Recept: kycklingpaj med räkor
Vet ni hur god denna paj är? Den är mättande (på ett bra sätt!) och ändå hyffsat nyttig.
Kycklingpaj med räkor:
1 grillad rensad kyckling
Smördegsplattor
200 gram skalade räkor (skala för hand, blir godare, jag lovar!)
1 ägg
300 gram räkost
2 dl creme fraiche
2 st pressade vitlöksklyftor
1 ½ tsk curry
3 msk chilisås
Malen svartpeppar
Gör så här:
1. Täck botten på en form med en del av smördegsplattorna. Se till att botten är helt täckt, annars kan det bli sprickor och innehållet rinna ut.
2. När du täckt botten så blandar du ihop kyckling, räkor, räkosten, creme fraichen, vitlöksklyftorna i en bunke bredvid.
3. Krydda blandningen med svartpepparn efter smak. (Jag gillar starkt, men rekommenderar ändå lite mindre svartpeppar, tycker det blir godast så!)
4. Häll ner i formen.
5. Kavla till ett lock och pensla på ägget. Se till att du penslar hela locket.
6. Grädda i 225 grader i cirka en halvtimme.
7. Bon appetit! Servera med sallad och ett gott vitt vin, men passar även med lättare rödviner, som inte är så mustiga.
Kommentarer
Trackback