är så i alla familjer, men av det du har sagt har du inte världens bästa relation till din familj och jag tycker verkligen synd om dig som får pengar istället för kärlek. och igen - jag känner ju inte dig så jag vet inte hur det är i din familj, jag utgår bara ifrån det du själv har berättat. och jag vill verkligen inte att du ska se dethär som ett påhopp heller, jag säger bara att jag förstår vad du menar (iallafall i dethär inlägget).

eh. pengar är bara problem i vilket fall som helst.

och hur töntigt det än låter nu så tror jag inte att folk hatar dig, och om de som nu skapar sig en uppfattning om dig utifrån ett inlägg säger att de gör det så ska du inte lyssna ändå.

vi som har läst din blogg en längre tid "känner" ju dig, du har visat vem du är, och jag har inte fått en negativ bild av dig iallafall. alla har sina dåliga sidor, men du verkar ha ett gott hjärta iallfall och det är verkligen synd att du måste gömma det bakom en fasad och att du inte låter så många ta sig förbi den och lära känna dig som du är på riktigt.

okej, jag känner att jag måste sluta för jag vet själv inte vad jag skriver längre. och som sagt, allt jag har sagt nu har inte varit ett påhopp utan bara.. jag vet inte, ett sätt att få dig att förstå att du iallafall inte blev missförstådd av mig (och säkert många andra) och att de som nu säger att de hatar dig inte har något att grunda det på.

2009-11-06 @ 13:50:46
Postat av: A

Jag har läst din blogg ganska länge nu men har nog aldrig kommenterat vad jag kan minnas.

Du säger att du inte vill bli frisk för att du gillar att plåga din kropp. Du tycker inte att du förtjänar att må bra. Men vet du vad? DET GÖR DU VISST.

Du gillar inte alls att plåga din kropp, du gör det bara för att visa de som svikit dig i hela ditt liv att du faktiskt existerar. De som aldrig har funnits där för dig och som är anledningen till att du ens har den här sjukdomen. Vet du vad jag tycker? Tvinga dem att lägga märke till dig! Och då menar jag inte ditt sjuka jag, utan DU. Den personen DU är, innerst inne. Få dem att förstå, på riktigt, vad de har gjort mot dig. Tvinga dem att ändra sig, för din skull. Tvinga dem att se DIG. Så att du kan bekämpa dina demoner och bli frisk, på riktigt, en gång för alla! DET ÄR DU VÄRD!

2009-11-06 @ 14:43:00
Postat av: Anonym

Det är så jävla tröttsamt att du inte kan stå för dina åsikter, du vill bara att alla ska älska dig. Du har en sjukt skev uppfattning om världen. "Fattig som fattig" liksom. Det är absolut inte samma sak att behöva gå i ärvda kläder som att inte kunna äta på restaurang varje dag eller bo var man vill. Hade folk fått välja var de skulle bo hade väl alla bott i en lyxvilla. Om man endast kan gå i ärvda kläder har man nog väldigt lite pengar. Att inte kunna äta ute varje dag är inte samma sak som lite pengar. Det är väldigt få som kan äta ute varje dag. Det är sjukt dyrt att äta ute varje dag och det kan inte alls gemföras med att fiska efter en tiokrona eller inte ha några kläder. Och det är verkligen inte normalt att känna sympati för de här människorna, det är helt normala människor som har det "okej" ställt. Vilken "hollywoodkändis" som helst hade tyckt synd om DIG sagt "fyfan" för du inte kunde åka jetplane varje dag, herregud. Ha empati för de som behöver det istället. Människor utan hem och mat.

2009-11-06 @ 15:10:28
Postat av: Nalu

Jag hatar dig inte!

2009-11-06 @ 16:04:06
URL: http://akiochnaluu.blogg.se/
Postat av: angelice

Du har absolut inte gjort något fel. För en gångs skull beter sig inte dina läsare som att de är (som du själv skrev en gång) "samartare än genomsnittet".

Det är inte ditt fel att andra inte förstår, de är tydligen bara väldigt sårbara och drar slutsatser utan att först tänka efter.

Kram

2009-11-06 @ 16:06:30
URL: http://angelices.wordpress.com
Postat av: Filifjonkan

...o ändå är det främsta Du drömmer om ett jobb som ger Dig "äckligt mycket pengar", ett hus större än Lidingö o ett liv som vilken puckad brud som helst dödar sin egen själ och säljer sin kropp för ?



:/



Gud, Du behöver lite grundning, tjejen, i Dig själv.

2009-11-06 @ 17:03:22
Postat av: Linn

Det är få människor som vill ha sympati. Vad hjälper det att någon tycker synd om en? Det är kränkande hur välmenat det än är. Det är oftast inte så att det uppfattas som direkt dryghet, men det är ändå på ett sätt att se ner på folk.



Jämför med "Åh stackars alla anorektiker, tänk att inte kunna äta all god mat. Vad dåligt de måste må."

Själv vill jag inte höra "åh stackars alla psykiskt sjuka, det måste vara så svårt".

Det är ett vi-och-dom-tänk.

Solidaritet, inte sympati!

2009-11-06 @ 17:18:12
URL: http://ettpsykfallsvardag.blogspot.com
Postat av: S

Men fatta att du inte är ensam om att ha det så! Lika synd om dig som om oss andra som ha det så! Men tycker det blir lite mycket klagande för situationen nu. Förövrigt älskar jag "dig" och din blogg.

2009-11-06 @ 17:22:31
URL: http://stiinajohansson.blogg.se/
Postat av: LIENE

men allamissförstod väl dig inte?:)

2009-11-06 @ 17:43:36
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Julia

:( <3

2009-11-06 @ 22:40:48
URL: http://fuckingsilence.blogg.se/
Postat av: alma

min pappa är alkis, han säger förlåt genom pengar... han har aldrig sagt jag älskar dej till mej

2009-11-08 @ 12:33:08
URL: http://flygandepingvin.blogspot.com
Postat av: Adelie

Alla mår vi dåligt. På ett eller annat sätt och gräset kommer alltid att verka grönare på andra sidan.

2009-11-11 @ 14:27:02
Postat av: Dannofino

åh.. :(<3

2009-11-11 @ 20:39:56
URL: http://psycological.blogg.se/
Postat av: Anonym

en sak bara.

jag bor med min familj i en fyra. vi är 6 personer. Det är inget hemskt i det. Visst kan det kännas trångt men jag skulle inte alls betrakta det som att vi är fattiga pga vårt boende.

2010-01-02 @ 17:17:04
Postat av: Anonym

en sak bara.

jag bor med min familj i en fyra. vi är 6 personer. Det är inget hemskt i det. Visst kan det kännas trångt men jag skulle inte alls betrakta det som att vi är fattiga pga vårt boende.

2010-01-02 @ 17:17:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se