Politik är det bästa som finns!

Politik är det bästa som finns, inte sant? Jag älskar allt som har med politik att göra.

Ni frågade vad jag tyckte om det här.

Vilket parti jag röstar på är egentligen ointressant, men jag kan säga att jag har mina sympatier åt det kapitalistiska hållet.

Att Centerpartiet och Kristdemokraterna skulle ha åkt ur riksdagen om det hade varit val idag visar på en sak: folk vill ha förändring. Centerpartiet är ett gammal bonde - parti, och hur många är egentligen bönder idag? Inte så många. Kristdemokraterna tappar väljare därför att deras valpolitik är förlegad och omodern.

Och att Sverigedemokraterna skulle hamna i riksdagen tyder på att Sverige är trött på vår invandrarpolitik. Finland tar in 4 invandrare per år, vi tar in tusentals. Dessutom blir samhället så oerhört segregerat, därför att man trycker ihop alla invandrare i Rinkeby, Tensta, Södertälje, osv, och sedan låtsas man inte om dom. Man har pratat om att alla som flyttar hit ska genomgå en svenska - kurs, och det är jag för. Jag tycker bara att det är positivt - hade jag flyttat till ett annat land hade jag inte tackat nej till en språkkurs.

Däremot så blir jag fruktansvärt rädd när jag läser (SD)s valpolitik. Nej till EU? Kommer sjukskrivningar och kriminaliteten minska bara för att man blir mer nationalistisk? Troligtvis inte. Det är som Kristdemokraterna i omarbetad form.


Haha, jag kan fortsätta prata om det här hela dagen, men då lär ni somna.


Kommentarer
Postat av: Alma

"Finland tar in 4 invandrare per år".



Hehe, det var nog liiiiiite underdrivet. ;)

2009-04-06 @ 11:51:28
URL: http://inside.bloggagratis.se
Postat av: Isabelle

Tycker också om politik och att läsa om andras åsikter. Så fortsätt gärna med inlägg som dessa :)

2009-04-06 @ 13:56:14
Postat av: Anna

Jag anser inte att SD ska få flest röster av alla, MEN jag hoppas dom får många nog att de styrande i Sverige får upp ögonen för att svenska folket tycker invandringen har börjat spåra. Svenskakurs med ett efterföljande test bör vara ett KRAV för att få stanna. Valet kommer bli mycket spännande. Ha det fint :)

2009-04-06 @ 16:46:11
URL: http://annsopanso.webblogg.se/
Postat av: Paris

Anna, på den punkten så håller jag faktiskt med dig. Sveriges regering MÅSTE få upp ögonen för det här, för innan vi vet ordet av så slutar det med att SD har majoritet. Och DET vill vi ju inte =)



Alma, jo det var underdrivet =P men dom tar in under 400 stycken, och dessa får oftast inte ta del utav samhället, utan slussas tillbaka till landet där dom kommer ifrån så fort som möjligt =P



FrökenK, jag är faktiskt medlem i MUF =P haha =D

2009-04-06 @ 21:55:22
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Alma

Jag vet inte riktigt om jag håller med dig på de punkterna. Jag är själv finländare och här var jag bor finns jättemånga invandrare, bl.a har man tagit in över 60 somalier nu de senaste månaderna, så under 400 invandrare/år stämmer definitivt inte! De går i språkskolor på dagarna å får hjälp med jobb å boende så att de ska integreras i samhället. Jag har många vänner som är invandrare å har bott här i åratal, och jag har aldrig hört talas om nåt fall där någon blivit skickad tillbaka till sitt hemland.



Men som sagt, det är bara var jag bor. Jag kan inte säga hur situationen är i resten av landet...

2009-04-07 @ 10:48:55
URL: http://inside.bloggagratis.se
Postat av: Feberdans

Har du varit inne på SD:s hemsida?

Mitt förslag är att du läser sammanfattningen av deras åsikter lite mer noggrant innan du drar slutsatsen att de skulle kunna lösa invandrarpolitiken bättre än de erfarna partierna, som insett sina misstag och just nu gör allt de kan för alla parter...

SD är inte bara ute efter att lösa segregationsproblem. De eftersträvar snarare ett (jag citerar)"befolkningsmässigt homogent samhälle", använder ord som "assimilering", pratar om "territorium" och "Sveriges nationella suveränitet". Vill du verkligen att ett parti som troligtvis använder samma lexikon som nynazister ska ta sig in i riksdagen?

I ett ”befolkningsmässigt homogent samhälle” finns det inte plats för invandrare, handikappade eller psykiskt sjuka – som t ex människor med anorexi.



Du brukar ha smarta åsikter och vara källkritisk, så jag är fruktansvärt besviken på hur lätt du gick på nationalistisk propaganda. Vet du var det nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet är? Det gör jag och alla andra som besökt Auschwitz.

2009-04-07 @ 14:42:30
URL: http://fagelfiskellermittimellan.blogg.se/
Postat av: Feberdans

För övrigt förstår jag inte hur MUF-medlemmen FrökenK kan hylla dina sympatiseringar med SD. Moderaterna vägrar ju, likt alla Sveriges andra riksdagspartier, att ens medverka i en debatt tillsammans med partiet... Säger inte det ganska mycket?

2009-04-07 @ 14:46:07
URL: http://fagelfiskellermittimellan.blogg.se/
Postat av: Paris

Alma, googla "finlands invandrarpolitik" =)



Feberdans, jag tycker att du ska läsa lite noggrannare. Jag skrev att jag blir rädd för vad som kan hända om SD tar sig in i regeringen, MEN att jag förstår varför Sveriges befolkning röstar på dom - folk är trötta på att inget görs och på att vi tar in extremt mycket invandrare, som sedan får köra taxi eller jobba i en kebabkiosk (observera, inte alla, men många med bra utbildning i sitt hemland hamnar i alla fall i en korvkiosk för att dom inte kan språket och för att dom sitter fast i Rinkeby).



Om du sedan läser mitt svar på en fråga ovanför så kan du se att jag skrev att jag inte vill att SD ska ta sig in i regeringen.



Det ÄR allmänt känt bland folk att moderaterna inte vill ha mer invandrare i Sverige. Det är inget officiellt, och en moderat skulle aldrig erkänna detta, men om du tittar på kommuner där Moderaterna styr så kan du snabbt se ett mönster. Det är för dyrt för invandrare att bo i dessa kommuner och man gör ingenting för att dessa ska slussas ut i samhället på ett bra sätt. Ofta byggs det ett hyresgästområde i dessa kommuner, och där samlas invandrarna.



Liberalismen står för "frihet" och att man kan välja sitt öde själv, att man själv får jobba för det. MUF har som slogan: "kan själv", vilket också åberopar detta.



Om du som invandrare kom till ett land, där någon körde ut dig till ett samhälle där det bara bor massa fattiga svenskar, och du får ett brett leende och ett soligt: "klara dig bäst du kan! Du KAN SJÄLV!" tror du att du skulle känna dig välkommen?



Jag ska inte säga att ALLA Moderater tänker så, men alldeles för många gör det.

2009-04-07 @ 16:31:19
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Matilda

Här röstar typ alla på centerpartiet, men det är nog för att nästan alla är bönder här :P

2009-04-07 @ 18:56:39
URL: http://imatildashuvud.blogg.se/
Postat av: Feberdans

Paris, min sista kommentar var inte till dig :) Jag läste faktiskt noggrant och förstod mycket väl att du inte vill att SD ska ta sig in i riksdagen. Det var FrökenK jag kritiserade.

Samtidigt säger du själv att stora delar av MUF medvetet jobbar för att invandrare inte ska känna sig välkomna... Detta skapar en fientlig stämning av förhastade slutsatser där utsatta människor döms och förkastas. En sådan mentalitet kallas med andra ord för främlingsfientlighet.

Är ett främlingsfientligt parti bättre än ett annat? Hur går ditt medlemskap i en främlingsfientlig organisation (MUF) ihop med ditt avfärdande av en annan främlingsfientlig organisation (SD)?



Av vad jag förstod på ditt inlägg så är du inte en av de främlingsfientliga. Du är väl snarare en person som vill jobba för att skapa en bättre invandrarpolitik? Vilket är beundransvärt eftersom det är ett så känsligt ämne! :)

Vanligtvis är jag en person utan principer som menar att allt har ett undantag... men när det gäller detta så är allt svart eller vitt. För mig finns det inga nyanser när det gäller intolerans mot andra människor. Att du är medlem i en organisation som du själv tycker motarbetar invandrargrupper i Sveriges olika kommuner är alltså oförståeligt för mig.

2009-04-07 @ 23:46:17
URL: http://fagelfiskellermittimellan.blogg.se/
Postat av: Feberdans

Oj, jag kom precis på att Paris och bloggägaren är samma person feel stupid.. jaja

2009-04-08 @ 01:03:20
URL: http://fagelfiskellermittimellan.blogg.se/
Postat av: Sofia

Oj vad obehagligt berörd jag blir av att läsa inlägget + kommentarer, förutom feberdans då.

2009-04-08 @ 20:35:57
URL: http://valdigtvackra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se